Singstar

Ja, jäklar vad skojigt det var att sjunga hos Sandra och Micke i går kväll. Dom hade köpt ett singstar spel. Och jäklar vad illa det lät emellanåt. Men som sagt riktigt roligt var det.
Vi var bjudna på lite grekisk mat tillsammans med familjen och Mickes föräldrar. Vi passade även på att boka nästa års resa. Då blir det härliga Cypern och Sandy Bay igen. Mickes föräldrar åker också med. Oj vad jag ska längta nu. För övrigt var det riktig skitväder hela dagen igår. Regn och blåst mest hela tiden. Vi passade på att handla lite mat för kommande vecka. Resten av dagen blev ganska slapp.
I dag söndag har vi haft ett riktig härligt höstväder. Solen har strålat och vi har haft runt 18 grader varm. Härligt. I morse tog vi en timmes promenad innan frukost. Vi gick kyrkrundan och mötte en hel del människor som liksom vi tog vara på den ljuvliga morgonen.
Jag har tagit hand om lite utblommat och visset i trädgården. Stefan har fixat taket på uterummet. Det har läckt i skarvarna så nu har han tätat med silikon. Jag var också iväg en snabbis till Mamma och Pappa och hjälpte dem med en pressenning över deras balkongmöbler.
Nu ska jag ta fram strykbräda och strykjärn och ta mig ann min tvätthög. Skittråkigt men nödvändigt.
I morgon är det arbetsdag igen. Helgerna går alldeles för snabbt.

Jag är så......

glittrande glad (sjunger). Hur kan något vara så underbart roligt? Åhhh....jag kan sjunga!!
Jag har i alla fall inte blivit utkastad ur kören. Åh, vi låter så himla bra när alla klämmer i med, Imagine, Another brick in the wall eller A little bit of love. Det är så kul så jag vet inte vad jag ska ta vägen. Det är det absolut roligaste jag varit med om (förutom när mina underbara barn föddes). Vi är så fyllda av glädje efteråt så att vi håller på att skratta i hjäl oss på vägen hem. Så roligt att jag får dela detta med dom bästa, trevligaste, goaste tjejjer jag vet: Sandra Å och Sandra Ö.

Stefan kom hem sent i går kväll. Jag sov som en stock. Hörde inte ett dugg. Jag lade mig 21,30 och tänkte titta på sista delen av Efterlyst och därefter Grannfejden (som någon på jobbet sagt skulle komma efter Efterlyst, vilket det inte gjorde). Ögonen ville bara åka igen så jag stängde av TV:n och tänkte läsa lite i min bok. 1½ sida blev det innan ögonen återigen åkte igen. Det var bara att släcka och sova. Minns inget mer än att jag lade huvudet på kudden, sen var jag borta. Jag vaknade till en gång på natten och märkte att Stefan var hemma.
I morse blev det ingen promenad eftersom Stefan kom sent och var trött och Sandra måste vara på jobbet tidigt. Jag vågar inte gå ut ensam i mörkret. Vi får väl ta någon promenad i helgen för att kompensera det.

Varför......

...tittar jag på program som sjukhuset. Det handlar så mycket om hjärtan och ballongsprängningar. Jag gillar inte att se det. Jag har det ju så nära inpå mig. Men det är ju skönt att dom kan göra sådana operationer.

I kväll hoppade jag över yogan. Orkade helt enkelt inte. Nu ska jag bara sätta mig ner och titta på Söderläge i stället.

Ordlös onsdag -kyla

Isigt

Regler och andra medverkande finns hos: 
http://nejmaimarocko.blogspot.com/

Drömmande Doris

Enligt testet på SVT. Men jag håller nog inte riktigt med.http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=74264&a=908996&lid=puff_568223&lpos=extra_1

Trötter...

det är jag det. Var på "sy"junta i går kväll. Innen det var jag på gymet och gick 30 min på löpbandet och därefter 30 min core. Hem snabbt för att duscha och så iväg  till L.
Där bjöds det på god sallad och bröd. Jordgubbar och glass mm.
Som vanligt blev det en massa pratande. L hade hittat min blogg via en annan blogg och nu fick jag visa B & A-M bilderna från Kreta bl.a.
A-M hade med sig handvårdsprodukter från Mary Kay som vi använde. Händerna blir otroligt mjuka och lena. Jag har ju ett sådant set själv men jag kommer aldrig ihåg att använda det.

Kl. 22 var jag trött och vi bröt upp.
Jag kom isäng ganska snabbt men hade sedan svårt att somna. Förmodligen p.g.a. kaffedrickane för sent. Jobbigt när man ska upp tidigt morgonen efter.

I morgon har jag fullmånemarkering i min almenacka. Har inte riktigt fattat om det är natten till i morgon eller natten till torsdag som det är riktig fullmåne. Vi får väl se om jag känner av det. Men i kväll blir det tidigt sänggående.

Ringde Stefan för att höra om han kastat en tidning jag sökte efter. Det samtalet resulterade i att han blev ombedd att dra åt helvete!!!   Fast inte av mig! Han stod på Shipols flygplats och skulle försöka byta en tågbiljett som blivit fel. Precis då ringde jag.  Jag hörde att "kärringen" i biljettluckan sa: can we talk.... Han bad mig att få ringa upp senare. När han gjorde det 10 min senare berättade han att hon blivit så arg för att svarat när jag ringde att hon bad honom dra åt helvete. Serviceminded och god reklam för Holland......NOT!
Dessutom...tidningen är och förblir borta. Sorry Sandra det var din Living.

Helgen

har varit späckad.

Fredagen ägnades åt besök hos Mamma & Pappa efter jobbet. Det blev ett ganska kort besök. Jag vill ju träffa dem mer. Om några år kommer dom troligen att vara borta. Det känns så sorgligt att tänka tanken. Dom har ju alltid funnits där för oss. Men det är ju livets gång.

Efter det besöket var det bara att åka hem och röja huset. Inget fredagsmys hanns med.

B-M och B kom kl. 11,00 på lördag förmiddag. Vi åt en lax- och sparrispaj  innan vi tog oss in till Stockholms City. Parkerade bilen i P-huset vid Norra Latin. Vi strosade runt ett par timmar. På Drottninggatan stod plötsligt en tjej framför  oss. Jag tittade till och under en tiondels sekund tänkte jag: henne känner jag igen.... Och det var ju vår svärdotter Sandra. Jag visste inte att hon skulle in till stan och blev så paff. Hon hade dessutom en tuff kepa på huvudet som jag aldrig sett tidigare. Efter lite kramande och pratande skiljdes vi åt och vi tog en vända till Kulturhuset. Skamligt är det, men jag som i hela mitt liv bott i Stockholms närhet har aldrig tidigare varit där. Nu hann vi i princip bara ta rulltrappan upp och sedan ner igen. Vi tittade lite på Jan Stenmarks teckningar som ställdes ut på våning 4. Många roliga teckningar och bilder. Jo vi tittade ju faktiskt på Medeltidsutställningen också.


Middag åt vi på La Tentazione på Malmskillnadsgatan.


Utanför restaurangen stötte vi på min gamla jobbarkompis Micke som var ute på svensexa för en rosahårig kompis.


Promenad tillbaka till Vasateatern. Det var Stockholmspremiär på Otroligt Het. Vi var ganska tidiga så vi stod i foajen och kollade på dom få "kändisar" som kom. Fotografen som stod med kameran i beredskap behövde inte jobba speciellt hårt. Lite synd att det inte dök upp fler. för B-M & B tyckte att det var lite spännande.


Jag hade som vanligt oturen att få en gigantisk ryggtavla framför mig. Jag såg nästan ingenting förutom yttersta kanterna på scenen. Stefan var snäll och bytte plats med mig så att jag skulle ha något utbyte av mitt teaterbesök. Själva pjäsen var sådär. Inga gapskratt från mig. Annika Andersson var den som drog mest skrattsalvor. Synd att vi satt så långt bak att vi inte kunde se minspel mm. Kanske hade det bli roligare då. Brasse var lite stapplande ibland och sista akten slutade väldigt abrupt. Men det kanske rättar till sig efter premiären.


Hem, drack te och sedan sova.


Efter frukost på söndag morgon åkte vi till Fullerö Handel utanför Uppsala. Där finns det mycket trevligt att titta på och köpa. Jag fick med mig en tallrik som jag ska ha till brödfat mm. 4 st ljuslyktor,  1 liten skål att lägga använda tepåsar i och en lykta som Stefan ska försöka montera elbelysning i. Mamma vill ha en sådan i stället för stjärna i deras sovrumsfönster i jul.


Hem igen och fixa middag innan B-M och B åkte tillbaka hem till Mjölby. Dom hade inte tid att vänta på efterrätt så den fick Sandra och barnen komma upp och hjälpa oss att äta upp. Plommon under frasigt täcke och vaniljglass. Mumsigt värre.


När dom gått hem var det bara att ställa sig vid strykbrädan och se till att herrn i huset har tvättade och strukna kläder till sin arbetsresa senare i veckan.

Sedan var jag ganska mör.

Läste några sidor i min nya bok: Tröstaren av Karin Wahlberg innan jag slocknade.I går kväll

var jag med om något av det roligaste jag gjort.
Jag sjöng i kör. Så himla roligt att jag var alldeles euforisk efteråt.
I bilen hem skrattade Sandrorna och jag så att Sandra Å knappt kunde köra och vi höll på att kissa på oss.
Jag längtar så till nästa gång.

Den här veckan har flugit i väg i en rasande fart. Det har varit något nästan varje kväll.
Måndag, Core
Tisdag, Ledig (förrutom tvätt och hushållsgöromål) och så var jag ju iväg och köpte gympaskor.
Onsdag, Yoga
Torsdag, körsång
Varje morgon utom onsdag har vi dessutom gått vår promenad på knappt en timme.

Ikväll blir det städning och handling inför morgondagens besök från Mjölby. Nästa helg ska jag inte göra någonting...bara vara gäst! Det ska bli skönt.

Fakta/vanor

Har blivit utmanad av Sandra
Regler:
Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg som innehåller åtta fakta eller vanor om en själv. I slutet av inlägget utmanar bloggaren åtta nya personer. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen i deras kommentarrutor på deras bloggar, så att de vet att de har blivit utmanade.

* Jag har nog blivit lite internetberoende. Så fort jag undrar över något måste jag ut och hitta ett svar.

* Jag har varit med och dragit igång den första BMX klubben i Sverige samt Svenska BMX Förbundet (det gick så småningom in i Svenska Cykelförbundet). Dessutom var vi med och introducerade snowboarden i Sverige. Det var inte populärt i backarna då.

* Jag kan vara väldigt långsint. Om någon är dum mot mig glömmer jag det aldrig.

* Jag är ganska blyg av mig och har väldigt svårt att kallprata med folk jag inte känner. Skulle vilja vara mycket mer social och kunna prata med vem som helst.

* Jag avskyr lever.

* Jag otroligt dåligt lokalsinne. Och vill helst inte köra bil inne i Stockholm.

* Jag har fått en gratis resa till Hawaii av det Amerikanska flygbolaget Pan Am då dom överbokat planet från New York till Stockholm. Vi var 48 st som fick gratisbiljetter om vi väntade och tog ett senare flyg. Vi utnyttjade våra biljetter för en resa till Hawaii året efter. Pan Am gick i konkurs några år senare.

* Som barn fick jag tillbringa en kort tid på Orhems Barnhem, då min Mamma blev sjuk. På den tiden hade Papporna ingen möjlighet att vara hemma med barnen om Mamman blev sjuk. En upplevelse som jag inte önskar någon. Senare fick jag och mina systrar vara på sommarkollo av samma anledning. Kollo då på 50-talet har inga som helst likheter med dagens kollo. Jag lovade mig själv att aldrig skicka mina barn på kollo. Det har jag hållit också.

Jag utmanar den som vill bli utmanad.
Jag känner inte så många som bloggar och jag skulle aldrig våga (se punkten om min blyghet) utmana såna bloggare som jag brukar läsa. Men om någon antar utmaningen vore det jättekul om jag fick veta det genom en kommentar.

Ordlös onsdag - jakt

image359

Regler och andra medverkande finns hos: 
http://nejmaimarocko.blogspot.com/


Vardagslunk

Då är man tillbaka i vardagen igen. Det går snabbt att ställa om sig. Tyvärr, tycker jag. Jag skulle vilja hålla kvar semesterkänslan lite längre, men hur lätt är det när det skiljer över 20 grader.
Vi har tagit upp morgonpromenaderna igen. Nu är det svart när vi möter Sandra vid busshållplatsen. I morse var det bara 8,5 grader varmt. Vi har fått byta promenadväg så nu går vi på asfalterade vägar. Vår lilla solhälsning när vi vänder oss mot solen, sträcker ut armarna och säger: God Morgon solen, kan vi inte uppföra heller. Solen går inte upp förrän vi är nästan hemma igen. Och hur skulle det se ut om folk såg oss. Dom skulle tro att vi var knäppa. Men det har blivit en liten kul grej som vi kört med.
Jag har bokat in mig på några träningspass på Sats också. Nu blir det core på måndagar och så ska jag prova Yogan på onsdag. Har inte vågat vara med på Yogan sedan jag hörde Yvonne Lin i Radio Sthlm säga att man inte ska ha huvudet lägre än kroppen om man har högt blodtryck. Ingen har kunnat svara på om det gäller även om man medicinerar och håller blodtrycket på en normal nivå. Jag som har yogat till och från i snart 10 år men då blev jag lite skraj. Får väl vara med på dom övningar där man inte har huvudet lågt.
 

Pappas 80-årsfirande

Tack och lov blev vi inte sjuka. Vilket stärker min teori om att barnbufféns mat måste vara orsaken till Mathilda och Melkers kräkningar. Även Sandra och Micke har klarat sig. Så alla fyra kunde vara med och fira Pappa.
Stefan och jag ställde i ordning alla bord och stolar, lade på dukar och fixade ljusdekorationer på förmiddagen. Strax före 13,30 kom Inger, Åsa och Thindra. Sedan kom färdtjänsten med Mamma och Pappa. Därefter kom Eva, Thord och Ludvig. 14,30 kom cateringmaten, Medelhavsbuffé. Vi plockade upp och ställde i ordning. Därefter droppade resten av gästerna in. Jätteroligt var det att min kusin på Pappas sida, kom tillsammans med sin fru. Vi har inte träffats så mycket som vuxna, mer än på hans föräldrars begravningar för 1 och drygt 2 år sedan. Nu sågs vi under trevligare former.
Det blev proppfullt runt matbordet i vårt vardagsrum. Vilken tur att vi har ett så stort vardagsrum. God mat och gott att dricka tillsammans med släkten. Jättetrevligt. Jag tror att Pappa också tyckte det. Det är ju inte helt lätt att veta. Men en och annan tår trillade när vi sjöng och hurrade för honom. Han blev också jätterörd över blomman som Svärmor, Kerstin och Iffe skickat. Sandra hade gjort iordning ett jättefint album med bilder på alla barnbarnsbarnen som han blev glad över. 
Efter maten tog Sandra Ö och Micke hand om en stor del av avdukning och i och urplockning av diskmaskinen. Jättegulliga är dom. Sandra Ö skjutsade sedan Mamma och Pappa hem. Gästerna började droppa in runt 13,30 och dom sista gick vid 20,30 så det blev några timmar totalt.
Innan vi började röja undan tittade Inger, Stefan och jag på Babben & Co. Det blev mycket skratt. Jag ger programmet klart godkänt och kommer att titta igen.

I morse när jag pratade med Mamma sa hon att hon är så jätteglad över sin fina familj, sina fina barnbarn med respektive och sina barnbarnsbarn.
Alla är så snälla och hjälpsamma. Och jag håller så klart med.
Tyvärr blev mina bilder från gårdagen totalt misslyckade. 
Det enda som blev någorlunda var detta på Mamma och Pappa.
image357
Dom ser så allvarliga ut men jag tror att dom sitter och lyssnar på någon.

Och här är ett foto taget strax innan han blev sjuk. Min älskade lilla Pappa med Melker i famnen.
Pappa med Melker
Pappa som fyllde 80 år den 11 september 2007.


Hemma från Kreta

I går kväll kom vi hem från ett mycket varmt och soligt Kreta. Vi har haft runt 29 grader varmt varje dag. Havsvattnet har varit ca 26 grader. Och det har varit ljuvligt varmt och skönt att bada.
Vår vecka tillbringades i Makrigialos. Det var första och tror jag sista gången åtminstone på många år. Hotellet var kanon, vädret var kanon, stranden var kanon men resan dit och hem var pest. Att efter 3 tim och 45 min med flyg sätta sig i en buss och på smala krokiga bergsvägar åka i ytterligare 2½ tim var verkligen ingen höjdare. Flera barn kräktes både på dit och hemresan. Makrigialos var ingen stor turistort. Det största hotellet var
Sunwing Resort som vi bodde på. Resorten bestod av ett flertal små hotell. Vårt hette Afrodite och var nog det nyaste eller så var det alldeles nyrenoverat. Det låg otroligt vackert precis vid havet och med stranden alldeles nedanför.
Sandra med familj bodde på huvudhotellet Apollon. Det kändes inte lika fräscht som vårt. Mellan våra hotellbyggnader låg hela pool- och restaurangområdet. Perfekt för barnfamiljer. Men! Det var enormt stora nivåskillnader och väldigt jobbiga backar och trappor så fort man skulle ta sig någonstans.

image340
Utsikten från vår balkong. Helt ljuvligt.

image344
Tittade vi åt vänster var det detta vi såg. Inne i den viken låg stranden där vi solade och badade.

image345
Tittade vi åt höger såg vi bl.a. detta.

image343
Konstigt nog såg vi väldigt lite båtar. Men en dag dök denna lilla segelbåt upp. Den ser rätt överlastad ut tycker jag.

image342
Så här fint var det på framsidan av vårt rum. Till höger och 1 tr upp ligger poolområdet.

image341
Det var jättevackert med bergen i fjärran.

image346

Tok-Melker i barnpoolen.
image347
Mathilda är inte lika road av att bli fotograferad men några bilder fick vi i alla fall.
Mathilda som lärde sig simma ordentligt under resan. Jätteduktigt. Nu kan hon både cykla och simma bra.

image348
Melker superhjälte!

image349

Stefan och jag tog en promenad till den lilla byn. I Hamnen stod en liten pickup med flaket lastat med vindruvor.
Dom såg inte så där jättesmarrig ut. En del såg rätt ruttna ut. Undrar om det ska bli vin av lasten.
image352
Den lilla lilla bygatan framför hamnen.

image351
Restaurang"gatan" i byn. Den var inte speciellt lång. Några hundra meter kanske. Vi undrade vilka som fyller upp alla restauranger. Med tanke på hur lite hotell det fanns i Makrigialos. Och inte kan det finnas speciellt många bofasta heller.
image353
En vackert inramad uteplats på väg ner till byn

image354

Plötsligt fick vi se en alldeles klarblå fågel med lång svart näbb som flög lågt över vattenytan.
När den satte sig i ett träd i närheten av baren där vi tog en öl lyckades jag få med den på en bild.
Lite svår att se kanske men den sitter där på grenen.

image355
Melker leker lite innan vi får in maten. Restaurangen hade en liten lekhörna med lek- och ritsaker. Perfekt.
Melker är en riktig Morfargris. Det är nästan bara Morfar som gäller. Fast ibland duger Mormor med. Mamma och Pappa har fått känna sig brädade under veckan. Melker är galen i Morfar annars också men nu var det extra mycket.
Jag har ju Mathilda i stället. Hon vill gärna gå och hålla mig i handen och så ska vi prata lite förtroligt. Mamma får inte gå med oss. Hemma leker vi mycket fortfarande. Vi får väl se hur länge till. Snart är väl Mormor jättelöjlig. Man får ta tillvara tiden tills dess. 

image356
Mathilda har fått en Cola med paraply och sugrör.

Vår vecka i Makrigialos gick väldigt fort trots att vi inte gjorde något särskilt. Inga utflykter eller liknande. Vi skulle bara vara. Sola, bada, äta och ha det gott.

Sista natten blev Mathilda dålig. Feber och kräkningar. Tur i oturen att det inträffade sista natten. Hela resan hem kräktes hon. Hon såg så eländig ut lilla Skruttan. När vi satt oss ner för att invänta bagaget på Arlanda började Melker kräkas. Jag blev livrädd! Jag får inte bli sjuk. Vi ska ju ha stort kalas för Pappa som fyllde 80 år den 11 september. Och vi ska ha det hemma hos oss. Jag höll mig på lite avstånd. Usch det kändes inte bra att inte ställa upp och hjälpa Sandra och Micke mer med barnen, men vad skulle jag göra. Mamma har beställt Cateringmat och ett 20-tal gäster är inbjudna. Det vore inte kul om vi blir sjuka. Än så länge har inte Sandra eller Micke insjuknat och vi misstänker att det kan vara barnbuffén på hotellet som är boven. Den står ju framdukad i flera timmar och barn och vuxna är där och gräver själva. Samma sak gäller glassen som ingår i buffén. Jag vet inte hur noga dom är med hygienen på Kreta, men på Cypern var dom och kollade hela tiden.  Vi får hoppas att skruttarna piggar på sig och att Micke och Sandra klarar sig så att dom alla fyra kan komma med i morgon och fira Pappa. Jag är som vanligt jättenojjig och mår illa hela tiden. Det finns inget som sätter sig så på mitt psyke som kräksjuka.Ordlös onsdag - blått

image339

Regler och andra medverkande finns hos: 
http://nejmaimarocko.blogspot.com/

Nu

mullrar åskan utanför mitt fönster och regnet har satt fart igen och jag är en halv dag närmare............

Det här vädret...

..gör ingen människa glad. Regnet öser ner. Och det ska tydligen fortsätta under dagen. Kallt är det också. Bilen visade inte mer än +9 grader när jag åkte till jobbet. Men jag har ju glädje att vänta vad det gäller den saken.. Kreta vi längtar sååå. Vi var i alla fall ute och tog vår morgonpromenad som vanligt. I dag i regställ. Blöt om fötterna blev jag. Det var mörkt och vår solhälsning blev inte lika härlig. Men lite försökte den tränga igenom när vi kom till gläntan.

I går bokade jag flygbiljetter för Mamma, Eva, Sandra, Åsa och mig själv, ner till Kalmar. Den 5 oktober drar vi ner till Inger och har tjejträff. Det ska bli riktigt kul. Kul också att både Sandra och Åsa kunde följa med.

På jobbet känns allt bra nu. I morgon ska vi ha det första personalmötet efter B:s avgång. Och hör och häpna det finns en dagordning för mötet. Det tar sig. Hoppas att mötet och det som beslutas också kommer att verkställas så att det inte blir som alla tidigare möten då man i stort sett kunnat kopiera föregående protokoll. Inget hände.

I går kväll var "tanterna" hemma på "sy"junta. Det blev mycket babblande, skrattande och god kycklingsallad. Men inte ett enda handarbete i sikte. Det var några år sedan vi släppte det. A-M hade med sig en liten hink lingon. Hon och E hade plockat 50 liter i helgen. Vad gör man med så mycket lingon? Själv köper jag kanske en burk per år eller nåt. Så nu har vi lingon för flera år hemma. I kväll blir det rensning och infrysning av bären. Sedan MÅSTE jag ta mig an stryktvätten. Skittråkigt! Hoppas att det är något roligt på TV så kan jag stå framför den med strykbrädan.

Veckoslutet..

har varit perfekt! Ja inte vädret direkt då. Men för övrigt. Lördagen gick åt till städning och utvändig fönsterputs. Måste ju vara lite fint när släkten kommer om knappt 2 veckor för att fira Pappas 80-årsdag. Fönstern såg för eländiga ut efter takbytet. Mycket svart skit från takpannorna bl.a. som yrt runt och lagts sig på fönsterna (säger man så?). Sedan hann jag med att rensa bort lite vissna blommor i trädgården. Mamma, Pappa och Eva kom och fikade en stund. Det var härligt varmt just då och vi kunde sitta i uterummet. På eftermiddagen kom Stefan hem från sin Tysklandsresa.
I dag har vi varit och handlat lite. Vi tog en sväng till Bromma för att titta på nya tidens stormarknad Coop Forum, som enligt mig såg ut som vilken stormarknad som helst. Där köpte vi några böcker. En om trädgårdsdammar, en om vårmat (passande nu när hösten är på g) och sedan köpte vi Liza Marklunds senaste. Efter det åkte vi till det nyöppnade Bauhaus. Där köpte vi en utebelysning med detektor som vi ska sätta på vår nya lilla redskapsbod.
På vägen hem blev det handling på Maxi. Vårt Maxi har byggts om lite och har åter delikatessdisk. Där köpte vi en bit färsk lax som jag tillagade i ugn med massor av srtrimlad purjo och lite smör. Det åt vi tillsammans med nyskördad potatis, rom-creme fraiche och kokta babymorötter. Lite vitt vin till det. Kanongott!

Innan middagen gick jag 1 tim på löpbandet. Jag läser medan jag går och den där timmen bara försvinner.
I morgon bitti är det dags för vår morgonpromenad igen.

Jag fotade vår citrusplanta idag. Samtidigt som det är små gröna frukter har det börjat blomma igen. Snart får vi nog ta in den, men än så länge är det ganska varmt i uterummet.
image337
Vi har nog närmare 10 sådana här små grona frukter på plantan.

image338
Massor av nya blommknoppar.