Sensommar och början av hösten......

Jaha! Då ska jag försöka att lite kort skriva ner vad som hänt sedan sist.

 

På hemvägen från Tällberg stannade vi till i Falun där vi hälsade på vara gamla grannar som vi inte sett på 27 år. Så många minnen att prata om. Vi hade så kul när dom bodde här på gatan. Vi blev kvar i nästan 4 tim. Mycket trevligt. 

En dag tog vi båten från Sigtuna och åkte till Birka. Jag har inte varit där sedan jag gick i skolan. Det var en härligt solig dag. Båtresan tog ca 1½ tim. Tyvärr var det alldeles för kort tid i land. Bara 2 tim. Vi hann bara äta lunch och gå en guidad visning innan det var dag att gå ombord igen. Vi han inte strosa runt och titta på allt som finns där.  

 

 I slutet på juli gjorde vi en liten turne ner till Skåne och brösarp. Men vi började med Västervik. Där var Nicklas, Sandra och barnen. De bodde i sin husvagn. Även Sandras mamma och hennes man var där. Vi hyrde stuga. Vi träffades på Astrid Lindgrens Värld, där vi gick runt ett par timmar.

 
 

Syster Inger tog buss upp från Kalmar för att  vara med oss under helgen. Det blev en trevlig helg med god mat och trevligt sällskap.

 

 Det var en stor MC-träff i Västervik den helgen och våra grannar deltog i den.

Efter helgen åkte vi ner till Kalmar där vi sov en natt innan vi tog oss vidare ner mot Talldungens Gårdshotell. Vi stannade till i Kristianopel där vi träffade en av Stefans första chefer. Sedan ca 40 år tillbaka är han bosatt i Australien. Han och hans fru var i Sverige för att sälja hans barndomshem. När vi kom var han på vär till Kalmar men ville att vi skulle träffas på tillbakavägen. Vi åkte vidare till Brösarp och gårdshotellet. Där stannade vi två nätter. Vi hann med att bada vid Vitemölla, äta äggakaka (Stefan, jag åt det förra gången) på Brösarps Gästgiveri. Äta god middag på gårdshotellet. Vi var och tittade på Havängsdösen, en gammal stenkammargrav från yngre stenåldern.

Vitemölla strand. Stefan sms:ar med Sandra.
 
 
Äggakaka
 

 

Mysiga, trevliga Talldungens Gårdshotell
 
Lakritsmaräng med hallon och grädde. Så gott!
En härlig morgonpromenad