Tyngden har lättat...

...lite grann från mina axlar. Mamma har flyttats till Furuhöjdens rehabiliteringshem i Täby. Där kommer hon att få vara någon vecka. I dag tog vi med pappa och åkte och hälsade på henne. Det var bra för pappa att få se att det inte var någon större fara med henne.
Jag var lite orolig för hur han skulle vara när vi kom och hämtade honom. Men det hade jag inte behövt vara. Han satt och tittade på TV och blev glad när vi kom.
Jag satte på honom ytterkläder och sedan åkte vi.
När vi kom fram till Furuhöjden var Eva, Thord och lilla Elvira redan där.
Pappa började gråta när han fick se mamma. När dom fått kramas och pussats så gott det nu gick så blev han lugn. Efter en liten stund åkte vi upp en våning och åt lunch i den lilla fina matsalen. Jättegod gryta med potatis och sallad. Till kaffet blev det en plommonkaka. All mat tillagas i Furuhöjdens eget kök. Så skulle det vara på alla äldreboenden. Det var så mycket personal som hjälpte till att servera. Jättetrevliga var dom också.
Tänk om pappa hade fått komma hit efter sin stroke i stället för till det deprimerande Löwet.

Jag har lånat några bilder från deras hemsida.

Matsalen med en gigantisk kristallkrona i taket. Här äter patienter och anställda tillsammans.


Maten lagas i deras eget kök.


Så här ser mammas rum ut.

Efter ett par timmar var det dags att lämna mamma och åka tillbaka hem. Pappa grät lite när han sade adjö till mamma. Mamma sa åt honom att Emmy kommer till honom på onsdag, och där föll ytterligare en sten från mitt hjärta. Jag har varit bekymrad över att vi inte kommer att ha tid att besöka honom under veckan. Jag bad Eva åka med oss och lämna av pappa då jag var orolig för att han skulle bli ledsen.
Men det gick bra. Vi hjälpte honom av med ytterkläderna pussade och kramade honom och sa adjö. Sedan gick vi och meddelade personalen att han var tillbaka igen. Vi pratade lite om hur det blir när pappas ordinarie period på växelboende är över. Hon sa att dom skulle försöka hitta ett annat rum för de farbröder som brukar bo i rummet när pappa inte är där. Nu vet jag att hon inte har så mycket att säga till om, men jag vill gärna tro att det kommer att gå bra.

Därefter åkte vi för att gratulera Mathilda som fyller hela 10 år på onsdag, men firades av släkten i dag.
Vi bjöds på kaffe och gott bröd. Trevligt umgänge och prat.

Här har jag lånat några bilder från Sandra:

Fin tårta som jag dock inte smakade på, mer än en liten ros.


En jättefin bild på käraste svärdotter Sandra och farmors lille söting Max som var alldeles nyvaken.


Max har hittat Mathildas skor. Skorna har tidigare tillhört hans mamma.
Fast Max sa att det var pappas!

Resten av kvällen har gått åt till strykning för min del. Inredning av garderober för Stefans del.
Nu är jag supertrött och sängen ropar. Tidigt i morgon kommer hantverkarna igen.


Tvättstugan.....

..börjar ta form.
I dag har nästan allt kakel kommit upp. Det luktar för jäkligt i huset av primern.
Det är jobbigt att ha hantverkare i huset, men i morgon får vi vakna i lugn och ro och äta frukost så länge vi vill. Visst får vi äta så länge vi vill för hantverkarna också men det känns inte så kul.

Dom räknar med att vara klara med kakel och klinkers på tisdag eller onsdag. Skönt.Väggarna har klätts med nytt gips.


Golvet har flytspacklats och golvvärme inlagt.

Så här såg det ut när jag kom hem igår efter jobbet.


Primer (som stinker i hela huset) på väggarna och kaklingen påbörjad.


Fönstret har bytts ut och idag har det mesta av kaklet kommit upp.

En jobbig dag är förbi....

Fy vad nervös jaghar varit idag.
Eftersom mamma skulle opereras först på morgonen i dag och vi inte kunde komma dit så tidigt så valde jag att jobba några timmar innan.
Vid halv tolv åkte jag till Coop där jag köpte lite bröd och youghurt innan jag åkte till mammas och pappas lägenhet. Efter några minuter kom även Eva dit. Vi plockade ihop det mamma ville ha till sjukhuset innan vi åt lite lunch och fikade. Vi var båda två jätteoroliga inför mötet med pappa då vi skulle berätta vad som hänt mamma. Vi sprang på toa flera gånger innan det var dags att åka.
När jag klev ur bilen utanför äldreboendet mådde jag nästan illa.
Pappa satt och åt när vi kom. Jag tyckte att vi skulle vänta med att ge oss tillkänna men det tyckte inte Eva så hon gick in till honom och hälsade. Jag sa att vi skulle vänta i hans rum.
Efter en stund kom han och han grät redan då. Han förstod så klart att det var något med mamma, annars hade hon ju varit med. Vi förklarade så gott det gick att det inte var någon fara med mamma men att hon ligger på sjukhus och har blivit opererad. Oj, vad han grät. Vi försökte trösta och förklara att det skulle bli bra men att det skulle ta lite tid. Vi valde dock att inte berätta att han inte kommer att kunna komma hem på ett bra tag. Han lugnade sig lite och vi åkte ut till "torget" där vi fikade.
Efter någon timma gjorde vi oss redo att åka vidare till Danderyds sjukhus och mamma.
Pappa var ledsen men lugn när vi kramade honom adjö. Usch det är lika jobbigt varje gång man lämnar honom och går ut genom porten.
Mamma var i alla fall vid gott mod och glad. Hon har otroligt lågt blodvärde och fick en påse blod just då. Hon skulle få en till under kvällen. Hon ska få åka till Täby på rehab efter sjukhusvistelsen. Det känns bra.
Vi pratade, skrattade och skojade under besöket. Det kändes bra att lämna henne och åka hemåt. Var lite rädd att jag skulle hamna mitt i rusningstrafiken men det gick ganska bra. Det var bara mellan Väsby & Märsta som det gick lite trögt.
Stefan hade handlat mat till middag. Kalvschnitzel som jag gjorde iordning. Vi åt klyftpotatis till. Köttet var lite av en besvikelse tyvärr.
Nu blir det Let's Dance och jag är kanontrött efter dagens anspänning. I morgon blir det en lugn dag. Inget inbokat och inga hantverkare som kommer tidigt. Det blir sovmorgon och lugnt.
På söndag hämtar vi pappa och tar med honom till Danderyd och mamma.Elände....

I går när jag var på "syjunta" hos Lena ringde plötsligt min mobil. Det var mamma och hon lät eländig. Hon berättade att hon halkat när hon var på väg hem från pappa. Nu hade hon så ont i ljumsken och ner i benet. Jag fick tacka för mig hos Lena och åka och se vad vi skulle göra. När jag kom till mamma hade hon väldigt svårt att gå och nyckeln som hon tappat på golvet kom hon inte åt. Jag bad henne ringa sjukvårdsupplysningen och förklara på vilket sätt hon hade ont. Dom uppmanade henne att åka till akuten för kontroll.
Envis som hon är tog hon sig stödd på mig ner till bilen.
Framme vid Danderyds sjukhus gick jag med henne in i receptionen. Där kom direkt en anställd och satte henne i en rullstol. Jag skrev in mamma innan jag var tvungen att gå och ställa min bil på en annan parkering. Mannen med rullstolen drog in mamma till ortopedakuten.
När jag kom tillbaka hade dom redan hunnit med att sätta på henne en sjukhusrock och börjat ta blodtryck och puls.
Vi fick vänta en liten stund innan en ung farbror doktor kom och tittade och gjorde olika rörelser med hennes ben. Han sa att det kan vara höften men det behöver inte vara det. Han konstaterade att det borde röntgas. Han skulle genast beställa röntgen sa han och gick. Efter en kort stund kom en vaktmästare och hämtade oss och vi åkte ett par våningar upp till röntgenavdelningen. Tillsammans med oss åkte även en ung kvinna. Vi blev placerade i ett bås medan den unga kvinnan gick in och röntgades. Även det gick snabbt och mamma fick komma in snabbt.
Sedan snabbt ner till akuten igen och invänta röntgenplåtarna och doktors analys. Nu blev det en något längre väntan, kanske någon timma.
Vår doktor och ytterligare en doktor kom och berättade att det inte syntes något på plåtarna. Den nya doktor testade mammas rörelser och såg när det gjorde rejält ont. Dom kom överens om att mamma skulle bli kvar och skickas till magnetröntgen nästa dag. Det var bara att hoppas på att inget var brutet. Nu kunde inte jag göra mer så jag kramade om mamma och åkte hem.

Jag var så trött! Klockan var 24 när jag kom hem och jag somnade nästan omgående då jag lagt mig.
Vi skulle upp tidigt. Dels för att Stefan hade ett möte i Uppsala kl 8 och dels skulle hantverkaren komma mellan 7 och 7.30. Kvart i sju vaknade jag med ett ryck. Klockradion hade inte startat och vi hade försovit oss.
Stefan fick ringa och skjuta på sitt möte så vi hann få i oss lite frukost. Hantverkaren dök inte upp förrän åtta precis då jag skulle åka.

På förmiddagen ringde mamma och meddelade att det var ett brott på lårbenet och att operationen förmodligen skulle bli av på eftermiddagen. Därefter tre månaders vila. Det innebär att pappa absolut inte kan komma hem som planerat den 7 mars. I stället för 14 dgr kommer han nu att få vara på äldreboendet i drygt tre månader. Jag fasar för att behöva berätta det för honom i morgon. Som tur är kommer Eva också med.
Sent i eftermiddags ringde mamma igen och meddelade att operationen flyttats fram till i morgon bitti.
Usch, dethär var inte bra.
Mamma som hade varit på en trevlig fest på pappas äldreboende när hon och hennes väninna gick hemåt och fötterna plötsligt bara försvinner under henne.
Trots smärta tar hon sig gåendes till sin väninnas gata där en granne sedan skjutsar henne hem. Hon är envis min mamma.Söndag och helgen....

...är så gott som slut.
Varför går dom så hiskligt snabbt.
Något jag inte riktigt får ihop är hur veckorna kan gå så otroligt snabbt men tiden står ändå still. Det känns som om det aldrig blir vår. Vintern har varat i en hel evighet. Jag kan inte minnas en vinter då snön har legat så länge utan att töa bort en enda gång.
I morse gick jag upp 8,30. Jag vaknade av att Stefan stökade i tvättstugan. Han skruvade ner några vägghyllor inför renoveringen som påbörjas imorgon.
Det känns som om vi bott i ett renoveringsprojekt i evighet. Men när tvättstugan är färdig om knappt två veckor hoppas jag att det dröjer ett tag innan vi tar tag i nästa projekt. Det blir uterummet och det kommer förhoppningsvis inte att påverka inomhusmiljön så mycket.

Efter frukosten fortsatte Stefan med hallgarderoberna. Monterade fast dörrarna och lite av inredningen. Jag satte skruvade in fästen för en hylla och hade tänkt börja skruva ihop lådorna men det hanns inte med.
Efter lunch stack jag i väg och handlade lite. Stefan jobbade med sina presentationer han ska ha i veckan.

Sedan var det dag att börja med middagen. Jag gjorde sovlaki med fetaost, ris, klyftpotatis, tzatziki och grekiskt bondbröd. Ris och pommes (klyftpotatis) brukar man alltid få när man äter ute på Cypern, därav båda delarna nu med. Det skulle vara lite grekiskt tema.
Strax före fem kom Sandra, Mathilda och Melker. En liten stund senare kom Sandra och Max och därefter Nicklas och sist men inte minst Micke.
Strax före sju så dog Sandrorna iväg till sin träning. Micke och Nicklas hjälpte Stefan att bära ut tvättmaskinen och torktumlaren till garaget innan dom åkte hem.
Stefan och jag röjde undan och diskade innan det var dags för Solsidan på tv. Nu är det snart dags för sängen. I morgon bitti kommer hantverkarna som ska renovera vår tvättstuga.

Så här ser det ut just nu.


Slitet och smutsigt. På golvet ligger ett prov på det kakel som ska sitta på väggen.
På golvet blir det stora svarta klinkersplattor fram till tvättbänken där det blir de små plattorna som ligger brevid den vita. Allt för att få till fallet ner mot golvbrunnen. Dom små plattorna kommer inte att synas så mycket då vi ska ha en tvättbänk med dörrar på.På motsatta väggen ska vi ha ett högskåp med svarta dörrar och vit stomme.

I den ska vi ställa mangeln och även ha några hyllor för prylar.


Någon typ av sån här torkställning ska jag också ha.

Dop och ännu mer garderober

I dag har vi varit på dop i Knivsta kyrka. Det var lilla Madison som döptes.
Det var en söt liten kyrka en liten bit utanför själva samhället.
Flera små barn var med och dom sprang och lekte framme i koret innan dopet började.
Det var precis som ett barndop ska vara.
Hon var så söt lille Madison och så tålig och glad. Inte ett ljud av missnöje i kyrkan trots att hon flyttades runt till olika famnar.
Efter dopet var det fika i Rastplatsen (tror jag att det hette) som ligger intill S:t Birgittakyrkan mitt i Knivsta.
Gott fika och trevligt var det.

På förmiddagen var vi till soptippen och kastade en massa skräp. Det är förvånansvärt vad mycket skräp det blir hela tiden.
Det var svinigt kallt ute och trots raggsockor och grova kängor blev jag iskall om fötterna. Nu får våren komma tycker jag.

Lite bilder från dagen. Inga bilder på huvudpersonen då jag inte frågat om lov.

Barnen leker i kyrkan
Dopklänningen som nästan alla barn i vår släkt har haft. Den första var lilla Madisons pappa.
Jag har broderat alla namnen på de som döpts i klänningen.


Jag döper dig till.........


Vi bjöds på smarriga men mäktiga Cup cakes      

Den här söta valde jag.


Gullig tårta med napp och liten barnsko.


Sandra och mormor njuter av det goda fikat eller bara av att träffas...

Pappa njuter av det senaste lilla barnbarnsbarnet

Och det gör även mamma
Stefan bygger garderober.

I kväll har vi tittat på Mello och tycker att dagens omgång nog var den bästa musikmässigt.
Bara vi inte skickar Playtones till Tyskland!

I morgon är det dags för familjemiddag med våra kära barn och deras familjer. Det ska bli trevligt.Svenskt kött...

I går på fikarasten satt vi och pratade om alla varningar om faror som lurar på oss överallt.
Det är maskar på bär och svamp i skogen, svininfluensa mm.
Tyskt svinkött översvämmar den svenska marknaden pga av något gift som ingått i grismaten och som är godkänt här men inte i Tyskland.
Vi kom in på att man ska kunna se på förpackningen att köttet är av svenskt ursprung och helst på vilken gård det producerats.
En av killarna tyckte att det skulle vara bild på bonden på förpackningen också och vi skrattade och skämtade om det.
Efter jobbet åkte jag till Maxi för att köpa fläskkotletter och vad hittade jag då i köttdisken?
Det fnns ju redan!

Mathildas gardiner....

...är färdiga!

Mathilda var supernöjd.
Tyvärr är det lite trångt för gardinstången och det gick inte att hänga upp den lägst ut åt höger.

Aha....


Om personen du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig.
Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.

Källa:
Nalle Puh

Aha....då förstår jag :-)


http://www.kotiaidit.net/puuhanurkka/nalle_puh/tanssi.gif

Ikea och familjemiddag

I morse vaknade jag redan vid sjutiden. Tyckte nog att det var lite väl tidigt så jag var bara upp på toa och gick sedan och lade mig igen. Vaknade av att Stefan sa att klockan var halv nio. Då var det dags att gå upp.
Efter frukosten gjorde vi oss redo att åka till Ikea och köpa fler förvaringsboxar samt två nya garderober till hallen.
Vi tog vägen förbi mamma och pappa där Stefan pumpade däcken på pappas rullstol.
Innan vi gick in på Ikea handlade vi lite på Coop. Jag köpte en ny gardinstång till sovrummet bl.a.

Inne på Ikea tog vi oss till garderobsavdelningen där vi kollade upp alla delar vi skulle ha. Sedan fortsatte vi ner på undervåningen och plockade på oss två nya matlådor, två förvaringsboxar, två kuddar till mamma, en anslagstavla till Mathilda, några superbilliga handdukar som Stefan ska ha till spinningen, en krukväxt och en liten leksak råkade visst också följa med.
I hämtlagret plockade vi ihop alla delar till garderoberna innan vi fortsatte mot kassan.
När vi betalat köpte vi varmkorv som var kall och åkte sedan hem.

Efter att ha burit in alla tunga garderobsprylar tog vi en fika. Stefan fortsatte fixa med garderoberna i sovrummet och jag plockade ner prylar i de nya förvaringsboxarna.

Klockan fyra gick vi ner till familjen Åström igen. Stefan skruvade upp fönsterbrädan i Mathildas rum och jag hjälpte Sandra i köket.
Vid halv fem kom Sandra, Nicklas och Max och strax efter kom Micke hem från jobbet. Dags för familjemiddag!
Mycket trevligt. Vi har gjort det ett par söndagar nu och efter middagen drar Sandrorna iväg på boxing.
Innan dom stack provade vi alla Mathildas High School Musical peruk.
I kväll bjöds vi på god gryta efter ett recept som tydligen är Måns Herngrens favorit. Jätetgott var det


Jag...

..och mina älskade barn.....Lördag med tapetsering och barnvakt

Vi vaknade vid åtta och klev upp. Ute var det strålande vackert väder. Strålande sol på en klarblå himmel och några minusgrader. Vi åt en lång frukost innan vi gjorde oss redo att gå ner och hjälpa Sandra med tapetseringen av Mathildas rum.
Sandra hade målat klart alla väggar så medan dom andra fikade ställde jag upp tapetbordet så att vi kunde komma igång. Jag visade Sandra hur hon skulle mäta upp och skära tapetvåderna. Rolla på limmet och sedan sätta upp på väggen. Det var bara Sandra och jag som fixade det.
Efter att ha meckat lite för att få den första våden rätt så gick det som en dans. Vid lunch var vi klara.
Mathilda var också med en stund och hjälpte till med limmandet.
Stefan skar rent mot golvsockeln och skugglisten i taket innan vi gick hem för att invänta Max och Nicklas.
Max skulle vara hos oss ett par timmar medan pappa Nicklas var på möte med motorklubben och mamma Sandra hade tjejmiddag.
När dom kom gick vi direkt ner till fam Åström och sedan vidare till Melkers dagis. Familjen hade städdag och vi var med och lekte under tiden.
Jag var lite orolig att Max skulle vara rädd att vi skulle lämna honom på dagis men det gick bra bara jag gick med honom överallt. Chom sa han och tog min hand.
Efter någon timme var dom klara och vi gick hemåt igen. Vi skildes åt och vi gick hem till oss.
Det blev en massa lek med bilarna innan Nicklas kom strax efter sex. Dom stannade en stund till innan dom åkte hemåt.
Vi åt middag, spagetti och köttfärssås och nu har vi tittat på Melodifestivalen. Vi ringde två gånger på Sanna Nielsen, annars tycker jag att det var mest skit.
Sketcherna och förhören med artisterna tycker jag är riktigt fånigt men det verkar roa de yngre. Mathilda tycker att det är jätteroligt. Det är väl så det ska vara, något för alla åldrar.


Mathildas gamla tapet med Disneyprinsessor.


Lite mer tonårsaktigt. Färgglatt och fint. Här förlimmar Mathilda väggen.


Övriga väggar blir gulgröna.


På väg hem från dagis var solen på väg ner och det var otroligt vackert mot den vita snön.
Tyvärr går det ju aldrig att fånga det på bild ordentligt.

Vilken dag ...

Morgonen började med totalt snökaos.
In i det längsta funderade jag på att stanna hemma. Men beslöt till sist att ändå göra ett försök att ta mig till jobbet.
Stefan gick ut för att skotta och flytta sin bil så att jag skulle kunna komma ut med min.
Utanför vår häck stod en övergiven bil som någon granne fastnat med i snön.
När Stefan körde ut sin bil fastnade även han. När sedan jag körde ut och tänkte ta mig upp för den lilla, lilla backen tog det stopp. Körde med möda upp på garageinfarten för att vända och köra ner för gatan istället. Fy tusan så mycket snö det var. Det visade sig att jag var den första som körde den vägen i morse. Tur att jag har fyrhjulsdrift. Men det var lite läskigt. Det gick tungt och jag var livrädd för att fastna. Jag lyckades i alla fall ta mig till jobbet i maklig takt.
När jag parkerat på den oplogade parkeringen och öppnade bildörren hade jag snö upp till tröskeln.
När jag rundade bilen såg jag att jag lämnat konstiga spår efter mig. Gula fläckar som såg ut som matolja ungefär och lite bruna skrapfläckar. Jag tog med mig lite snö med gul fläck på för att visa killarna på verkstaden.
Dom tyckte att jag skulle köra in bilen på verkstaden så skulle dom kika under bilen och se vad det kunde vara som eventuellt läckte.
Det var bara att backa ut i de djupa spåren igen och köra runt kvarteret och in i verkstaden. När jag körde började det lukta fruktansvärt illa i bilen.
Ingen på verkstaden kunde förstå vad det var. När vi öppnade huven var det fullt med snö i motorrummet och grillen var igentäppt av snö.
Upp med bilen på en lyft och där fick den hänga tills all snö smälte. Dom hittade ingenting som läckte allt var torrt och fint. Dom misstänkte att det eventuellt kunde vara AC:n men efter provtryckning så kundedet också uteslutas. Inget fel alltså och fläckarna förblir ett mysterium. Jag hade en varm och snöfri bil att åka hem med. Inte helt fel.

När jag kom hem hade Stefan värmt en pizza som vi delade på innan han och några grannar hjälptes åt att skotta rent runt den övergivna bilen utanför oss. Ägaren kom och tillsammans lyckades dom få loss bilen och köra hem den.

Efter det gick vi ner till Sandra och hjälpte henne att påbörja renoveringen av Mathildas rum. Vi hann med att slipa tapetskarvar och spackla lite innan vi gick hem.
Om en stund går vi ner igen och målar taket och äter middag med familjen.


I morse hängde en lång böjd istapp från gatlyktan utanför oss.

Det är så mycket snö överallt. Nu får det banne mig räcka!

Snökaos....

I dag bestämde sig vintern för att ta nya tag och snön har vräkt ner hela eftermiddagen.
In i det längsta hoppades jag att vi skulle kunna åka till Uppsala och kören. Men till sist bestämde vi oss för att ställa in. Vi hade säkert kommit dit men sedan skulle vi hem ett par timmar senare och det snöar hela tiden. Det kändes inte helt bra.

Stefan och jag åkte och handlade lite i stället. Det börjar bli tomt i skåpen här hemma.
Till middag köpte vi oss varsin lyxig räkmacka.

Nu har vi tittat på "Halv åtta hos mig". Nu ska jag ta tag i garderobsinredandet igen så att det blir helt klart någon gång.

Hmmmm....

...snålheten bedrar visheten eller nåt sånt.

Våra nya dörrar som vi köpte strax före jul på Bauhaus, krackelerar!

Alla tre dörrarna har börjad vecka sig och spricka på kanterna.Ungefär så ser mitt högerknä också ut. Fast utan sprickor då. Men jag har en åder som ligger utanpå knäskålen och just i dag värker det i den. Dörrarna ska vi reklamera. Kan man göra samma sak med knät tro? Nä, det är nog lite för gammalt.

Nästan klart!

I går jobbade vi vidare med garderobsbygget. Stefan skulle åka på jobbresa till Danmark kl. 15 och jobbade på till kvart i tre.

Skjutdörrarna kom på plats lite provisoriskt. Det som återstår är lite justeringar och lister.
När Stefan satte sig i taxin mot Arlanda packade jag in allt emballage i bilen och stack till miljöstationen med det. Strax innan jag åkte kom Sandra och barnen förbi en snabbis. Därefter drog jag iväg till Ikea.
Jag visste ungefär vad jag ville ha och gick direkt till den avdelningen. Plockade på mig lite olika förvaringsboxar och några prylar som Sandra beställt till Mathildas rum.
Snabbt och effektivt. Jag var tillbaka hemma innan Stefan nått Köpenhamn. Då är det ändå 7 mils resa tur och retur Ikea.
Väl hemma igen började jag städa bort allt slipdamm. Jisses vad dammigt det var överallt. Sedan monterade jag in hyllplan och började plocka in kläderna i garderoberna.
Jag höll på till klockan var över elva på kvällen. Gjorde bara ett kort break för middag.
Efter jobbet stannade jag till på Järnia där jag köpte en ny fönsterlampa. Hämtade ett bokpaket på Coop och köpte ost till jobbet.
När jag kom hem gick jag först 35 min på löpbandet innan jag åt middag. Sandra kom förbi med minisemlor som hon köpt på Systrarnas Delselius konditori på Värmdö, där hon varit på jobb idag. Efter en fika var det bara att fortsätta fylla på förvaringsboxar och hyllor.
Nu är Stefan hemma igen och klockan är mycket.
Dags att hoppa i säng så att man orkar jobba i morgon.


Sektionerna börjar komma på plats

Nästan färdigt. I fönstret står den nya lampan.
En del av alla förvaringsboxar jag köpte på Ikea

Tur och otur

I dag har vi mest jobbat med vårt garderobsbygge.
På förmiddagen förberedde Stefan för tapetseringen bakom garderoberna.
Att vi tapetserar bakom beror på att inredningen inte har några bakstycken. Vi har satt renoveringsgips på reglarna som satt där efter att vi rivit ut allt det gamla.
Innan lunch stack vi i väg för att handla lite. Vi stannade på Jysk för att titta på en ny kontorsstol då den gamla havererat.
Vi hittade en som var lagom smidig och skön att sitta i. 1199 kr stod det på prislappen. Ok, den fick det bli. När vi kom till kassan sa tjejen där att vi fick ta visningsexet och betala 450 kr! Taget. Jag gick och hämtade den. Hjulen var tröga och jag blev tveksam. Ni får nya hjul sa tjejen. OK. In i bilen med den och vidare mot Maxi.
När vi kom hem bytte Stefan hjul på stolen och det visade sig att det inte var något fel på dom gamla. Det var någon typ av låsning på ett par hjul. Jag kollade det i affären men såg ingen knapp eller något där man kunde låsa eller låsa upp dem. Man skulle trycka ner hjulen mot underlaget. Ja, ja nu fick vi helt nya hjul i alla fall.
Efter lunch tog jag tag i tapetseringen. Skar tapeter, limmade och satte upp dem med lite hjälp av Stefan.
Sedan var det dags för middag. Lax med pesto/ost topping, potatis och sallad.
Stefan började skruva ihop inredningen till gardetoberna. Första delen gick perfekt men när vi skulle resa den andra delen upp brakade allt sönder. Han försöker lösa det nu. Vi får väl se hur det blir. Inredningen är ju specialbeställd efter våra mått. Inget vi bara kan åka och kompletera alltså.


Tapeten sitter på plats.


Närbild på tapeten. Grässtrån.

Den kommer alltså inte att synas så mycket när allt är på plats.
Man kommer att skymta den när man öppnar dörrarna. Men jag tyckte det var roligare än att bara måla vitt.


Ledig fredag

Morgonen började med en blixtrande huvudvärk, vilket var mycket länge sedan det sist hände.
Stefan var uppe redan och hade börjat lasta in allt skräp efter garderobsrivningen för att köra det till sopstationen.
Jag tog en huvudvärkstablett och gick och lade mig igen. En timme senare vaknade jag utan huvudvärk. Skönt.
Jag gick upp och gjorde frukost och samtidigt kom Stefan tillbaka igen.
Ute började plötsligt snöa ymnigt. Det slutade efter någon timme som tur var.
Medan jag röjde undan lite fortsatte Stefan med garderobsbygget.
Vid lunchtid åkte vi till byggmarknaden och köpte renoveringsgipsskivor och två rullar tapet som vi ska ha bakom garderobsinredningen.
Efter en snabb lunch åkte jag och hämtade upp mamma och sedan vidare till Coop där vi handlade mat till middagen.
Kalvnoisetter med klyftpotatis och rödvinssås.
Men innan middagen hann vi med kaffe och en semla.
Jag försökte hjälpa mamma med ringsignalen på hennes mobil och efter det så lät telefonen av någon anledning inte alls. Varken vibration eller ljud. Det kom bara upp en bild med en lur och ett X i en röd ring. Hur vi än ställde in den så ringde den inte. Jag letade upp användarhandboken på Nokias hemsida, men det hjälpte inte ett dugg. Ingen symbolförklaring alls. I morgon får Thordan gå med henne till butiken och titta på en ny telefon. För den har krånglat så där till och från.
Mamma stannade kvar och tittade på första delen av Let's Dance innan hon åkte hem.
Nu ska vi titta vidare och jag hoppas att den som var sämst i kväll, Björn Ranelid, verkligen får åka hem.Oj, vilken röra.....

Garderobsbygge = kaos.


Allt det gamla är utrivet.


Kläderna får tillfälligt bo i Sandras gamla rum.


De gamla garderoberna på väg ut. Hela tvättstugan är fylld med bråte.


Här ligger det nya och väntar på att monteras.

Nya garderober

I morgon kommer äntligen våra nya garderober från Sentens.
Det ska bli så skönt att få lite nya snygga garderober istället för dom vi nu har.
Garderober som visade sig vara byggda på plats. När dom byggde huset ställdes nog garderoberna på plats. 5 stycken med öppningen mot det ena rummet och två med öppningen åt det andra rummet. Sedan har dom spikat reglar på baksidan och satt gipsskivor.
För att få bort dom gaml garderoberna har Stefan varit tvungen att slå sönder dem i småbitar.
Nu kommer vi att få en garderob mindre i sovrummet mendet är bara bra. Då blir det lite bättre utrymme mellan garderob och balkongdörr. Som det är nu har det inte funnits plats för en ordentlig gardinstång om man ska få upp dörren till garderoben. Med de nya garderoberna blir det en dm mera vägg plus att det blir skjutdörrar.

Vi vet alltså vad vi har att göra i helgen med andra ord.

Så här ser det ut nu.

Gamla dörrar från när huset byggdes 1970.


Reglar  bakom en riven garderob.

Trångt hörn mellan garderob och altandörr.

Höstresa

...bokad!
I år blir det ju inte Cypern som vanligt. Dels bygger dom om hotellet och det kommer att vara lite stökigt där och dels är vi lite mätta på Cypern för tillfället.

Vårt vanliga ressällskap, familjen Åström, har ju bokat resa till Egtypten och dit vill inte jag resa. Inte för att det är oroligt där just nu, jag ville inte innan heller. Har hört så många som blir dåliga efter att ha varit där och med min problemmage vore det ingen hit direkt.

Nej i år blir det Rhodos för oss. Vi gillar ju Grekland och där har vi faktiskt aldrig varit. Hoppas att det blir bra.
Här ska vi bo.

Vi får hoppas att det lugnar ner sig i Egypten så att familjen kan få göra sin drömresa dit. Det är ju en stund till hösten.

Men innan dessa resor vill jag ha en lååååång varm och skön sommar här hemma först. Sommarens semester har vi inte planerat alls ännu. Jag skulle kunna tänka mig att vara hemma mesta tiden och bara göra kortare utflykter.

Vi funderar också på en resa till något hälsohem. Kanske en långhelg här. Det skulle vara skönt att få hjälp med att lära sig vad och hur jag ska äta för att mina oroliga tarmar ska må så bra som möjligt.