Ordlös onsdag - snart

image389

Fler ordlös onsdagbilder hittar du
här hos Nejma

Man kan bli galen....

På söndagskvällen när Mamma larmade för att dom skulle komma och lägga Pappa fick hon ingen reaktion.

Mamma larmade 4 ggr och ingen kom. Hon blev då så arg att hon gick för att hämta någon personal. När hon passerar sällskapsrummet står TV:n på med högsta volym. Framför sitter några boende och sover. Hon hittar 4 stycken ur personalen sittande i deras personalutrymme. Hon frågade varför dom inte kommit när hon larmat. Dom svarade att dom inte fått något larm. Dom tog upp sina larmdosor ur fickorna och påstod att dom inte fått något larm. Det måste vara trasigt sa dom. Nu följde dom i alla fall med henne och gjorde Pappa i ordning för natten. Mamma var så arg att hon inte kunde somna. Hon fick gå upp och ställa sig mot väggen för att hjärtat rusade. Larmet provades morgon efter av nattpersonalen och det var inte något fel på det. Förmodligen hade personalen dragit ner ljudet på larmet för att slippa höra det. Vad hade hänt om det handlat om en hjärtinfarkt.

I går morse ringde dom från målerifirman och sade till Mamma att dom skulle komma och måla och tapetsera hemma hos dem. Mamma visste ju om att dom kulle komma någon gång framöver men nu ville dom komma i dag på morgonen. Snacka om framförhållning. Hur i hela friden skulle hon hinna få ner alla tavlor och gardiner, flytta bort alla möbler som står efter väggarna? Envis som hon är så klättrade hon på en pall och tog ner köksgardinerna. Jag sa åt henne att låta bli. Med hennes yrsel skulle det kunna bli katastrof om hon trillar.

Efter mycket tjat och gnat insåg hon att hon måste vänta tills vi kunde hjälpa henne.

Sandra, Mathilda och jag åkte dit efter middagen.

Vi plockade ner resten av gardinerna, plockade ur bokhyllan och flytta ut möblerna till rummets mitt.

I den lilla lägenheten blev det väldigt rörigt.

I morgon bitti för målerifirman var kl. 11,30! Dom hann spackla väggarna och måla taket. Mamma undrade om dom skulle tapetsera i morgon (onsdag) så att hon sedan kan få flytta tillbaka möblerna. Nej då skulle han måla fönster. Det blir alltså ytterligare en dag med den röran. Det är inte lätt för Pappa att ta sig fram med rullstolen.

Man tycker ju att dom borde snabba på lite när det gäller ett äldreboende.

Mycket är bra på äldreboendet men en del saker kan göra en galen. För flera veckor sedan hade dom ett möte där deras vård planerades. Pappa ska ha gåträning måndag och onsdag samt cykelträning torsdagar. Allt prydligt dokumenterat i hans vårdpärm. Sedan dess har han inte fått någon träning alls! Dom har beställt hem en cykel som han ska träna på. Det tog en herrans tid innan den överhuvudtaget kom. När den väl kom fick han testa den en enda gång. Sedan dess har den stått oanvänd. Det är ingen billig grej heller. Såg någonstans att det kostar ca 11.000. Snacka om slöseri. Jag blev så arg så jag skrev ett meddelande i vårdpärmen. Vi får väl se om dom ser det. Eva blev så arg över detta och över att dom inte kommit när Mamma larmade så hon ringde chefen för boendet. Hon lovade att hon skulle tala med Mamma eftersom hon varit så upprörd under kvällen och natten. När jag kom på måndagskvällen mötte jag henne på parkeringen och då hade hon fortfarande inte pratat med Mamma. Så dåligt.

                                 image391
                                 Bild från fotoakuten.


Böcker

Nu har jag hittat Roslund & Hellströms böcker.
Har precis läst ut Edward Finnigans Upprättelse. Jättespännande och bra med ett oväntat slut. Nu har jag börjat om på Box 21. Jag började på den för något år sedan men den grep inte riktigt tag i mig från början så den blev liggande. Men som sagt nu ger jag den en ny chans.

image387

Ny sammanfattning

I onsdags kväll var vi på Hamburger Börs och såg Nanne Grönwalls show Vild. Stefan hade fått fyra biljetter så vi bjöd med oss Sandra och Nicklas. Innan showen åt vi middag. Mat som var "sådär". 1 glas husets röda som i verkligheten var ett ½ glas (snålt). Den hemgjorda vaniljglassen till efterrätt var isig. Nötkrokanten som serverades till var lite, lite strö ovanpå glassen. Till glassen serverades också 1 hallon, 1 björnbär, 1 delad jordgubbe och en pytteklyfta kiwi. Jag kan säga att maten långt ifrån levde upp till det otroligt höga priset.

Showen var bra. Hon har en otrolig energi de lilla kroppen. Tyvärr hade vi ett sällskap på 4 personer i 40-årsåldern precis nedanför oss och som störde. När Nanne var som mest känslosam och pratade om sin bröstcancer och sedan sjön "Ännu en dag" satt dom och pratade med varandra med höga röster. En kvinna vid ett bord bredvid vände sig om och bad dom vara tysta. Det hjälpte inte. Till slut gick en annan kvinna och sade till på skarpen. Då blev dom lite tystare. Den ena mannen i sällskapet lämnade sin plats varpå den andra mannen började kasta papperskulor på kvinnan som sagt till honom. När hon ignorerade honom flyttade han sig närmare och började skjuta tandpetare på henne i stället. Då kom som tur var en vakt och ledde ut honom därifrån. Kvinnorna i sällskapet satt kvar. Efter att dom skrålat lite blev dom varnade av vakten. Efter ett tag lämnade även dom sina platser och försvann. Skönt.

image386
Bilden från Haburger Börs hemsida.

Efter showen åkte vi direkt hem. Vi skulle ju upp dagen efter.

I torsdags var det ingen kör. Trist. Jag passade på att stanna till och handla på vägen hem i stället. Stefan var på gympa med efterföljande öl (hmm)

I fredags blev det en skön hemmakväll.

I går kväll och i natt var vi barnvakt. Det gick jättebra. Inga problem med läggning eller så. Barnen vaknade och kom in till oss under natten. Man skulle ju kunna tänka sig att i alla fall Melker skulle bli ledsen och sakna Mamma eller Pappa, men det var inga problem. Dom somnade om snabbt båda två. Micke och Sandra kom hem efter halvtvå och smög sig in och sov i datarummet. Det var meningen att dom skulle sova hemma hos oss men dom hade glömt nycklarna hemma. Men det gick ju bra i alla fall.


image385
Den här läskiga tjejen kom och hälsade på oss i går.

I dag har vi tagit hand om lite hemma. På eftermiddagen åkte jag till Mamma och Pappa. Jag lagade mat som vi åt tillsammans. Köttfärsbiffar i medelhavssås. Gott. Vi åt exotisk fruktblandning med vaniljglass till efterrätt.

Pappa är just nu inne i en period när han helt plötsligt bara börjar gråta. Han försöker säga något som vi inte förstår och sedan börjar han gråta. Det är jobbigt både för honom och för oss.

I morgon är det jobbardags igen.

Helgerna går sanslöst fort.


Ordlös onsdag - salt21927-384

Andra ordlös onsdag bilder kan du titta på här: 
http://nejmaimarocko.blogspot.com/


Här kan ni läsa om St Barbaras kapell

Min kamera....

..har gått sönder  = ( 
Jag har varit oförsiktig och haft den lös i min väska. Något har slagit/tryckts in i displayen och förstört den. Kameran fungerar förutom att jag inte kan se vad jag fotograferar. Jag kan inte se menyn eller hur bilden blev.  Nu för tiden lönar det sig aldrig att laga något, så det fick bli en ny kamera. Hoppas att jag kommer att gilla den lika mycket som den gamla.

Sammanfattning...

.....av förra veckan och helgen.


Onsdagen avslutades med en 1½ timmes barnvakt. Melker var jättespeedad och Mathilda ville att jag skulle sitta med henne och spela. Det blev en omöjlig situation. Melker for runt hela tiden. När vi skulle fika lyckades han knäcka gångjärnet till skafferidörren så att den ramlade av. När mitt fika väl var klart hade barnen kommit på något annat att göra. Jag blev sittande med fikat en liten stund själv. Jag var lite svettig när Sandra kom hem igen.

På torsdagen var jag tillbaka på jobbet. Det var en släng av magkatarr som drabbade mig. Skönt att det inte var värre. På kvällen var det kör igen. Och det är så himla kul. Vi sjöng två nya låtar. 99 luftballons (Nenas gamla hit) och John Lennons (Happy Christmas). Nu är det uppehåll i två veckor och jag längtar redan. På kvällen röjde jag undan och täckte möblerna i vardagsrummet.


Fredag morgon kl. 7,30 kom hantverkarna som skulle byta våra vardagsrumsfönster samt ta upp en dörr ut mot vårt uterum. Det har jag tjatat om sedan vi byggde in uterummet för några år sedan.

Efter jobbet 13,30 åkte jag hem för att stämma av med dem hur långt dom hunnit mm. Men när jag kom hem var dom i väg på något ärende. Dom nya fönstren satt på plats och en dörr. Dom hade tagit bort det gamla fönstret och sågat upp teglet och satt in en altandörr i stället. Det såg inte ut att vara mycket kvar att göra. Lite lister och småpyssel bara. Jag åkte vidare till Mamma och Pappa. Pappa var inte på humör. Han sov mest och var svår att få kontakt med. Mamma och jag deltog i en tipspromenad som äldreboendets personal ordnat. En del frågor var så löjliga så att jag nästan tyckte att det var ett hån mot de boende. Men, men när vi gått rundan visade det sig att många av dem inte ens förstod hur dom skulle fylla i svarslappen. Jag trodde inte att man tappade så mycket när man blir gammal. Vi hann i alla fall gå hem och fika med Pappa innan resultaten var klara. Pappa var lite piggare och fikade med oss. En ur personalen kom och sa till när resultaten skulle redovisas. Som väntat vann Mamma. Hon är ju en av de yngre och piggare på boendet. Hon vann en Nobless chokladask.

Jag satte upp en skomakarlampa i Mammas & Pappas lilla köksfönster. Sedan gjorde jag en baconlasagne som vi åt till middag. Gott. M & P slapp sitta i matsalen som ibland kan vara riktigt stökig med arga och gapande gamlingar. Och jag slapp äta ensam. Jag åkte hem efter 18 och strax efter kom Stefan som varit i Göteborg under dagen. Vi kollade på TV, ät lite räkor och tog det lugnt.


Lördag morgon återkom hantverkarna och slutförde sitt arbete. Vi skulle ha åkt på träff med Bishoftobarnen (barn till dom som byggde upp det Etiopiska försvaret under 40-och 50-talet). Men vi hade så mycket att ta reda på att vi ställde in det. En snabb tur till Uppsala blev det innan det var dags att börja röja upp i vardagsrummet. Jag hann inte så mycket mer än att putsa och skura rent dom nya fönstren. Dom var otroligt skitiga. Undrar om dom stått i en gammal lada eller nåt innan vi fick dom. Vi gick ner en snabbis till familjen innan det var dags att fixa middag. Lugn kväll framför TV:n igen.


Söndag morgon var det bara att ta tag i eländet. Skura i princip allt. Det var damm efter tegelsågningen överallt. Jag städade inne och Stefan ute. Framåt 4-tiden var vi klara. Det blev jättebra.

Nicklas och Sandra kom och tittade. Sedan gick vi gemensamt ner till familjen för att äta söndagsmiddag. Vi fick höstgryta som var jättegod. Det var inte helt lätt att föra ett samtal. Melker verkar vara inne i någon fas i livet där allt går i 100 både fartmässigt och i decibel. Ilsken är han också. Hmmm. Jag hann i alla fall leka en liten stund med Mathilda, men även där var det svårt när Melker kom. Han vill gärna förstöra och trampa i spelet vi spelade och kastade leksaker på oss. Han har blivit en lite tyrann just nu.

Kvällen ägnades åt att stryka, stryka och stryka.


Hemmadag

I dag blev det en dag hemma från jobbet.
I går vid halv nio på kvällen började jag må så illa. Inte som om jag skulle kräkas men ändå riktigt illa. Jag lade mig tidigt och somnade ganska snabbt. Vid 2-tiden vaknade jag och var upp på toa. Sedan somnade jag om igen till telefonen väckte mig kl. 5. Då kändes det ganska bra. Vi gick vår vanliga morgonpromenad men det var lite trögt och illamåendet kom tillbaka. Jag beslutade mig för att stanna hemma för att se vad det blev av det hela. Jag har ätit lite försiktigt under dagen och känner mig nu mest hungrig. Det måste vara en släng av magkatarr jag fick. Skönt för jag avskyr att kräkas.
Nu kan jag vara barnvakt en stund till mina små Skruttisar medan deras mor är på någon form av livräddningskurs för barn.

Ordlös onsdag-fönsterputs

image381

Andra ordlös onsdag bilder kan du titta på här: 
http://nejmaimarocko.blogspot.com/

Heavy Metal!!

Det är visst den generationen jag tillhör....haha! Hörde på radion i dag att min generation, född tidigt 50-tal och 60-tal har alla väldigt mycket och stora lagningar i sina tänder. På den tiden borrades i stort sett hela tanden upp och fylldes med amalgam oavsett om det bara var ett pyttelitet angrepp eller hål på tanden. Det tyckte jag var roligt...ja inte att dom borrade upp tänderna alltså utan att vi är Heavy Metal generationen.

I går......

Var mitt hjärta snällt mot mig...  Och det har fortsatt i dag med. Något enstaka dubbelslag bara.

Knapp jag törs säga det.  Men jag är SÅ tacksam över att slippa det.

Men jag måste ju

skriva om torsdagens kör. Det är ju så himla roligt. Vi sjunger så roliga sånger bl.a.
Bongo Bong av Mano Chiao, A little bit of love av Andreas Johnsson. Den ska vi senare få sjunga upp för honom. Jättekul och spännande. Vi sjöng också Wild world av Cat Stevens, Shiny happy people av R.E.M. Ebba gröns Mental istid och I can see clearly now av Jimmy Cliff.
Åhhh..det är så himla kul. Jag har alltid gått och skrålat hemma, kanske inte så vackert, men ändå. Jag sjunger väl som dom brukar säga .hellre än bra. Men nu i kören funkar det alldeles utmärkt. Jag har i alla fall inte blivit ombedd att hålla mun. Vi fick komma fram på scenen och lyssna på hur bra det låter. Det gick nästan rysningar genom kroppen när man stod där och hörde hur mäktigt det lät.
Vet inte om jag nämnt att det är Caroline af Ugglas alla kan sjunga kör som vi är med i.
Den 30 november ska vi sjunga på Stockholms Central när dom tänder upp sin julbelysning. Helt sjukt roligt.
Jag sjunga i kör..på Centralen...vem hade någonsin kunnat tro det. Inte jag i alla fall.

Nä nu är det godnatt

Fredag och härlig lördag

I går var jag hos Mamma och Pappa efter jobbet. Vi fikade och pratade. Pappa skrattade åt bilderna på oss som vi tog i Kalmar när vi smetat in oss med avokado och banan som jag framkallat och tagit med. 
Precis när jag var på väg att åka kom Sandra och barnen. Vi var kvar en liten stund tills Mamma och Pappa skulle äta middag. Då åkte vi hem till oss. Jag lagade middag till oss. Fläskfilé med klyftpotatis och rosmarinsås. Gott.
Precis innan maten var klar kom även Micke. Dom var kvar en stund efter maten och Mathilda och jag hann leka en liten, liten stund. Melker hade så ont i sin lilla rumpa att han knappt kan sitta. Skrutten har varit dålig i magen ett tag och är nu sönderfrätt i rumpan. Inte kul. 
Lördagen  började med riktigt soligt och fint väder. Men vi sov så länge så innan vi ätit frukost, klätt oss och kom ut så hade det börjat mulna lite. Men det var ändå ganska skönt. Vi gick till vår lilla skog där vi brukar gå under sommaren. När vi gått några hundra meter fick jag plötsligt se Stefans fötter och ben komma farande. Han gick bakom mig och halkade nu i det leriga spåret. Som tur var gjorde han sig inte illa men hans jacka och byxor var leriga och när han skulle försöka ta bort det fick han dessutom hundskit på sig. Det var bara att gå hem och byta kläder. Sedan fick vi i alla fall en skön promenad. Resten av dagen har gått åt till lite fixande ute, städning av huset och lite handlande.
En ganska skön dag. Mitt hjärta har spökat lite grann men mindre än i går. Skönt.

Lite bilder från dagens promenad:

image368
Några ensamma slånbär hänger kvar på buskarna.

image369
Här brukar vi stanna och hälsa solen godmorgon när vi går vår morgonpromenad på sommaren.

image370
Stefan på skogspromenad

image371
Nu är vi nästan ute på vägen igen

image372
Dunvass från vår damm som idag hade en tunn, tunn isskorpa i kanterna.

image373
Men detta är fantastiskt! Den står faktiskt i vår trädgård och är översållad med blommor. Häromnatten när det var frost täckte jag den med tunn fiberduk. Vi får väl se hur länge den klarar sig.

image374
En ros som sjunger på sista versen

image375

image376
Lite nypon från en häckros som förmodligen spridit sig till vår tomt från grannen tvärs över gångvägen.

image377
En knopp på en morsdagsros. Den kommer nog inte att hinna slå ut.


I torsdags morse var himlen alldeles röd över grannarnas hustak. Otroligt att det kan bli så skarpa färger när solen är på väg upp.
image378

image379
 

Nu igen!!!

Mitt hjärta har partaj i mitt bröst. Det är så jäkla obehagligt. Jag har gjort alla kontroller som går att göra. Ultraljud, arbets-EKG och isotopröntgen. Men det finns ingen förklaring till varför jag har så oregelbundna hjärtslag ibland. Alla har något enstaka konstigt slag, men jag har så många. Nu har jag haft det till och från i 5 timmar. Jag blir galen.

I lördags

..var det 2 år sedan min Pappa drabbades av en mindre stroke. 5 dagar senare den 11 oktober drabbades han av en ännu större och allvarligare stroke som förändrade livet för hela familjen. Ni kan läsa om hur vi upplevde det här och här .
Nu har det som sagt gått 2 år och Pappa har tillfrisknat på många sätt men han är inte alls samma person som innan stroken. Han kan fortfarande inte tala eller gå. Han gör saker som för familjen är mycket märkliga. Det är oftast väldigt svårt att förstå vad han vill eller vad han menar. Vi tycker att återhämtningen har gått otroligt långsamt men när jag läser vad jag skrev under den första tiden så ser jag ju att det gått framåt. Pappa har nu blivit 80 år och några mirakel förväntar vi oss inte. Vi har nog för alltid förlorat vår "gamla" Pappa. Och jag saknar honom så. Visst älskar jag min Pappa fortfarande men jag vet att detta var det värsta han kunde tänka sig innan han blev sjuk. Jag drömmer då och då att han kan tala och gå igen, men det förblir nog bara drömmar. De två gångna åren har slitit mycket på hela familjen och speciellt på Mamma som tappat mycket kraft och energi. Livet kan förändras så himla snabbt. Ta hand om er själva och era nära och kära man vet aldrig när livet slås i spillror.

I kväll har vi firat Mammas 78 års dag med kaffe och tårta. Jag är glad att dom fortfarande finns efter allt som hänt.

Ordlös Onsdag - törst

image367

Regler och andra medverkande finns hos: 
http://nejmaimarocko.blogspot.com/


Jag har snott....

...en fråga från Mymin. För jag är också lite nyfiken på vilka ni är som eventuellt tittar in till mig och hur hittade ni mig?

Krispigt kallt....

..var det i morse på vår morgonpromenad. Nu känns det att det är höst. Vi hade 2 grader kl. 05,15. På med långkalsonger under träningsbyxorna och luva och vantar på. Men det är riktigt skönt när man väl kommer igång och går upp lite värme. I morse tror jag att vi hade fått upp farten lite. Vi får väl försöka öka lite varje morgon så att vi får upp pulsen nu när det blir kallare och kallare.

I går kväll var jag på gymet och gick i 40 min på löpbandet och därefter blev det 30 min core. Dom passen är fortfarande välbesökta. Fler och fler inser nog att det är viktigt att stärka upp rygg och magmuskulatur för att slippa problem senare. Något som slagit mig är att det är övervägande medelålders personer som tränar vid den tiden jag gör det. Kl. 17-18,30. När vi gick på spinning på Workouten för ett antal år sedan var det övervägande yngre människor som gick där. Skönt att det har ändrats så att alla kan känna sig hemma på gymet oavsett ålder och hur du ser ut.

Har läst ut....

Tröstaren av Karin Wahlberg. Men jag blev besviken på slutet! Boken var bra och storyn bra men så får inte en bok sluta! Jag har läst alla hennes tidigare böcker men har inget minne av att jag tänkt så tidigare.
image366

(bilden från
www.adlibris.se )

Nu lyssnar jag på bokrecensioner på P4 radio Sthlm. Dom recenserar just nu en bok av
Peter Robinson, I Djävulens sällskap. Den lät riktigt spännande och fick 5 radioapparater.
Men......jag ska ju inte köpa fler böcker....... har inte plats. Nu har jag böcker i en massa olika skåp förutom i alla bokhyllor. Men jag vill ha!

Oj vilken helg....

Jag, Sandra,  Mamma, syster Eva, och syster Ingers dotter Åsa. Flög till Kalmar i fredags för att hälsa på syster Inger.
På flygplatsen möttes vi av ett uppbåd journalister och fotografer. Vi funderade över vilka höga personer som kunde tänkas ha åkt med samma flyg som oss. Då kommer en tjej från SR och sticker sin mikrofon under näsan på Eva. Hon undrar om vi varit oroliga nu när vi åkt med SAS Dashplan. Det var första turen efter uppehållet på grund av några incidenter. Eva svarade att vi inte var ett dugg oroliga och Mamma inflikade på skämt att vi hade gått runt och sparkat på däcken innan vi lyfte. Reportern frågade även Sandra om hon varit orolig.  Men inte hade vi varit speciellt oroliga. Vi antog att allt var noga kontrollerat och i sin ordning efter all uppståndelse.
På lördagen när vi var ute på promenad i Kalmar ringer Sandra (som stannat hemma för att fixa med datorn) och säger åt oss att köpa "
Östran" för vi är med på bild där. Vi gick in på Ica och slog upp tidningen och började gapskratta. Herregud en halv sida i tidningen upptogs av ett foto på bl.a. oss fem på väg från planet. Vi köpte de fyra ex av tidningen som fanns kvar. När vi kommer hem har Sandra dessutom hittat ett inslag på P4 radio Kalmar där rubriken löd: "Vi gick runt och sparkade på däcken". Snacka om att vi höll på att skratta ihjäl oss. Dom hade gjort en nyhetsrubrik på Mammas skämt. Oj vad kul vi haft åt detta under helgen.
Det har över huvud taget varit en väldigt trevlig och rolig helg med mycket skratt och knasiga upptåg. Vi har shoppat, ätit och druckit gott och sjungit jättemycket till Singstar. I lördags hade vi "skönhetsdag". Jag hade sett ett "recept" på en ansiktsmask i tidningen Hälsa. En ½ avokado skulle blandas med 4 cm banan och en äggula.
Vi blandade det x 6 eftersom vi var 6 stycken. Det blev jättemycket! När vi väl smetat in så mycket vi kunde i ansiktet var det någon som kom på att det kanske var bra för håret med. Sagt och gjort vi som var kortklippta smetade håret fullt med geggan. Oj vi skrattade så vi tjöt. Vi såg för djävliga ut. Under tiden masken verkade gjorde vi handbehandlig med mina Mary Kay krämer som jag köpt för dyra pengar men aldrig använder. Men händerna blir jättemjuka och lena.
Jag vet inte om avokadogeggan hade någon som helst effekt på vare sig håret eller ansiktet men det var inte helt lätt att tvätta bort det.
image365
Så här vackra var jag och mina systrar med avokado i ansikte och hår.
Ja det var riktigt roligt. Det var roligt att vi kunde samla ihop oss alla tjejer och åka ner till Kalmar.
Speciellt roligt var det att Åsa och Sandra hade möjlighet att följa med.
Jag hoppas att vi kan göra om det här fler gånger. Tack Mamma som bjöd oss alla på flygbiljetten.
 

Kanelbullens dag...

...är det idag. Och vi fick en påse av en grannfirma som felparkerat på våra p-platser. Så mycket som dom felparkerat borde vi få kanelbullar varje dag året ut.
Men glada blev vi och goda var dom.

image364

Ordlös onsdag - skir

Blomma

Regler och andra medverkande finns hos: 
http://nejmaimarocko.blogspot.com/

Kan man...

oroa sig för att drabbas av stroke, så att man verkligen drabbas. Hur stor är risken att jag ska drabbas. Med en far som drabbats och en mor med hjärtproblem och högt blodtryck. När jag dessutom behandlas för högt blodtryck själv samt har extra slag på hjärtat. Gudarna ska veta att jag försöker att göra allt för att minimera risken. Motion, hålla vikten, inte röka, inte stressa (fast det kanske jag gör lite ändå men jag har inget stressigt jobb). Mamma tipsade mig om att dom i programmet Fråga Doktorn skulle prata med en tjej vars far drabbats av stroke. Hon har skrivit en bok om det. Eva Nordenstam heter hon. Sandra har lånat boken åt mig men jag har inte läst den ännu. Jag tittade på programmet på SVT:s hemsida efter att jag kommit hem från gymet. 30.000 i Sverige drabbas varje år av stroke. Och jag är så rädd för det. Jag vet inte om jag vill överleva stroken om jag hamnar i samma situation som min Pappa. Eller blir så personförändrad att jag blir elak som en kvinna på samma äldreboende som mina föräldrar bor på.
Jag kunde inte somna i går kväll. Jag låg och tänkte på det. Så börjar tankarna snurra... om jag oroar mig kanske jag höjer mitt blodtryck och då kanske jag ............
När ska denna oro klinga av. Det är snart 2 år sedan Pappa blev sjuk och sedan dess har detta varit min största rädsla. Jag vet att det inte är någon idé att ta ut oron i förskott. Händer det så händer det.... men jag vill inte!

Jag är visst en....

I am a
Snapdragon


What Flower
Are You?
 
Oj vad många konstiga tester det finns på nätet...  Jag har gjort testet flera gånger och svarat samma sak. Men blivit olika blommor varje gång.