Arytmimottagningen och shopping

Mobilen larmade kl 06,00. Jag hade knappt sovit någonting när den slog igång. Men det var bara att stiga upp. Jag hade tid på Danderyd kl. 9,00. man vet aldrig hur det är med trafiken så det var bäst att ha god tid på sig. Även Stefan som lovat att åka med mig klev upp. Vi åt frukost och klockan 8 kom vi iväg. Det var nästan ingen trafik alls och vi var på plats tidigt. Det var tomt i väntrummet och tio i nio fick jag komma in. Jag fick berätta om mina problem. Att beskriva hur det känns med dubbelslag är svårt. Det kan kännas som om hjärtat hoppar till, slår en volt eller darrar. Hon frågade vad jag var rädd för. Jag svarade: att bli som pappa. Jag fick berätta vad som hänt honom. Han hade hjärtflimmer. Hon förklarade då hur hjärtat fungerar och vad som händer när det flimmrar. Hos mig finns inga tecken på flimmer och enligt henne är det när man har det som det kan bildas proppar i hjärtat. Hon sa också samma sak som alla säger. Alla har dubbelslag ibland. En del känner av det andra inte. Det är ofaligt även om det är otäckt. Hon bekräftade också det jag själv misstänkt nämligen att tarmarna kan påverka hjärtat. Tack för det. Min företagsläkare förstod inte vad jag menade när jag undrade om det kunde vara så. Hon tog ett ekg, mätte blodtryck 140/80 och lyssnade på hjärta och lungor. Hon skickar mig vidare på arbetsprov och UL för att se hur hjärtat arbetar. Något som är konstigt är att hon inte hade tillgång till mitt 48-timmars ekg. Hon måste ha mitt tillstånd för att begära ut det från Aleris. Om jag fått en remiss efter ekg-mätningen så tog jag för givet att dom även hade resultatet av den. Konstigt. Vi skulle höras per telefon senare.
Jag var färdig 9,20 och det var för tidigt att åka till Stinsen som vi planerat. Dom öppnade inte förrän 10 så vi gick till restaurangen och tog varsin kaffe. Jag tog en bulle och Stefan tog en halv ostfralla. Vi kom till Stinsen nästan exakt 10 då dom öppnade. Vi gick ett varv i butikerna men hittade inga kappor. Jag hade nästan givit upp när Stefan fick syn på några inne på Dea Axelsson. Jag provade några olika men alla var för stora. Till sist hittade jag en strl 36 som satt perfekt. Jag som brukar få köpa 42 i blusar och jackor! Den var nersatt från 1995kr till 1795kr och dessutom var det 20% på det. Jag köpte den. Stefan hittade en snygg blårutig skjorta på Brothers. Nöjda åkte vi hemåt. 11,15 var vi i Märsta igen. Snabbt marcherat! Vi stannade till på Coop och handlade innan vi åkte hem.
Efter lunch tog vi en promenad på en timme. Solen sken men det blåste isvindar. Det var skönt att komma in igen. Till middag gjorde jag fylld kycklingfile med sallad.
Efter middagen tog jag itu med stryktvätten som låg i en hög och väntade. Vi tittade på På spåret.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback