Torsdag 2 juni 2022

Idag vaknade jag strax före sju av att det skvalade utanför sovrumsfönstret . Det fullkomligt öste ner. 
Bryggde lite kaffe och satte mig i soffan. En liten stund senare kom Stefan också upp. Idag skulle jag inte ha jobbat om jag inte varit pensionär. Så det kändes lite som vanligt. Ute var det ruggigt med regn och bara + 9 grader. 
Vi blev kvar i soffan ända till halv nio. Då gjorde vi frukost. Sedan ringde jag Skandia för att höra var min pensionsförsäkring som skulle betalas ut den 27 maj tagit vägen. Fick besked om att den föföll den 27 maj och sedan skulle den första utbetalningen ske inom 14 dagar. 
Klockan 11 var det dags att åka till gymmet. Vi går på ett pass som heter: Pure strength upper body. 
Ett kul pass med bra träning för överkropp. Tyvärr vågar jag inte utmana mig så mycket med vikter efter att jag diagnostiserats med HCM, hypertopisk kardiomyopati. Men jag kör det jag kan. 
Efter passet antog vi en utmaning dom hade i receptionen. Man skulle komma så nära 100 m som möjligt i en roddmaskin. Vi fuskade lite och testade ute i gymmet först. 14 drag för mig och jag stannade på 99 m. Nu fick vi inte se displayen men jag gjorde mina 14 drag. Rekordet enligt Thomas var just 99 m. Nu hamnade jag på snöpliga 92 m. Stefan hamnade på 87 m. Så jag vann familjefejden i alla fall. 
Till lunch åt vi Chili con Carne från Family Fresch
Efter det var det dags för Stefan att åka till Din Doktor och ta bort två märken på ryggen. Jag röjde undan och sen fick jag lite inspiration och började göra rent i lådorna i köket. Trots att jag ändå gjort en del känner jag att jag måste hitta på något. Jag måste börja lära mig att inte hela tiden vara igång. Inatt ska Sandra sova här och klockan tre ska jag köra henne till Arlanda. Hon ska åka med några kompisar till Spanien över helgen. Det är hon så värd.  (null)


Min första dag som pensionär

 
 
Den 1 juni 2022
Onsdag och jag skulle ha jobbat. Om det inte varit för att jag numera är pensionär. 
vad i hela friden skulle jag kunna fylla hela dagen med. Jag hade missat att ta bort väckningen på min klocka, så 06,01 burrade den på min handled. Vid halv nio åkte Stefan till gymmet. Ute regnade det och var bara runt 11 grader. 
Halv tio hade jag redan hunnit: Sitta i soffan med mitt kaffe. Ätit frukost, bäddat och gjort 20 min yoga.
 
Men sedan då? Stefan skulle inte vara tillbaka förrän efter halv ett. 
Jag tog bilen och åkte till Centrum för att se om jag kunde hitta något att ha på grillkvällen och på uppvaktning som vi ska,på på lördag. Jag kom hem med en ljus kavaj med tillhörande byxor. Köpt på HM för 598 kr. 
 

när Stefan kom hade jag lunchen klar. Han skulle åka och besiktiga grannens bil. Grannarna har blivit så skruttiga så Byströms och Stefan hjälps åt med att hjälpa dem. 
Jag gick ut och rensade bort en massa vildvuxet i slänten mot skogen. Trots att solen sken var det så kyligt att jag fick ta på mig en täckväst. 
Vid halv fem tog jag en skogspromenad. Då var det riktigt skönt i solen. Jag mötte rätt många som liksom jag gick i spåret. 
precis när jag gick kom vår leverans från Hello Fresch. Till middag valde vi sydasiatiskt fläskkött. Riktigt gott. 
Sen blev det TV-soffan resten av kvällen. 
så var min första dag som pensionär över. 
 

Pensionär

 

31 maj 2022

Vilken konstig dag det blev.

Jag vaknade som vanligt upp kl. 06,01. Bryggde lite kaffe och satte mig i soffan. Ännu kändes det som en vanlig arbetsdag.

Efter frukost gjorde jag mig redo att åka till jobbet. 

När jag klev in genom entrédörren var det sista gången som anställd. 

Vid kaffet konstaterade de andra att det var min sista fikarast. 

Samma sak vid lunchen. De försökte hjälpa mig med tips på vad jag kan hitta på nu när jag har dagarna lediga. 

Jag hade inte mycket att göra mer än svara på lite frågor som Mattias, min efterträdare, hade. När det var avklarat och klockan var halv tre kände jag att jag lika bra kunde åka hem. Då kändes det väldigt vemodigt. 

Jag har arbetat på det här kontoret sedan 1997, då vi flyttade hit. innan dess satt jag åtta år på ett kontor. Men samma bolag. Mina chefer har bytts, företagsnamn ändrats och arbetskamrater kommit och gott. Det har varit både upp och nedgångar. Koncernen bestod av tre företag. Ett som säljer reservdelar till bilverkstäder, en bilverkstad och ett som äger fastigheten. Jag var anställd i det bolag som drev verkstaden, men skötte bokföring och löner åt alla bolagen. 2015 gick bilverkstaden i konkurs och jag var för första gången sedan tonåren tvungen att anmäla mig på Arbetsförmedlingen. Det behövdes för att jag skulle få ta del av lönegarantin under 6 månader. Men jag hade redan fått anställning i det bolag som äger fastigheten. Mina arbetsuppgifter ändrades och jag behövde gå ner i tid. De sista åren arbetade jag bara två dagar i veckan samtidigt som jag började ta ut min garantipension. Nu har jag arbetat fyra år efter pensionsålder och det var dags att sluta innan jag kanske blev ombedd att göra det. Skämt åsido. 

När jag sagt hejdå och gick ut genom dörren var tårarna nära. Vi ska ses på fredag och grilla som en avtackning av mig. Sedan har jag lovat att ställa upp om det behövs. 

Jag kände mig lite sorgsen resten av dagen.