Konsert på Cirkus

I dag hade vi vårens konsert på Cirkus i Stockholm.
Gästartister var Pugh Rogefeldt och Petra Marklund. Alla intäkter, från våra körbiljetter och publikbiljetter, går oavkortat till Stadsmissionens arbte med barn och unga.
 
Idag hade vi dessutom några ur familjen i publiken. Det kändes riktigt roligt, man vill ju att dom ska få höra vad vi tränat in under terminen.
 
Vår konsert låg först. Kl 12, sedan hade Stockholmskören två konserter kl. 14 och 16.
 
Låtarna vi sjöng var 
 
1. Starman, David Bowie
2. Som Nights, Fun
3. Dinga linga Lena, Pugh Rogefeldt (körade åt Pugh)
4. Där Gullvivan blommar, Grymlings (körade åt Pugh)
5. I want Candy, Aaron Carter
6 Hon har inte, Caroline af Ugglas  (körade åt Caroline)
7 A lalala long, Bob Marley
8 Mikrofonkåt, Petra Marklund (körade åt Petra)
9 Händerna mot himlen, Petra Marklund (körade åt Petra)
10 This girl, Alicia Keys
11 En apa som liknar dig, Olle Ljungberg
12 Give peace a chance, John Lennen (Publiken sjöng med i refrängerna)
 
 
Några bilder från dagen.


Här står sandra och jag till höger om stolen. 
 
 
 
 
Vi körar åt Caroline som sjunger sin Hon har inte.
Ovanstående bilder har jag fått från Bim
 
Fröken Caroline innan vi börjar
Vår körmagister Heinz ((i rutiga byxor) 
 

Måndag..,.

Jobbade som vanligt. Efter jobbet åkte jag till Kapp Ahl och köpte ett par shorts och en t-shirt. När jag skulle betala upptäckte jag att mitt vanliga Master Card inte låg i plånboken. jag hade glömt det i min andra jackficka. Som tur var hade jag mitt Visa kort med mig. Drog det i stället och fick till svar Medges ej! Va! Jag vet ju att jag har tillräckligt med pengar på kontot! Nu blev jag lite skraj. Tills jag såg att kortet gick ut i februari. Jag använder nästan aldrig det kortet och hade inte märkt att det blivit för gammalt. Jag hade som tur var lite pengar och kunde betala kontant. Jag har nästan aldrig kontanter annars.
Efter en snabb handling på Maxi åkte jag hem och bytte om innan jag tog en mycket rask promenad. När jag kom hem efter en dryg timma gjorde jag sallad och en liten kycklinghalva till middag. Satte mig i uterummet och åt framför TV:n. Stefan kom från gymmet kl. åtta.
Vi tittade på "Det blir bättre" som handlade om Ken Ring.
Nu är det dags att sova.


Söndag...

I dag har jag varit piggare. Vaknade vid sju och tänkte att vi skulle ut och gå. Då börjar det regna! Jag gjorde frukost och började äta, då spricker det upp och sedan regnade det inte mer idag. Det blev ingen promenad idag! Jag målade färdigt utemöblerna och Stefan målade det vita på garaget. På eftermiddagen hämtade jag medicin åt mamma på apoteket, handlade på Coop och hämtade mamma för middag hos oss.
Jag bjöd på Torskpanna med fänkål och morot. Potatis och sallad till det.
Ikväll har vi tittat på Mästarnas Mästare och Inför Mello. Imorgon är det måndag och arbetsdag igen!

                               

                               Bordet för

Och efter

 

 

God Torskpanna

 


Konstig lördag

Igår var vi så trötta. Det var ju ingen brakfest kvällen innan. Jag drack 1 glas vin och det blev inte speciellt sent. I och för sig sov vi lite halvdåligt på natten. Det var varmt och klibbigt. Men det händer ju då och då att man sover illa men inte sjutton har jag varit så trött dagen efter som jag var igår. Hela förmiddag var vi håglösa och gäspade hela tiden. Till slut gav vi upp och gick och lade oss på sängarna. Vi sov en timme. Efter det lyckades vi komma igång lite i alla fall. Jag rensade ogräs och började måla om utemöbler. Stefan rensade i garaget och snyggade till på garageuppfarten. Vi lyckade hålla oss vakna hela kvällen. Vi tittade på vår inspelning av Let's Dance.


Fredag och "Bloggträff"

Igår hämtade vi Melker på fritids. Vi åkte till Maxi och handlade inför kvällens middag. Sex tjejer och jag (tanten) var alla på Maggan Graafs senaste bloggträff. Nu hade vi lyckats enas om ett datum för middag. Svårare var det att enas om restaurang. Till slut bestämde vi att vi skulle ses hos mig.
Det blev en trevlig kväll med mycket skratt och mycket prat. Mycket trevligare än om vi varit på restaurang. Set var en härlig kväll och vi kunde sitta i uterummet hela kvällen. Jag är glad att jag lät mig övertalas att vara med. Från början ville jag inte. Kände mig som en tant bland de yngre tjejerna. Men dom tyckte att jag självklart skulle med!
När alla gått hem var Stefan gullig och diskade allt som inte fick plats i maskinen. Jag torkade och plockade undan. Strax före tolv var vi klara och kom i säng.


Kortvecka igen!

Denna vecka jobbade jag måndag, tisdag och halva onsdag. Efter jobbet på onsdag åkte vi en snabbis till Stinsen. Jag skulle leta efter kortärmade blusar men hittade inget som jag ville ha. Två shirts hittade jag. Vi delade på en pizza där. Efter det åkte vi till Max dagis och hämtade honom. Det blev en kort stund med honom innan Kompisen Sebbe med mamma kom och hämtade honom för att åka på fotboll. Stefan och jag åkte hem.
På torsdagen städade och pysslade vi hemma innan vi åkte till Sandra, Nicklas och Max för att äta med dem. Jag och Max spelade boll och kastade frisbee.
Det har varit riktigt härligt väder de senaste dagarna. Varmt och soligt.


Måndag och kort vecka!

 Den här veckan jobbar jag bara måndag, tisdag och halva onsdagen
Jag hade tänkt att jag skulle promenera till jobbet idag men mina ben var så trötta efter helgens motion och trädgårdsarbete. Det blev bilen i alla fall. 
För första gången på länge hade jag en stor diff vid månadsavstämningen på ett av företagen så halva dagen har gått åt till att försöka hitta felet. Hann inte klart idag så det är bara att fortsätta i morgon. 
När jag kom hem körde jag lite arm och magträning innan Stefan kom hem. Till middag skulle jag göra iordning rester av fiskgrytan vi åt i lördags men det visar sig att Stefan tagit fel matlåda med sig och ätit upp grytan till lunch. Det blev till att plocka ihop lite andra rester. Vi kunde sitta i uterummet och äta. Det har varit otroligt varmt idag. 
Ikväll har vi tittat på Rene Nybergs program Det blir bättre. Jag har slappat och Stefan har jobbat lite. 

Pappapåminnelse

I dag när vi satt och åt soppa på Waldemarsudde kom det in ett yngre par tillsammans med en äldre man. Han körde samma sorts elrullstol som pappa hade. Han påminnde så mycket om pappa. Inte till utseendet kanske förutom att han var ganska stor och hade ordentlig mage precis som pappa. Han kunde bara säga ja. precis som pappa. När den andra mannen som visade sig var sonen, strök honom över huvudet och sa: vad brun du är. Då tänkte jag på hur jag gjorde precis så på pappa. Han blev alltid så brun snabbt. När hans sällskap sedan gick iväg för att beställa mat så började han att ordna och ställa tillrätta, precis som pappa alltid gjorde. Det blev så mycket påminnelse om pappa att jag nästan blev gråtfärdig. Lilla älskade pappa som nu varit borta i nästan fyra månader.
 
När pappa somnat in och vi tömde hans rum tog jag vara på en utblommad orkidé som han hade i fönstret.
Nu blommar den och har 15 (!) knoppar som väntar på att spricka ut.
 
Pappas hälsning till mig!! Jag är med dig!
 
 

Härlig söndag

I morse vaknade jag innan mobilen larmade... Igen! Jag hade väckning sju men vaknade tjugo i. Väckte Stefan tio över och vi kom ut på promenad halv åtta. Det blåste stormvindar och vi valde att gå i skogen. Lite lerigt och en massa rötter att akta sig för gjorde det lite jobbigare än igår. Vi var ute i nästan 50 min. Efter frukosten gjorde vi oss redo och åkte in mot Djurgården. Stefan hade sett i Metro att det var visning av trädgård och växthus på Waldemarsudde. Vi parkerade vid marinan vid Biskopsudden och promenerade efter kajkanten mot Waldemarsudde. Det blåste kalla stormvindar och var inte speciellt skönt. Vi började med att äta lunch i Prinsens cafe. Vi åt en god tomat och linssoppa med örtkräm i tallrikar stora som dasslock. God var den! Efter det tog vi en tur till trädgård och växthus. En besvikelse. Odlingsbäddarna var i stort sett tomma och i de två små växthusen var det inte mycket att se. Vi tog oss tillbaka till bilen och åkte hem. På vägen stannade vi till och hälsade på Nicklas på verkstaden. Dom håller på att flytta lyftarna till den nya delen av verkstaden.
När vi kom hem fikade vi. Pysslade lite i trädgård och inne.
Jag gjorde en pizza till middag på den deg Sandra köpte åt oss på Cajsa Warg igår.
Nu slappar jag och njuter av att kunna sitta i vårt härliga uterum.

 

                               
 
                               
                                           Kvarnen på Prins Eugens Waldemarsudde

Jättegod tomat och linssoppa.

 


Besök i Kalmar

Förra lördagen åkte jag, mamma och Stefan ner till Kalmar för att hälsa på Syster Inger och systerdotter Sara. Men det började lite dramatiskt. Kvällen innan vi skulle åka ringde mammas läkare och ville att hon skulle åka akut till Danderyd för att ta nya prover. Hon hade varit och tagit prover tidigare i veckan. Hon åkte dit och väl där ville dom behålla henne. Hon hade alldeles för lågt kaliumvärde. Allt under 3 är allvarligt och hon hade 2,7. Pga hennes envishet kom vi i alla fall iväg på lördagen. Hon fick med sig medicin och en order om att lämna nya prover direkt efter hemkomsten. Mamma och jag stannade i Kalmar till tisdag morgon. Stefan flög hem på måndag förmiddag. Han skulle på 50-års uppvaktning. Vi hann såklart shoppa lite under vårt besök. Jag köpte en blus och en jeansjacka. På tisdag morgon när Inger åkte och jobbade åkte mamma och jag hem. Vi var tillbaka hemma kl 12.00. På kvällen var vi ute hos fam. Ekwall-Öhlin och firade Valborg. Först grillade vi och sedan gick vi ner på ängen där det var tipspromenad och brasa. Trevligt men det blev lite kyligt. Vi var hemma igen vid 22.
1 maj röjde vi upp i uterummet efter snickarna som bytt vårt tak. På kvällen åkte vi till mamma och hjälpte henne lite. Torsdag var arbetsdag och på kvällen var det kör. Sandra och jag fick för andra veckan hjälpa till och sälja biljetter till körmedlemmar inför vår konsert 19 maj på Cirkus. Vi satte alla låtarna ganska bra. Så bra att vi fick beröm av fröken Caroline och magister Heinz.

Även fredag blev arbetsdag då jag var ledig i början av veckan. Eftermiddagen tillbringade vi med att fixa ute. Jag krattade en jäkla massa löv och Stefan målade. På kvällen tittade vi på film, En oväntad vänskap. Bra film. Vi konstaterade att vi ser för lite film.


Idag har vi fortsatt utearbetet. På morgonen tog jag en timmes rask promenad innan frukost. Skönt. I kväll har vi sett ytterligare en film, Blondie med bl.a Carolina Gynning. Lite rörig men ok.

Mamma i sina nya kläder.


Äntligen vår!

I alla fall hoppas jag det. Idag har det varit mestadels soligt och rätt varmt. Jag har jobbat halva dagen eftersom jag var ledig måndag och tisdag. Förra onsdagen var jag hos ScinDoc och visade upp mitt lilla sår under ögat. Vad jag inte var beredd på var att dom skulle ta bort det på en gång. Jag hade ju hoppats på att det skulle gå att göra på något annat sätt än att skära. Men det gick snabbt och kändes nästan inte alls. Ett litet stick bara. Ett stygn och plåsterlapp så var det klart. Resten av dagen rann mitt öga. Förmodligen pga att bedövningen påverkade tårkanalen. Såret på näsan och de torra kliande märkena på ryggen gjorde de inget åt. Förmodligen solskador som ev. försvinner eller så blir det värre och då får vi göra något åt det då. Svar på vad det var jag hade under ögat får jag om sex veckor.