Biskvier

I fredags på eftermiddagen bakade Mathilda och Sandra. Bl. a bakade de biskvier bara för att jag sa till Mathilda att jag tyckte om det. Vi blev nerbjudna på provsmakning innan middagen. Även om Sandra inte var nöjd med utseendet på dom så var det inget fel på smaken. Dom var jättegoda! Gulle-Mathilda och Gulle-Sandra.


Lugn lördag.

Vi vaknade sent. Åt frukost ända fram till lunch nästan.
Vi tog en tur till Ica Maxi. På väg dit stannadr vi till på Loppisen i Pingstkyrkan. Vi lämnade en kasse med kläder. Bl.a en härlig vinterjacka. Precis när vi skulle åka fick jag se att ena fickan släppt lite i sömmen. Jag vet att dom vill ha hela och rena kläder. Jag chansade ändå. Visade kvinnan som tog emot kassen och hon var på väg att säga något men jag förekom henne och sa att om det är någon som fryser så kanske det inte spelar någon roll om fickan släppt lite, lite. Det höll hon med om. Jag har ingen aning om vad hon tänkt säga, men hon tackade och tog emot kassen. När vi handlat klart åkte vi hem till mamma. Hon var hos pappa på Ärlinghem men skulle komma lite senare. Hon ville ha hjälp att möblera om i vardagsrummet. Vrida soffan tillbaka som den stått tidigare bl.a. Eventuellt skulle även bokhyllor från gästrummet ut till vardagsrummet.
Soffan fixade vi på en gång. Stefan monterade fötter på hennes sänggavel också. Efter ett tag kom Eva och Thord också. Vi bestämde oss för att vänta med resten av ommöbleringen tills mamma kom. Hon kom kl. 3.
Efter fika och en massa prat tog vi itu med möblerandet - eller det blev inget av. Vi konstaterade att det inte skulle bli bra. Så nu ser det ut som vanligt igen. Hon tycker det är tomt och ödsligt jag tycker det är luftigt och skönt. En pidestal vill hon ha så vi får hålla ögonen öppna efter en sån.
Vi åkte hem och jag gjorde en pizzadeg.
Pizza till middag alltså.
Resten av kvällen växlade jag mellan bloggskrivande och TV: n. Vi tittade på Stjärnorna på slottet som jag tyckte var sådär. Jag jämför väl lite för mycket med Så mycket bättre. Senare tittade vi på Sista natten med gänget för 10:e gången eller nåt. Vi hade spelat in den.
Natten blev bedrövlig med snarkande och låtande från Stefan. Halv två bytte jag rum. Jag har under natten då och då hört hur snön rasat från taket.


Min nya kappa


Arytmimottagningen och shopping

Mobilen larmade kl 06,00. Jag hade knappt sovit någonting när den slog igång. Men det var bara att stiga upp. Jag hade tid på Danderyd kl. 9,00. man vet aldrig hur det är med trafiken så det var bäst att ha god tid på sig. Även Stefan som lovat att åka med mig klev upp. Vi åt frukost och klockan 8 kom vi iväg. Det var nästan ingen trafik alls och vi var på plats tidigt. Det var tomt i väntrummet och tio i nio fick jag komma in. Jag fick berätta om mina problem. Att beskriva hur det känns med dubbelslag är svårt. Det kan kännas som om hjärtat hoppar till, slår en volt eller darrar. Hon frågade vad jag var rädd för. Jag svarade: att bli som pappa. Jag fick berätta vad som hänt honom. Han hade hjärtflimmer. Hon förklarade då hur hjärtat fungerar och vad som händer när det flimmrar. Hos mig finns inga tecken på flimmer och enligt henne är det när man har det som det kan bildas proppar i hjärtat. Hon sa också samma sak som alla säger. Alla har dubbelslag ibland. En del känner av det andra inte. Det är ofaligt även om det är otäckt. Hon bekräftade också det jag själv misstänkt nämligen att tarmarna kan påverka hjärtat. Tack för det. Min företagsläkare förstod inte vad jag menade när jag undrade om det kunde vara så. Hon tog ett ekg, mätte blodtryck 140/80 och lyssnade på hjärta och lungor. Hon skickar mig vidare på arbetsprov och UL för att se hur hjärtat arbetar. Något som är konstigt är att hon inte hade tillgång till mitt 48-timmars ekg. Hon måste ha mitt tillstånd för att begära ut det från Aleris. Om jag fått en remiss efter ekg-mätningen så tog jag för givet att dom även hade resultatet av den. Konstigt. Vi skulle höras per telefon senare.
Jag var färdig 9,20 och det var för tidigt att åka till Stinsen som vi planerat. Dom öppnade inte förrän 10 så vi gick till restaurangen och tog varsin kaffe. Jag tog en bulle och Stefan tog en halv ostfralla. Vi kom till Stinsen nästan exakt 10 då dom öppnade. Vi gick ett varv i butikerna men hittade inga kappor. Jag hade nästan givit upp när Stefan fick syn på några inne på Dea Axelsson. Jag provade några olika men alla var för stora. Till sist hittade jag en strl 36 som satt perfekt. Jag som brukar få köpa 42 i blusar och jackor! Den var nersatt från 1995kr till 1795kr och dessutom var det 20% på det. Jag köpte den. Stefan hittade en snygg blårutig skjorta på Brothers. Nöjda åkte vi hemåt. 11,15 var vi i Märsta igen. Snabbt marcherat! Vi stannade till på Coop och handlade innan vi åkte hem.
Efter lunch tog vi en promenad på en timme. Solen sken men det blåste isvindar. Det var skönt att komma in igen. Till middag gjorde jag fylld kycklingfile med sallad.
Efter middagen tog jag itu med stryktvätten som låg i en hög och väntade. Vi tittade på På spåret.


Torsdag och barnvakt

Sandra behövde jobba så vi tog hand om barnen en stund. Dom kom vid elvatiden. Mathilda och jag åkte och handlade på Maxi. När vi kom tillbaka åt vi lunch och strax efter hämtades Melker av en kompis. Dom skulle på bio! Sune i Grekland!!!
Mathilda gick till en kompis. Och därmed var barnvaktandet så gott som slut. Om det inte hände något och dom ringde, men det gjorde dom inte. Stefan och jag åkte till Ärlinghem där även Eva och mamma var. Jag hade handlat lite som pappa behövde.
Pappa var lite piggare men ändå inte samma pappa som för ett par veckor sedan. Mamma berättade att samma sak som hänt oss när vi gav medicinen hade hänt när en av sköterskorna givit honom den. Han satte i halsen och fick inte luft. Nu hade han fått en pipmugg att dricka ur. Precis som när han först blev sjuk.
När vi åkte därifrån följde han med och vinkade vid dörren. Personalen har berättat att han lagt sig varje dag efter att mamma åkt därifrån vid 15-tiden. De misstänker att han är lite deprimerad. Stackars älskade lilla pappa.
Vi åkte hem och Eva körde mamma hem.
Jag gjorde en fiskgryta till middag.

Annandag och bio

Kvart i elva hämtade vi upp Sandra, Mathilda och Melker för att åka till Kista Centrum och se filmen Sune i Grekland.
Filmen började tolv så vi passade på att gå på toa och sedan väntade vi i foajen en stund.
Filmen var ok, men det blev lite mycket liknande skämt. Det roliga var att den spelats in på "vårt" hotell på Rhodos.
Vi bodde i det rosa huset.
 
Efter halva filmen örjade Melker tröttna.
Jag fick hålla honom i handen när det blev läskigt och klia honom i håret när han blev trött :)
Efter filmen ville Mathilda shoppa.
Vi skiljdes åt och bestämde att vi skulle ses 30 min senare vid restaurangerna.
Stefan och jag gick och tittade efter en kappa till mig men det fanns inga.
Efter 30 min var vi tillbaka vid restauranggatan. Alla åt olika maträtter. Jag åt stekt fisk med potatismos och remouladsås, Stefan åt Dumplins, Sandra åt Gyros, Melker åt nachotallrik och Mathilda åt sushi.
Efter maten gick vi till skoaffären där Mathilda sett ut ett par skor. Hon hade tänkt gå i fler affärer men det var så jäkla mycket folk och hon ändrade sig. När vi vände och skulle gå till bilen dök plötsligt vår kära svärdotter Sandra upp i folkvimlet. Hon var ute på bytesrunda. Vi växlade några ord, kramades och skiljdes åt.
Vi följde med Åströms hem och fikade innan vi åkte hem till oss.
På kvällen åt vi lite julmatsrester till middag.
 
 
 

Julafton

 
Till frukost hade vi tänkt äta julgröt men jag vågade inte med tanke på magen. Det blev den vanliga gröten istället. Halv ett hämtade vi upp mamma och åkte till pappa på Ärlinghem. Han mådde inte så bra. han ville inte vara med de andra som satt vid långbord och åt julmat. Mamma tog med honom in i matsalen och lyckades få i honom en halv sillbit. Han ville inte ha något. Stefan och jag bjöds på kaffe och kaka men han ville inte ha det heller. Stefan åkte iväg en stund och köpte en julblomma att ta med till fam. Åström. mamma och jag försökte ta reda på vad det var med pappa men det lyckades inget vidare. Han visste nog inte riktigt själv vad han ville. Vid ett tillfälle började han "trampa" med det friska benet och ögonen blev klotrunda på honom. Jag trodde nästan att han fick en stroke men det lugnade ner sig. Till slut fick dom lägga honom för att vila. Han vill aldrig ligga och vila på dagen men nu fick han ge med sig. Det kändes inte roligt att lämna honom och veta att han låg där medan vi firade julafton hemma.
Vi åkte hem och bytte om, packade in alla julklappar och mat i bilen och åkte ner till Hallonstigen.
Precis när vi kom började Kalle och hans vänner. Vi drack kaffe och glögg. När Kalle var slut kom även Sandra, Nicklas och Max. Vi plockade fram maten och åt. Barnen åt inte så mycket och blev lite otåliga på oss som åt såååå länge. När vi plockat av bordet och ställt undan maten var det så dags för julklappsutdelning. Ingen tomte i år vilket Max nog tyckte var konstigt. Melker och Mathilda delade ut paketen och som vanligt var det många paket till varje barn.
Jag fick en bok. Jonas Gardells, Torka aldrig tårar utan handskar, Kärleken. Av barnen fick vi en fin korg med delikatesser. Vi fick också en almanacka med bilder på Mathilda och Melker. foto Vi har även en fotoförstoring på alla tre att vänta.
När alla paket öppnats och barnen lekt lite med sina julklappar var det dags för bytesjulklappar. Som tidigare jular spelade vi tärning och bytte på 1 och 6. Det blev en kort omgång och jag fick två pocketböcker. Stefan fick också en bok, Trot om ni vill, otroligt men sant. Ja, alltså den heter så.
Vi fikade och barnen pysslade med sina julklappar en stund till. Innan vi valde att bryta upp. Vi var trötta och inte riktigt i form med tanke på allt som varit. Dels med pappa men också Stefans förestående operation som så snöpligt ställdes in och flyttades. Micke hade blivit dålig i magen när han åt lunch på en restaurang ett par dagar innan och mådde inte riktigt bra ännu.
Mamma, Stefan och jag gick hem till oss. Vi smakade på Janssons frestelsen som jag gjort. Den var jättegod. Vi tittade lite på TV innan vi gick till sängs. Mamma sov över.
 
Paket som väntar på att delas ut.
 
Sandra Ö plockar fram mat till julbordet.
 
Julmaten. Jag vågade inte äta så mycket men det jag åt var gott.
 
 
Fina Mamma 83 år ung.
 
  
 
 
 
 
Max med bärgaren han fick av oss.
 
 
 

Marknaden, A6 Center och hemresa

På lördagen efter frukost gjorde vi oss redo och åkte in till Jönköping för att gå på torgmarknaden. Där blev vi inte långvariga då vi inte var klädda för den råkalla kylan. Termometern visade bara några minusgrader men det var en krypande kyla som tog sig in i märgen. Jag köpte lite servetter och ljusmanchetter. Stefan köpte varma vantar och två Bingolotter till uppesittarkvällen (enda gången vi spelar). Efter det tog vi oss till A6 Center. Där var det mycket folk som vanligt. Vi strosade runt en stund i butikerna. Jag köpte ett par nya läderstövlar, en bytesjulklapp och en julklapp till mamma. Vi fikade innan vi åkte hemåt igen. Efter en middagslur åt vi oxrulladerna jag tagit med till middag. På kvällen tittade vi på Körslaget julspecial. Vi åt lite julbord och pratade. Det blev sent i säng igen.
Efter frukosten på söndagen packade vi ihop alla våra prylar och tackade för oss.
Nästa mål var Mjölby och Britt-Marie och Bosse. Det var tänkt att vi skulle tillbringa en natt även hos dem om vi hade åkt efter jul. Nu blev det inte så eftersom vi trodde på operation i mellandagarna. Vi bjöds på god skaldjurspaj, kaffe och gott bröd. Efter ett par timmar åkte vi vidare hemåt.
Strax före 17 var vi hemma igen. Efter middagen var det dags att griljera skinkan och göra Janssons Frestelse. Jag satte upp allt julpynt och vi spelade Bingolotto. Mitt i det fick vi göra en blixtutryckning till mamma. Hennes brandvarnare hade bestämt sig för att den ville ha nytt batteri. Vi kunde ju inte låta henne ha brandvarnaren pipande hela natten. 
Klockan gick över midnatt innan vi kom isäng. 
 
 
 

Idag...

...skulle Stefan ha opererats. Nu blev det inte så. När vi var på väg ner till Huskvarna ringde en sköterska och sa att dom inte ville genomföra operationen pga att han har lite förhöjt tryck i ett öga. Operationen genomförs i tippat läge vilket innebär högt tryck mot huvudet ändå. Jag såg och hörde hur besviken han blev. Vi hade ju styrt om Huskvarnaresan och han har flyttat och ändrat på jobbresor för att få till det. Nu raserades allt. Hur han än vädjade och bad, tog ansvaret för ögat själv så gav dom inte med sig. Ny tid blir den 24 januari och då blir det en operation i plant läge av en annan doktor. Det positiva är att vi nu får några lediga mellandagar tillsammans.
När vi kom hem från Huskvarna låg ett brev från Arytmimottagningen på DS för mig. En återbudstid den 28 dec. Kl. 9. Bra! Hoppas att det ger något bara.


Veckan fram till jul...

...blev lite märklig. Stefan skulle in på provtagning på onsdagen inför operationen. Pappa var inlagd pga uttorkning och lunginflammation. Mamma blev hes och tappade rösten. Senare i veckan konstaterades att även hon drabbats av lunginflammation. Vi klädde vår julgran redan på onsdagen. Vi hade fått omplanera besöket hos Iffe och Kerstin och åka före jul istället för efter som vi brukar göra. På torsdagskvällen skar jag sillsallad och lingonsill till julbordet och gjorde oxrullader som jag lovat ta med till Huskvarna. Jag packade min väska inför resan innan jag kom isäng. Jag jobbade till 13,15 på fredagen. Innan det var sags att gå hem fikade vi och åt skinkmacka. Vi passade på att gratta Jonas som fyllt år under sommaren. Bättre sent än aldrig :)
Vi fick en varsin julklapp. På torsdagen fick jag en julklapp från ABH också. Mycket trevligt!
Stefan hämtade mig efter jobbet och vi påbörjade resan ner mot Huskvarna. Eftersom vi ätit lite åkte vi raka vägen utan paus.
Vi var framme 17,10.
Vi bar in våra väskor och sedan åkte vi till Ikea och åt julbord. Det var gott med lite mat i magen. Jag var ganska trött och det var skönt att krypa ner i sängen strax före midnatt.

Lingonsill

 

Vår julgran färdigklädd.


Barnvakt och tomteparad

Lördagen efter julmiddagen var vi barnvakt till Max. Som vanligt gick det galant. Vi sov hos honom och vid lunchtid på söndagen kom Sandra och Nicklas hem igen. Stefan och jag åkte hem och förberedde fika inför tomteparaden. Då ringde mamma från Ärlinghem. Pappa var dålig. Jag slängde mig i bilen och åkte dit. Pappa var svag och vinglig. Han hade inte kissat på ett dygn. Personalen bäddade ner honom och kontaktade en sköterska. Vi kunde inte göra något så jag tog med mig mamma hem igen. Vid fyratiden kom Sandra, Mathilda, Melker, Veronica, Thyra och Esther. Lite senare kom även Nicklas, Sandra och Max. De gick med i tomteparaden tills den var nästan framme hos oss. Då kom dom in och hann hänga av sig innan det knackade på dörren och tomten kom med godispåsar till alla barnen. Efter det fikade vi alla tillsammans. Pappa fanns i våra tankar och vi inväntade besked från sköterskan. Hon ringde senare och berättade att pappa skulle köras till Danderyd för kontroll. Stackars lilla pappa. Det blev en orolig natt för oss.

Nu kom bilderna i fel ordning.

Tomten knackade på.

Max spelar racerspel på Ipaden


Julmiddag

På fredag förmiddag hade jag tid hos frissan. Jag var färdig där klockan 12. Då åkte jag till Väsby C för att handla och titta efter vinterstövlar. Hottade ett par som var tillräckligt smala för att passa mina smala vader men da satt dom inte sköntvid vristen. Dyra var de också. Det blev inget köp. Ett par svarta byxor och en turkos tunika fick följa med hem. På kvällen var det dags för julbord med jobbet. I år hade vi bokat på Wik Event i Upplands Väsby. 18,30 skulle det serveras glögg. Den serverades i Coyote Hideout. En lokal med stor öppen spis i mitten. Stefan och jag kom lite efter de andra och när vi öppnade dörren slog rök och ett otroligt sorl emot oss. Vi såg inte till mågon vi kände igen. Vi vände i dörren och gick direkt till lokalen där julbordet serverades och väntade in de andra. De kom 25-20 min senare. När alla satt sig var det ett otroligt högt sorl i lokalen. Det var ett par olika firmor där förutom vi. Bl.a ett åkeri. Deras personal såg ut som om dom kom direkt från jobbet utan att ha bytt om innan. Någon gick runt i jacka, skinnmössa med öronlappar och stövlar. Trist! Lite kan man väl anstränga sig när man går ut. Det kändes som om dom tagit in alldeles för mycket folk i lokalen. Maten tog slut hela tiden. Jag lyckades få lite skinka, en ägghalva, en potatis, en liten bit revbensspjäll och brieost. Dessertbordet bestod av ostkaka serverad i formar direkt från butiken, en kladdkaka med grädde, en skål med ischoklad och en skål med blandade karameller. Till det kaffe. Den mat som jag lyckades få smakade bra men det var definitivt inte värt priset. Vid nio blev vi i stort sett utkörde för att byta lokal och se "showen". Showen visade sig vara ett rockband bestående av tre killar som spelade blandad rock och pop. Ljudnivån var så hög att det inte gick att föra ett samtal. Det var dans också. Det var trevligt men vi saknade ett avskilt rum där man kunde prata med varandra. Vi stannade till 23. Några hade åkt tidigare och några stannade till 01,30. Jag hade inte druckit något och körde hem. Skönt att känna sig helt klar och nykter. Stefan somnade innan han lagt ner huvudet på kudden och snarkade lika fort. Det var bara att byta rum för att få någon sömn. Inga bilder blev det under kvällen


Lucia

I morse innan jobbet åkte jag och handlade glögg, mandel/russin, lussekatter och pepparkakor. När jag kom till jobbet dukade jag upp luciafikat på ett bord i fikarummet och tände ljus på borden.
Klockan nio hade vi sedan luciafika fast utan Lucia då.
 
Jag mailade iväg en fråga till företagsvården då jag ännu inte fått svar på mitt 48-timmars EKG. Jag fick svar att dom skulle be läkaren ringa mig. Han ringde någon timma senare. Jag har mer arytmier än vid förra mätningen. Jag har två olika typer av dubbelslag. något som kallas VES och något dessutom något som kallas för SVES. Man gör ingenting åt det om det inte är till mycket besvär. Det tycker jag att det är så vi bestämde att han skulle skicka en remiss till DS för vidare utredning.
 
Klockan två åkte jag hem och ställde bilen och Stefan och jag tog oss ut till Odensala och Max dagis. För första gången fick vi vara med på firande där. Det var inte så himlamycket vi såg av själva Luciatåget då det stod en massa långa personer längst fram. Men vi hörde sångerna. Så himla gulligt när dom små pluttarna sjöng sina sånger och man hela tiden hörde någon som sa "där är din mamma och där är din pappa".
Efter sångerna blev det fika som Sandra hade tagit med. Vi satt vid ett lågt litet bord tillsammans med Nicklas oh Sandras kompisar Lisa och Stefan och deras Sebbe.
Strax före fyra åkte vi hemåt. Det var ingen ide att åka tillbaka och jobba så vi åkte och handlade middagsmat innan vi åkte hem.
Max som tomte.
 
När vi kom hem hade Stefan fått brev från KS. Han hade fått tid för operation den 27/12. Det omkullkastade våra planer då vi planerat att åka ner till Huskvarna på juldagen och på hemvägen stanna till i Mjölby.
Nu får vi planera om och åka ett annat datum istället. 
Det är ju i och för sig bra att få det gjort och bli av med skiten.
Nu i kväll har Sandra varit här en liten stund på ett spontanbesök. Trevligt att sitta och småprata med henne.
I morgon är det dags för frissan igen och nu ska jag inte missa det.
På kvällen har vi julbord med mitt jobb.
 
 

Mammakväll

I går kväll efter jobbet åkte jag och handlade åt mamma. Jag handlade även mat till middag som jag lagade till åt oss. Kyckling med soltorkade tomater, babyspenat och creme fraiche.
 
När vi ätit satte jag ihop hennes plastgran och satte i ljusen. Klä den skulle hon göra idag. Stefan kom dit efter sitt spinningpass. Vi tittade på Bonde söker fru innan vi åkte hem.
 
Mamma har varit lite skröplig ett tag nu och drabbats av balanssvårigheter. Värst är det på morgon då hon måste hålla sig i väggarna när hon går. Det är inte bra. Vi vet inte om det beror på den nya medicinen hon fick sist hon var inlagd på Danderyd.
 
Enligt Fass är det en biverkan som 1 av 100 kan drabbas av.
Vi får hoppas att det blir bättre snart. Så att hon får känna sig lite piggare igen.
 

Pysselkväll

I tisdags jobbade jag som vanligt. Efter jobbet åkte jag hem och väntade på att det skulle bli dags att gå över till grannen Ann-Marie som höll i månadens "syjunta". På vägen hem stannade jag till hos mamma och hämtade en paketavi på ett paket som jag skulle hämta ut åt henne. Samtidigt fick jag ett julkort som min pappa fått hjälp att göra. 
 
 
Jag blev så glad men ändå så ledsen. Min älskade pappa har fått hjälp att göra kortet och skriva Pappa.
 
Medan jag väntade kom Stefan hem från en jobbresa till Norge.
Hos A-M bjöds vi på goda rullader av rimmad skinka, potatis och sås. Till efterrätt bjöds vi på god äppelpaj med vispgrädde. 
Efter maten gick Eskil över till Stefan och vi tanter tog fram julpysslet som A-M köpt. Det var två olika pyssel. 
En liten ängel gjord av en plastprisma och pärla. Och en prisma med pärlhängen. Vi började med prisman med pärlor. Det var ett riktigt pillgöra och resultatet blev ju inte så lysande. Änglarna blev lite söta i alla fall.
Jag fick bryta med att göra en gammeldags smällkaramell för att orka med pillandet igen.
Strax efter 22 bröt vi upp. Då var jag så trött. Jag gick i säng nästan direkt när jag kom hem igen.
 
 
 
 
Innan  
Färdigt
 

Inget speciellt

..har hänt under måndagen.
På jobbet var jag iväg och köpte en massa chokladkartonger som jag  sedan fick slå in. Dom ska delas ut till kunder. Efter jobbet åkte jag till Jysk där jag köpte nya sängkappor. Min gamla krympte med över 10 cm på längden när jag tvättade den.
När jag kom hem gick jag på löpbandet i 45 min medan jag tittade TV. En stund med Nobelprisutdelningen och en stund av Fråga Doktorn.
Sedan blev det middag. Rester av ugnsbakad korv med potatismos. Resten av kvällen plockade jag med lite av varje innan jag satte mig och tittade en stund på Nobelmiddagen igen. Bloggade lite och läste andra bloggar.
Kom i säng vid 23. Jag läste en liten stund innan jag släckte och somnade ganska snabbt. 
 
En liten del av chokladkartongerna jag slagit in.

Tällberg och Körkampen

I fredags efter jobbet packade vi in oss i bilen och ställde färden mot Dalarna och Tällberg.
Nicklas, Sandra och Max hade åkt redan dagen innan för att hinna gå på Tomteland under fredagen.
Vi var framme i Tällberg och Åkerblads Hotell och Gästgiveri.
Hotellet såg ut som i en saga när vi kom med alla ljus och all snö runtomkring.
Fam. Öhlin-Ekwall kom en halvtimme före oss och även Sandras mamma hade kommit under eftermiddagen.
Vi fick vårt rum och installerade oss innan det var dags för middag kl. 18,30.
Vi hann äta vår mat innan familjen Åström dök upp. Dom fick vända i Knivsta och åka hem och byta bil då det var något som lät om deras bil.
När alla ätit gick vi och drack kaffe och smakade av gottebordet. Jag tog bara ett litet glas med chokladmousse.
Vi var alla ganska trötta så det blev en tidig kväll.
På lördagen hade Sandra Ö, Nicklas och Sandras mamma bokat behandlingar så vi tog hand om Max under tiden. 
Efter lite lek i snön gick vi ut på byn. Vi åt lunch på en kaffestuga innan vi gick ut för att titta på julmarknaden.
Det var kallt men mysigt. Vi tog oss upp till Green Hotell där det var mer aktiviteter.
Där satte vi oss i värmen och fikade. Max tittade på tomten som satt i ett av rummen och Melker fick göra en skinkpinne tillsammans med en kvinna som satt och lärde ut olika julpyntspyssel.
Mathilda och Micke valde att inte följa med. Dom gick tillbaka till hotellet.
På väg ner mot vårt hotell igen gick vi i en brant och jättehal backe. Rätt som det var försvann Stefans fötter iväg och han låg på rygg. Det gick rätt bra men han har ett svullet knä och lite ont i handleden fortfarande.
På kvällen blev det julbord. Det var fint och gott men inte det godaste jag ätit. Dessutom strulade dom med vår beställning av öl och snaps och serverade fel sorter, som dom sedan ville ha betalt för. Efter lite protester drog dom av två öl. Det blev ingen dricks där.
Max var trött och vi bröt upp ganska tidigt. När han somnat satt vi i korridoren utanför rummen och pratade och skrattade. Sandra Å, Mathilda och Melker valde att gå till SPA:t och bada en stund.
Söndag morgon gick Stefan och jag upp tidigt för att äta frukost och sedan påbörja hemresan och Körkampen i Gränby Centrum. Sandra bestämde sig efter en del vånda för att stå över körkampen och stanna kvar lite längre i Tällberg vilket jag har full förståelse för.
När vi kom fram till Uppsala hann vi gå runt i några butiker och leta efter en tröja eller jacka att ha över klänningen. Jag hittade en ok jacka för ett hyggligt pris på H&M. Sedan var det dags att gå ner och sälla sig till våra körkompisar. 
Det var en hel del strul med mickarna och ljudet innan vi fick klartecken att sjunga. 
Det kändes inte helt bra. Jag hade en människa precis bakom mig som sjöng högt och ofta fel. Det blir jättejobbigt när man inte är så tonsäker själv. Det är också svårt att höra hur det låter när man bara hör sin egen stämma. Men enligt filmen som ligger på Körkampssidan så lät det ganska bra ändå. Nu hoppas vi bara att vi får så många röster att vi vinner. Det är 20000 kr som står på spel. Vi har valt att skänka beloppet till Barncancerfonden.
När vi sjungit färdig tog vi en sväng in på RB Leksaker och inhandlade några julklappar innan vi åkte hem.
Det blev en riktigt trevlig helg.
 
Bildkavalkad från helgen.
Så vacker med all snö
 
Max och Nicklas vid frukosten
Promenad i kylan
 
 Melker pysslar
 
Sandra och Melker testade att gå med snöskor.
Huset vi bodde i
 
 En lite suddig bild från middagen
Frukost innan hemfärd

 
 

Hemfärden genom ett snöigt och soligt Dalarna.
 
 

Veckan som bara försvann

I måndags skulle jag ha varit hos frissan men gick lugnt omkring på Eurostop och handlade. Fick ett meddekande på mobilsvar som jag lyssnade av när jag satte mig i bilen för att åka hem. Det var min frissa som undrade vart jag var. Jag skulle ha varit hos henne 17,30 och nu var klockan 18,15! Det var bara att ringa och erkänna att jag glömt bort det. Vi lyckades hitta en ny tid längre fram som tur var. På onsdagen drog det stora snöovädret in över oss. Jisses vilket väder det var. Det snöade nästan horisontalt. Snön bildade stora drivor.
I torsdags hade vi terminens sista körträning. Det gick lite halvkrackigt tycker jag.


Julpynt och första advent

På fredagen hjälpte jag mamma att sätta upp ljusslingor på balkongen. Jag gjorde middag till som vi åt tillsammans Senare på kvällen kom Stefan hem från en jobbresa.
Resten av helgen blev ganska lugn. Vi städade på lördagen. Vi köpte utegran och satte upp den sedan satte vi upp alla stjärnor och ljusstakar. På kvällen blev det TV-tittande.
Söndag och första advent. Vi tog en tur till Steninge Slotts julmarknad. Innan vi gick in gick vi ner till slottet och ner mot Mälaren. Det var otroligt vackert. Kallt men soligt och lite snö.
Sedan gick vi ett var på julmarknaden. Det känns som om det är samma julmarknad som alla tidigare år. Har man gått där ett är så kan man den.
 
På eftermiddagen kom barnen med familjer på middag. Jag hade gjort en mustig köttgryta med smak av öl. Barnen fick hamburgare.
Alltid trevligt att ha dem här. Det blev en tidig middag med tanke på att det är skola och dagis dagen efter.
Sol över Steningeviken
 
Mustig köttgryta. Var godare än den ser ut här
 
Max, Sandra och Nicklas bygger pussel efter middagen
 
 

Markus Krunegård

Förra torsdagen var det dags för höstens gästartist på Kör för alla. I år var det Markus Krunegård.
Vi sjöng hans låt: Askan är den bästa jorden.
Det gick verkligen jättebra och han blev så rörd att några tårar trillade.
När vi sjungit låten för och sedan med honom sjöng vi även Merry Christmas Everyone för honom. Det är den låten vi ska göra i Julkörskampen i Gränby.
 
 
 

"Sjukhusbesök" gånger två.

I onsdags var det dags att lämna tillbaka ekg-utrustningen. Men först var det dags för läkarbesök på KS för Stefan. Ett inte så roligt besök. Men vi får hoppas att allt går bra. 30 min efter utsatt tid fick vi komma in. Själva mötet tog ca 45 min. Något omtumlade lämnade vi mötet. I sjukhusentren köpte vi varsin lunchlåda. I tät och rörig trafik tog vi oss in till Riddargatan där jag skulle lämna EKG-mätaren. Även nu upplevde jag personalen som nonschig. Nästa gång ska jag be att få komma någon annan stans. Vid tvåtiden var vi tillbaka i Märsta. Jag lämnade av Stefan hemma och åkte till jobbet. Stefan skulle åka till Holland på arbetsresa. Efter jobbet åkte jag för att hämta upp Max som följt med sin kompis Sebbe hem efter dagis. Det hade börjat snöa och det var mörkt. Sebbe bor en bit ut på landet och det vsr lite läskigt men gick bra. Vi lekte och busade tills det var dags för Max att sova. Han somnade strax efter åtta. Sandra och Nicklas kom hem strax efter 23 och jag var hemma vid midnatt. Det blev en sömnlös natt för mig. Det tog lång tid att varva ner och många tankar snurrade i huvudet. 05,10 larmade mobilen.

 

Väntan på att komma in till Stefans läkare.

Sonja som hela tiden sökte min uppmärksamhet. Hon var på mig hela tiden.

Snö vid midnatt när jag kom hem.


Ekg och Stinsen

I måndags jobbade jag till tolv sedan kom Stefan och hämtade mig. Han var snäll och följde med mig in till Riddargatan och fysiologlab där jag skulle få ett 48-timmars EKG. Vi hann äta lite lunch på ett litet hak intill. Det blev en hemlagad lasagne som smakade ungefär som dom man köper från Dafgårds eller liknande. Jag åt en liten bit och lämnade resten. På Fysiologlab fick vi vänta några minuter innan jag ropades in av en inte otrevlig men heller speciellt trevlig sköterska. Lägg jackan där! Sätt dig där osv. Hon tog ett vanligt Ekg innan hon kopplade på det jag skulle ha tills onsdag. Jag skulle vara tillbaka onsdag kl. 11,30 vilket jag sa att jag inte kunde. Då sa hon att jag fick koppla loss det själv och lämna det i receptionen. Det var viktigt att det togs bort just den tiden vilket jag inte förstår. Det sattes på 13,38 och ska sitta 48 timmar! Det blir väl bara 46 tim. Tillbaka på jobbet jobbade jag in lite tid genom att jobba till sex. Åkte hem och gjorde soppa på jordärtskocka, morot och potatis till middag.
Tisdag och jag jobbade som vanligt. På kvällen åkte vi till Stinsen för att handla. Vi köpte julgardiner på Hemtex innan vi gick och åt pizza till middag. Vi hann bara med att gå in på Clas Ohlson och köpa en timer också innan vi tog oss tillbaka mot bilen. Slank in på Akademibokhandeln och köpte en julklapp på vägen mot garaget. Resten av kvällen blev lugn.


Pappabesök och adventsfika i förtid

 

Vi vaknade sent och tog det ganska lugnt. Var och handlade lite till Pappa innan vi åkte dit och fikade med honom, mamma och några andra. Det blev en trevlig stund innan det var dags att säga hejdå och köra mamma hem. När vi kom hem till oss vände vi i stort sett bara i dörren och gick ner till Fam. Åström. Vi fick adventsfika en vecka i förväg. Vi bjöds på goda kakor, kaffe och årets glögg som smakade ingefära. Gott!  Sedan gick vi hem och lagade mat. Ugnsstekt lax med dill och purjolök. På kvällen tittade vi på Allt för Sverige.

Glögg med ingefärssmak.

God saffranskaka

Ugnsstekt lax med dill och purjolök.


Barnvakt och födelsedagsfirande

Lite sammanfattning av förra helgen. Lördagen började redan 7,30 när Max vaknade. Jag hade sovit någon timme, kanske två. Men det var bara att gå upp. Medan Stefan fixade frukosten lekte Max och jag. Efter frukosten lekte vi vidare. Ibland fick Stefan vara med men mest var det jag som skulle leka med honom. Sandra och Nicklas kom hem vid halv tre. När vi lämnat över åkte vi och handlade lite innan det var dags att åka hem och kanske hinna vila lite. Någon vila blev det inte fast jag låg på sängen en stund. Stefan åkte och hämtade Mamma medan jag gjorde mig färdig. Sedan åkte vi tillbaka till Sandra, Nicklas och Max. Nu var det Nicklas som skulle firas. Han fyllde ju 35 förra onsdagen. När vi kom var redan Max bästis Sebbe och hans mamma där. Det innebar att jag kunde sitta med de andra och prata och äta. Vi bjöds på god plockmat. Vi var alla rätt trötta så vi bröt upp redan vi åttatiden. Natten efter sov jag som en klubbad oxe i tio timmar.

 

Max väntar på att jg ska äta färdigt. Han tycker det dröjer läääänge.....

Sedan var det bus igen.

Lego från golv till tak. Nu fick farfar vara med också.

Melker vid middagen. Han lägger till mig på Instagram