Underbar hösthelg

Om hösten är så här ljuvlig som den varit i år då kan det få vara höst länge.
Vi är mitt i oktober och solen har strålat från en härligt blå himmel.
I fredags när Stefan åkte på spinning så gick jag en dryg timmes rask promenad i det härliga vädret. Det blev en 6,29 km lång promenad.
När jag kom hem igen duschade jag och strax efter det kom även Stefan tillbaka.
Vi åt lunch i uterummet där det var varmt och skönt. Sedan satte vi oss i bilen och åkte till Barkarby för att hämta mina nya glasögon.
På tillbakavägen stannade vi på Bygg-Max i Väsby där vi köpte fyra stycken stockar till rabatterna.
Kvart i sex hämtade vi upp mamma och åkte till Sigtuna och Farbror Blå. Där väntade Eva och Thordan. Vi bjöd mamma på födelsedagsmiddag. Hon fyllde på torsdagen. 84 år. Jag hade velat ha torsk som vi åt där för ett par veckor sedan men nu hade dom kummel i stället. Det var gott men inte lika gott som torskrygg.
Till dessert valde jag en nougatglass med kolasås och nötkross.
 
I lördags skulle vi ha haft grannarna på middag men tyvärr blev E sjuk och hamnade på sjukhus så det fick vi skjuta på. I stället åkte vi och hämtade fler stockar på XL bygg. Tog en sväng förbi Nicklas och Sandra när vi ändå var så nära. Dom hade haft en trädfällare där som tagit ner en massa traäd på tomten och nu hade dom massor att ta reda på. Max var hos en kompis och lekte och Mio sov gott i vagnen.
Vi åkte hem igen. Stefan pysslade med stockarna och jag började att klä om kökssoffan.
På söndag förmiddag gjorde Stefan färdigt stockkanten runt rabatterna och jag pysslade inomhus. 
Vid lunchtid tog vi bilen ner till Steninge slott. Vi parkerade bakom den stora ladan och gick sedan ut på promenad runt i omgivningarna. Det var så otroligt vacker med alla färger från ljust gul, orange och till mörkt rött. Mälarens vatten glittrade i solskenet. En dryg timma strosade vi runt innan vi gick tillbaka till restaurangen i stenladan. Vi beställde varsin tallrik Potatis/purjolöksoppa med bitar av kyckling. Vi satte oss i solen utanför. Det var ljuvligt varmt. Vi var inte ensamma direkt. Plötsligt dök Sandra Ö, Mio och Sandras kompis Sandra W upp. Dom hade suttit lite längre bort och fikat. Max och Nicklas var på kalas. 
På vägen hem åkte vi förbi Maxi och handlade lite.
Senare på eftermiddagen hämtade vi mamma och åkte ut till familjen Öhlin-Ekwall för att fika och umgås lite.
Max och jag lekte medans dom andra umgicks och gosade med Mio.
Resten av kvällen pysslade vi hemma och tittade på TV.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sista dagen i Paris

Hade Stefan sagt att vi skulle åka tunnebana hade jag nog slagit till honom. Jag tänkte inte åka en meter till med tunnelbana under denna resa.
Efter frukosten som vi åt på hotellet tog vi det lite lugnt på rummet. Packade ihop alla vara prylar och gick sedan ner och checkade ut. Vi lämnade vårt bagage i ett bagagerum och begav oss ut i kvarteren runt hotellet. Vi hittade en stor loppmarknad där vi strosade runt och tittade på allt skräp som var till salu. Efter någon timma satte vi oss på en uteservering och beställde cappucino och crepes med kanelstekta äpplen och calvados. Smarrigt. Det var varmt och skönt i solen och vi satt och tittade på folklivet. Det fanns ett stort torg där det var familjeaktiviteter med bl.a. cyklar. Vi strosade runt och tittade där en stund. Sedan var det dags att gå tillbaka till hotellet och hämta ut vår väska. Vi bytte om på toaletten innan vår transport till flyget kom. 
På flygplatsen sökte vi oss till SAS loungen där vi satt och läste och åt lite från deras buffé innan det var dags att gå ombord och lämna Paris för denna gång. Kanske kommer vi tillbaka. 
 
Nej! Ingen mer Metro på ett bra tag!
 
 
 
 
 
 
 
 

Dag 3

Frukostbuffé på hotellet. Riktigt bra men lite i dyraste laget.
Kaffe på rummet.
Tog Metron till Champs Elysées. Vi gick hela gatan upp mot den gigantiska Triumphbågen.
Vi valde att inte gå upp eftersom spiraltrappan upp var fylld med folk och det var ganska varmt.
Vi strosade runt och tittade på bågen och den okända soldatens grav. 
 
 
 
Sedan gick vi gatan ner igen. Slank in på McD och lånade toan. Det blev även en sväng in på HM där jag köpte ett billigt vitt linne. 
Vi tog Metron tll Concordeplatsen. På den platsen halshöggs bl.a. Marie-Antoinette. Där står en 23 m hög obelisk i rosa granit och två stora fontäner.
 
 
 
Vi gick också in en sväng i Tuilerieträdgården som ligger intill. Där satt människor och njöt i solstolar.
 
Vi tog därefter Metron till La Fayette. Vi gick in i Galleri La Fayette och tog oss upp på första plan där vi gick till baren och åt lunch. Jag tog en Cesarsallad och Stefan åt Carpaccio. Varsin öl till det. 
Det var häftigt att sitta där och titta ut i den otroligt vackra lokalen. Eftersom vi inte var intresserade av att shoppa så tog vi oss bara upp till översta våningen. Ett tips från Sandra. Där uppe satt en massa människor och njöt i den strålande solen. Man hade en otrolig utsikt över Paris. Vi köpte varsin Cappucino och satte oss i solen. Härligt.
Den vackra kupolen inne i LaFayette
 
 
 
 
 
Efter det gick vi in på livsmedelsavdelningen. Där letade vi efter ett Macaronkaffe som Sandra ångrade att hon inte köpte när dom var där förra året. Efter lite letande hittade vi det. Vi köpte också med oss en förpackning Macarons i olika smaker. Sen tog vi oss tillbaka till hotellet för lite kaffe och vila.
 
På kvällen hade vi tänkt åka till en restaurang som dom rekommenderade i guideboken. Den låg i Montmartre.
Mycket tunnelbaneåkande och springande i gångar mellan bytena. Till slut var vi framme. Tyvärr hade vi inte bokat bord och det var fullt. 21,30 kunde vi få bord. Det var vi inte intresserade av så vi letade upp en annan liten restaurang som såg mysig ut.
Dom hade en relativt billig meny 16€/person. Vi valde till förrätt: Avocado och crab. Det visade sig vara en hög med grön sallad. På den en halv avokado med fyra crabstick runt om. Inte mycket krabba där alltså. Till huvudrätt valde vi Boeuf Bourguignon och fick in en djup tallrik med något som var mellanting mellan soppa och gryta och i den två kokta potatisar. Smaken var god, lite som vår kalops, men uppläggningen var väl inte direkt smakfull.
Till dessert valde vi creme brulee. Den var god men utan den knäckiga ytan och alldeles iskall.
Efter maten var det dags att ta sig vidare mot Euíffeltornet för att se det gnistra och spraka kl. 23. Återigen blev det en massa tunnelbaneåkande, byten och spring i långa gångar och trappor. Till slut fick jag nästan panik och ville bara tillbaka till rummet. Jag är glad att vi ändå åkte till Trocadero där man hade perfekt utsikt mot det upplysta eiffeltornet. Vi var ute i god tid och fick vänta i nästan en timme innan det var dags. Under tiden kom det den ena afrikanen efter den andra och ville sälja på oss små blinkande och lysande eiffeltorn.
Prick 23 tändes tornet upp och började blinka. Magiskt.
Vi tittade en stund innan vi tog oss tillbaka till hotellet med hjälp av Metron. Igen!