Julafton

 
Till frukost hade vi tänkt äta julgröt men jag vågade inte med tanke på magen. Det blev den vanliga gröten istället. Halv ett hämtade vi upp mamma och åkte till pappa på Ärlinghem. Han mådde inte så bra. han ville inte vara med de andra som satt vid långbord och åt julmat. Mamma tog med honom in i matsalen och lyckades få i honom en halv sillbit. Han ville inte ha något. Stefan och jag bjöds på kaffe och kaka men han ville inte ha det heller. Stefan åkte iväg en stund och köpte en julblomma att ta med till fam. Åström. mamma och jag försökte ta reda på vad det var med pappa men det lyckades inget vidare. Han visste nog inte riktigt själv vad han ville. Vid ett tillfälle började han "trampa" med det friska benet och ögonen blev klotrunda på honom. Jag trodde nästan att han fick en stroke men det lugnade ner sig. Till slut fick dom lägga honom för att vila. Han vill aldrig ligga och vila på dagen men nu fick han ge med sig. Det kändes inte roligt att lämna honom och veta att han låg där medan vi firade julafton hemma.
Vi åkte hem och bytte om, packade in alla julklappar och mat i bilen och åkte ner till Hallonstigen.
Precis när vi kom började Kalle och hans vänner. Vi drack kaffe och glögg. När Kalle var slut kom även Sandra, Nicklas och Max. Vi plockade fram maten och åt. Barnen åt inte så mycket och blev lite otåliga på oss som åt såååå länge. När vi plockat av bordet och ställt undan maten var det så dags för julklappsutdelning. Ingen tomte i år vilket Max nog tyckte var konstigt. Melker och Mathilda delade ut paketen och som vanligt var det många paket till varje barn.
Jag fick en bok. Jonas Gardells, Torka aldrig tårar utan handskar, Kärleken. Av barnen fick vi en fin korg med delikatesser. Vi fick också en almanacka med bilder på Mathilda och Melker. foto Vi har även en fotoförstoring på alla tre att vänta.
När alla paket öppnats och barnen lekt lite med sina julklappar var det dags för bytesjulklappar. Som tidigare jular spelade vi tärning och bytte på 1 och 6. Det blev en kort omgång och jag fick två pocketböcker. Stefan fick också en bok, Trot om ni vill, otroligt men sant. Ja, alltså den heter så.
Vi fikade och barnen pysslade med sina julklappar en stund till. Innan vi valde att bryta upp. Vi var trötta och inte riktigt i form med tanke på allt som varit. Dels med pappa men också Stefans förestående operation som så snöpligt ställdes in och flyttades. Micke hade blivit dålig i magen när han åt lunch på en restaurang ett par dagar innan och mådde inte riktigt bra ännu.
Mamma, Stefan och jag gick hem till oss. Vi smakade på Janssons frestelsen som jag gjort. Den var jättegod. Vi tittade lite på TV innan vi gick till sängs. Mamma sov över.
 
Paket som väntar på att delas ut.
 
Sandra Ö plockar fram mat till julbordet.
 
Julmaten. Jag vågade inte äta så mycket men det jag åt var gott.
 
 
Fina Mamma 83 år ung.
 
  
 
 
 
 
Max med bärgaren han fick av oss.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: annika

Åh kära fina Marianne! Nu mäste jag ju bara avslöja att jag tjuvkikar på Sandras mammas blogg. Men vilken fin härlig bild på din mamma! Ungbrutta ju! Vad fin hon är!

2012-12-29 @ 22:49:10
Postat av: Marianne

Hej Annika. Kul att du kikar in här ibland. Ja visst är hon snygg. Ser man henne på håll ute så ser hon ut som en yngre kvinna. Jag ska hälsa henne vad du skrivit. Hon har varit så rädd för att ha klänning :)

2012-12-30 @ 08:14:47
Postat av: annika

Den där klänningen behöver hon verkligen inte vara rädd att ta på sig igen! ;-) den klär henne perfekt.

2012-12-30 @ 09:42:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback