Onsdag 18 juli

Onsdag morgon beslöt jag mig för att avstå promenad. Min förkylning hade slagit till ordentligt. Hes, hostig och snorig. Jag sms:ade Inger och frågade om hon skulle gå med Stefan ut, men hon avstod också. Senare fick vi veta att hon kräkts på natten och på morgonen och mådde allmänt dåligt.
Stefan gick ensam. Jag gjorde mig iordning för frukost och när Stefan var tillbaka gick han, mamma och jag ner. Inger skulle komma senare. När hon väl kom var hon vi i ansiktet och fick bara i sig te. Hon bad om lite rostat bröd men innan det kom gick hon upp på rummet igen. Jag bar upp brödet men hon kunde inte få i sig något. Magkatarren hade slagit till med kraft.
Med tanke på det usla vädret, Ingers magkatarr och min förkylning beslöt vi oss för att ställa in besöket hos Ingers son Jim med familj i Malmö. Vi bestämde oss även för att packa ihop och återvända till Kalmar en dag tidigare än planerat.
Som tur var fick vi boka av utan att betala för den natt vi inte utnyttjade. Det stod folk i kö så dom lyckades hyra ut rummet till andra. 
Vi tackade för oss och påbörjade resan mot Kalmar med en mycket blek och trött Inger.
I Jämjö stannade vi till och Inger köpte något att dricka för att lugna magen.
När vi närmade oss Smedby var det kolsvart på himlen och regnet öste ner. Vi har verkligen inte haft vädergudarna med oss på denna resa. Vi hade tänkt att vi skulle fortsätta hem mot Märsta så att Inger fick ta det lugnt och pigga på sig i lugn och ro, men det ville hon inte alls att vi skulle göra. Så vi bestämde oss för att stanna till dagen efter.
Väl hemma hos Inger lastade vi in allt och tog sedan en fika. Efter det satte vi oss i soffan och babblade med Sara en stund. Då ringer telefonen. Det var Eva som meddelade att pappa var dålig. Han hade hämtats med helikopter och var inte kontaktbar. Då var det bara att tacka för oss och packa tillbaka allt i bilen och åka hem i alla fall.
Det kändes lite snopet.
Under hela resan hem hade vi kontakt med Eva och Thordan som var hos pappa på Danderyd. Pappa undersöktes och man konstaterade att han hade hjärtsvikt och vatten i lungorna. 
Vi stannade bara till på Stavsjö Krog och åt middag och åkte sedan raka vägen till Danderyds sjukhus. Eva och Thord åkte hem någon timma innan vi kom dit. Då låg pappa fortfarande kvar på akuten. Han väntade på transport till Jakobsbergs sjukhus. Sjuktransporten skulle komma om ca två timmar och nu var klockan nästan 21. 
Det måste vara fruktansvärt jobbigt för pappa att vara så utlämnad som han blir med tanke på att han inte kan göra sig förstådd. Han låg i någon konstig obekväm ställning på båren. Ingen kudde under huvudet hade han heller.
Jag såg till att han fick lite kaffe och en macka och kom upp i en bekvämare sittande ställning med en hoprullad filt bakom huvudet.
Vi stannade en timma och han skulle få vänta ytterligare någon timma innan transporten kom.
Nu hade vi i alla fall sett att han mådde lite bättre och andades något lättare.
Vi släppte av mamma hemma hos henne och åkte sedan hem till oss. 
Stackars lilla pappa väntar på sjuktransport.

Tisdag 17 juli

Dagen började med en promenad före frukost. Halv åtta gick Inger, Stefan och jag ut på en 3 km promenad. Det var kyligt och fuktigt.
Efter dusch och uppfräschning gick vi till matsalen och åt en mycket, mycket god frukost. Dom bakar sitt eget bröd och det är så otroligt gott. Frukosten är den godaste och finaste jag ätit på något hotell. Dom gör sin egen müsli och den är så smarrig. 
Under frukosten pratade vi en stund med en trevlig kvinna som var moster till David. Hon berättade lite om hur de jobbat och slitit med hotellet. 
Efter frukosten gjorde vi oss redo att upptäcka mer av Skåne. Vårt mål var Ystad där vi tänkte strosa runt och titta.
Vårt första stopp blev i Knäbäckshusen. Eller Knäckebrödshusen som vi sa, eller Knäckbräckshusen som jag trodde att det hette. En liten byväg med gulliga hus. I slutet av "vägen" låg en äng och sedan var man nere vid Hanöbukten. Där nere vid stranden låg ett litet gulligt kapell innan man kom ner till stranden. Vädret var blåsigt och kallt men det var ändå några som badade.
 
 
 
Nästa stopp blev i Simrishamn. Där shoppade mamma och Inger lite i en tygaffär innan vi gick och fikade. Det blåste kalla vindar och vi valde att sitta inne trots att solen sken.
Sedan fortsatte vi mot Ystad. När vi parkerat och klev ur bilen började regnet falla. Vi letade reda på en restaurang för att äta lunch. Det var kyligt och vi blev rätt blöta och kalla. Till slut hittade vi en restaurang där vi åt lunch. Under tiden öppnade sig himlen utanför. Det fullkomligen vräkte ner under hela lunchen.
Då gav vi upp. Vi gick till bilen och tog oss tillbaka till Brösarp. Vi stannade till på systemet i Tomelilla och köpte en flaska vin sedan stannade vi på ICA i Brösarp och köpte ost och bröd.
Kvällen tillbringade vi på hotellet där vi festade på det vi handlat. När vi precis börjat titta på Allsången fick Inger ont i magen och hon och mamma gick till deras rum. 
Vi fortsatte att titta lite på TV och läsa våra böcker.
Utsikt mot Hanöbukten.
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag 16 juli

Efter frukost packade vi in allt i bilen och påbörjade vår Skånetrip. Vädret var inget vidare blåsigt och regning och kallt.
 
Vårt första stopp (efter lite velande) blev Lavendelgården i Olsäng. Men döm om vår besvikelse när det visade sig att just måndagar är det stängt.
 
Nästa stopp blev på Rökeriet utanför Åhus. Stefan och jag stannade där för några år sedan då vi var på väg hem från Skåne. Då åt vi en himelskt god Lax. Nu tog vi dagens som var en fisksoppa med rågbröd och smör.
Det var gott men lite snålt med fisk i soppan och lite för mycket paprika. 
 
Efter det tog vi oss vidare ner till Brösarp och Talldungens Gårdshotell. Mycket trevligt litet hotell. Ägarna Emma och David flyttade från Uppsala förra året för att ta över hotellet. När vi var där förra året hade de precis tagit över.
Otroligt gästvänliga och trevliga människor. Rummen är så mysiga. Och vi fick samma rum som förra året, 
När vi checkat in skulle jag gå ut och hämta något i bilen. När jag kom tillbaka stod en man med bekant utseende i entren. Jag hajade till och sa hej. När jag passerat kom jag på vem det var. Leif GW Persson. Uppklädd i kavaj och med blombukett och en flaska Champagne/Vin.
När jag kom upp till rummen och berättade för dom andra vem som stod där nere blev jag lite osäker. Var det verkligen han?
När vi installerat oss tog vi en tur till Kivik där vi, gick ner och tittade på havet vid Badhotellet, tittade lite i butiker och köpte vykort innan vi letade rätt på ett café där vi kunde fika.
Vad får vi då se i bröddisken? En bakelse, en enda kvar, med en bild:
 
Jag frågade biträdet varför han var på bild och då visade det sig att han just den dagen fått Pratenpriset (senare såg vi ju att det varenda löpsedel hade ordväxlingen mellan honom och Björn Ranelid som huvudnyhet) Då blev jag ju säker på att det var honom jag sett på hotellet. 
 
På kvällen hade vi bokat bord på hotellets restaurang. Det var också nytt för året. Förra året kunde man bara äta frukost. 
En trerätters meny kostade bara 325:- men vi var så mätta att det bara blev en rätt.
Stefan och jag provade Porschetta med bönor. Så himla gott! Mamma och Inger åt Lax.
Maten ser kanske inte så god ut men var ljuvlig!
 
Mycket nöjda och lagom mätta lämnade vi Restaurangen/Matsalen och gick till våra rum. Det blev en tidig kväll då vi alla var lite trötta.
 
 
 
 
 
 
 

Söndagen 15 juli

Jag sov gott hela natten och vaknade utvilad.
Efter en låååång och mysig frukost begav vi oss ut på stan. Jag behövde köpa mig en jacka då jag åkt ifrån min hemma.
Vi åkte till modehuset och tittade i affärerna. Det var inte direkt trångt i butikerna trots det halvdana vädret.
Vi gick runt och tittade och på en butik som hette Cassels hittade jag en perfekt sommarjacka som står emot även regn. Nedsatt från 599 till 399. Perfekt!
Jag hittade även ett par jeans som var nersatta.
Efter en stund åkte vi upp till restaurangen och åt lunch. Bakad potatis med räkröra. Gott.
Vi hann sedan med Stadium, där jag köpte ett par knallblå barnbyxor som passade mig perfekt.
Och till sist handlade vi middagsmat på City Gross innan vi återvände hem till Inger igen.
Vi fikade på uteplatsen då det var uppehåll för tillfället.
Senare tog jag, Stefan, Inger och Sara en timmes promenad. Solen sken men det blåste halv storm. 
Till middag gjorde vi en stor härlig kycklingsallad
Vi började förbereda packningen inför nästa dag då vår Skåneresa skulle inledas. Jag började känna av min hals och den natten halvsatt jag och sov i några timmar. Riktigt jobbigt.
 
Fika på uteplatsen efter shoppingen. Strax efter började det regna.
Lilla mamma
 

Lördag 14 juli

Mobilen larmade kl 6.00 och jag var halvdöd. Det var bara att hoppa upp och käka frukost, lasta färdigt bilen och 9,00 skulle vi hämta mamma.
Vi kom iväg som beräknat. Vårt första stopp skulle bli hos Iffe och Kerstin i Bestorp. Mamma har aldrig varit där tidigare. Jag har ju varit där varenda sommar sedan 1970, Stefan ännu längre.
Nu tyckte jag att det skulle vara kul om mamma fick se hur fint det är innan det är försent. Man vet ju aldrig hur länge hon får vara med.
Vi stannade till på Blomstertorget i Linköping där mamma köpte en blomma och vi passade på att låna toan.
Det regnade när vi gick från parkeringen och in i butiken men när vi ungefär 20 min senare kom fram till Hagen var det tillfälligt uppehåll. 
Iffe och Kerstin mötte oss med kramar vid grinden. Efter lite husesyn bjöds vi på kaffe och goda räkmackor, samt en massa smarrigt kaffebröd. Vi pratade och hade trevligt i en dryg timma innan det var dags för oss att fara vidare ner mot Kalmar och en väntande Inger. Mamma tyckte att det var trevligt och kul att se hur Iffe och Kerstin har det om somrarna.
Vi fortsatte utan uppehåll mot Kalmar, vi stannade bara till vid Ica och handlade lite bröd och risifrutti.
Vid fyratiden var vi äntligen framme och kunde kram om syster yster och Sara.
Resten av den dagen tog vi det mest lugnt. Jag var supertrött efter min dåliga nattsömn.
Inger bjöd oss på smarrig fläskfile till middag. Sedan blev det slappande framförTV:n och ganska tidig sänggång.
 
Min kära lill syster som väntat så på oss. Så här glad var hon när vi kom.
 
 

Fredag 13 juli

Dag fem av semestern och nu har första veckan passerat.
Jag började dagen med att städa.
Vädret var ganska bra och mamma och jag bestämde oss för att vi skulle promenera ner till Ärlinghem och besöka pappa.
Vi hann i stort sett inte mer än bestämma det så började det dra ihop sig på himlen. Stora mörka moln tornade upp sig och det var bara att ta bilen i stället.
Jag hämtade upp mamma strax före ett och då regnade det för fullt. Skitväder.
Pappa hade precis ätit klart när vi kom. Vi gick in på hans rum och lämnade tidning och lite annat innan vi gick bort till "torget" där det bjuds på kaffe på fredagar. Vi satte oss vid ett bord där det redan satt två andra par.
Det är lite sorgligt. Pappa, en man och en kvinna ur de andra paren kan inte kommunicera med varandra eller oss. Det blir att de respektive pratar och de sitter bara tysta och hör på. Vi satt kvar vid fikat någon timme sedan gick vi till pappas rum igen. Jag gick före för att mäta hans gardiner. Vi ska sätta upp nya om och när han får fast boende där.
Mamma rakade pappa och vi försökte hålla igång ett samtal, men det är svårt. Jag upplever det som fruktansvärt jobbigt. Jag vet inte hur det blir om mamma går bort före pappa. Kommer jag att klara av att besöka honom mer än korta stunder?
 
Efter besöket körde jag mamma hem. Sedan åkte jag hem och avslutade städningen. Vi packade inför vår Skåneresa och kom i säng ganska sent. 
Jag hade svårt att sova och Stefan snarkade. Jag flyttade över i extrasängen men kunde ändå inte somna.
Vid 3-tiden var jag uppe och travade tittade på den fina nymånen.
Till slut lyckades jag slumra in. Men då var det inte många timmar kvar till mobilen skulle larma.
Lite dålig blid från Iphonen i verkligheten var det jättevackert med månen mot det djupblå himlen.

Torsdag 12 juli

Dag fyra av semestern.
Började regnigt.
Jag gick upp 5,30 och gjorde mig iordning. Även denna natt var ororlig, men bara med anledning av att jag skulle upp tidigt och inte fick försova mig. Jag somnade ganska snabbt men vaknade tidigt och sov oroligt fram tills mobilen larmade. Jag plockade ihop lite saker som jag skulle ha med mig. Stefan packade med grötingredienser och frukt. Jag glömde min yoghurt.
När vi kom ut sov Max. Sandra och Nicklas gjorde sig färdiga och åkte för att jobba. Jag lade mig på soffan en stund tills Max ropade på pappa strax före halvåtta.
Vi gick in och han blev knasglad. Inget problem där alls.
Efter frukosten ville han ut i sandlådan. Nu hade det börjat klarna upp lite och han och jag gick ut och lekte. Stefan städade undan i köket. Jag mådde lite halvdåligt. Lite oroligt i magen och lite illamående. Typiskt magkatarr.
Nu var det i alla fall riktigt varm i solen och det var skönt att vara i solen. Fick också mina första två myggbett.
Vid elva bestämde vi oss för att åka till Uppsala och köpa fiskmat och äta lunch på IKEA.
I Zooaffären tittade jag och Max på reptiler medan Stefan köpte fiskmaten. Nu började det regna igen,
På IKEA ville Max att vi skulle gå till lekhörnan men där får ju inte vuxna vara med så vi gick upp till barnavdelningen där dom också har en liten hörna där barnen kan leka. Vi stannade där en stund innan vi gick till restaurangen och åt köttbullar. Jag och Max åt barnköttbullar. Han åt upp allt men jag det klarade inte jag.
Jag började i alla fall att må lite bättre.
Efter lunchen ville han gå tillbaka och leka lite till. Vi stannade väl en halvtimme innan det var dags att åka hemåt.
På vägen hem stannade vi till på Coop och handlade till middagen. Sedan åkte vi hem till dem och hämtade vår bil och våra prylar innan vi åkte hem till oss.
Precis när vi kom hem till oss drog det ihop sig till åska. Det kom några knallar men inget regn. Efter en stund gick vi ut i lekparken och lekte. Vi har fått en ganska fin lekpark och ha tyckte det var kul att springa runt där.
Sen var det dags att laga mat tills Nicklas och Sandra kom vid halv sex.
Det blev Medelhavsbiffar med soltorkade tomater och bandspagetti.
Max och jag lekte vidare en stund efter maten men han var så trött nu. Och även jag. När dom åkt hem röjde vi upp och satte oss sedan och tittade på Ernst på TV. Jag gäspade och gäspade och det var bara att krypa till kojs.
Jag somnade på några minuter.
 
 
 
 
 

Onsdag 11 juli

Vaknade efter en orolig natt.
Bestämde mig för att ta det mycket lugnt med vad jag åt under dagen.
Till frukost blev det bara en smoothie på laktosfri yoghurt med blåbär. Till det en kopp te.
Till lunch åt jag en omelett på två ägg och lite grädde och två coktailtomater.
Inget kaffe alls under hela dagen.
Vi tog en skön promenad i fårhagen innan middagen.
Till middag åt jag lite ungsbakad lax med pressad potatis och lite romsås. En Top Hat strut till efterrätt.
Jag var hemma i stort sett hela dagen och kvällen förutom promenaden. Jag tvättade och hängde tvätt. Småpysslade lite, det var allt. Stefan åkte en tur till sopstation.
 
Vi gick till sängs ganska tidigt för att komma upp i tid. Vi skulle vara hos Sandra och Nicklas före 07,00.
 
 
 
 
 

Tisdag 10 juli

Vår andra riktiga semesterdag. Omväxlande regn och sol även idag.
Vi tog det rätt lugnt på förmiddagen och åkte bara och handlade till kvällens grillning.
Ungefär halvfem satte jag fart med förberedelserna inför middagen.
Kvällens meny:
Förrätt:
Äpple & matjesröra i glas
6 port
4 matjesfiléer (jag hade bara två)
1 rödlök
½ rött äpple (skalat och urkärnat)
1 kokt kallt ägg
3 msk majonnäs
3/4 dl creme fraiche
2 msk grovkorning senap (typ skånsk)
3 msk finhackad dill
1 msk finhackad ättiksgurka
Skär alla ingredienser i små tärningar.
Blanda Creme fraiche, majonnäs, senap, dill och gurka.
Vänd ner övriga ingredienser
Fördela röran i små glas, typ lite större snaps eller shotsglas.
Garnera med en dillkvist.
 
Huvudrätt:
"Mixed grill"  Fylld kycklingfile, Lammkorv, fläskfilé
Potatisklyftor
Tzatziki
Grill bearnaise
Sallad
 
Fylld kycklingfilé

1 pkt kycklingfilé i tunna skivor
1 burk pesto (eller egengjord)
 8 skivor Parmaskinka
Salt, peppar
 
Salta och peppra filéerna
bred ett lager pesto på varje skiva.
Vik dem på mitten.
Dela Parmaskinkan på längden.
Linda den ena halvan av skinkan runt kycklingen och fäst eventuellt med tandpetare så att det håller ihop.
Grilla. Pensla med med god glaze under grillningen.
 
Dessert:
Vaniljglass
Hallon/saltlakritsglass
Färska blåbär och hallon
 
Klockan sex kom våra gäster och vi började med förrätten. När det var dags att grilla öppnade himlen sig och regnet vräkte ner. Tur att vi har markis att veva ut och som Stefan kund stå under när han grillade.
Det blev gott och mycket trevligt.
Kul att änligen få till en tid då alla kunde ses. 
När gästerna gått runt hav tolv. Tog jag mig an disken. Fyllde maskinen och diskade resten som inte fick plats.
Medan jag gjorde det fick jag så ont i magen. Min mage gillade inte att äta kryddstark mat två dagar i rad. Jag vet ju det men det är ju så gott. Natten blev inte så kul. Det sved duktigt i mina tarmar.
 
Den här fina lilla buketten fick vi av våra gäster. Vi fick också några flaskor gott vin.
 
 
 
 

Måndag 9 juli

...och första riktiga semesterdagen.
Vi sov länge alla tre.
8,50 vaknade jag. 
Vi gjorde i ordning frukost. Ute var det mulet och trist trots att dom lovat sol.
Vi bestämde oss för att åka till Ikea på förmiddagen.
På vägen dit var det ömsom regn oh ömsom sol.
Jag skulle ha tag på en plastlåda med hjul och lock att förvara täcken i under sängen. Någon sådan hittade jag inte. Dom som fanns var alldeles för höga. Det fick bli en i tyg och utan hjul. Vi köpte också en ny sisalmatta till uterummet. Och sedan blev det en vägglampa att ha över extrasängen också.
 
Mamma köpte ett runt litet bord som hon ska ha i sovrummet senare. Dessutom köpte hon en byrå som pappa ska ha på Ärlinghem och en tvättkorg.
Inga ljus och inga servetter den här gången.
 
Vi åkte hem och lastade in våra saker och hämtade vår pirra innan vi åkte hem till mamma. Precis när vi skulle gå från bilen till hennes hus öppnade himlen sig och det vräkte ner. 
Mamma bjöd på fika innan vi tackade för oss och åkte vidare.
Det blev en tur till Coop och handling till middagen. Sedan åkte vi hem och lastade ur maten innan vi åkte vidare till XL bygg för att titta på en vindstrappa. En vindslucka med inbyggd trappa. Nu har vi bara en lös stege att kliva på när vi ska upp på vinde och det är lite farligt.
Precis när vi skulle svänga in på vägen mot XL och familjen Öhlin/Ekwall mötte vi Sandra som varit och hämtat Max på dagis. 
Vi stannade och pratade med dem. Max blev så glad och ville att jag skulle åka med dom hem. Till slut lovade vi att komma en stund när vi varit på byggmarknaden.
Den lucka vi skulle ha varinte lagervara så vi fick ingen med oss hem.
Vi åkte vidare till Sandra och Max och direkt ville han att jag skulle leka i sandlådan med honom. Vi lekte en stund medan Sandra fixade fika. Han var så trött lillskrutt men vi lekte en liten stund efter fikat också. Sedan var det dags för oss att åka hem igen.
Stefan fixade lite med den gamla vindsluckan medan jag började med middagen. Vi grillade fläskytterfile som har blivit lite av en favorit att grilla. Till det åt vi tzatziki, sallad och bröd. Vi drack upp resterna av vinet från gårdagen. Det räckte till ett glas var.
 
Resten av kvällen har vi slappat. Tittat på Lotta på Liseberg och bjudit in middagsgäster till i morgon. Det blev en riktigt bra första semesterdag.
 
 
 

Söndag 8 juli

Jag vaknade vid 8-tiden.
Vi åt frukost och satt kvar vid boret en lång stund efteråt.
Halv tolv hämtade jag upp mamma och vi åkte till Dressman där hon skulle köpa några skjortor till pappa. Han har det så bra på Äldreboendet att han bara blir större och större. Han växer ur sina skjortor i rasande fart.
Nu fick hon köpa en skjorta i strl. 3XL. 
Vi passade också på att handla middagsmat. Därefter skjutsade jag mamma till pappa. Jag ville inte gå med in idag. Jag tycker att det är så jobbigt. Vi kan ju inte prata med varandra och han är mest intresserad av att mamma kommer. Jag tycker att det är jättejobbigt att lämna honom när det är dags att gå.
Jag åkte hem i stället. 
Jag plockade lite och åt lunch och efter ett par timmar ringde mamma och ville bli hämtad. 
När vi kom hem satte mamma sig och bläddrade i tidningen medan jag gick ner i skogen för att se om det fanns några blåbär. Men det var dåligt. Kanske har någon annan varit före eller så blir det dåligt i år. Fast jag hört motsatsen.
Jag plockade av lite jordgubbar i stället.
Jag hjälpte mamma med några betalningar och vi tittade på en del foton.
Därefter började jag med middagen. Toscansk Tomatpaj. Till den gjorde vi sallad och tog lite rött vin.
På TV var det ingenting att se så vi spelade några omgångar Yatzi i stället. 
Stefan visade mamma sina filmer från hans och Nicklas USA resa. 
Vid halvelva var vi trötta hela bunten och gjorde oss i ordning för sängen.
Mamma fick inviga vår nya säng i Sandras gamla rum. Den som jag köpt som tillflykt om Stefan snarkar för mycket. Det lustiga är att jag inte behövt flytta till den en enda gång sedan den köptes.
 
Mamma fick inviga nya sängen.
 
Toscansk Tomatpaj.
Inte mycket kvar. Det är så gott!
 
 
 

Semester

 
Då har vi påbörjat semestern, eller inte riktigt ännu, än är det bara helg. I morgon börjar det på riktigt.
4 hela veckor i ett svep. Skönt.
 
I går var Stefan och jag på Promenadteater i Gamla stan. Vi fick en Live It upplevelse i julklapp av mamma och pappa, eftersom vi hjälpt dem så mycket. I går var det alltså dags att utnyttja den. Vi kunde välja bland, Stand Up föreställning med för mig helt okända artister och några andra inte så lockande upplevelser. Vi valde Promenadteater i Gamla stans gränder.
Vi tog oss in  till stan i god tid. Parkerade på Riddarholmen och gick upp mot gamla stan. Vädret var perfekt. Varmt men inte hett. Lite lätt molningt. 
Samling på stortorget 18,30. När vi kom dit var musiker från Slottets vaktparad där och spelade. Vi fick gå ner i en gränd där skådespelarna gick igenom vad som skulle hända. I höstas var vi på Spökvandring och det visade sig vara samma grupp som höll i gårdagens tillställning. 
Nu skulle vi få vara med om Molieres Den Girige. Efter genomgång och presentation var det återsamling på stortorget kl. 19,00.
Vi var ett 30-tal i gruppen som följde ensamblen runt i gränderna.
Det var väl inte världsklass, men lite kul. Pjäsen höll på i nästan 1½ timme. Efter det var det middag på Restaurang Stortorgskällaren. Samma meny som på spökvandringen. Gott men det hade varit kul med något annat. Vi satt tillsammans med ett par från Ingarö som var lättpratade och trevliga.
Strax före 22 betalade vi det vi druckit till maten och gick och mot bilen. Det var rätt mycket folk i rörelse och en riktigt härlig kväll. Ljummet och skönt i luften. Man fick lite utomlandskänsla.
 
 
 
 
 
På väg tillbaka till bilen i den ljumma kvällen.
 

Min helg.....

I fredags fick jag hänta lillskrutten Max på dagis. Finns det något härligare än när barnbarnen kommer springande och slänger sig i famnen när man kommer. Nej det gör det inte!
Max kom springade och hoppade upp i min famn och verkligen kramade mig hårt. 
Vi plockade ihop allt han skulle ha med sig hem och gick till bilen och åkte hem till dem.
Där lekte vi nästan hela tiden i sandlådan. Jag gjorde crossbanor som vi körde hans små crossmotorcyklar på.
Runt halv fyra kom Nicklas hem. Då gick vi in och åt lite mellanmål. Max tittade på traktorer på Ipaden. Han älskar bilar, traktorer och crossmotorcyklar. Hans fröken på dagis sa att han mest leker i sandlådan eller cyklar runt och leker att han åker cross eller fyrhjuling. Äpplet faller inte långt......
Max tittar på traktorer på Ipaden.
 
Vid femtiden sa jag hejdå och åkte hemåt. Var bara hem och vände innan jag åkte till Eurostop. Jag var in på Kapp Ahl och köpte två toppar med 3/4 ärm och gick sedan in på Maxi och handlade lite mat.
Väl hemma gjorde jag iordning Saffranspasta med kyckling och räkor. Satte mig i uterummet och åt. Jag gjorde något som jag mycket sällan gör när jag är ensam. Jag öppnade en liten flaska vin och tog ett glas till maten. Halv tio kom Stefan hem från Holland. 
 
I lördags morse vaknade jag tidigt, starx efter sju. Vädret var uselt. Det regnade och blåste halv storm ute. Gick och fixade frukost och vid åttatiden kom även Stefan upp. Det blev en lång härlig frukost innan vi beslutade oss för att åka till Stinsen och sedan Ulriksdals handelsträdgård. På Stinsen köpte jag två toppar, två linnen och två blusar på rea. Jag hittade ochså ett par Ecco ballerinaskor som faktiskt passade mina jobbiga smala fötter. Även dom på rea. Stefan hittade också skor. Gråa seglarskor med 30% rabatt.
Mina reafynd.
Efter det åkte vi vidare till Ulriksdal. Vi började med att fika. Dom har otroligt smarriga mackor. Jag tog en ägg och laxmacka och Stefan tog en tomat/mozzarella. Nu tittade solen fram och vi kunde sitta ute och fika.
Smarrig laxmacka
 
Sen började vi plocka växter till våra krukor hemma. 
Åh... man blir ju galen. Det finns så himla mycket fina blommor. Man vill ha allt! Vi plockade i alla fall i hop växter och en säck med jord för dryga tusenlappen innan vi var nöjda. 
På hemvägen stannade vi till på Eurostop och Stefan köpte shorts och några tröjor på Dressman. Det blev också lite komplettering på Maxi. När vi kom ut från Maxi satt mamma där på sinn rullator. Hon väntade på sin väninna som handlade i kiosken. Vi hade fullt i bilen så tyvärr kunde dom inte få skjuts av oss hem.
Väl hemma igen fikde vi innan jag satte fart och planterade alla växter. 
Fyra olika krukor blev det. 
 
 
Därefter åt vi middag. Medelhavsbiffar med klyftpotatis och resten av vinet i flaskan som jag öppnade kvällen innan.
Vi tittade på Sommarkrysset med Gry Forsell.
 
Även i morse vaknade jag tidigt. Jag låg kvar och lyckades slumra till en stund men vid åtta gick jag upp.
I dag var det strålande fint väder. Härligt.
Jag gjorde frukost och strax kom även Stefan upp. Vi kunde sitta i uterummet och äta. Mysigt.
Sedan blev det en massa pysslande i trädgården. Vi monterade upp poolen och började fylla den med vatten.
Vid tre åkte vi och hämtade upp mamma som varit och besökt pappa. Vi köpte med oss en tidning till pappa.
kramade och pussade lite på honom innan vi tog mamma med oss och åkte hem. Det är fruktansvärt jobbigt att lämna honom sittande i entren till boendet. Jag klarar inte att vända mig om och titta på honom. Vad tänker han? Vad känner han? Usch, jag blir gråtfärdig bara av att tänka på det.
Vi skjutsade hem mamma och följde med upp och fikade. Jag hade med ett nytt överkast till mammas säng och lite vattenväxter till hennes lilla damm på balkongen. 
Innan vattenväxterna kommit på plats.
 
En timme senare åkte vi till Eurostop (i dag igen) för att köpa överdrag och nytt filter till poolen.
Nu stundar en sista arbetsvecka innan vi har fyra veckor semester. Det ska bli riktigt härtligt.