Fundering

Vad vill jag?

Vad kan jag?

Lite sent att fundera över kanske…..

 



Vilken TV-kväll...

....det blev i går.
Jag tittar inte alls mycket på TV annars. Även om TV:n står på så pysslar jag oftast med en massa annat och springer fram och tillbaka.
Men igår satt jag faktiskt framför TV:n från 19,30 till 23,00.

Jag började med "Halv åtta hos mig"
Den här veckan från Östersund. Inte så roliga deltagare den här veckan.

Sen blev det "Sofias Änglar"
Jag trodde att det var ett program i stil med Fuskbyggarna. Men så var det ju inte.
Programmet handlade om Anders, 38, som har en hjärntumör och läkarna uppskattar att han bara har några få år kvar att leva. För Anders är familjen och de två döttrarna viktigast av allt och han slits mellan att umgås med dem eller att renovera klart huset de bor i. Nu får han hjälp med renoveringen av huset plus en spahelg tillsammans med familjen.  Usch det var så sorgligt.

Efter det blev det
"Den hemliga miljonären"
En miljonär lämnar sitt trygga liv och får under en vecka leva på en mindre summa pengar. De får bo i fattiga och utsatta områden och arbeta under täckmantel bland volontärer hos olika frivilligorganisationer. Sista dagen avslöjar dom sin identitet och kan ge bort en valfri summa pengar från sin förmögenhet för att hjälpa någon av de eldsjälar de mött under sin vecka. I går vr det Ola Lauritzson, GI guru och faktaboksförfattare. Mest intressant var det att få ta del av alla volontärers engagemang för utsatta människor.

Sist blev det
"Grannfejden"
En repris som handlade om Li och Lennart som var i fejd med varandra för att Li:s hundar skällde för mycket. Sorgligt att se vuxna människor som beter sig som småbarn.


 



Motion....

Nu har gått 4 km i varierande fart och nivå på löpbandet. Det känns bra.
Jag ska försöka göra det måndag till onsdag. Torsdag är det ju kör så då hinns det inte med. Sedan får jag väl försöka gå mer i helgerna. Jag måste försöka hålla igång, inte för vikten för mindre än så här vill jag inte väga, nej mest är det för hjärtats skull.

Åh vad jag längtar efter våren nu. Vintern har varit för lång. I dag när solen sken ville jag bara ut.....
Ser just på väderprognosen att vi får sol i morgon igen men rätt kallt.

Hoppas att det blir fint i helgen. Kanske kan vi då äntligen inviga våra skidor.


Härlig långhelg....

...men snart är den slut.

I torsdags var jag, Lena och Anne-Mari hos Birgitta på "snackjunta". Birgitta är chigong instruktör och nu fick vi prova på ett pass innan vi bjöds på smarrig ostpaj och fruktsallad.

I fredags var jag ledig. Vi tog det lugnt på morgonen och sov verkligen ut. Så skönt och välbehövligt!
Vid lunchtid åkte jag och handlade lite åt mamma och pappa. Eva var också på besök. Vi åt potatis/purjolökssoppa till lunch. Medan Eva satte upp "nya" gardiner i mammas och pappas gästrum bakade jag bullar till dem.

Sedan åkte Stefan och jag och handlade till oss själva.
Kvällen blev lugn och skön. Vi åt pasta peston som jag skrev om i förra inlägget.

Lördag förmiddag tog vi en lång och skön promenad tillsammans med Sandra.  Vi var och handlade lite på Plantaget och Coop innan vi åkte hem och städade (välbehövligt då vi inte gjort det på 3 veckor) Sen åt vi middag.
Det blev lax med dill och purjolök i ugn. Vi köpte en bit färsk lax och det var så gott.
Lugn och skön kväll igen. Jag känner att jag verkligen var i behov av det.

I dag har vi varit på soptippen och en sväng till plantaget och Coop igen.
Väl hemma städade vi färdigt i köket och tvättstugan. Jag började med maten tills barnen, barnbarnen och svärdotter kom.

Jag bjöd på Oxrullader med gräddsås. Hittade ett recept i Ica kuriren som lät jättegott. Det var Björn Ferrys vinnarrecept.
Och det var riktigt gott. Det ska jag absolut göra fler gånger.


Jag hade inte hjortron så jag tog lite lingon i stället.


Det blev en ganska tidig middag då Sandrorna skulle iväg på Boxing (eller vad det kallas). Det var också perfekt då småttingarna inte hunnit bli så trötta.
Det är så kul att ha dem här.

Nu har jag strukit och manglat en massa tvätt och är helt slut i ryggen. Dags att hoppa i säng kanske.
I morgon börjar vardagen igen.

Pasta Pesto.....

Åh så gott vi ätit till middag.

Pasta Pesto, ett glas rött, lite salllas och fitnessbaugette (den hette så)

Så enkelt men så himla gott!



Så här gjorde jag:

40 g pinjenötter
2 krukor basilika
2 vitlöksklyftor
100 g parmesan
2 dl olivolja
Lite salt, lite nymald svartpeppar

Jag rostade pinjenötterna i en stekpanna.
Blandade basilika, pinjenötter, vitlök och olja (lite i taget) i en matberedare.
Lite flingsalt och lite svartpeppar.

Mmmmmmmm....smarrigt





Min vän i natten....

...två nätter i rad har jag nu somnat på spikmattan.

Natten till igår låg jag på den för att jag hade lite ont i huvudet. Det tog inte lång stund så sov jag. Jag vaknade efter någon timme av att jag snarkade annars hade jag lätt kunnat sova på den hela natten.

Natten till idag sov jag på den för att jag blev väckt precis när jag slumrat in av att Stefan började snarka högt och ljudligt. Efter det hade jag svårt att somna igen. Men så fort jag tog fram mattan och lade mig tillrätta på den så somnade jag. Jag vaknade vid halv tre av att jag var kissnödig. Då hade jag sovit på spikmattan i nästan 3 timmar. Jag vet inte om det är bra att ligga så länge men jag somnade i alla fall.
Kanske var jag fakir i mitt förra liv.




Fåglar...

Vart tog fåglarna vägen?
Hela vintern har vi haft fullt av fåglar vid vårt fågelbord. Nu kommer nästan ingen fågel längre. Vi har matat med jordnötter, solrosfrö och fågelfröblandning. Dom kanske ledsnat på det, vad vet jag.




En otroligt skygg Nötskrika. Jag fick smyga mellan gardinen och fönsterkarmen för att lyckas fånga den på bild.
Det räckte med att vi närmade oss fönstret så flög dom i väg direkt.



Gulsparvar (tror jag) och så min favorit bland vårfåglar. Koltrasten.


Gulsparv?

Barnvakt, körsång och middag

I helgen var vi barnvakt till Melker och Mathilda mdan mamma Sandra och pappa Micke var på den här festen.
Vi hade räknat med att barnen skulle vilja åka på museum eller något sådant men dom var fullt nöjda med att bara vara hemma. Rätt skönt faktiskt även om det är kul att gå på museum också.
Vi tog bara en tur till Maxi och handlade mat. Barnen fick välja något bland leksakerna och Melker valde ett Lego. Mathilde hittade inget hon ville ha utan fick motsvarade belopp i pengar i stället.
Efter handlingen var vi bara hemma hos dem och pysslade lite, åt middag, tittade på TV och åt fruktsallad.
Jag sov lite halvt illa då först Melker och sedan Mathilda kom över till oss under natten. Trots att dom har en säng som är 2,40 m bred så låg jag i kanten på kanske 25-30 cm med Mathilda precis bakom min rygg.
Klockan 7,10 ringde mobillarmet och Melker och Stefan gick upp för att äta frukost och ge sig iväg på innebandyträning. Mathilda och jag låg kvar en liten stund innan vi också gick upp.
Medan grabbarna var på innebandyn bäddade jag, diskade och plockade undan lite. Strax efter att dom var tillbaka kom även Sandra och Micke hem.

Vi pratade en stund innan det var dags för oss att åka hem och klä om inför körsången i Gränby Centrum. Eftersom vi vann julkörstävlingen fick vi en check på 20 000 kr som vi skänkte till Grottan. Dom har aktiviteter för hemlösa i Uppsala.
Mathilda och Melker följde med och lyssnade på oss när vi sjöng.
Sjungandet gick bra trots att det var ett tag sedan vi övade tillsammas. Två representanter från Grottan var där och tog emot gåvan.


Här får Caroline checken av arrangören.

Och här lämnar hon den vidare till Grottans representanter.

Innan vi åkte hem åt vi lite på Burger King och tittade i några butiker.
Väl hemma hann vi ta en kopp kaffe och vila en liten stund innan vi begav oss ut till Sandra, Nicklas och Max. Där bjöds vi på bus med charmputten och en god middag. Trevligt.
Jag är så glad över att jag har världens finaste barn/svärdotter/svärson/barnbarn som det alltid är lika trevligt att umgås med.
Innan vi åkte hemåt igen tittade vi på Solsidan. Fortsätter det i samma stil resten av avsnitten kommer jag att sitta klistrad vid tv:n (om inget annat trevligt dyker upp förståss). Det var riktigt roligt.  


Sandra i deras kök som dom håller på att renovera.




Nicklas i myshörnan i deras kök. Det kommer säkert att bli jättebra när det blir färdigt.

Hjärtflimmer?

Uscha idag har jag verkligen haft mycket knas med hjärtrytmen. Det är så jäkla jobbigt. Nu tickar hjärtat fort, fort en kort stund. Om jag hostar till kraftigt slutar det för en stund för att sedan komma igen. Det är läkigt och jobbigt.
Jag blir ju så rädd och det blir ju inte bättre av det precis.
Jag vet inte om det är hjärtflimmer jag har. Är det så ska man äta Varan enligt min doktor och det vill jag INTE!
Vet inte heller hur dom ska kunna konstatera om det är flimmer. Det är ju inte hela tiden jag känner av det. Det kan gå dagar då jag inte känner något alls och sedan kommer det dagar då jag då och då känner av det. I dag har det varit extra mycket "flimmer".
Jag får nog kolla upp detta med min doktor igen.

I veckan som gick var jag barnvakt till lillgodingen Max. Så enkel att ha att göra med. När mamma gick vinkade han bara och gav henne en puss, sedan lekte vi vidare. Efter 1½ tim var det dags för mig att lägga honom och det gick som en dans. Välling, napp och mörkt rum och han somnade som en liten stock.

I morgon ska vi vara barnvakt till Mathilda och Melker. Sandra och Micke ska på fin 50-årsfest. Vi får väl se vad vi hittar på med barnen. Dom brukar vara sugna på museum.

På söndag ska vi sjunga med kören i Gränby Centrum igen. Vi vann ju körkampen och vann 20000 kr som vi skänker till Grottan. Dom har aktiviteter för hemlösa. På söndag ska pengarna lämnas över och vi ska sjunga fyra låtar:
Hallelujah av Leonard Cohen
Fields of Gold av Sting
Bad Romance av Lady Gaga
Live is Life av Opus

Hoppas att hjärtat slutat att bråka med mig tills dess.





Bio och shopping

I dag har Stefan, Sandra och jag varit i Kista. Sandra ska på fin 50-års fest så hon behövde hitta något fint att ha på sig och samtidigt skulle vi se Änglagård 3. Vi var ute i god tid och hann med en massa affärer. Sandra var som ett barn på tivoli. Så roligt att shoppa nu när kilona rasar. Jag blir så glad när jag ser hennes glädje och ökade självförtroende. Det blev både stövletter och klänning. Blanka tights och volangtopp. Kul.
Själv hittade jag en blommig kjol och en lila tunika med volang. Köpte ett par halsband också. Stefan köpte skidvalla!
Än har vi inte hunnit ut på någon skidtur mer än den på vår baksida i går.

Efter shoppingen blev det bio. Filmen var bra. Lite sorgligt kändes det när vi i en av tillbakablickarna i filmen fick se Per Oscarsson begravas. Just tillbakablickarna var kul att se. Att se hur alla skådisarna åldrats. Dom såg så himla unga ut i det tidigare filmerna.
Det jag gillar Colin Nutleys filmer är bl.a. alla fina naturbilder men också att skådespelarna pratar som folk pratar i verkligheten. Det låter inte som repliker. Molly Nutley var jätteduktig som skådis.
Efter filmen kom Sandra på att hon nog ville ha tag på ett linne att ha under klänningen så det blev en vända i butikerna igen.
På hemvägen vräkte regnet ner. Trist.
När vi kom hem blev det slömiddag, rester från igår, innan vi tittade på Stjärnorna på slottet.


Stefan försöker spåra i snön i trädgården.

Det gick inte så bra att åka i den djupa snön.


Mina fynd i dag. Det andra halsbandet fick Sandra med sig hem.

Nygamla skidor....

Nu har Stefan bytt ut mina gamla bindningar på skidorna till mer moderna sådana.








Nästa helg ska vi försöka komma ut och åka lite skidor. Det är nog drygt 15 år sedan jag åkte skidor på längden. I mars ska vi åka med familjen Åström till Kungsberget. Dom åker utför och vi åker på längden.


Nyår i Kalmar

På torsdagsmorgonen hämtade vi upp mamma och påbörjade resan mot Kalmar.
Efter två stopp för fika och mat var vi framme vid 15-tiden.

När vi var fikat stack vi in till stan för att handla mat till nyårsafton. Stefan gick in på Stadium och köpte pjäxor till honom och mig. Kvällen var lugn och trevlig.


Mina nya pjäxor.

På nyårsaftonens förmiddag fick vi för oss att vi ville ha något spel så vi stack in till Maxi.
Där hittade vi ett spel som heter Bon Apetit samt ett Yatzy. Vi hittade även lite rea-kläder.
Inger köpte två tunikor, jag och mamma köpte ett varsitt linne. Mamma hittade också en cerisrosa mössa och fingervantar i samma färg. Jag köpte också ett Mirakel Kit för mina naglar som inte återhämtat sig sedan jag tog bort syntetnaglarna i april.



När vi kom tillbaka hem gjorde jag en potatis och purjolökssoppa som vi åt till lunch.

Kvällens meny som jag lagade till:

Förrätt: Toast Skagen med vitt vin till


Huvudrätt: Kycklingfilé med Gorgonzolasås, valnötter och klyftpotatis.
Rött vin.



Viol och vaniljglass med blåbär och hallon. Kaffe.


Inger, Mamma, Stefan och jag. Jag ser ut som om jag vore gravid för att jag pressade mig mot ledstången.

Innan tolvslaget spelade vi spelen vi köpt tidigare på dagen.

Klockan tolv skålade vi i champagne och var ute och tittade på fyrverkerierna.
Det blev en lugn, trevlig och alldeles perfekt nyårsafton.
Sånt gillar jag.

Nyårsdagen blev otroligt slapp. Det var riktigt skitväder ute och vi satt mest och slappade i soffan.
På eftermiddagen kom ingers X Lennart på besök. Han hade med sig sina systerdöttrars lilla Franska bulldog Hugo.
En otroligt charmig liten hund.



Efter någon timma hoppade han upp och lade sig på mina ben körde ner nosen mellan mina knän och somnade.
När man kliade honom på halsen spann han som en katt fast högre.


Till middag gjorde jag fläskkotletter med gudomligt god sås och kokt potatis. Lennart stannade och åt med oss. Trevligt.

I morse klev vi upp tidigt. Inger skulle jobba och vi andra packade ihop allt. 06,30 lämnade vi Kalmar för denna gång.
Kl. 12 var vi hemma igen.






Mellandagarna.....

Vi gick upp tidgt på juldagsmorgonen för att komma iväg till Iffe & Kerstin i Huskvarna. Vi hade inte tänkt åka dit i julhelgen i år.
Vi brukar alltid tillbringa några dagar hos/med dem. Dom har ju varit Stefans reservföräldrar i hela hans liv. Under hösten har Kerstin opererat sin höft och vi trodde att dom inte skulle orka med något besök. Men ett par dagar före jul ringde dom och undrade om vi skulle komma.
Vi hade bestämt att vi skulle fira nyår hos Inger i Kalmar så vi tvekade lite. Iffe och Kerstin börjar bli gamla och lite halvskruttiga och vi vet inte hur länge vi får ha dom kvar så vi beslöt oss för att ändå åka. Det innebar att vi fick göra två långa resor inom loppet av en vecka.
Vi var framme i Huskvarna på eftermiddagen och bjöds då på glögg som vanligt. På annandagen blev det ett besök på A6 Center (som vanligt) enda skillnaden var att jag åkte därifrån tomhänt, inte vanligt. Nu var det bara Stefan och Kerstin som handlade. Iffe som mådde lite dåligt stannade hemma. När vi kom tillbaka hjälpte vi dem att sätta upp deras gardinuppsättning ordentligt. Dom hade bytt fönster och någon från kommunens fixarhjälp hade varit där och satt tillbaka gardinstänger och konisch. Det var dåligt gjort och allt hängde löst. Men ni ska det sitta länge.
Vi stannade i Huskvarna till måndag förmiddag.

På vägen hem stannade vi till hos Britt-Marie och Bosse i Mjölby. Där bjöds vi på kaffe och smarrigt fikabröd. Vi tittade på deras nya fina kök och pratade i någon timma innan vi åkte vidare hemåt. Det var fint väder och det var så otroligt vackert med all snö och solen som sken.

På tisdagen tog vi med oss mamma och åkte till Sollentuna Centrum. Hon ville köpa sig något att ha på sig Nyårsafton. Det var första gången jag var på Sollentuna C sedan dom byggde om. Det var stort och fint men ödsligt. Inte mycket kunder där. Ganska många exclusiva butiker. Vi hittade en t-shirt med paljetter till mamma på Gina Tricot. Jag hittade en vit tröja som var nedsatt till 74,50 och Stefan köpte en skjorta för ett hisnande belopp på Eton.
Jag hade beställt en klänning från Bonprix före jul men jag hörde inget fast det stod att jag skulle få en bekräftelse på e-posten vilket jag aldrig fick och den kom inte på posten så jag var på jakt efter något annat.
Vi åkte vidare till Stinsen där Stefan skulle in på Clas Ohlson. Vi delade på oss och mamma och jag gick på jakt efter kläder. Mamma hittade ett par fina skor på Eurosko, ett par svarta byxor på Esprit och en kofta på HM. Jag hittade en lite kofta med volang på HM och en topp på MQ.
Mamma följde med oss hem och åt middag och tillbringade kvällen med oss.

På onsdagen tog vi en tur ut till Nicklas och Max. Sandra var i stan så henne träffade vi inte. Max och jag lekte medan Stefan, Nicklas och hans kompis Peter satt och fikade och pratade. På onsdagen fick jag ett SMS att min beställda klänning fanns att hämta på Coop. Den som jag velat ha till julafton.

Klänningen jag väntat på.