Varmt och svettigt..

Det är inte klokt vad det är varmt. När jag åkte hem i kväll vid 5-tiden var det 11,5 grader VARMT! Men hallå! Det är ju nästan december. Det ska vara vinter. Även om jag inte tycker om vintern och gillar att det fortfarande är varmt, så blir man ju orolig. Vad händer med vårt klimat? Är det något ovanligt eller har det varit så här tidigare i historien? Ja, inte vet jag.
Svettigt blev det sedan när jag motionerade 1 timme på löpbandet.
Gick igenom paketet med pärlor som äntligen kommit. Jag blev lite besviken. Det var så lite pärlor för 459 kr. Jag hade inte någon uppfattning om vad den typen av pärlor kostar innan. Det är tveksamt om det kommer att räcka till något vettigt om vi ska vara 4 personer som pysslar. Måste kanske kompletera lite. Men inte från Slöjd-Detaljer. Det tar allt för lång tid att få prylarna därifrån. Jag skickade efter färg och penslar till Mamma och Pappa. När jag gjorde beställningen stod det att det fanns i lager ändå tog det nästan 14 dagar innan det kom. Lite dåligt tycker jag. Undrar om Panduro har pärlor. Måste kolla det.
Stefan är i stan på möte och middag. Middag som ska ätas högst upp i DN-skrapan.
Nu är det natti, natti för mig

Begravning och ont i tummen

I går begravdes min äldsta farbror. Pappas bror Stig skulle ha fyllt 90 år men dog 15 dagar innan. Han dog av Stroke. Nu har minst tre stycken på Pappas sida drabbats av stroke. Jag var lite orolig inför begravningen. Dels skulle jag hitta till kyrkan själv, dels var jag orolig för Pappas reaktion. Tänk om han bara skulle vägra att följa med. Vad gör vi då? Han kan ju inte lämnas ensam hemma. Då hade Eva och jag fått åka själva. Men det ville jag inte. Jag ringde till Mamma på morgonen och hörde hur det var. Pappa var ledsen och ville inte äta något. Shit, tänk om det går åt skogen nu. Strax innan jag skulle åka ringde jag och talade om att jag var på väg. Jag ska bara ta på Pappa jackan så kommer vi ner sa Mamma. Jag fick stå ett bra tag och vänta utanför huset innan dom kom. Då var jag också övertygad om att han inte ville åka med. Men till slut kom dom. Stefan hade programerat GPSn åt mig och Mamma trodde att hon kunde vägen. Vi var där för 1½ år sedan men då körde Pappa.  Att hitta var inga problem, och tvekade jag någon gång visade Pappa mig genom att ta tag i ratten. hmmm inte så lämpligt kanske men nu gick det bra i alla fall. På plats i kapellet var Pappa lite ledsen igen. Det kanske delvis berodde på att vi träffade hans brorson med familj. Senast vi sågs var på begravningen för 1½ år sedan. Själva förättningen gick bra även om det blir lite känslosamt, men Mamma gick med Pappa fram till kistan och dom lade varsin ros på den. Då blev jag lite ledsen. Pappa i sin rullstol efter en Stroke, vid kistan där hans sista bror ligger efter att ha dött av stroke. Det var sorgset att se.
Efter begravningen åt vi smörgåstårta och drack kaffe. Det var trevligt om man kan säga så i en sån är situation. Vi får väl se när vi nästa gång kommer att träffa min kusin med familj. Förmodligen vid nästa begravning. Så illa är det tyvärr.
Väl hemma tog jag hand om lite tvätt innan jag helt utan förvarning fick fruktansvärt ont i min högra tumme. Efter en stund kunde jag inte göra någonting med höger hand. Det gjorde så fruktansvärt ont. resten av fingrarna började domna lite och det gjorde ont upp i armen. Jag tog för givet att det var lederna. Jag har ju haft ont i yttersta leden på pekfingrarna ett tag. Jag har börjat äta nyponpulver för att försöka hejda det. Nu gjorde det ont i den leden som sitter precis där tummen går ihop med handen och i den leden där handen övergår i handled. Att vrida handen med handflatan upp var helt omöjligt, så ont gjorde det.
När jag berättade för Sandra sa hon att det måste du kolla upp, det kan ju vara en propp! Då blev jag rädd. Det hade jag inte tänkt på. Stefan sa också att jag kanske borde åka till akuten. Men jag ville vänta till i dag. Jag tog en magnecyl och sov på saken. I dag är det mycket, mycket bättre. Jag har fortfarande ont, men inte på långa vägar som igår. Skönt.
När jag berättade för Mamma om min värk sa hon direkt: Jasså har du också fått det nu. Det är samma som Eva och jag har. Jaha... ytterligare ett otrevligt arv alltså. Tack, tack! Nu kan ni får göra mig arvlös, åtminstone vad det gäller sånt! 
På kvällen var vi och handlade lite mat och passade på att köpa Melkers julklapp. En snowracer, undrar om det finns hjul att montera på den. Någon snö verkar det ju inte komma här.
Då har vi fixat bada barnens julklappar nästan en månad för jul. Det har aldrig hänt förut. Nu är det bara resten kvar.....

Äntligen....

.....nyklippt! Så skönt. Som jag väntat på att Carina ska komma tillbaka efter barnledigheten. Nu kunde hon klippa bort en hel del. Men min hårhög var inte en bråkdel av Sandras. Carina klippte av det mesta av Sandras långa hår. Hon blev jättefin. Vi var inte färdiga förrän 22. Så det blev bara att åka hem och förbereda sänggående. Innan jag åkte och klippte mig gick/lunkade jag 45 min på löpbandet. Har varit slarvig med motionen de senaste dagarna. Måste skärpa mig där...
Tänkte att jag skulle gå upp 5,30 för att hinna gå 30 min nu på morgonen också. Men inte kom jag upp då.  25 min blev det i alla fall. Men jag var tröööööött!
I kväll blir det julkväll på RB, med tanterna i juntan. Hoppas att det finns nåt kvar när vi kommer den här gången. Förra året var det mesta slut bland det ätbara.

Lunch hos sonen

och middag hos dottern. Inte illa!
I dag firade vi sonen som fyllde 29 år i tisdags. Det var lite "jul" aktigt firande tillsammans med honom och hans Sandra. Nicklas svärfar med fru och barn, Sandras Mormor & Morfar, Nicklas Mormor, syster, svåger och syskonbarn. Och så vi förståss. Trevligt och gott var det. Eftersom vi inte firar jul i hop med Sandras familj var det trevligt med det lite juliga temat.
Efteråt var Stefan och jag och fixade den försenade presenten till en kille som slutat på jobbet för 2 månader sedan.
Sedan åkte vi till Familjen Åström och Stefan satte upp de sista listerna i Melkers rum. Jag lekte lite med barnen innan vi åt middag. Fikade och fick nybakade lussebullar. Juligt hela dagen liksom...
När vi fikade tog Sandra fram en present till oss för att vi hjälpt till med huset. Vi fick en dag på Hasseludden. Tok-ungar. Vi blev jätteglada, men det hade dom inte behövt. Vi vill ju så gärna hjälpa till. Jag kan erkänna att jag ibland varit lite orolig för att jag inte skulle få hjälpa till. Att dom skulle säga att dom kunde måla själva eller så. Och vi har varit lite oroliga för att dom ska tycka att vi kommer och kör över dem. Men det törs jag inte säga till dom...hihi. Men nu är det färdigt och nu får dom bestämma när dom vill att vi kommer och dom kanske kan komma hem till oss. För det var faktiskt länge sedan.
Vi har i alla fall världens finaste barn och svärson/dotter. Tack för att ni finns!
Stefans syster ringde och sade att dom inte kunde komma nästa helg. Vilket innebär att jag inte behöver städa! Det skulle jag gjort i går, men det gjorde jag inte.

Halvklart och ca 10 grader varmt!

Lugn lördag

Åh vad skönt med helg igen! Sitter fortfarande i morgonrock fast klockan är 10,45. Den här helgen kommer det inte att bli lika många timmar hos familjen. Stefan fixar lister mm. Jag kanske går ner och sätter upp gardinerna i Melkers rum. I stället ska jag försöka komma igång med lite städning inför nästa helgs besök av Stefans syster och hennes man. Ska också försöka bli klar med gardinerna jag håller på att sy.
Till kvällen kommer Mamma och äter med oss.

Just nu på TV4, berättar Christer Fugelsang hur man bajsar i rymden... hihi. Toaletten är en slang med en tratt och fläktar som drar avföringen ner. Det är viktigt att träffa rätt, eftersom allt är viktlöst. Hmmm... tänk om man skulle ha bråttom och råka missa. Ooops, dår flyger det iväg. Ducka!
 
Nä, dags att sätta lite fart nu!


Mulet, disigt och 7 grader varmt! Helt galet!

Mathilda och jag...

….lekte en stund i går kväll. Först åt vi riktiga plättar med platsbestick och på plasttallrikar ur vår picnickorg. Sedan blev det Barbiedockor, Karlsson på taket spel och sist lite, lite askungen. Det blir lite hattigt och så när hon varit på dagis hela dagen och är trött. Sedan måste vi hinna med så mycket som möjligt på så kort tid. Jag hinner inte riktigt med i hennes snabba vändningar ibland. Men jag tror att hon var nöjd med vår lekstund i alla fall.

När Mathilda gått hem sydde jag lite på gardiner som ska sitta i Sandras gamla rum. Vi kollade också på Lyxfällan på TV3 och förundrades över hur folk tänker egentligen. Hur man bara kan handla och handla utan tanke på konsekvenserna. Bara ta nya lån för att betala gamla. Jag är nog för gammalmodigt uppfostrad för att förstå. Jag har fått lära mig att rätta munnen efter matsäcken. Inte handla för mer än jag har. Och vill jag ha något så är det bara att spara. Har i hela mitt liv varit livrädd för att skuldsätta mig. Att ta lån för att köpa huset var skitläskigt.


Mamma...

..var hos Pappa igår. Han satt med hängande huvud i rullstolen precis innanför dörren när hon kom. Han började gråta och till sist hyperventilerade han. Mamma blev orolig och gick och frågade personalen om han var dålig. Men dom hade inte märkt något. När hon kom tillbaka till hans rum hade han lagt sig i sängen och ville inte följa med henne till matsalen för att titta på ett dansuppträdande. Det är bl.a. fd grannar som är med och dansar. Efter ett tag ändrade han sig i alla fall och kom med. Enligt Mamma såg det ut som om han uppskattade det. Mamma hade pratat med några av de boende, de har försökt prata med Pappa men det går ju inte, han blir så oerhört ensam. Det är så sorgligt så att jag blir gråtfärdig. Mamma mår så dåligt när hon hälsar på honom. Känner det som om hon sviker honom genom att lämna honom där i 2-veckorsperioder. Men det finns ingen annan lösning på det hela. Hon orkar helt enkelt inte. Hennes hjärta, rygg och nacke är i allt för dåligt skick. Åh, om det fanns något man kunde göra!
Titt som tätt kommer sorgen över mig när jag tänker på Pappa nu och Pappa för ett drygt år sedan. En himmelsvid skillnad. Det skär i hjärtat.(Växlande molninghet +6)

I kväll...

..har jag bjudit hem Mathilda så att vi kan leka lite i fred. Är vi hemma hos henne kommer alltid lillebror och pockar på min uppmärksamhet. Känner att jag försummat henne lite den senaste tiden när vi hållit på med deras rum. Men nu är det bara listjobb och det blir Stefans jobb.
Stefan kommer hem från Tyskland i dag och ska försöka fixa listerna på eftermiddagen. Sedan kan vi släppa det och leka mer!
Skönt att få hem honom igen. Dagar och kvällar går bra, men jag vill inte sova ensam! Den här gången har det ju gått bra ändå, jag har haft annat för mig varje kväll.
I går kväll var det "snack"junta. Trevligt trots att pärlorna inte kom. Får ta med mig dom till L nästa gång.

Förhandsvisning.....

.....av Maxi Häggvik var det igår. Jag fick följa med Sandra dit. Vi fick titta på butiken som för mig ser ut som …..en butik. Dock väldigt välfyllda hyllor. För Sandra är det annorlunda. Som spaceare kollade hon in hyllorna på ett helt annat sätt. Vi blev bjudna på god medelhavsmeny.

När alla tal och hyllningar var överstökade slank vi iväg hemåt. Stannade på ”vårt” Maxi för att handla lite och kunde konstatera att: det var väldigt lite folk (trots att det precis varit barnbidrag, enligt Sandra). Den är väldigt mycket tristare än andra Maxi butiker. Tror dom måste skärpa till sig om dom ska kunna behålla sina kunder. Det är trots allt inte så långt till Häggvik. Handlade i alla fall lite till kvällen då B, A-M och L kommer på ”snack”junta. Och inte har jag fått några pärlor heller! Trots att Slöjd-Magasinet skickade ut ett brev där dom skrev att dom skulle komma v.46! Nu är det v. 47!

Jag är skitbesviken. Hoppas att dom kommit när jag kommer hem i kväll.

Innan det var dags för Maxi kollade vi runt lite i butikerna på Stinsen. Jag kollade efter några fina toppar. Men fy vad trist och konstigt allt såg ut. Var finns dom fina kläder man ser i annonserna. Blir allt mycket fulare när det hänger på ställningarna?  Trist för man har ju ingen lust att prova ens.

I morse gick jag upp kl. 5,30 och gick/lunkade på bandet i 30 min. Trött var jag, men det är skönt efteråt. Innan jobbet lämnade jag in bilen för att få sätet fixat efter kabelbranden.

Hoppas att jag får tillbaka bilen under dagen, dom kunde inte lova men det var en ambition (låter som en politiker).

Sonen var snäll och mötte upp på verkstaden och skjutsade mig till jobbet.

Här är det manfall… 2 på kurs, 1 sjuk och en som vab:ar. Det är mycket på ett litet företag. Vår senast anställda har varit sjuk fler gånger på den dryga månaden hon varit här, än jag varit de senaste 15 åren. Men så har hon en kosthållning som är allt annat än nyttig. Ingen frukost, under dagen kaffe och på sin höjd en fralla. Oftast bara kaffe. Hoppas att hon äter lite när hon kommer hem i alla fall.

 

Regnet öser ner...

det är slutet på november och 5-6 grader varmt. Ur led är tiden... För ett år sedan var det 0-gradigt den här dagen.
För 29 år sedan låg det frost på tak och mark och det var några minusgrader. Det minns jag så väl.
Vi hade sagt till Sandra att bebisen skulle komma när det var snö på taken. Och när vi vaknade tidigt, tidigt på morgonen den 21 november 1977 så låg det ett tunt lager, mer som frost än snö på taken. Och bebisen kom. Han var så fin 3450 g och 48 cm lång. Så perfekta proportioner. Mycket mörkt hår. Nu är han stor, skäggig och ljushårig. Han är glad, positiv och mycket social.
Jag är så glad, tacksam och stolt över mina älskade barn. Jag ser på nära håll föräldrar som bara har en massa trassel med sina barn. Och våra är så himla fina.
Stefan stack till Garmisch Partenkirschen (undrar om det stavas så?) i morse. Förra året på Nicklas födelsedag var han i Oslo! Ett jäkla rännande är det på honom. I kväll blir det förhandsvisning av Maxi med Sandra. Nicklas ska vi fira på söndag.
I går kväll gick/joggade jag på bandet i 1 timme! Duktigt av mig!

Mörker...

Klockan är 16,00 och det är kolsvart utanför fönstret.
Jag tycker inte om den här årstiden.
Enda ljustpunkten är att Nicklas är född i november.
Vår älskade "lilla" son som i morgon blir 29 år!

I dag har jag dåligt samvete och känner mig lite ledsen över att jag inte hinner:

Leka med Mathilda så mycket som jag skulle vilja.
Besöka Mamma
Besöka Pappa på Arhem
Träna så mycket som jag skulle vilja.
Ska försöka ta hem Mathilda en stund någon kväll, så att bara hon och jag kan leka.

Det övriga vet jag inte när det blir av. Måste nog sluta jobba. Än en gång....
var är min Lottovinst?
Nu har jag dubbelslag!

Helgen är över...

I morgon är det arbetsdag igen. Attans vad fort det går. I går morse var jag hos familjen och målade Melkers rum blått!
Efter det var det bara att hasta hem och ta en dusch och fixa till sig inför middagen med Bishofto-barnen.
Det blev en mycket trevlig middag tillsammans med en av döttrarna i en familj som Stefans familj hade sällskap med hem från Etiopien. Hon hade liksom Stefan tagit med sig sin respektive. Dom flesta andra kommer själva. Dom var mycket lättsamma och trevliga att prata med. Vi bestämde att vi skulle ses igen efter helgerna för att titta på filmer från deras tid i Etiopien. Vi åt stark och god mat innan vi åkte hemåt igen. Skönt att vi sade nej till Magnus firande. Det hade vi aldrig orkat med. Nicklas sms:ade och frågade om vi inte skulle komma, men då hade vi redan lagt oss.
I dag har vi tapetserat fondväggen och lagt golvet i Melkers rum. Nu återstår "bara" listerna innan han kan flytta in. Medan vi jobbade på så var familjen på "Barnens Djungel" och lekte.
Det är så kul att se Melker när han är med, han gör precis som Stefan. Morfar är nog han största idol just nu.
Vid 19,30 ungefär gav jag mig och gick hem. Stefan stannade en halvtimme till och fixade lite småsaker.
Nu ska det bli gott med en kopp tea.
Och sedan hopp i säng.

Veckans ordspråk

i min plankalender står det...

Sanningen är den att du alltid vet vad som är det rätta att göra.
Det svåra är att göra det.

General H. Norman Schwarzkopf.

Det kan nog dom flesta instämma i!

En fundering....

Kollade på Lyxfällan på TV3 i går kväll. Det handlade om Eva som gjorde av med 48000 kr i månaden trots att hon ”bara” hade 25000. Hon fixade det genom snabblån på telefon bl.a.

Det kan ju vem som helst räkna ut att det inte är så lyckat. Hon åkte bl.a. taxi för en stor summa varje månad. Och det jag reagerade på var att när hon fått hjälp med att försöka få ordning på sin ekonomi så fick hon körlektioner av TV3. För att ha nytta av det i vardagen så måste man ha bil. Att ha bil i dag är verkligen inte billigt. En ny bil är ju dyr i inköp och en äldre bil kostar mycket i reparationer. Jag ser det varje dag på jobbet. Det såg ut som om hon bodde rätt centralt. Så att parkera bilen lär väl även det kosta en bra slant. Hade det inte varit bättre att sponsra henne med SL-kort i stället tills hon kommit tillrätta med sin ekonomi....eller!


Äntligen fredag!

Härliga dag! 2 dagar ledigt. Ska bli skönt. Fast ledigt och ledigt... det blir det ju inte! I eftermiddag ska jag först fika med Mamma som är ensam denna vecka, sedan ska jag måla Melkers rum, men det är ju bara kul när man ser att det blir fint. I morgon ska vi på middag på Ethio Star tillsammans med några av de "barn" som var i Etiopien tillsammans med Stefan. Stark Etiopisk mat blir det. Gott. På söndag fortsätter vi med Melkers rum så att det blir färdigt och han kan flytta in. Sen kanske vi blir utkastade av familjen och inte får komma tillbaka förran på julafton. Haha...


690 spänn

...för att låta tandläkaren plåga en i munnen. Undersökning, röntgen, bortagning av lite, lite tandsten plus lite slipning av en tand. Allt utfört på ca. 5-7 min. Och varför i hela friden har ingen kommit på ett smidigare sätt att röntga tänderna. Det gör ju så helvetiskt ont att bita i dom där plåtarna. Och sedan undrar man om tandsköterskan gillar att plåga folk. När dom skulle slipa lite på en tand längst in i nederkäken tryckte hon ner salivsugen så hårt att tårarna rann. Jag fick säga till flera gånger. Till slut tog dom en spegel för att hålla undan tungan, men även den tryckte hon ner. Man är rätt öm i nedre gommen (heter det så).
Stefan hade tiden före mig så han väntade på mig och så gick vi och tog en fika efteråt. Jag missade ju fikat på jobbet.

Melker

Melker
En liten bild på virvelvinden Melker. Här äter han i alla fall från sin tallrik, inte från Morfars.

Skön kväll

I kväll var det skönt att bara gå hem och fixa lite hemma. Gick 45 min på bandet. Det var också skönt att komma igång igen. I morrn blir det vattengympa. Den har jag inte varit på sedan tisdagen innan vi åkte till Cypern.

Nu vet jag också var mina pärlor tagit vägen. Slut på lagret! Ska visst komma den här veckan. Kan väl aldrig tänka mig att jag har sån tur så att dom kommer till onsdag kväll.


Mathildas rum...

Mathildas rum är nu i stort sett färdigt. Det som återstår är lite lister, fönsterbräda och lite elarbeten. Nu är det bara Melkers rum kvar. Där målade Micke taket i går och jag satte utt väv på de väggar som inte tapetseras. Sedan ska den målas med en blå nyans och väggen med Nalle Puh och hans vänner ska tapetseras. Sedan är det golvet som vi får lägga på söndag. Det känns som om vi flyttat in hos familjen. Tur att grannarna vet vilka vi är annars skulle dom nog tro att det flyttat in en storfamilj i huset. I går var även Nicklas och Sandra med och åt middag. 
Tidigare på dagen var Jag, Sandra, Mathilda, Melker, Nicklas och Sandra Ö och firade fars dag hos Pappa. 
Han är lite deppig just nu och det går ut över Mamma. Men hur ska han kunna uttrycka sina känslor på annat sätt när han inte kan göra sig förstådd. Usch nu blir jag nästa gråtfärdig när jag tänker på det. Hur han sitter och tuggar och försöker säga något och inget förståeligt kommer ut. Tänk att inte kunna säga det man tänker, inte kunna skriva ner det eller förmedla det på annat sätt. Vem som helst skulle bli galen av det. Pappa, pappa, vad sorgligt det är. Du som var så pratsam och skämtade med alla. Du som sjöng och visslade jämt. Och ditt bullrande skratt som började långt ner i magen och ofta övergick i en hostattack. Åh vad jag skulle vilja ha tillbaka dig som du var.
         

Nyponpulver

har jag nu börjat äta. För att se om det gör någon nytta för mina yttersta leder på pekfingrarna. Dom har börjat ömma och blir svullna då och då. Ytterligare ett arv som inte är av det roligare slaget.
Det ser ut som om det är nyponsoppspulver i kapslarna. Kanske skulle man kunna ta en matsked av det i stället! Fast det är nog en hel del socker i det. Vi får väl se om jag märker av någon lindring.

Varmt om baken

I morse när jag åkte till jobbet blev det plötslig väldigt varmt på ett ställe i sätet. När jag kände efter med handen brände jag mig och snart började det osa bränt. Av med stolsvärmen, snabbare än snabbt. När jag kände efter stack det ut något ur sätet. En avbrunnen tråd eller nåt. Ringde sonen som kollade med Audi och dom tar det som Goodwill. Bilen har precis passerat garantitiden på två år. Så typiskt. Men nu löser det sig ju bra i alla fall.

Designer

För övrigt är Mathilda numera designer. Hon designar kläder i sitt nya Barbiespel och har lovat att hon ska designa kläder till alla hon känner när hon blir stor. T.o.m till Tyra! Men Tyra har ju också det spelet sa jag.
Ja, fast hon kan nog inte det lika bra som jag, svarade lilla fröken. 5½ år gammal och redan designer. Inte illa. Det är otroligt vad mycket hon lär sig genom sina dataspel.
Jag designar kläder med natt-tema. Sa hon när jag kom igår.
När jag var 5½, hade jag nog aldrig hört ordet design.
Vad blir det av dagens barn.

Nu får det vara nog

Jag blir galen på min hals som kliar och kliar. Nu har det hållit på i två och en halv vecka. Varannan dag känns det ganska OK och varannan dag hostar jag och halsen irriterar. Det är så jobbigt.

I går kväll skulle jag måla Prinsessans rum. Hur dom i färgaffären räknat ut hur mycket färg som skulle gå åt, det övergår mitt förstånd. 1,5 liter! Det räckte till en målningsomgång av en halv vägg ungefär. Att jag inte reagerade på en gång, när jag såg burkarna. Men Sandra köpte så mycket olika färger och spackel så jag tänkte inte så mycket på det. Nu blir vi ytterligare försenade.

Färdigmat

fick jag äta i dag till lunch eftersom jag inte hade någon matlåda. Lövtunn bit hette den...
det måste vara en sukkulent. Den var tjock som en normal hamburgare. Fast sukkelenter har väl inte löv, det är väl blad. Med mycket extra sallad gick det i alla fall ner.

Äta luft

Jag köper frallor till morgonfikat på jobbet. Dom som är populärast är vita frallor med vallmofrön på.
Själv äter jag inga mackor till morgonfikat. Men i går skar jag upp en sådan. Herregud det är ju bara luft.
Dom kunde lika bra ta en skinkbit i munnen och dra ett andetag och svälja. Det måste bli ungefär samma mättnad. Tur att dom inte kostar mer än 1 kr styck!

Vart tog mina..

..pärlor vägen? Jag beställde dom den 18 oktober för att jag tänkte ha dom på vår "pratjunta" den 15 november!
Kollade på Ica-Kurirens sida. Där fanns mail och webbadress till Slöjdmagasinet. Jag mailade dom och blev hänvisad till Ica-Kuriren. Mailade Ica-Kuriren som......hänvisade till Slöjdmagasinet.
Så kan jag väl hålla på tills jag eventuellt någon gång får mitt paket. Börjar misströsta.

Trött

I morse var jag för trött för att gå upp och gå på bandet. När väckningen satte igång 05,50 ställde jag fram den till 06,30 i och somnade om så sött.
Nu är jag tung i huvudet i stället.
I morgon ska jag nog inte fuska. Om jag orkar alltså.

Det går framåt

I går var jag hos familjen och hjälpte till med uppsättning av glasfiberväv, som sedan ska målas rosa.
Det var en tunn, tunn omönstrad väv. Det räckte med att man drog en penna över den så delade den sig.
Åh jäklar vad det stack överallt efteråt. Vi hade handskar på oss men ändå stack det i fingrarna. I kväll blir det rosa i prinsessans rum. Micke slipar och målar taket i eftermiddag, så sen ska det bara gå att måla väggen. I morgon tapetserar Stefan fondväggen och börjar lägga golv. Snart, snart kan lilla damen flytta in i sitt nya rum.

Inte så bra...

....träning på DVD:n. Det var första gången jag testade den. Dom är så flåshurtiga och allt går så snabbt. Men det kanske blir bättre när man testat några gånger. Fast inte var det som den coreträning vi var med på på Cypern. Jag behöver ju träna upp min rygg så jag kanske ska söka mig till nåt gym i stället. Om jag orkar. Det känns lite häftigt att behöva köpa ett årskort om man bara vill delta på något enstaka pass i veckan. Jag tror att det är så på SATS här.
Får kolla upp det.

Ska jag

eller ska jag inte?
Träna alltså!
Tänkte köra rygg & maggympa, men nu vet jag inte om jag orkar.
Längtar tillbaka till Cypern där det var så enkelt att bara snöra på sig skorna och gå ut och gå en rask promenad, slänga sig i poolen och vara med på vattengympan eller gå ner på gymet och vara med i någon class. Det var så himla lätt.
Här är det mörkt och kallt. Och man är trött efter jobbet.
Jo det blir nog lite gympa i alla fall....
Såja...

Nu har jag varit hos optikern...
Oj vad många bågar jag provat. En bra optiker var det..
Hon hjälpte mig så att jag skulle få ett par lite tuffare bågar.
Hon hämtade båge efter båge....
-nej, för små
-nej du ser arg ut
-nej för tantiga
-nej för raka
Till slut blev det den första bågen hon tog fram.
4570 kr fattigare, blev jag.
Det var drygt 2 år sedan jag var där senast och min syn hade inte förändrats nämnvärt.
Min syn utan glasögon och på långt håll hade till och med förbättrats lite på höger öga.
Är det blåbären på morgongröten eller platespottingen som gjort detta?

Ordspråk

En av de största gåvorna du kan ge
är att lyssna på någon.

Anonym


Veckans ordspråk i min plankalender.
Fint tycker jag

05:50

steg jag upp för att gå 30 min på löpbandet. Det var ett tag sedan nu. Måste komma igång efter förkylningen. Har dessutom gått med i Toppforms utmaning. Tyvärr ligger jag en vecka efter, men men det är bara att köra på. men första veckan ska jag gå 30 min varje dag. Jag som brukade gå 45-60 min innan förkylningen. Så det blir en bra omstart.

Kul fikarast

hade vi idag. Vi diskuterade ett program som några sett på 5:an i går. Det handlade om supersize sex.....
därifrån spårade samtalet ut åt alla möjliga håll. En rolig fikarast blev det.

Nya glasögon...

... får det bli. Det skulle kosta för mycket att laga mina. Det var ändå snart dags för nya.
Har en känsla av att det kommer att bli dyrt. Och snart är det dags för tandis också. Kan nog också bli dyrt! Jag har en tand som är skadad. Hmmm

Envis hosta

Nu vill jag bli bra i halsen igen. Orkar inte med denna envisa hosta och irritation i halsen.
Börjar man hosta känns det som det aldrig vill ta slut igen.
Skit oxå!
Men solen skiner i alla fall från en himmel med bara små molntussar. Ett par grader varmt. Härlig höstdag med andra ord.

Trasigt

Mina terminal/läsglasögon kraschade i helgen! Måste till optikern och se om dom kan rädda dom.

Glasögon
Det är så jobbigt med mina gamla (tur att jag hade dom) dom är inte terminalanpassade.
Och det märks.


Måndag igen

och i morse tänkte jag för första gången att det faktiskt inte känns kul att gå till jobbet. Inte för att det har varit roligt varje dag. Men jag har inte tänkt på det på samma sätt. Men så fick vi idag information om att det är förändringar på gång. Det låter bra. Hoppas att det blir bra också och att det blir roligt igen.

Pappas framsteg.

Det går så sakta tycker vi. Men när man ser tillbaka så har det ändå hänt en hel del. Numera kan Pappa ta sig från fotöljen till rullstolen och vidare in på toaletten själv! Det är ett jättestort framsteg. Och det underlättare ju så himla mycket för Mamma. Tyvärr händer det ingenting med talet. Jag skulle önska så att han kunde göra sig förstådd. Men vi ger inte upp. Logopeden kommer inte speciellt ofta eller regelbundet så där är det väl inte mycket att hoppas på. Vi får hoppas på att Pappas hjärna kan självläka mer och mer.
I morgon är det 56 veckor sedan Pappas första TIA.

Pengarna rinner....

mellan fingrarna. I dag har vi hjälpt till att sätta fart på Sveriges ekonomi. Vi har handlat. Det blev inte riktigt allt vi tänkt oss, men en ny köksfläkt och en ny kaffebryggare i alla fall. Dessutom köpte vi en verktygssats till Melker. Han är helt galen i alla Morfars verktyg, men nu fick han en egen borrmaskin, vinkelslip och sticksåg bl.a. Allt i plast och batteridrivet. Det är så kul att se hur lik Morbror Nicklas han är. Trots att han inte har så himla mycket "kill" leksaker ser man att han är så mycket kille. Jag tror inte att det beror på påverkan, inte vad det gäller Melker i alla fall.
Melker hjälper till
Melker hjälper Morfar att fixa till grinden som ska sitta i trappan

Melker på stegen
Bäst att kolla att dom fixat taket ordentligt!

Melker meck
Såja Morfar nu tror jag att den sitter ordentligt!

Mathilda fick tre balklänningar till sina Barbiedockor.
Medan Stefan hjälpte till att spackla i barnen rum. Lekte jag Askungen och  kurragömma med Mathilda.

Nu är det bara väggen mellan barnens rum som ska upp innan det är dags att ta itu med målning och tapetsering. Det har tagit lite längre tid med allt än vad vi alla trott, men det går framåt. Om än sakta.Underbara fredag!

Snart är det dags att gå hem. Så skönt! Ska bara sätta mig vår min soliga baksida och ta en kopp kaffe och njuta en stund. Sedan ska jag fixa skomakarlåda till mig och Stefan. Den med ett glas rött vin till, mmmm
Och i kväll ska vi bara ligga i soffan och slötitta på TV. Ska bli så skönt, så skönt. Det var ett tag sedan vi kunde göra det, Förutom när vi var sjuka förståss, men det är ju inte samma sak.
Ska väl slutföra gardiner och draperi på eftermiddagen också, men det tar inte så lång tid.
 I går kväll var vi och handlade lite åt oss och åt Mamma och Pappa. Vi fikade lite med M & P när vi lämnade av varorna. Pappa mådde ganska bra. Vet dock inte om han tagit in att hans bror gott bort.
Det är så svårt att umgås med Pappa på ett naturligt sätt tycker jag. I och med att han inte talar och man inte riktigt vet hur mycket han förstår, blir det lite konstigt. Jag vänjer mig nog aldrig.
45 min till hemgång. Yes!

Fimp-pant..

en miljöpartist säger just nu på Radio Sthlm att man borde införa pant på fimpar! Ehhh...
varje år slängs det 750000 fimpar i Stockholm. Undrar hur mycket pant det skulle vara på varje fimp!
Man kanske skulle börja samla redan nu, eller näää!

Fryser så!

När första kylan kommer på hösten brukar jag alltid tro att - i år kommer jag att frysa ihjäl....
Bevisligen har det ju inte hänt ännu!
Men i år kommer det nog att hända!
Jag vill inte frys!


Vilket kaos

När jag skulle hämta min bil med nypålagda dubbdäck fick jag veta att det inte var någon idé att försöka åka bil därifrån. Det var stopp överallt! Bara att börja gå hemåt i piskade vind och snöyra. Kanonbra för min förkylning. På överdelen och fötterna var jag ordentligt klädd, men inte på benen. Hade bara jeans på mig. Det var isande kallt. Ringde Stefan när jag började gå. Då var han strax framme vid Sillekrog. Jag var hemma runt sex. När jag kommer fram till vårt hus får jag se att vår underbara granne skottat hela vår uppfart och trottoaren utanför oss. Åh, vad glad jag blev. Tack snälla E.
Ringde Stefan med jämna mellanrum för att höra vart han var. Västberga, Sörentorp osv. Från Sillekrog och hem tog det 5 ½ timme! Normalt tar det väl 1 timme drygt. Medan jag väntade på att han skulle komma sydde jag färdigt Sandras köksgardiner så långt jag kunde. Måste bara veta hur långa dom ska vara och om hon ska ha omtag. Påbörjade även draperiet. Ska försöka komma iväg och köpa öljetter till upphängningen idag.
Vid halv elva kom snälla lilla sonen hem med min bil så att jag slapp gå till jobbet i dag. Eller jag kunde ju åka med Stefan, men nu slapp han ruscha iväg och kunde ta det lite lungt efter gårdagens pärs.
Stefan kom äntligen strax efter elva. Vi tog en kopp tea innan det var dags för sängen.
Idag är det en strålande vacker vinterdag! Så länge det varar.

Bus eller godis....

21,30 i går kväll ringde det på dörren. Öppnade i tron att det var en granne. Utanför står en kille på 12-13 år. Med en stor svartmålad ring runt ena ögat.
-Bus eller godis sa han
-Tyvärr jag har inget godis, sa jag
-Fågelholk (såg han ut som)
-Tyvärr, sa jag igen och funderade över vad jag skulle råka ut för då.
Jag stängde dörren och han lommade över till grannen i stället!
Ehhh...är det inte en rätt fånig sed vi tagit efter?
Det tycker i alla fall jag.

Första snön...

faller från himlen idag. Och jag har inga vinterdäck på bilen. Har inte kunnat fixa det pga sjukdom. Det blev en lite nervös färd till sonens däckverkstad i morse. Tur att vi har en son med däckverkstad så att man bara kan komma förbi sådär. Nu var det inte så halt som jag trodde det skulle vara. Vill inte vara med om samma sak som förra året när bilen bara gled rakt ut i en korsning utan att jag kunde göra ett skit.

Natten till idag blev helt OK. Lite hosta precis när jag var på väg att somna, men det var inte så farligt. Jag har sovit ganska bra.
Nu får det vara nog med förkylning för ett tag , tack!
Men man får väl vara tacksam att det bara är en förkylning, med tanke på gårdagens "Rosa Bandet" gala.
Ja, jag är väldigt, väldigt tacksam!

Min sista...

farbror, Pappas bror Stig, dog i natt. Pappa och han hann aldrig träffas efter Pappas stroke. För ca: 1 månad sedan drabbades även Stig av en stroke. Den blev inte lika allvarlig som Pappas. Han blev rullstolsbunden men kunde fortfarande tala. Han blev knappt 90 år. Mamma hade planerat att dom skulle åka och hälsa på Stig ev. denna vecka, trots att han inte ville ha besök. Nu hann dom aldrig det. Lite sorgligt. Mamma har kommit med två dödsbud till Pappa under förmiddagen och nu verkar han inte vilja ta in det hon säger. Först var det en gammal bekant från min bardom som dött. När Mamma berättade det för Pappa blev han ledsen. När hon sedan berättade om Stig, vet hon inte om han riktigt förstår. Han vill inte titta på henne och sitter bara och hänger med huvudet. Lilla Pappa, nu är det bara han kvar av hans familj. Undrar vad han tänker och känner.
Vad har jag med mig i bagaget? Min farmor fick en hjärnblödning och dog efter en vecka, min pappa och minst en av hans bröder har drabbats av stroke.
Det blev en sorgens dag i dag.