Nya träningsskor

Asics Gel 310 TR

Pris: 1200 kr.
Ovandel: Syntetskinn och mesh.
Stötdämpning: Gel i häl och framfot.
Färg: Vit.

Såna ska jag nog köpa i morgon. Inför mitt nya liv. Om dom sitter bra på mina smala fötter alltså. Nu har jag ett par som jag köpt för 199 kr på Stadium.


Mina julklappar

Julklappar

Det här är vad jag / vi fått i julklapp i år.
Almenacka med våra små älsklingar, av familjen Åström. En bok av Sanna Edin, CD med Josh Groban, biljetter till Singing in the rain av Stefan. Adventsljusstake av I & K. Och parvantarna med röda hjärtan av Sandra och Nicklas. Pengar som nu är slut, från Svärmor.

Linköping och Huskvarna

På juldagen åkte vi ner mot Huskvarna och I & K. På vägen stannade vi i Linköping för att träffa svärmor. Det är en pärs varje gång. Innan man kommer dit oroas man över hur det eventuellt kommer att bli. Denna gång var hon onykter. Hon gick och drack vitt vin när vi kom. Hon bjöd oss på lite julmat och Stefan fick två snapsar till det. Själv glömde hon att äta, men snapsarna rann ner.  Sedan gick munnen hela tiden. Stefan brydde hon sig inte om alls. Försökte han säga något så pratade hon bara på utan att bry sig. Mig pratade hon med som bara den. Hon tyckte nog att vi hade det jättetrevligt. Hon till och med kramade om mig vid ett tillfälle. Själv tycker jag bara att hon är motbjudande när hon är så här. Hon är 87 år gammal och har svårt att hålla ihop helt utan att hon druckit. Det blir ändå värre när hon är onykter. Som tur är behövs det inte mycket mer än ett glas vin för att hon ska fyllna till. Vi lyckades hålla ut i två timmar innan vi kunde tacka för oss och åka vidare. Tragiskt är det.
Resten av resan körde jag. På vägen mellan Linköping och Huskvarna var det så otroligt vackert. Ja, inte vägen men himlen. Stefan fotograferade solnedgången och alla vackra färger som den åstadkom.

Solnedgång 3

Solnedgång 2

Solnedgång 1

Det var så otroligt vacker ut över Vättern.

I & K välkomnade oss med Glögg, som vanligt. Vit glögg. Det har jag faktiskt aldrig druckit tidigare. Den här smakade lite punch. Gott var det.
Sedan fick vi god middag, som vanligt. Mycket mat, som vanligt. Jag känner mig alltid sprickfärdig när vi varit där några dagar.
På annandagen åkte vi till A6 Center, även det som vanligt! Det är ju rea! Men jag börjar nog bli gammal! I år tyckte jag att det var mest jobbigt att gå där. Det är så himla mycket folk jämt. Jag hittade i alla fall ett par jeans och en topp som jag köpte. En knapp timme stod jag ut. Sedan åkte vi hem igen.
På eftermiddagen tog Stefan och jag en promenad i deras område och hamnade mitt i ett drama! Det var två bilar som krockat. Dom inblandade stod utanför och skrev. Bilarna såg lite tilltuffsade ut men det verkade inte vara några skadade. Vi passerade. Efter en liten bit mötte vi värsta räddningsstyrkan. Först kom bärgaren, sedan kom två brandbilar, tre (!!) ambulanser, 1 polisbil och en civilbil med blåljus på taket. Vi blev så fulla i skratt över den tilltagna räddningsstyrkan så vi vände och passerade en gång till. Vilket slöseri med resurser. När man vet hur svårt det kan vara att få en ambulans när det verkligen behövs. Enligt Jönköpingsposten dagen efter, så hade en person skadat nacken och brutit handleden.

På onsdagen åkte vi till Husqvarna motormuseum. Det var riktigt intressant och kul att gå där. Förutom alla motorcyklar så hade dom en massa spisar, symaskiner och hushållsföremål från olika tidsepoker. Det var kul att se föregångarna till våra microvågsugnar bl.a. Man fick också lära sig att den som kom på microvågsugnen upptäckde att fåglar som satte sig vid radarstationer föll ner döda och stekta. Hmm. Låter det riktigt nyttigt?  Många av prylarna kände man igen från barndomen. En sak till som jag lärde mig var att Ruccolasallad som vi tror är en nymodighet från det Italienska köket, odlades i Sverige redan på 1700-talet under namnet senapskål! Tänk vad man får lära sig.
Vi hade tänkt åka hemåt på eftermiddagen men I & K ville att vi skulle stanna till torsdag morgon. Så då gjorde vi det.
Innan vi åkte hem tog vi en sväng till A6 igen. Jag köpte en tröja som jag tvekade inför i tisdags men sedan ångrade att jag inte köpte. Ner slank även en t-shirt med glittermönster. Så var mina julklappspengar slut. Stefan har inte köpt något för sina. Ståndaktiga människa.
När vi kom hem blev det sallad till middag:

Sallad

Smarrigt efter all mat vi ätit i Huskvarna.

Dan före dan före dan...

Sandra, Nicklas och Ronja kom och åt middag med oss. Det är inte så ofta vi ser dom, så det var riktigt trevligt. Vi åt Oxfilé surprise med rödvinsås. Ett recept från Arla.
Vi bytte julklappar eftersom dom ska fira jul i Finspång hos Sandras Mamma med man, samt Sandras Mormor och Morfar.
Vi hade köpt snapsglas i Trosa till dem. Sådana som vi drack ur på julmiddagen. Vi fick roliga parvantar av dom. Det var en varsin vante och en gemensam så att vi kan hålla varandra i handen i den. Kul.
Efter middagen gick vi ner till Fam. Åström och fikade. Vi blev kvar ett bra tag. Det är så roligt att få rå om båda våra barn med respektive samtidigt. Jag är så glad och stolt över dem. Våra fina barn.

Nu är glada julen slut...

Ja då var första delen av helgerna över. Det har varit en mycket lugn och skön jul. På julaftons morgon tog Stefan och jag en 1 timmes promenad. Vi stack ut redan 07,50. Det var snorhalt på vissa ställen, så det var lite extra jobbigt att gå.

På vägen hem gick förbi hos fam. Åström för att höra om vi skulle hjälpa till med något innan det var dags för Kalle Anka. Men det var det inte. Vi gick hem och åt frukost. Vid 1-tiden yogade vi innan det var dags att göra sig redo för julfirande. Det var en riktigt slapp julaftonsförmiddag. Så skönt.

Halv tre åkte vi och hämtade upp Mamma och Pappa för vidare transport till fam. Åström. Det är så otroligt hur mycket det gått framåt med Pappa sedan förra julen. Det är inga som helst problem att få in honom i bilen nu.

Barnen var förväntansfulla men lugna. Till Kalle Anka fikade vi och drack glögg. Efter någon halvtimme gick Sandra och jag för att fixa det sista till julbordet.

Nu började barnen bli lite mer otåliga. Jag minns ju själv hur det var när man var liten. Middagen var sååååå lång. Själv åt jag inte speciellt mycket julmat. Jag åt faktiskt rätt mycket sallad.

Efter maten var det dags för julklapparna. Som vanligt var det barnen som fick mest paket.

Efter lite fika skjutsade Sandra och jag hem Mamma och en mycket trött Pappa. Det gick jättebra hela tiden med Pappa. T.o.m toabesöken fungerade trots att det var trångt.

När vi kom tillbaka spelade vi spel med Mathilda.

Vid halvtio tiden gick Stefan och jag hem. Vi skulle på midnattsmässa med A-M och E.

Det är något vi aldrig gjort förut. Vi gick hemifrån strax efter 23. Mässan började 23,30 och vi hade 1,7 km att gå. När vi ca 200 m från kyrkan ringde klockorna. Hmm vi kom försent. Vi smög in och ställde oss vid kyrkporten. Det såg ut att vara fullt överallt. Lite pinsamt kändes det att stå där, då säger prästen att det finns platser längst fram! Vi fick gå genom hela kyrkan inför allas nyfikna blickar.

Det var stämningsfullt i kyrkan, med julpsalmer mm. Det var samma präst som döpte Melker som höll i mässan.

Konstigt tyckte jag att det var när det var dags för nattvard. Jag får ju inte och vill inte heller ta nattvarden. Dels är jag inte troende och dels är jag inte konfirmerad. Men det var alla möjliga typer som gick fram. En kvinna hade gick fram i ett rött litet linne! Bara axlar. Får man ha det i kyrkan? Jag tyckte att det såg illa ut. Och kallt! Det är ju vinter för sjutton.

1 timma höll det på. Sedan var det bara att vandra hemåt igen. Vi kom i säng runt 02.

 

Julklappar

Nu har jag nästan köpt färdigt mina julklappar. Har en liten sak kvar bara som jag nog ska fixa i kväll. I går kväll blev det en riktig TV-kväll. Vilket är mycket ovanligt hos oss. Vi började kvällen med lite Fitness Yoga med Blossom Tainton. Sedan blev det avocado/räksallad och rostbiffsallad från pizzerian, innan vi slog oss ner framför TV:n för att se  Äntligen hemma. Hon Lulu (inredaren) måste ha gjort en riktigt misslyckad läppförstoring. Inte såg hon ut så från början? Nu ser det inte riktigt klokt ut. Kan ingen tala om för alla tjejjer att det ser för jäkligt ut med en överläpp som står rakt ut. Efter Äntligen hemma gjorde jag matlådor. Fylld lövbiff (lök, pepparrot och senap) med klyftpotatis och balsamsky. Mums. Sedan var det dags för Toppform och därefter 45 min med Renee Nyberg. Det var längesedan jag såg så mycket på TV under en och samma kväll. Men slappt och skönt var det.....

Pest eller kolera

Tur att man inte är daggmask.
Ligger dom kvar i jorden när det regnar så drunknar dom. Tar dom sig upp på ytan dör dom av den ultraviolett a strålningen. Längsta masken som biologen på P5 Radio Stockholm kände till var 1½ m. Huvva.
Vad man lär sig genom att lyssna på radio. Mycket nyttigt.....

Nice....

Min älskade har beställt en resa till Nice för oss i vår. Hoppas att vårt andra besök i Frankrike blir bättre än det första. Då visade fransoserna sig från sin allra sämsta sida och vi sa: aldrig mer Frankrike....
Det var omkring 15 år sedan.


Oj, oj, oj.......

.....så här såg vårt pepparkakshus ut i morse när vi vaknade!

Pepparkakshus2


Jag tyckte att delarna var lite sega när jag packade upp det ur kartongen. I går hade det blivit en lite glipa i taknocken. Men att det skulle sluta sä här illa, nä det hade jag inte väntat mig. Stackars bocken har fått taket över sig. Och grisarna bara tittar på. Jag säger då det.


Telia var god dröj....

Telia: beräknad väntetid 4 min. Du har plats 7 i kön
1 min: du har plats 7 i kön
2 min: du har plats 7 i kön
3 min: du har plats 7 i kön
4 min: du har plats 7 i kön      Fniss...
5 min: du har plats 7 i kön      Hmmm...
6 min: du har plats 7 i kön       SUCK!
7 min: du har plats 7 i kön      Vad i.......
8 min: du har plats 6 i kön      Nämen?
9 min: du kopplas till kundtjänst!  Redan?!


Augustpriset

Vad avgör om en författare blir Augustnominerad? Jag har just läst ut Svinalängorna av Susanna Alakoski, hon som vann priset i sin kategori.

Har under hösten läst Maskrosungen av Sandra Gustafsson och Kärleksbarnet av Hillevi Wahl. Två andra böcker i samma kategori som Svinalängorna.

Sandra Gustafssons debutbok medan Hillevi Wahl har givit ut några tidigare. Men jag undrar varför ingen av dem var nominerade. Jag tyckte att dom var precis lika bra som Svinalängorna. Jag kanske inte är så litterärt kunnig så att jag förstår skillnaden på språket i böckerna.

En stilla undran bara!


Julgran

I går blev det en lugn söndag. Vi sov länge och tog en lång frukost. 12,30 hämtade vi Pappa på korttidsboendet. Han satt i sitt rullstolen i sitt rum och väntade på oss. Sängen var urriven och hans väska stod packad med hans keps på toppen. Lilla Pappa, som alltid varit så redig och fixat allt själv. Nu är han helt utlämnad åt andra. Han blev i alla fall glad när vi kom. Men det är så sorgligt att se honom sitta så. Jag hjälpte honom in i bilen. Det går så himla bra nu. Det går bättre och bättre med allt, vilket är himla kul att se. Men det känns lite som att hämta Pappa på dagis eller nåt. Först lämnar man barnen på dagis och lider när dom är ledsna. Sedan lämnar och hämtar man föräldrarna på korttidsboende och lider när man ser att dom inte trivs och är uttråkade, eller det är vad man tror i alla fall, han kan ju inte säga nåt. Hemskt är det i alla fall. Mamma har i alla fall bestämt att han inte ska vara där mer än 1 vecka i taget i fortsättningen. Nu klarar han sig ju ganska bra hemma och Mamma tycker att det är tråkigt när han är borta.
När vi fikat klart åkte Stefan och jag och köpte julgran. Dom var jättedyra i år. Vi hade tänkt köpa en inne och en utegran, men det blev bara innegran. Dom kostade 240 kr/st. Den taniga utegran vi har nu får duga. Vi passade på att köpa lite nya prynadstomtar och en julklapp till Mathilda. 
Jag såg att det ska bli mellan 5 och 10 grader varmt på julafton! Vi har köpt en snowracer (föräldrarnas förslag)  till Melker i julklapp. Kul! Kommer han att kunna använda den någon gång?
Eftermiddag och kväll gick åt till småpyssel, tvätt, matlagning och fitnesyoga. Det behövde vi. Chattade lite med söstra mi i Kalmar också. Vi ses för sällan.

Pepparkakshus och tomteparad

I lördags hämtade vi Mathilda vid 12-tiden. När vi kom visade Mathilda oss att hon hade en lös tand! Minsann, hon börjar bli stora tjejen min lilla skrutta. Hon hade en liten fundering bara, om tandfén, hur kan hon finnas man kan ju inte flyga ju! Ja, hur går det till? Jag vet inte.
Melker var med Micke på återvinningsstationen och skulle komma senare. Mathilda fick bestämma vad vi skulle hitta på. Det blev bygge av pepparkakshus. Vi åkte till Maxi för att inhandla det vi behövde och lite till. Det var mycket Mathilda önskade sig. Tur att det är nära till julafton. Vi köpte ett pepparkakshus färdigt för ihopsättning. sedan köpte vi pepparkaksdeg för att göra lite figurer att ställa vid huset. Väl hemma gick jag ut i skogen och hämtade lite lingonris och mossa till vår installation. Vi satte igång direkt med bygget. Jag satte ihop huset medan Mathilda gjorde några figurer, men mest smakade hon på den färdiga kristyren och på pepparkaksdegen. Medan vi bakade gick Stefan ner och hämtade Melker som hade vaknat efter sin middagsslummer. Mathilda ledsnade på bakandet efter en stund och ville pyssla med annat i stället. Nu försökte jag slutföra det hela med Melker som en virvelvind runt mig. Jag vet inte vad han fått i sig innan han kom, men han var helvild. Han var på alla ställen samtidigt och jag kände att Mathilda helt kom i skymundan. Stefan försökte garnera pepparkakshuset med den färdiga kristyren i tub. Det var alldeles för hårt och trögt för att jag skulle klara det med mina svaga händer.
Under tiden fick jag se till Melker. Han stal all uppmärksamhet från Mathilda den lille illbattingen. Jag tror att han gör det lite medvetet, kan man det när man är så liten som han?
Klockan 16 skulle det bli tomteparad i vårt område, vi bestämde oss för att gå ut och se var dom höll hus för att kanske lugna ner Melker lite. Innan vi hann ut kom Sandra och Micke. Sandra följde med oss ut och Micke sprang på löpbandet. Vi hittade tomteparaden i andra änden av vårt område. Vi fick en fackla och gick med i paraden. Alla som vill kan beställa att tomten ska komma till dom. Man betalar en liten slant och tänder en marschall utanför huset, så kommer dom med en godispåse. Mathilda hittade en dagiskompis som hon gick tillsammans med. Melker ville hela tiden ha facklan. Vi gick med i paraden tills den nått till gatan nedanför oss. Då gick Stefan, jag och Melker hem för att invänta tomten hemma. Vi hann inte vara hemma lång stund innan dom kom. Sedan blev det godis för hela slanten. Micke och Sandra åt upp resterna av middagen som vi ätit innan paraden. Sedan blev det glögg och fika. Micke tog med sig Melker och gick hem, så fick Mathilda vara i centrum en liten stund.
Vi var duktigt trötta på kvällen Stefan och jag. Det blev kanske lite för intensivt med två sena utekvällar och sedan lekledare. Vi börjar bli gamla!

Pepparkakshus
Vårt färdiga pepparkakshus med julbock, grisar och gubbe. På gavlarna har Mathilda satt röda godishjärtan med nonstop på. Hon hade även köpt gula pussmunnar som hon skulle lägga som gräs (!?)
men tyvärr halkade dom ner i magen istället.

Yoga

I Onsdags utövade jag yoga igen. Det var första gången på säkert ett år. Snacka om att man blivit stel. Det behövdes verkligen. Nu får det bli yoga minst två gånger i veckan i fortsättningen. Dessutom kommer jag att ha ett träningskort på gymmet från och med nyår. Nu blir det hårdkörning!

Mamma Mia och Julbord

Var med Eva och Thord och såg Mamma Mia i torsdags. Det var första gången för dem och andra för oss. Vi såg den i våras också men då var inte Sussie Eriksson och Bengt Bauler med. Det var bra då med men Sussie Eriksson var kanonrolig, så det var extra kul denna gång.

Vi satt ganska bra, men med min vanliga otur fick jag salongens längsta person (kändes det som i alla fall) framför mig! Tack och lov bytte han plats med en äldre och kortare dam i deras sällskap efter pausen. Efter föreställningen plockade vi upp Micke som varit på julbord på Hasselbacken.

Det blev sent i säng och jag sov dåligt på natten. Jag var totalt slut på morgonen. Men det var bara att gå upp ändå på fredagsmorgonen. Tur att det var kort dag. Stefan som varit i Köpenhamn på en mycket, kort visit (han flög ner på morgonen vid 6-tiden och var hemma strax efter 13. Han blev skjutsad till mitt jobb så att vi kunde åka hem gemensamt. Vi stannade på Chinarestaurangen och köpte med oss lite mat hem. Efter maten var det meningen att vi skulle vila en stund eftersom jag skulle på julbord med jobbet. Vi hade väl inte legat så lång stund när telefonen ringde. Det var från Stefans jobb. När han pratat färdigt ringde det på dörren! Det var grannen som kom med pepparkakor och ville snacka lite. Jag låg kvar i sängen och lyckades väl vila en lite stund i alla fall.

Strax före 19 körde Stefan mig till Sigtuna och Amandas Krog. Alla andra var redan på plats. Det var inte mycket folk där. Vi var 13 personer och sedan satt det 6 personer vid ett annat bord. Sen kom det inga fler. Snopet. Det var inte alls lika bra som förra året heller. Lite mat och få sorter. Nä, nästa år får vi hitta ett annat ställe. Synd. Trevligt hade vi i alla fall. En jäkla massa öl dracks det i alla fall. Inte av mig, men av grabbarna. Själv nöjde jag mig med en halv julöl och en snaps. Strax efter 23 ringde jag till Stefan och bad om att få bli hämtad. Då hade bossen flyttat till stolen intill och han var något slirig. Dags att dra alltså! Fick med mig två andra gamlingar som skulle åt samma håll. Skönt att komma hem i tid.

 .

Första julbordet...

..har avätits. I helgen åkte vi med Eva och Thordan till Trosa stadshotell.

 Vi kom dit på lördagen kl. 13,00. I receptionen satt Eva och Thordan och väntade på oss. Vi bjöds på Glögg och pepparkakor och satt och pratade en stund. Rummen var inte klara förrän 15,00 så vi gick ut på stan en stund. Vi tittade runt i lite butiker utan att köpa något alls! Vilken bedrift. Sedan gick vi till Café Tre små rum där vi beställde leverpastejmacka med kaffe/te. Det var mycket folk och det tog jättelång tid innan vi fick våra mackor. Som tur var så var dom jättegoda. När vi fikat klart var det dags att checka in på hotellet. Vi fick samma rum som Mamma hade när vi var där förra gången. Eva och Thord fick rummet bredvid. Alla var trötta, så vi lade oss och läste och slumrade en stund innan det var dags att göra sig i ordning för julmiddag. Innan vi gick ner samlades vi i vårt rum och tog en liten whisky.

När vi satte oss vid vårt bord stod det några lustiga snapsglas där. Vi gjorde vår beställning av dricka innan vi gick och hämtade första laddningen mat.

snapsglas
Snapsglasen

Jultallrik
Andra omgången mat. Jättegott. I glaset fanns en böcklingröra som var jättegod.
Bakom glaset en liten kub med någon anjovisröra som också var kanongod.

Vi hade bestämt oss för att äta sakta och att inte äta oss mätta på sill. Dom hade inte så många sorters sill, men de som fanns var så goda. Överhuvudtaget var det helt sagolikt gott. Det var inte så många olika sorters kött, fisk eller korvar, men det som fanns var tillräckligt och så himla gott. Det var nog det godaste julbord jag ätit. Vi satt länge, länge vid bordet och jag lyckades verkligen äta lugnt så jag blev så där lagom mätt. Thordan upptäckte att det vid bordet bakom oss satt en gammal jobbarkompis med familj. Lustigt, vi hade suttit där en bra stund innan dom upptäckte varandra. Rygg i rygg med en ½ m emellan.

Efter maten tog vi en promenad längs med kanalen, men det blåste kallt. Det var lite lustigt. När vi kom ut från hotellet var det jättetyst och stilla. Inga bilar inga människor i rörelse. Vi vek in på en sidogata där det fanns en pub. Utanför den stod 2 (två!!) uniformerade vakter, men inga köande eller andra människor. Inifrån hördes lite musik och lite sorl. Men utanför var det som värsta Stureplanskrogen förutom kön då!

Under natten vaknade vi till några gången när folk gick utanför och skrålade eller pratade, så lite folk var det i alla fall ute.

På söndagen hade vi bokat massage. Dom hade bara en timme kvar så Stefan och jag delade på den. Innan massagen var vi på SPA avdelningen 1 timma. Vi bubblade och bastade. Helt ensamma var vi. Massagen var helt underbar. Rygg och nacke fick sig en omgång. En massa goda råd och tips fick jag också av den trevlige massören. Han gav mig ett tips, något som Mathilda och jag tidigare tränat på för att bli prinsessor (enligt någon film hon har). Gå omkring med en bok på huvudet utan att tappa den. Då sträcker man ut ryggen på ett bra sätt.

Efter massagen var det bara att packa ihop allt och checka ut. Oj vad fort helgen gick! Innan vi skiljdes åt för att åka hemåt så tog vi en fika på Tre små rum igen. Där sprang Stefan på en bekant. Han pratade med henne en stund och kom sedan och sa att hon skulle fixa mitt träningskort. Kanon!

På vägen hem stannade vi till på Coop och köpte en kåpa till Sandras och Mickes köksfläkt och några lister till oss.

När vi kom hem satte vi upp julgran på framsidan och ljusslingor i trädet på baksidan. Mathilda och Sandra kom förbi en snabbis för att hämta sin kåpa. Vi hann leka en liten, liten stund.


Fredag igen...

Och idag ska vi hämta barnen på dagis. Sedan går vi hem till dem och leker. Jag ska fixa middag så att Sandra och Micke inte behöver tänka på det. Dom har ju en massa annat som dom vill och behöver ta hand om. Tycker så synd om alla arbetande småbarnsföräldrar. Vad lite tid dom får över till sina barn. Det är ju bara en liten stund efter jobbet och då är barn och föräldrar trötta. Jag har sagt det så många gånger, men jag är så hilma tacksam över att jag hade möjlighet att vara hemma när mina barn var små. Andra kan oja sig över att mina barn inte fick vara på dagis eller dagmamma de första åren, men vi hade tid att leka och umgås när vi själva var pigga. Och! Mina barn har nog inte tagit skada av att dom inte fick vara på dagis, dom är både sociala och duktiga. Så det så! Sen är det inte alla som vill vara hemma, det är upp till dom. Men jag ser ju hur dåligt samvete Sandra har över att inte hinna med något riktigt ordentligt. Det är så mycket krav på alla människor i dag. Mår barnen bättre, nä det tror inte jag. Men det är min personliga åsikt och var och en gör som dom vill.

Dansuppvisning

I går kväll var det dags för Mathilda och alla andra barn i Kulturskolan att visa upp vad dom lärt sig under terminen. Det är 3:e gången som vi är med. Det är så himla kul att se hur duktiga dom är. Mathildas grupp 5-årsklassen, var dockor i tomtens verkstad. Dom hade röda tyllkjolar och röda kinder. Så söta och duktiga. DEt är så kul att sitta och titta på alla barn i alla olika åldrar som är med. En del ser man att dom verkligen har rytmen i kroppen andra har det inte. Dom utför bara rörelserna. Sedan ser man dom minsta som var 4 år, dom är så himla söta och roliga. Dom var renar och dansade till Rudolf med röda mulen. En liten kille stannade upp som stelfrusen och bara tittade ut i publiken. Så stod han en bra stund innan han plötsligt var med i dansen igen. En liten tjej tyckte att det var så roligt att stå på alla fyra och sparka upp med benen så det forsatte hon med långt efter att dom andra fortsatt med andra rörelse. Ja, det är verkligen kul att se på dem.
Något som inte var kul var att någon kräkts i trappan när vi skulle gå ner mot scenen för att ge Mathilda blommor. Jag som blir illamående bara någon säger att det är magsjuka på gång. Huvva nu var jag tvingad att gå förbi det där. Uhh! Jag känner mig illamående bara av att skriva ner det här. Magsjuka är verkligen det värsta jag vet. Det sätter sig på psyket direkt. Jag satte jackan för näsa och mun och gick så långt i från jag bara kunde.
Efter dansen åkte Stefan och jag till Coop och handlade lite färg till fönsterlister och några kabellister att gömma alla fula sladdar i.
Sen åkte vi hem och slappade i soffan framför TV:n och tittade på Efterlyst och Insider. Insider handlade om grannosämja och man undrar vad det finns för människor runt om i vårt land. Riktigt illa verkar det vara i Skåne. Hur kan vuxna människor bete sig som barn i sandlådeålder. Det var skrämmande att höra deras egna bandupptagningar och se deras egna filmer. Herregud hur ska våra barn kunna hålla sams när det finns vuxna som uppför sig så. Dom flesta var ju dessutom i pensionsålder. Märkligt.

O.S.A

Tänk vad man får lära sig. Till radio Stockholms program OSA hade någon ställt en fråga om döden.
Han hade hört att i samma ögonblick som man dör så blir man 21 g lättare. Nu undrade han om det var själen som lämnade kroppen.
Men, tyvärr så var det inte.
För det första skulle det vara svårt att mäta det. Rent av oetiskt enl. en rättsmedicinare dom talade med.
Detta är bara en myt. Man skiftar hela tiden i vikt upp eller ner några gram även i levande tillstånd.
En annan myt är att naglar och hår fortsätter att växa efter döden. Men det är bara en synvilla. Huden torkar och då framträder hårstrån och naglar mer. Fast alla celler dör inte samtidigt. Dom kan rör sig ett litet tag efter dödsögonblicket. Huvva

Inte lika romantiskt som om det skulle vara själen som lämnar oss alltså. Fast varför skulle själen väga 21 g? Stora frågor. Inga svar!


Fortfarande varmt ute. Cirka 8 grader och solen skiner just nu. Skönt att slippa det eviga regnandet.


Motion och wasabinötter

Nu har jag gått 25 min på löpbandet, eller gåbandet kanske jag ska kalla det. Springer gör jag aldrig på sin höjd lunkar. Gå och lunkband alltså.
Fixat spagetti och jättegod köttfärssås. Tog av "misstag" krossade tomater med chili. Det blev tokgott. Tillsammans med berberin blev det starkt och gott. Bra mot Stefans hosta!

Jaha, nu ska dom kolonisera månen! Om 14 år ska en bas byggas vid månens södra pol. Vem äger månen då? Blir det USA:s måne? Stackars mångubbe

Så varmt som det varit i dag har det inte varit i december på 50 år. Oj, oj, och ingen kyla och snö i sikte. Bara regn. Skitväder!

Kan konstatera att min nya last är wasabinötter!

God Morgon och julblommor

I morse när jag kom till Coop för att köpa vårt frukostbröd till jobbet så passade jag på att även köpa julblommor till fikarummet.

Blommorna stod utanför grindarna in till butiken. Jag tog fyra stycken och gick in genom grinden. Där stod en kille från Rydells och packade upp blommor. Han sade något till mig. Vad sa du sa jag. Jag sa God Morgon, svarade han. Jag blev så förvånad. Trodde att han sa något om att han hade fräschare blommor där eller nåt liknande. Men han sa bara God Morgon. Så ovanligt att man blir häpen. Konstigt hur det har blivit. Man blir häpen när någon hälsar trevligt på en. Sandra berättade att hon satt på tåget en morgon. Mitt emot henne satt en kille och tjej och pratade. Plötsligt tog tjejen upp ett tuggummi paket och bjöd killen. Sedan bjöd hon Sandra också. Hon blev så häpen att hon tackade nej! Hmmmm vad konstigt det är. Tilläggas kan att paret mitt emot henne inte var av svenskt ursprung. Kan det betyda något. Svenskar gör ju inte så, eller?
Apropå julblommor så räddade jag en julblomma från fikarummet förra året. Den var nästa död. Jag klippte ner den ordentligt och lät den stå i fönstret. Har bara vattnat den när det behövts och nu ser den ut så här:
Julblomma

Jag har hört att det är svårt att få dom att bli röda igen. Men den här börjar bli det i alla fall.
Kul!


Pappa

blir bara bättre och bättre på att klara sig själv. Det är så glädjande att se. Nu när han fått sin nya rullstol med joystick så blir det mycket, mycket lättare för Mamma att gå ut med honom. Han är otroligt duktig på att köra sin rullstol. Det sitter väl i ryggmärgen kanske. Han har ju kört mycket bil, truck och liknande tidigare. Dom har också kunnat avsäga sig mer och mer hemtjänst. Numera klarar han att vara utan blöja på dagen. Han tar sig själv till toan och uträttar sina behov. Och nu berättade Mamma att hon själv tvättar och klär honom på morgonen. Dom ska göra så på prov ett tag. När det är duschning så får hemtjänsten ta över. Hon kan ju larma så fort hon behöver hjälp. Dom tycker att det är skönt att slippa passa de tider som hemtjänsten ska komma. Men hon får passa sig så att hon inte tar i för mycket så att hjärtat säger ifrån.

Core

I går tog min fantastiskt gulliga svärdotter Sandra mig med på gymmet. Vi deltog i en Coreklass. Jag blev förvånad när jag kom dit. Jag har inte varit på gym sedan vi gick på spinning på Workouten i Stockholm för närmare 7-8 år sedan. Då var det mest en massa ”snygga”, vältrimmade och unga människor som gled runt där. Stefan och jag var nästan dom enda ”gamlingarna”. Nu var det mer äldre än yngre som tränade. Jag kunde nästan räkna mig till de yngre i classen. Dessutom var det alla möjliga former på kroppar. Det var riktigt härligt att se. Man måste inte vara ung, vacker och välpumpad på gymmet. Ingen behöver känna sig annorlunda. Precis så som det ska vara alltså. Efter coren, som tog 30 min, gick vi 25 min på löpband. Eller jag gick och Sandra sprang. En nackdel med SATS är att man inte kan träna utan att lösa årskort, och det är inte billigt! Undrar om inte fler skulle träna om det gick att köpa 10-klippskort eller liknande. Alla har inte råd att betala 750 kr i inträdesavgift och sedan 470 kr i månaden. Nu fick jag följa med som Sandras "prova på gäst". Men det blir nog så att jag löser ett kort. Men då får man nog delta i flera gruppträningar, annars blir det dyrt. Yoga och Core kanske.

Efter träningen inväntade jag Stefan som varit med på spinning. Vi gick och hämtade Sushi som han beställt innan träningen och sedan åkte vi hem och åt.

Kollade på Outsider om män som var fixerade vid sina penisar. Kan bara konstatera att det finns en del människor med märkliga böjelser.

Stefan fortsatte med att byta smyglister i fönster och runt ytterdörren.


Personalmöte igen..

Till vilken nytta kan man undra. Jag blir så trött och uppgiven. Får arbetsgivare vara hur flata som helst?
Ja, tydligen. Om jag inte trivts så bra med mina arbetskamrater så hade jag gått för länge sedan. Detta gäller alla övriga anställda med, det har vi pratat om. Det är ledningen som behöver bytas ut. Det såg ju ljust ut för ett par månader sedan, men nu ser det mörkare ut igen. Och lilla nykomlingen får gå. Man kan inte bara stanna hemma gång efter gång utan att meddela sig. Och man kan inte komma med den ena förklaringen mer krystad än den andra. Tur att det aldrig hann att gå till tillsvidareanställning.

Sådan är jag

Enligt www.zapero.com

Ja, det stämmer nog ganska bra. Fast inåtvänd.... nja det skulle jag nog inte kalla mig. Och dominant tror jag inte att jag är.

Enligt dina svar i frågeformuläret är du en...
 
Inåtvänd Planläggande Konkret Tänkare  

I grafen nedan kan du se, hur du är placerad i de fyra centrala personlighetsdimensionerna. Ju närmare ändpunkterna du är, desto mer uttalade är dina karaktärsdrag

 | 
InåtvändUtåtriktad
PlanläggandeUpplevande
KonkretAbstrakt
TänkareKänslostyrd


SÅDAN ÄR DU:

Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut – även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar. Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.

Du tänker logisk och värdesätter problemlösning där du får använda huvudet. Du är en ärlig och renhjärtad person, som bedömer andra människor utifrån samma värderingar som du bedömer dig själv.


Drygt??

Hörde på radio Stockholm idag. Dom har ett program som heter: Du kan fråga vad du vill och vi kan kanske hjälpa till. Dom hade fått en fråga från en tjej som skulle skriva något i skolan. Jag vet inte om det var en uppsats eller något sådant. Hon hade fått veta att hon skulle skriva drygt 5 sidor. Nu visste hon inte om det var mer eller mindre än 5 sidor. Kan inte yngre personer skillnaden mellan drygt och knappt idag?Jag tycker att det hörs på ordet att det är mer. Slog upp det i min ordlista där det stod. Dryg, drygt, drygare - väl tilltagen,  riklig, som räcker länge.
Det märkliga var att inte ens panelen var säker på det. Om man är utbildad journalist kan man inte sånt då.
Konstigt tycker jag som kanske börjar bli gammal, och fick lära mig sånt i skolan.
Konstig är det också att se en motorcyklist på vägen den 1 december! Dessutom såg jag en kille som gick i kortbyxor och t-shirt idag. Riktigt så varmt tycker jag väl inte att det är men vinterjackan har jag hängt undan igen. Hoppas att det blir snö till jul i alla fall.

 

 

Då var det....

fredag igen. 1 december 2006. 1 månad kvar till ett nytt år. Oj, vad det går fort.
Efter jobbet åkte jag och hämtade ut ett paket med färg och penslar som Mamma beställt. Vi ska se om Pappa har lust att måla. Han börjar bli så pass bra att det nog vore bra med lite sysselsättning. Den enda som målade idag var jag. Det var inte lätt. Jag gjorde en tomte och det såg ut som en barnteckning, haha.
Pappa hade haft fullt upp och var ganska trött när jag kom. I dag hade logopeden varit där. Sjukgymnasten mötte jag i dörren. Pappa hade tränat att gå samt stå vid sängen och knäböja. Det gick riktigt bra. Numera klarar han även att ta sig till toan utan hjälp. Det går framåt även om det går långsamt. Mamma har beslutat att Pappa ska vara hemma tre veckor och på kortis 1 vecka i stället för 2 veckor som det är nu. Han trivs inte på kortis och Mamma känner sig ensam när han är där. Lite avlastning måste hon ha för att kunna uträtta saker på egen hand, så det får bli 1 vecka på korttidsboendet.
 Nu ska jag fixa wienerschnitzel till Stefan och mig. Lite rött till så somnar man så skönt i soffan sedan.
Fredagkvällar är man så himla pigg...........näe!