Florida juni 2015 - dag 2 & 3

Dag två var det dags för Universal Studios. Vi gick upp tidigt för att vara på plats vid öppningen. Åströms åkte lite före oss. Dom skulle bo kvar på Hard Rock hotellet en natt och åkte och checkade in där först. Vi kom straxt efter att parken öppnade. Det var fruktansvärt hett. Stefan och jag köpte Expresspass för att kunna komma in på attraktionerna snabbare. Det kostade 850 kr/pers för en dag. Dessa ingick i Åströms hotellpaket. Vi började med att åka Hogwarts Express från Hogsmeade till den andra parken. På tåget visad film och lite skuggteater. Läskigt tyckte Melker. Vi vände och åkte samma resa tillbaka igen. Vi strosade rint lite i Hogsmeade The wizarding world of Harry Potter. Efter en stund köpte vi glass och Butterbeer och gick vidare. Vi hann med Men in Black, The Simsons (där Stefan köpte sig en t-shirt då hans skjorta var dyngsur av svett), E.T, Transformers och Minionerna. Strax efter 16 gav Stefan och jag upp. Tackade för oss och åkte mot huset igen. Vi stannade på Publix och handlade mat till middag. Grillad kyckling, sallad, hummus mm. Resten av kvällen badade och slappade vi. Det blev tidigt isäng. Fortfarande trötta och jetleggade. 


 


The Knight Bus

Sandra och Melker pratar med  koduktören och "det krympta huvudet" 
 


Lugn kväll i solen.

Dag 3
 Vi kontaktade Åström som var på väg med tåget  Vi väntade vid stationen men det tog en himla tid innan de dök upp. Solen stekte och vi sökte skugga. Till slut dök de upp tillsammans med Fam J. Vi strosade runt i hettan ett par timmar. Några åkte The forbidden Journey och andra åkte The Hippogriff. Sånt är inget för mig. Jag satt i skugga och vaktade ryggor. Sen ville Stefan, Micke, Mathilda och någon mer Dragon Challenge. En riktigt läskig berg- och dalbana. V och jag stod i skuggan och pratade undertiden.  Vi vandrade vidare i parken mot Jurassic Park. Där åkte Stefan, Sandra, Mathilda och A Jurassic Park River Adventure. 
Efter lunchen åkte vi Spiderman och sist åkte Stefan och Micke Hulken. Därefter tackade Stefan och jag för oss. Vi handlade till middagen på Walmarts på hemvägen. Dagens middag blev Carbonara. Vi badade och slappade. Stefan utforskade dammen utanför huset.  Familjen kom ett par timmar senare. Till middag åt vi den sedvanliga semesterrätten Carbonara. Tidig sänggång igen. 
Huser och vår bil. 
Här kommer de som åkte The River Adventure
De landar efter ett tvärt stup rakt ner. 


Däckverkstad
 
 


Hulkenåkarna Foto: Sandra

Stefan utforskar dammen
Kvällsbad och solnedgång. Florida juni 2015

Klockan åtta fredagen den 12 hämtade Eskil oss och körde oss ut till Arlanda. Där sammanstrålade vi med familjen Åström efter incheckning av bagaget. Det visade sig att vi även denna gång uppgraderats till plus. Vi hann med en snabb vända i taxfree där jag köpte en hudkräm och i tidningsshopen och en snabb fika innan det var dags att gå till gaten. Vi kom iväg ungefär på tid. Vi satt bra. Längst fram med gott om benutrymme. Bättre mat och fri dricka. Men det var nog sista gången vi blev uppgraderade. Stefan reser ju inte så mycket längre. 

Hejdå Märsta
Resan gick bra och vi landade strax före beräknat i Chicago. Vi hann ta en hamburgare och Sandra ordnade med deras sittplatser innan vi tog oss mot gaten för vidare flyg till Orlando. 
2 1/2 timme senare landade vi i Orlando. Ca 20 lokal tid. Vi hämtade ut våra hyrbilar. Vi bytte upp oss mot en något större bil. Allt gick snabbt och smidigt. 
När vi hämtat upp nycklarna till huset åkte vi till Walmart och handlade till frukosten. 
Strax efter 23 någon gång var vi framme vid "vårt" hus. Samma som förra gången. Det kändes lite hemvant och tryggt. Barnen tog ett dopp och vi plockade in allt. En kopp te och sedan i säng. 
Första dagen i Orlando
Vi vaknade ganska tidigt. Gick upp och tog ett morgondopp. 
Efter frukosten åkte vi till uthyrningsfirman och skrev in oss. Därefter blev det ett par timmar på en stor Outlet. Vi började med att äta lite lunch. Därefter delade vi på oss och gick runti butikerna. Jag hittade en top och en tröja. Stefan köpte ingenting. Vi sammanstrålade och tog en fika och strax efteråt åkte vi till Walmart och storhandlade. Resten av dagen/kvällen slappade vi. Trötta efter resa och tidsomställning blev det tidigt i säng. 

Medan vi gjorde oss färdiga att komma iväg kollade vi lite på prinsbrölloppet 

Ute var det hett som bara den. Jag har smort mig med ssf. 50 varenda dag och har inte bränt mig.