Veckan som gick

Veckan har förutom arbete innehållit träning på löpbandet mån och tisdag. 
Nästan varje kväll har jag suttit med kontrolluppgiftsproblem. Hoppas att vi löst det nu. 
Magsjukan har krupit närmare. En på jobbet fick gå hem och en har en son som har det. Jag vill inte ha det!!
Stefan bokade biljetter till Dalhalla och övernattning i Tällberg. Vi bokade även biljetter till premiären av Evita med Charlotte Perrelli i höst. Idag har jag varit ledig! Så härligt! Vi sov till nio. Efter frukosten gjorde vi oss klara och åkte till Ulriksdals slottsträdgård. Vi började med kaffe och god kladdkaka i caféet. Sen plockade vi ihop lite tulpaner med lök, några nya krukväxter och ett knippe blåbärsris. Sedan åkte vi till Rusta där vi köpte en lampskärm till mamma, lite rengöringsmedel mm. På hemvägen stannade vi till på Maxi där vi handlade lite till middagsmaten. 
Hemma igen åt vi en lätt lunch innan vi klädde oss och gick ut på en rask promenad på knappt en timme. Skönt! 
När vi kom hem igen gjorde jag en " Lysande gul" fiskgryta med aioli och ris. 
Nu däckar vi bara i soffan. En riktigt härlig ledig fredag. 
Förutom allt detta så har vår älskade Sandra bestämt sig för att anta ett erbjudande om nytt jobb på ICA:s huvudkontor. Mammahjärtat sväller av stolthet. Jag är stolt över båda mina barn som är så duktiga och arbetsvilliga. 









Dammiddag och halsont och barnvaktshelg..

I tisdags var det dags för årets första syjunta, eller dammiddag då eftersom vi aldrig handarbetar på våra träffar. Lite pyssel till jul har det blivit men annars äter och pratar vi mest. Men denna gång då vi var hos mig var jag sugen på att göra något och hittade instruktioner på Pom poms i silkespapper och eftersom jag hade en massa papper så fick det bli så.
Riktigt roligt var det. Anne-Mari och Birgitta gjorde till och med en varsin liten av sina servetter.
Jag bjöd på Färsbiffar i Medelhavssås. Till det blev det tagliatelle och sallad. Till dessert hade jag gjort en chokladmousse med apelsinklyftor. Gott.
 
Mina mästerverk. En stor i vitt/turkost och den mindre är lila/rosa
 
På onsdagen sprang jag på löpbandet. Dennagång orkade jag springa i stort sett hela tiden. Kul att komma igång igen.
På natten sedan fick jag ont i halsen. Stefan har varit förkyld och hemma från jobbet ett par dagar och låg bredvid och snarkade medan jag låg där och svalde och svalde för att lindra irritationen i halsen. 01,30 fick jag byta rum för att kunna somna. Det blev inte många timmars sömn den natten. På morgonen kändes halsen sårig och irriterad. Jag har mycket på jobbet som måste vara färdigt till månadsskiftet så det var bara att åka dit.
Eftersom vi skulle vara barnvakt till Max och Mio fredag/lördag fick jag förvarna om min onda hals och vi beslöt att vänta och se hur det utvecklade sig. Fram emot eftermiddagen kunde jag meddela att det inte blivit sämre, snarare något bättre. Lite tveksamt var det ändå med tanke på Stefans förkylning vad det gällde smittorisken. Sandra ringde läkarmottagningen och där trodde man inte att det var någon fara bara vi själva orkade. 
Då det var ett tag sedan vi träffades åkte vi ut till dem för att äta middag och vara med barnen en stund inför helgen. Jag skulle höra av mig med ett sms på natten om jag blev sämre. 05,30 skulle vi vara tillbaka och ta över. Min hals blev inte sämre och 05,30 var vi på plats. Nu kände jag nästan ingenting av halsen. Härligt!
Max var vaken när vi kom och ville inte somna om. Stefan körde Sandra och Nicklas till tåget medan vi tittade på TV. När han kom tillbaka gick han och lade sig en stund tills även Mio vaknade vid åtta.
Förmiddagen gick rätt snabbt och kl. 11 kom Sandras syster och hämtade Max för att åka till Lek och Bus.
Stefan oc jag tog en promenad i kylan med Mio som sov i vagnen. Men jäklar vad kallt det var. Solen sken och vi hade solglasögon men det isade runt dem. Det var ca -10 men det kändes som -20. Det blev bara en kort promenad på 20 min.
Max hade önskat Tacos som fredagsmys så vi åkte och komplettrade lite till det. Strax efter 5 kom Max tillbaka igen. 
Vi åt tacos och tittade på TV innan det var dags att få barnen isäng. Max som varit igång sedan tidig morgon var inte svårsövd. Värre var det med lille Mio. Stefan fick åka med honom en sväng med bilen så att han somnade.
Tyvärr vaknade han nästan direkt dom kom tillbaka men somnade om efter en stund igen.
Sedan gick natten med sömn/skrik/gråt och leenden i en salig röra. Lillskrutt hade ont i magen och skrek och spände sig tills han var helt slut, men så fort det onda släppte så flinade han så glatt tills det började göra ont igen. Sista timmen låg han på Stefans bröst och sov.
När vi ätit frukost gjorde vi oss redo att åka till Åströms för lite pulkaåkning. Det märks att det var några år sedan vi var småbarnsföräldrar. Inte helt lätt att få ordning på allt som måste tas med och samtidigt klä på barn och sig själv. Men iväg kom vi. Sandra och barnen var redo när vi kom så vi gick direkt till backen vid deras lekpark.
Efter en stund frös barnen och ville gå in. Max hade fel stövlar på sig (jag borde ha kollat bättre) och var kall om tårna.
Vi åt lunch och fikade innan det var dags för oss att åka tillbaka igen. Mathilda och Sandra åkte på handbollsmatch och Melker följde med oss. 
När Sandra hämtat Melker igen åt vi pizza och började vänta på att Nicklas och Sandra skulle komma hem igen.
Stefan hämtade upp dem vid tåget.
När vi avrapporterat och återlämnat ansvaret för barnen :) åkte vi hem till oss igen. Där dog vi framför TV:n.
Vi tittade på Stjärnorna på slottet som vi spelat in. När vi lagt oss försökte jag läsa lite men det gick inte. Jag somnade som en klubbad säl.
Nog märks det att man inte är 25 längre.......
Det är så kallt. Hästarna i hagen stod alldeles stilla.
 
DEt var oerhört vackert ute men så kallt att min mobilkamera nästan strejkade. 
 
 
 
 
 
 

1 år

Idag är det 1 år sedan min älskade pappa somnade in för gott. 
Saknad även om det nog var skönast för honom. 
Året har gått fort trots allt elände som hänt det gångna året. 

Du finns i våra hjärtan för evigt. 

Julgransplundring igen och USA planering

I söndags var vi och hjälpte mamma att plocka ner hennes julgran och pynt. Vi fikade och hjälpte henne med lite annat också. När vi kom hem sprang jag på löpbandet innan middagen. 
På måndagen gick vi ner till fam. Åström för att planera vår Floridaresa. Det blev en massa bokningar av aktiviteter. Disney World, Universal studios, helikopter över New York mm. 
Vi blev kver några timmar och blev bjudna på god lasagne till lunch. När vi kom hem bestämde vi oss för att gå ut på en PW. Det riktigt skönt trots det trista vädret. En knapp timme var vi ute. Sedan smakade gott med mat. 
På kvällen beställde jag en begravningsblomma till på lördag. Det kändes väldigt konstigt. Overkligt. Satte också in en summa på Hjärt Lungfonden. 
Vi tittade på Sveriges Mästerkock. 
Jag hade svårt att somna när jag lagt mig för natten. Det var många tankar som snurrade i huvudet. 
Här planeras det och bokas. 




Julgransplundring och barnvakt

Årets julgran var kanske en av de snyggaste vi haft men den absolut sämsta. Den har inte druckit en droppe vatten sedan vi tog in den. Nu var den snustorr och barren rasslade så fort man kom i närheten 
Dessutom pajade belysningen på nyårsdagen. Dags att slänga ut eländet. Lika bra att ta ner elljusstakar och stjärnor också. 
Trasig belysning. Köpt förra året. Skitkvalitet! Det är JULA det! 
Den hade dubbelt så många ljus som de vanliga. Det tyckte jag var bra. Nu har vi köpt två vanliga av bättre kvalitet (hoppas jag).


Nedpackat och klart att bära upp på vinden till nästa jul. 

Vid fyra åkte vi ut till fam Öhlin-Ekwall. Sandra och Nicklas skulle ut och äta och gå på bio. Det var första gången vi var barnvakt så länge till båda barnen samtidigt. Det blev inte lika enkelt som det varit med bara Max tidigare. Max somnade men vaknade till flera gånger. Eller vaknade gjorde han inte men han satt upp i sängen och grät. Han somnade igen när man lade ner honom och klappade lite på honom en stund. Mio däremot hade ingen lust att sova någon längre stund. Han sov någon halvtimme åt gången. Resten av tiden bar vi runt på honom. Han har blivit tung den lille sötnosen. Bara vi bar på honom så flinade han och jollrade. 
Vi var hemma och kom isäng strax före två, jag hade jättesvårt att somna. När jag till sist var på väg hörde jag ett konstigt pip och ett ljussken. Jag trodde det kom utifrån. Något djur som påverkat våra ljusdetektorer. Samma sak hände en gång till. Då trodde jag det var Stefans mobil. Försökte väcka honom men han bara sov vidare. Till slut somnade jag. På morgonen hörde jag samma pip igen! Det visade sig vara detta:

Max laddade ner den igår. Den lille rackarn var både kissnödig och hungrig 😄

Nyår och det nya året...

Nyåret firade vi in i Huskvarna hos Iffe och Kerstin. Trevligt. Det var första gången vi fick vara med. Det var 3 av Stefans kusiner med respektive, Stefan, jag, Kerstin och Iffe. 
Vi åkte ner redan på lördagen och hade några dagar på oss att ordna och fixa inför tisdagen och nyårsafton. Jag gjorde en tårta och vi hjälptes åt att göra Janssons Frestelse. Till huvudrätt hade dom beställt en Exotisk planka med frukt och kallskuret kött. 



Min tårta. 

Tolvslaget firade vi genom att stå på balkongen och titta på alla raketer och thailändska lyckolyktor som sköts/släpptes upp. 
Två av kusinparen åkte sedan hem till Linköping medan ett ett par stannade över natten. 
Efter frukosten på nyårsdagen tackade vi för oss och påbörjade vi hemresan. 
2013 som var ett riktigt skitår hade vi bakom oss. Nu fick vi ett sms från Nicklas. Det nya året inleddes med ett dödsbud. Denna gång var det Sandra Ö:s mormor som dött. Lite mer väntat då hon varit dålig länge och dessutom nästan 90 år. 
Vi stannade till i Mjölby där vi hälsade på Britt-Marie och Bosse. Vi bjöds på macka, ostkaka med sylt och grädde samt kaffe.  Gott! Två timmar senare var vi på rull igen. Det var skönt att komma hem igen. 

På torsdagen hämtade vi mamma som åt middag med oss och sedan sov över. 
På fredagen var vi på bio och såg Hundraåringen! Oj vad vi skrattade. Riktigt bra trots att vi läst boken innan. Efter bio. Handlade några grejer på Clas Ohlson och sedan köpte vi med oss mat från Food Courten hem.