Äntligen.....

.....har Carina börjat jobba så smått igen efter sin förlossning. Som jag väntat! Nu har Sandra beställt tid för klippning åt oss! Det blir den 27 november! Jag får stå ut! Men skönt ska det bli.

Tråkigt....

...ännu en trist sjukdag har gått. Jag hatar att vara sjuk. Jag vill kunna göra allt som jag brukar göra.
Om jag får sova i natt kommer jag att gå till jobbet i morgon. Det får väl bli varannan dag om det är så att det blir sämre igen.
Grönan

Som tur var kom TARA. Lite förströelse i tristessen.

På eftermiddagen kom Mathilda och höll mig lite sällskap. Vi lekte med Barbiedocksfamiljen.
Dom fick gå på Gröna Lund!

Grö

Dockorna åker karusell i stora fruktskålen. Närmast kameran spökhuset. i övre vänstra hörnet står restaurangen. Mitt i står fritt fall i form av en upp och nervänd vas. Längst bort står fiskdammen och i övre högra hörnet står vilda musen i form av ett bilgarage.
Ja, ja vad gör man inte för att få tiden att gå. Kul hade vi i alla fall.

Bakslag

Usch vilken natt! Jag har suttit i en fotölj och sovit ca 1 tim. Jag har haft såna fruktansvärda hostattacker.
Ett tag trodde jag att jag skulle kvävas eller kräkas. Jag fick inte luft mellan attackerna och jag fick kväljningar.
När jag vaknade vid 6-tiden i morse hade jag en blixtrande huvudvärk pga sömnbrist. Det var bara att sjukanmäla sig igen. 1 dag hann jag jobba. Hoppas att det var en enstaka hostnatt så att det inte är detta jag har att vänta mig framöver. Jag som kände mig ganska okej i går kväll.
Vi var och satte upp tapetbården i S & M sovrum. Stefan satte upp persienner och gardinstång och jag strök och satte upp gardinkappan. Micke skruvade på benen på sängarna och sedan kunde dom göra iordning och sova där. Det blev jättefint. Kul.
Jag var och köpte tyget till draperi och tyg till köksgardinerna. Nu är det bara att sy dom.

Mathildas gardin
Gardintyg kök
Draperityg

Högst upp Mathildas gardintyg (såklart), därefter tyget till köksgardiner och sist draperityget.
Lite mörka bilder men jag tror det blir utmärkt.

Ringde..

..och bokade av min hjärtröntgen som jag skulle gjort i dag. Skit också. Men det går ju inte att göra ett arbets EKG med isotopröntgen i mitt tillstånd. Ny tid............
8 och 10 januari 2007.
Jag som väntat så länge redan. Inte bra.

Whiskyröst

..har jag idag! Det började i går och jag låter värre en whiskypimplande cowboy eller nåt.
Men för övrigt ä det rätt OK. Kanske beror det på att jag busade runt rätt bra med Mathilda och Melker medan vi väntade på snickaren som skulle komma.
Kunde i alla fall hjälpa till lite i helgen med flyttbestyren. Vi satte upp gardinstänger och gardiner i vardagsrummet, sedan var jag barnvakt på IKEA i lördags. Jag hade ingen ork att titta på något för egen del, men Sandra hittade lite av det hon skulle ha.
På kvällen åt vi halloweenmiddag hos fam. Åström Jr. Även fam. Åström Sr. var med. Trevligt.
Stefan och jag var på Jysk och köpte persienner till familjen. Där hittade jag ett fint tyg till köksgardiner. 5 m för endast 99,00. Vit botten med blå blomrankor. När Sandra fick se det ville hon med ha det. Hittade också ett tjockt tyg som jag tycker skulle vara jättefint till draperi i deras hall. Sandra litade på min smak så idag efter jobbet åker jag och köper det. Hoppas att hon blir nöjd.
När vi lämnade nya huset i går kväll var fönstren i S & M:s sovrum utbytta. Dörren till Mathildas dörr uppsågad och kattvinden i hennes del var så gott som färdig. Kul att se hur mycket som blivit gjort när kvällen kommer.
Sydde nästan färdigt mina köksgardiner på kvällen.
Host, host

Fredag...

brukar vara veckans bästa dag...
Så skönt att bara jobba halva dagen och sedan gå hem och fika.
Men nu är jag sjuk och hemma hela dagen.
Det känns i alla fall bättre än i går så förhoppningsvis orkar jag åka med Sandra till IKEA i morgon.
Nu inväntar jag Stefan och lite förmiddagsfika.


Ännu en dag....

.....har släpat sig fram. Nu vill jag bli frisk igen. Jag har sovit en dryg timme medan Stefan satt på ögonakuten, stackarn. Tur att han åkte in, han hade ett tryck på över 50 i ögat. Det blir ett nytt besök i morgon bitti.
Sandra, kom förbi och lämnade tillbaka min bil som hon haft idag. Hon såg trött och uppgiven ut. Lilla gumman, det strular med än det ena än det andra. Men snart är det väl slut på tjafset får vi hoppas.
Hon har tusen saker att tänka på och fixa hela tiden. 
Skulle vilja hjälpa henne mer, men just nu orkar jag inte. Hoppas att jag mår bättre i helgen. 
Nu är det snart dags att hoppa i säng. 

Bara...

... skit på TV på dagtid! Nu är Oprah slut också.
dags att ta tag i boken om jag orkar.....

Jag har läst...

...ut Kärleksbarn av Lotta Thell nu. Enligt min mening skulle den kunna vara en tredjedel så tjock som den är nu. Ämnet är hemskt, och hon är otroligt stark och allt sånt, men det är fruktansvärt mycket upprepningar och tillbakablickar med rätt lika innehåll.
Kanske ska man inte läsa hennes böcker efter varandra. Men jag vill fortfarande veta vad som hänt henne efter det att barnet föddes...så kommer det en bok till köper jag nog den också.
Ska nu börja på en bok som jag fick av misstag då jag glömt avbeställa den. Försvinnanden av Jodi Picoult. Vad jag vet har jag aldrig läst något av henne och har ingen aning om vad som väntar.

Är nog riktigt dålig....

jag slötittar på Oprah på TV.....hmmmm

Usch, usch...

Efter en enda sjukdag känner jag mig helt uttråkad! Jag orkar nästan ingenting. Allt sånt man tänkt göra om man eventuellt blir sjuk...det orkar man inte! Ingenting smakar något.... och man bara ligger på soffan eller sängen. Det är skittråkigt.
Kom på i morse att jag varit sjuk fler gånger det senaste året, än jag tidigare varit på säkert 10 år. Funderar på om det beror på den psykiska påfrestning som Pappas inneburit för mig. En magsjuka i oktober 2005, magkatarr i mars och nu superförkyld. Jag hatar att vara sjuk. Dessutom vet jag inte hur det kommer att  gå med isotopröntgen på måndag.
Stefan som också är jätteförkyld har dessutom fått problem med sitt öga. Han har åkt till Akademiska för att kolla det.
Han är något piggare än mig, så han jobbar hemifrån. Skönt med lite sällskap.

Tyvärr...

...gick det inte att få fram något ur vår kraschade hårddisk...
Shit happens...

Utmanad

av Sandra Ö

A is for age: 53
B is for booze of choice: Rött vin eller whisky
C is for favourite car: Audi  
D is for your dad’s name: Sven
E is for essential items to bring to a party: Partyhumör
F is for favourite song at the moment: You are loved av Josh Groban, Oh Father med Linda
G is for favourite game: Har inget, möjligvis Clear då på ICA:s hemsida
H is for home town: Stockholm
I is for instruments you play: Inget, tyvärr
J is for jam or jelly you like: Drottningsylt
K is for kids: Sandra och Nicklas
L is for living arrangements: Villa
M is for mother’s name: Britt
O is for overnight hospital stays: 1 när jag opererade armen, 1 pga av blödning när jag var gravid och två gånger på BB
P is for phobias: Ormar
Q is for quotes you like: Behandla andra som du själv vill bli behandlad
R is for relationship that lasted the longest: Nuvarande
S is for superb acter/ris: Lena Endre är den jag kommer på just nu
T is for time you wake up: 06,00
U is for underwear: Hipster
V is for vegetables you love: Avocado bl.a.
W is for weekend plans: Fortsätta hjälpa fam. Åström med flytten.
X is for x-rays you’ve had: 1 gång varje år hos tandis
Y is for yummy food you make: Kyckling eller fläskfilé av något slag
Z is for zodiac sign: Tvilling
Å är åt dem du vill skicka listan vidare till: Några få som vill ha
Ä är för älsklingstrend: ------
Ö är för en önskan just nu: Att tidningar och TV slutar skriva och visa så mycket skit. 

Usch!

En usel natt! Vi har blivit så förkylda, både Stefan och jag. Kl. 03 i natt satt vi i köket och drack te med honung. Jag tog en magnesyl och gick och lade mig igen. Som tur var så somnade jag om. Men i dag blir jag hemma för att kurera mig. Vill INTE missa hjärtröntgen på måndag. Stefan åkte på kurs på förmiddagen men kommer hem sedan. Ska göra en riktigt stark köttfärssås till lunch idag.

Piggare

I dag är jag piggare. I går kväll efter att Sandra fått Melker att sova, gick jag ner till nya huset och hjälpte Stefan med de sista bitarna tapet. Sedan gick jag tillbaka hem och tog mig an disken. Jag var helt slut så när klockan var halv tio gick jag och lade mig. Jag läste några sidor i Kärleksbarn, men jag orkade inte så länge. Jag sov nog som en stock före tio. Jag proppade i öronproppar för att slippa höra Stefans snarkningar, sedan somnade jag och snarkade så högt att Sandra hörde det ut i hallen. Hihi. Har dragit på mig en förkylning så jag är irriterad i halsen och lite snorig. Det är inte så bra med tanke på Isotopröntgen som jag ska genomgå på måndag. Jag hoppas att det inte bli värre för jag vill inte skjuta på den. Jag har väntat så länge och vill verkligen få klart om jag har kärlkramp eller inte. Själv tror jag ju inte det, och hoppas att jag har rätt.
Jag sov i alla fall gott hela natten. Det var så skönt att vakna i morse och känna att man sovit ordentligt.
Det blir lite kaosartat nu på morgonen när vi är så många som ska i väg samtidigt, men det går jättebra ändå. Jobbigast är det nog för barnen. Allt i deras värld är ju lite upp och ner just nu. Men snart blir det bättre. Tur att dom är så vana att vara hemma hos oss. Dom vet ju var allt finns och kan känna sig "hemma".
Jag blir lite orolig för Mamma som varit på Centrum i går och blivit så trött att hon inte orkade gå den lilla biten hem. Hon fick ta bussen. Med sitt hjärta måste hon ta det lugnt. Men det gör hon ju inte. Jag orkar helt enkelt inte med mer oro just nu. Hon är ju gammal och hon har ett dåligt hjärta, vad som helst kan hända. Och det får det inte! Jag tror att hon måste hålla sig sysselsatt för att hon har tråkigt när inte Pappa är hemma och när han är hemma blir det tungt och jobbigt för henne. Hur löser man det.....

Trött, så himla trött

Efter att ha hjälpt fam. Åström att flytta i helgen och därefter tapetsera om deras nya sovrum, med snedtak och med mönsterpassning, trodde jag att jag skulle somna som en klubbad oxe i går kväll. Men icke! När jag väl kom ner mellan lakanen var jag så trött men ändå så pigg!

Medan jag låg och räknade från 300 och nedåt (vilket brukar funka) sov och snarkade Stefan. Fam Åström sov (tror jag) också, medan minuterna rusade med en förfärande hastighet mot väckning. Man blir något nojjig när man inte kan somna och vet att man snart måste gå upp.

Jag hade precis slumrat till när jag skulle vända mig från höger sida till ryggläge och vaknar med ett ryck av att allt bara snurrar. Det kändes som att sitta på en karusell i rasade fart. Detta har hänt mig en gång tidigare för inte så länge sedan, då var min tanke bara att det nog var från nacken eller ryggen och jag somnade om. När jag vaknade märktes ingenting. Men denna gång blev jag riktigt rädd. Jag har haft ont vid vänster öga några dagar (det kommer ett litet ”hugg” då och då under dagen) så nu blev min första tanke, tänk om det är en propp! Jag försökte lugna ner mig med att det bara kommer från nacken, men det var svårt. Var tvungen att gå upp och gå på toa. Det snurrade ingenting. Gick och lade mig igen och efter en lite stund vaknade Stefan och gick också på toa. Vi pratade lite innan han somnade om igen.

Efter en stund hörde jag Melker gråta efter att han trillat av madrassen, men han tystnade snabbt. Jag räknade och räknade. För första gången kom jag faktiskt till 0! Då började jag räkna från 1 – 300 i stället. Till slut runt fyratiden måste jag ha somnat. Vår klockradio går igång 05,50!

Vi låg kvar till kl. 06,40. Vi var nog fruktansvärt trötta allihop. Micke var redan på väg till jobbet. Han tog bussen 06,20

Nu efter lunchen är jag så trött!

Ja!

Då var vi igång igen.
Hur klarade man sig innan man hade datorn?
Men nu är det mycket att fixa till igen...
Det får bli efter helgen.
I morgon blir det flytthjälp åt fam. Åström

Dagens fundering

Jag har aldrig känt att vi har blivit riktigt insläppta i Stefans släkt.

Vi träffar dom en gång varje år när K fyller år. K & I träffar vi ju några gånger om året och där känner och vet jag ju att vi släpps in. Men när I & K och kusinerna träffas till midsommar och nyår, då får vi aldrig vara med. Jag vill ju inte tro att det skulle bero på att Stefan är adopterad. Vi har ju aldrig utmärkt oss på något sätt. Är inga stökiga fyllon på fester eller så.

Är inte kaxiga eller otrevliga. Jag har sårt att tro att det skulle bero på mig, eller?

Den gången om året som vi ses hos K känner jag mig alltid utanför och lite underlägsen, när dom andra pratar med varandra om sina gemensamma bekanta och sina fester. Dom har ju på så sett en annan gemenskap där inte vi får plats.

I min familj släpps alla som vill in på ett helt annat sätt.

Det känns lite trist att det är så tycker jag. För den dagen I & K går bort, kommer vi att tappa den sidan av släkten.


20 cm....

snö har fallit i Dalarna, här är det höstrusk och nu börjar det bli dags att beställa julbord!
Usch jag längtar tillbaka till Cyperns sol, värme och salta bad.
Var är min stora Lottovinst????

Pärlor

I går skickade jag en beställning på ett smycke pysselset. Det var ICA kuriren som hade något erbjudande för sina prenumeranter. Man fick beställa ett krafigt rabatterat paket från Slöjd-Detaljer. Jag hoppas att jag hinner få det tills det är min tur att ha, snack-juntan. Då kanske det kan bli pysseljunta. Tänkte beställa ett julkortspysselpaket med. Får se hur jag gör med det. Jag vill pyssla mer!

Applåder

Nu har vi precis fått veta att vi på företaget klappar i händerna i 110 decibel!
Vi har en skyddsingenjör här som mäter buller och just nu informerar dom anställda om buller och bullerskador.
Jag smet ifrån efter applåden eftersom jag inte är utsatt för buller på det sättet.
Men jag är fortfarande tung i huvudet. Ska nog ta en huvudvärkstablett så får viu se om det ger med sig.

Mor och systerträff

Vi fick en riktigt trevlig kväll, jag, Mamma och syrrorna. Jag tror inte att det finns fler som kan bli så fnittriga och flamsiga som vi. Speciellt efter ett glas vin. För att en liten stund senare allvarligt diskutera Pappas sjukdom och hur det förändrat oss och våra liv. Eva fortsätter att hävda att Pappa förstår allt och i princip är samma människa som innan., medan vi andra inte tror det. Vi tycker och tror att han har en hel del skador som förändrat honom rätt mycket. Eva tror också att Pappa inte är så missnöjd med sin situation som vi andra tror. Där har hon faktiskt ändrat sig rejält. Åtminstone Mamma och jag tror att han nog ibland helst skulle vilja få sluta. Mamma som ser honom i stort sett varje dag borde ju känna det bäst tycker man. Men, men, ingen vet ju vad som rör sig i hans huvud numera.

Sandra kom och hämtade sina flyttkartonger som Eva och Mamma köpt åt henne på IKEA.

Hon råkade komma när vi var som mest fnittriga. Stackars henne. Tyvärr hade hon inte tid att stanna och fika med oss.

Strax efter 22 promenerade dom med mig hem. Det var skönt att komma ut lite. Jag hade varit tung i huvudet hela dagen och inte blev det så mycket bättre efter en liten, liten Whisky och 1 ½ glas rött. Eva och Inger följde med in och beundrade våra nya möbler innan dom gick hem till Mamma igen.

Hade svårt att somna pga av huvudet och att Stefan började snarka eller mer rossla (eller hur jag ska beskriva det). Sista gången jag tittade på klockan var den 00,32. Blä! Sedan slår klockradion på 05,50.


Var tvungen att

kolla hur mycket jag ätit hitills i dag. Klockan är nu 15,25:

Kl. 06,30

½ portion havregrynsgröt, 2 msk blåbär

1 mjuk grov macka med räkost, avocado och tomat

½ knäckemacka med lite hummus och tomat

½ apelsin

1 kopp tea

 Kl. 09,00

1 kopp kaffe

 Kl. 10,00-11,30

1 banan

1 clementin

 Kl. 12,00

1 ordinär portion pasta med kyckling, räkor och ärtor

1 glas vatten

1 kopp kaffe
Kl. 13,00-14,30
1 äpple
Kl. 15,00
1 kopp kaffe

För mycket kaffe ser jag. Men annars inte speciellt mycket tycker jag. Måste ha någon svamp som växer i magen.Hårddisken

kanske kan räddas! En jobbarkompis till Stefan har en kompis som eventuellt kan fixa det åt oss. Vore ju guld om vi kunde rädda lite foton och framför allt lite mail som känns viktiga.
Vi håller tummarna för att han lyckas.
För övrigt blir det ingen tårta idag! Jag är proppmätt! fast jag inte ätit speciellt mycket. Lite saffranskyckling med räkor och pasta. Det var ingen stor portion heller. Vet inte varför jag blir så proppmätt. Kanske min mage krympt ihop pga av orolig tarm under så många år. Hmmm konstigt!

Tisdagskvällen

blev ganska lugn. Direkt när jag kom hem bytte jag om och tog mina stavar för en 1 timmes promenad runt Husby k:a. Det var friskt och skönt i luften. När jag kom hem hade Stefan kommit hem med Sushi.
Efter maten kom A och kopplade in vår nya värmeluftpump. Därefter slog vi oss ner i vår nya sköna soffa och kollade på TV resten av kvällen.
Det blev. Äntligen Hemma. Toppform och 45 min om Mikael Persbrandt. Sedan var det bara att hoppa i bingen för att orka upp i morse. Vi var tidiga pga att jag ska till Mamma efter jobbet och träffa mina syrror i kväll, så då vill jag komma ifrån lite tidigare. Det ska bli kul. Vi träffas ju inte allt för ofta eftersom Inger bor i Kalmar.

Har upptäckt att...

..det kanske är så bra att läsa bok efter bok av samma författare. Så där efter varandra liksom.
Det känns som om det blir lite mycket upprepningar. Det går att skumma rätt mycket.
Om man läst, som jag har gjort nu, 3 böcker på rad som alla handlar om en person och hennes väg ur missbruk så skulle bok nummer 4 kunna vara hälften så tjock. Men alla är ju inte som jag.
Och hur som helst är det intressant men hemsk läsning. Hoppas att det gått riktigt bra för henne och hennes familj.

Besiktigad och godkänd.

I dag var jag på hälsokontroll. Och klarade mig jättebra. Mina värden var utmärkta. Vissa till och med mycket bra. Det enda som var på gränsen var mitt blodtryck som var 150/80. Men jag tror att det dels beror på att jag inte fick vila innan och dels på att precis när hon skulle sätta på blodtrycksmanschetten så pratade vi om hur det var när Pappa insjuknade i sin stroke. Jag har ju fortfarande en avvikelse i EKG:t men hjärtat är ju under utredning. Min dom över det får jag efter den 1 november då jag varit på Isotopröntgen.
Jag är nu 163 cm lång. Har alltid tidigare varit 161 cm. Ända tills förrförra året då jag skulle förnya passet. När jag mätte mig hos passpolisen var jag 162,5 cm. När jag senare mätte mig på hälsokontrollen visade den också 162,5 cm. Men nu var jag alltså 163 cm. Trodde att man blev kortare med åren. Kärringen mot strömmen alltså! 

Idag kom hon

vår lilla plåtis som försvann igår. Hon hade kört vilse och till slut givit upp och åkt hem igen. Verkar vara en tjej med skinn på näsan. Det kan nog behövas, även om killarna här alltid är väldigt snälla.

Jag läste ut

Lotta Thells tredje bok i går.... Bortom ljus och mörker.
En bok som verkligen berör..
Usch, att det finns människor som lever ett sådant liv och att suget efter drogerna kan vara
så starkt att man skiter i allt annat. Skrämmande. 
Ändå finns det en sådan värme mellan bokens huvudperson Eva och hennes nerknarkade ungdomsvän Sebastian. Två så trasiga människor på samhällets absoluta botten. Och man förundras över hur Evas man orkar kämpa för henne. Kämpa mot all byråkrati och dumheter inom narkomanvården.
Nu har jag påbörjat hennes senaste bok ......Kärleksbarn.

Nu trillar dom

bort en efter en verkar det som, våra nya ministrar.
Blir det någon kvar tro. Någon som klarar tidningarnas granskning och drev. Konstig tid vi lever i. Undrar hur det skulle sett ut om man så lätt kunnat ta fram såna här uppgifter tidigare i historien? Var dom ärligare förr eller hade dom bara tur. Vem vet.
Jag vet i alla fall att jag tyvärr även har ärvt Mammas och Evas problem med lederna. Jag har börjat känna av fingertoppsleden på vänster pekfinger. Den känn stel och i bland ömmar det. Som sagt, det är inte bara de goda man ärver, tyvärr.
Nyponpulver tack!

Vårt nya tillskott..

på firman, dök aldrig upp!
Hon som ska jobba med ett typiskt manligt jobb och som det pratats om och väntats på. Kom aldrig... och har inte hört av sig heller. Jag skulle få sällskap på den kvinnliga sidan, men nu blev det inte så. Typiskt kärringar sa någon lite tyst i fikarummet. Fast jag hörde allt.
Är det någon som troget varit här i stort sett varje dag, så är det jag! Jag är dessutom den enda av de anställda som nästan aldrig är sjuk. Så det så!


En sån härlig helg...

det blev. I lördags var vi på Ulriksdal och köpte ett nytt körsbärsträd, i stället för det gamla som vi tagit ner.
Det blev ett "mini" träd. Det ska inte bli högre än 3 m enligt en man som jobbade på Ulriksdal. Vi får väl se.
Vi åt goda mackor och fikade. Jag köpte även två rosa och två vita cyklamen till köksfönstret.
På kvällen åkte A-M & E, Stefan och jag till B för att äta middag. En middag som vi skjutit på sedan sensommaren. Det var från början meningen att vi skulle äta kräftor, men vi fick aldrig till en tid när alla kunde. Nu blev det höst/viltgryta i stället. Det var gott och trevligt. Vi åkte hemåt strax efter 23.
I går åkte Mamma, Pappa, Stefan och jag till Saltsjöbaden för att äta lunch med Eva & Thord. En ljuvligt varm och skön dag blev det. Soln gassade på deras veranda som om det varit en sommardag. Vi fick grillad fläskfilé med härligt god potatsgratäng och sallad. Mycket gott. Till kaffet kom även C och H med Alva.
Vi blev kvar där till tretiden. Då var Pappa så trött, så trött.
Efter att vi lämnat av Mamma och Pappa hemma, åkte vi till Coop och handlade lite.  När vi kom hem slank vi in hos A-M och E och tittade på deras arbete med att tapetsera om vardagsrummet. Det blev ljust och snyggt.
Kvällen blev lugn förutom att datorn kraschade.
Sammantaget en mycket skön och trevlig helg.

Excel

..problemet löst. Stefan löste det.
Skit vore det väl annars. Hihi
Han går ju kursen just nu.
Sandra du kan släppa det, du har ju nog att tänka på ändå, dessa dagar.

Krasch, bom, bang...

....så rasade vår dator.
Och som vanligt har vi varit dåliga på att spara. Värst är väl alla foton. Men det är världsligt, hur ofta tittar man på korten i efterhand? Väldigt sällan. Tyvärr hann ingen annan se korten från Cypern. Så! vi får väl åka tillbaka och göra om allt. Ja, så måste det bli!

Mitt hjärta

har party i dag igen... magen är lite bubblig. Jag tror på ett samband där.

Har ätit middag med Sandra. Rostbiffsallad. Trevligt.
Sandra försökte hjälpa mig med ett excel-problem. Hon lyckades inte på en gång, men hon kommer att göra det. Det är jag övertygad om. Hon är smart den damen.

Det gick jättebra..

...för Pappa i går. Dom var förvånade över hur bra det gick för honom att manövrera rullstolen med joystick. Vad skönt för Mamma. Då slipper hon den gamla tunga stolen.

Kvällen i går gick åt till 1 timmes gång på löpbandet, lite dammsugning och lite läsning. En behaglig kväll i ensamhet.

Ett år idag ...

sedan Pappa insjuknade i den kastastrofala stroken.

http://marianneekwall.blogg.se/2005/october/pappa-sjuk-igen.html


I går kväll firade vi Mammas födelsedag. DEt var bara jag, Eva, Thord och Ville som var där. Mer orkar Pappa inte riktigt med. Det är så sorgligt att se honom. Han kan bara sitta och lyssna på hur vi pratar. Han kan ju inte delta i samtalet. Han skrattar till lite då och då, men vad det betyder vet jag inte. Tycker han att det man sagt är roligt eller är det bara någon typ av reflex. Han hade redan innan stroken lite svårt att höra om det var många som pratade samtidigt. Det har förmodligen inte blivit bättre nu och till det ska läggas att han hjärna inte förstår allt på en gång heller. Hur låter våra samtal inne i hans huvud? Vad får han ut av det? Ingen som vet tyvärr.
För övrigt var det trevligt.
I dag är Mamma och Pappa i Brandbergen för att prova ut en rullstol med joystick. Det är meningen att han ska kunna köra själv. Den gamla rullstolen är jobbig för Mamma, även om den har hjälpmotor.
Hoppas att det fungerar med joystick. Hoppas att hans hjärna kan koordinera rörelserna så att han klarar av svängar mm.

På TV3

och Renée Nybergs 45 min Visade dom i går kväll ett riktigt läskigt reportage:
Det handlade om hatbrott mot homosexuella.
Riktigt, riktigt otäckt. Det handlade om en "religiös" församling ledd av den pastor som hotade Sverige
i samband med att den öländske pastorn dömdes för sina predikningar om homosexuella. En församling som till största delen bestod av pastorns familj. `Många av medlemmarna var jurister och advokater och visste exakt vad dom kunde göra utan att bryta några lagar. Samveten verkade de inte vara utrustade med över huvud taget.
Vilka fruktansvärt hatiska människor! Hur kan man bära så mycket hat inom sig att man låter ganska små barn flera gånger om dagen bära omkring plakat med budskapet: Gud hatar bögar, på stadens gator. Skulle tro att flertalet inte hade en aning om vad plakatet betyder. Och att man är så okänslig att man demonstrerar utanför kyrkor där begravningar av homosexuella just pågår.
Att se och höra hatet som sprutade ur munnen på pastorns dotter var fruktansvärt obehagligt. När man ser sånt så förstår man att det pågår så många religionskrig.
Måste beundra den svenske journalisten, som själv är homosexuell och blivit utsatt för hatbrott. Hur kunde han hålla sig så lugn och sansad under intervjuverna. Han sa i slutet på reportaget att han inte vågat berätta för medlemmarna att han var homosexuell. Fullt förståeligt!
Även om jag inte riktigt förstår (eller förstår och förstår, det gör jag väl) så accepterar jag att en del väljer partners av sitt eget kön. Och tycker att det är upp till var och en. Jag har inga problem med det.
Undrar om medlemmarna i den församlingen är lyckliga människor. Tror inte det.


Att dom aldrig lär sig!

Nu är det nya regeringsmedlemmar som ska granskas i sömmarna.
Självklart ska de granskas, men man blir förvånad över vad journalisterna lyckas
gräva fram.
Svartbetalda barnflickor tidigt 90-tal. Obetald tv-avgift.
Inte för att jag försvarar det, men i ärlighetens namn. Finns det en enda människa i
Sverige som aldrig betalat någon svart eller smitit från någon avgift eller skatt. Jag tror
att dom är lätträknade. Det blir nog svårt att besätta en regering om man ska hitta någon
med absolut rent samvete. Även om man skulle önska det.
Sen slutar man ju aldrig att förvånas över dom taskiga förklaringar som dom utpekade kommer med.
Kan dom inte bara säga att, ja, jag betalade en barnflicka svart och det var så klart fel och det kommer
inte att ske igen. Eller nåt. Undrar om inte folk skulle acceptera det bättre än alla korkade bortförklaringar.
Finns det inte någon person som kan förbereda alla blivande politiker. Förbereda dom på vad som väntar av granskning och hjälpa dom med vettiga förklaringar. Och jag tror att ärlighet varar längst. Men så är jag blåögd också.
Kan också erkänna att inte heller jag skulle klara en sådan granskning. Och när jag försöker tänka ut om jag känner någon som skulle det, som aldrig någonsin gjort något som inte överensstämmer med lagen, så kommer jag bara fram till mina barnbarn! Så illa är det alltså.

I går kväll

Var jag hos A-M för den månatliga "snackjuntan". B och L var också med. Det var trevligt.
Men är det åldern som gör att man pratar hjärtan? Ja, så är det nog.
God paj fick vi och äppelkaka med vaniljsås till kaffet / teet.
Tur att jag gick en timme på löpbandet innan jag gick dit.
Nästa månad kommer dom till mig.
 

Mamma...

..fyller 77 år i dag. Grattis lilla Mamma.
Ringde och grattade henne i morse. Då var hon lite stressad pga hemtjänsten.
När Pappa kom hem senast från Arhem fick dom veta att nu skulle ett annat distrikt ta hand
om hemtjänsten för Pappa.
Den gamla personalen var ledsna och frågade om dom fick komma och hälsa på ändå.
Anledningen till att dom byter är att det nya distriktet har så få vårdtagare. Hur som helst. Personalen verkar bra, men det blir en del nyordningar. Det var bl.a. det som Mamma blev stressad av i morse.
Pappa har fått duscha måndag och torsdag tidigare. Nu skulle det ändras till tisdag och torsdag. I morse när dom kom frågade Mamma om inte Pappa skulle duscha, men det hade personalen inte alls hört. Dom hade inte planerat in det och visste inte hur dom skulle få tiden att räcka. Det blev ringande och dividerande innan dom lyckades få till det till slut. Men bara att duscha är väldigt jobbigt och påfrestande för Pappa. Blir det dessutom en massa tjafsande blir det nästan för mycket för honom. Han sov när jag pratade med Mamma. Hoppas att han är lite piggare till kvällen när vi ska fira Mamma lite stillsamt. 

Dessutom är det Harry i dag. Vi får tänka på Far / Svärfar och Farfar i hans himmel. (Fast vi är lite småsura över hans feghet gällande adoptionen av Stefan).

Tumrapport...

....den sitter kvar!
Dessutom har svullnaden och ömheten nästan försvunnit.
Konstigt, men skönt.

På fikat idag

pratade vi om ett TV program som U sett i går. Det var en kvinna som hade Ulcerös Colit. Hon hade blivit botad genom att var 14:e dag dricka en dryck med larvägg! I tarmen utvecklades äggen till larver som tydligen botade henne. Hon mådde prima nu. Bläsch! Sedan gick snacket vidare till blodiglar och fluglarver som används inom vården för att bota bensår och brännskador. Smaklig spis. Jag åt ingen macka!
Vår slutsats var i alla fall att vår tids mat är för ren för våra tarmar. Vi behöver nog dom larver och parasiter som dom förr fick i sig via sånt dom plockade i skog och mark och sedan åt.

Hörde en

bokrecension på P5 radio Sthlm. Boken hette: Varför har män bröstvårtor.
I den kunde man också få svaret på var fisen tar vägen om man inte släpper ut den!
Hihi... Precis sånt man går och grunnar på. Min första tanke var att den boken måste jag köpa.
Men: NEJ och åter NEJ! Nu köps det inga fler böcker förrän jag läst alla jag redan köpt, lånat eller fått. Så får det faktiskt bli! Har inte plats för mer just nu.
Har precis påbörjat: SVEK av Karin Alvtegen.

Askungen

I går var vi hos familjen Åström för att leka med barnen och äta middag. Och tänka sig! Jag fick vara Askungen! Kan det vara för att Askungen är den som städar och styvmor ger order. Det var väldigt stökigt i Mathildas rum när jag kom. Hihi... hon är smart den lilla tjejjen.
Tyvärr hann jag inte prata så mycket med Sandra och Micke, Mathilda vill att vi leker i hennes rum och då ska dörren vara stängd och ingen anna får vara med. Fast det dröjer kanske inte så många år innan hon börjar tycka att det är töntigt att leka med Mormor, så jag får väl ta tillvara tiden med henne. Melker lekte med Morfar, så klart! Dom har delat upp sig mellan oss, som tur är.
God mat fick vi också.
Mathilda fick sin lilla simkunnighets present som vi köpte på Cypern. Hon hade lyckats simma alldeles själv på simskolan. Vi som tränade så mycket på Cypern, men tydligen med lite fel teknik. Så kan det vara.
Nu blir det mycket roligare för henne när dom/vi åker ut nästa gång. Och hon är ju trots allt inte mer än 5 1/2. Tror inte att jag kunde simma vid den åldern heller.
På förmiddagen var vi i Uppsala och köpte ett sideboard på
www.mobelhuset.se 
Vi hade bestämt oss för ett med hela trädörrar, men det var inte lika snyggt i verkligheten som i katalogen.
Det blev det med glasdörrar i stället.
Sideboard
Väggdelen köpte vi inte. Vi hade sådan tur att just det här skåpet fanns hemma och var nedsatt i pris med 1000 kr. Pga av att någon kund beställt det men sedan inte löst ut det.

Vi var även på IKEA och köpte lite småprylar. Och ve och fasa. Julpyntet var redan på plats! 15 grader varmt ute och mitten av oktober. Känns som om det blir tidigare och tidigare för vart år.
Vi fick också ett reklamblad i brevlådan ang. julmarknad i Österbybruk. 12-15 okt. VILL INTE!

Aj, aj

har ont i höger tumme! Vet inte varför!
Det ömmar lite när man tar i kanten av nagel på utsidan av tummen, men det syns inget. Skumt!
Har vaknat i natt av att det dunkar i tummen och den känns varm och lite svullen.  Får väl se om den ramlar av här framåt eftermiddagen.

I torsdags...

... fick vi vår nya soffa till TV/Gäst/Arbetsrummet.
Vi har redan hunnit sussa på den en stund..
Det har vi saknat.

soffan


Nu ska bara resten fixas till också.


I dag för 1 år sedan...

förändrades livet för hela vår familj. Då vår älskade Pappa, svärfar, morfar och gammelmorfar drabbades av sin första TIA. Vi var så lyckliga när den gick tillbaka och Pappa blev som vanligt igen, nästan. Vad vi inte visste då var att bara ett par dagar senare så skulle en mycket allvarligare Stroke slå ut honom totalt.
Det har varit ett år med många tårar, men även glada skratt. Mycket kämpande med Strokevården och Kommunen. Vi har lärt oss mycket, både sånt som man helst sluppit att lära sig och sådant som varit utvecklande. Det mest tragiska förutom att vi mist vår "gamla" Pappa är hur mycket VI har fått upplysa vården om, för att Pappa skulle få rätt vård. Som. t.ex. att han nog har urinvägsinfektion eller lunginflammation. Och vi har haft rätt varenda gång. Eller när hans tänder plötsligt försvann och ingen inom äldrevården visste att Landstinget står för den kostnaden. Alla brev, allt mailande och upprörda känslor, helt i onödan. Det kan ju inte vara första gången det hänt. Hur går det för de stackars patienter som inte har anhöriga som slåss för dem. Det törs man knappt tänka på.
Nu hoppas vi bara att det kommande året blir mycket, mycket bättre.
För Pappa vi älskar dig och vill att du ska ha det så bra det bara går.

Vad ljuvligt.....

.... gott det kan vara med en ostfralla och kaffe! Efter drygt 15 timmar ofrivillig fasta.
Fast lika nyttigt som min vanliga frukost är det ju inte.

Ostfralla

My heart

goes bang bangabang bang.... idag igen. Hmmmmmmmm, inte kul alls.

På TV4

visades i går första avsnittet (tror jag) av nya såpan: Bonde söker fru, eller nåt.
Och som vanligt kommer en artikel i en av våra dagstidningar dagen efter:
Sexterror mot TV-bönderna..Jag får nakenbilder skickade till mig.
Idol-deltagarna beklagar sig väl också.
Herre Gud, att folk aldrig lär sig. Är man med i den här typen av program så händer sånt här.
Det har ju gått att läsa i tidningarna så länge dokusåporna sänts i TV. Är det så att dom som ställer upp inte är läskunniga kanske. Eller så gör dom vad som helst för att synas i TV och då ska man inte beklaga sig. Tycker jag.
Är det förresten någon som är intresserade av alla dessa såpor som sänds.  

Lunchen...

...avklarad. Korvstroganoff med ris och broccoli + sallad blev det. Gott!
Nu väntar bara kanelbullen till 3-fikat.
Det får bli 1 timme på bandet i kväll som straff.

Nu kan ....

..... jag se eventuella besökare. Haha.
Tänk vad kul man kan ha med en mobiltelefon. Hade jag ingen aning om.

Kanelbullens dag!

Köpte kanelbullar att bjuda killarna på till eftermiddagsfikat. Bossen får betala.....fast det vet han inte...ännu!

Kanelbullar

Ett år..

har snart gått sedan min älskade Pappa drabbades av den första TIA:n. På fredag är det ett år sedan. På onsdag nästa vecka har det gått ett år sedan den stora Stroken som förändrade livet för oss alla. Ett fruktansvärt tungt år. Inget jubileum att fira direkt.

Matbilder

Jag har roat mig med att dokumentera en del (liten del) av den goda mat jag ätit på semestern i år:
Mat 4
Det här är faktiskt en smörgås som vi åt på Stjärnsunds Slott. Otroligt smaskig var den.

Mat Visingsö
Här äter vi Vätternröding på Visingsö Värdshus

Mat Ystad
Grillbuffé på Ystads Saltsjöbad. Var väl inte det godaste vi ätit.

Mat Åhus
Otroligt god lax på Rökeriet utanför Åhus

Mat Cypern
Första middagen på Cypern. Ser godare ut än det var. Köttet var segt och smakade inte så mycket.

Mat Sushi
Sushi till förrätt på Japansk restaurang i Agia Napa. Glömde fota huvudrätten som var Teriyakikyckling.

21927-95
Sista middagen på Cypern. Jättegott! Fläskfilé med dijonsenapssås.

Det känns som...

...jag ätit en hel oxe! Jag är så mätt, så mätt. Ändå åt jag inte upp allt i matlådan. Det var inte speciellt mycket i den heller. Tror att det beror på att jag slänger i mig maten på ett annat sätt här och sedan sitter mest stilla. Det känns inte så bra. Måste komma i håg att tugga ordentligt. Minst 20 ggr på varje tugga. Får nog begära längre lunch om jag ska hinna det eller så får jag sluta prata.

Lunch...

Försökte sätta mig vid bordet och göra en beställning av "gammal" vana. Det funkade inte!
Bara att ta fram matlådan och värma själv i micron. Trist!

Dessutom saknar jag långlunch..... Kjell och kompani, kom tillbaka! 


Timmarna...

...går apsakta! Tiden brukar gå fort när man kommer tillbaka och en massa jobb väntar.
Men så är det inte idag. Det är bara långtråkigt!
Men nu spelar dom Raymond och Maria med Storstadskvinnor faller ner och dör i alla fall. Den gillar jag!
Annars har jag mest
-de är bästa vänner och de bor i miniland, ropa så de hör dig - Lollo å Bernie, på hjärnan just nu. För många björnschower och minidisco kanske. Men härligt är det att se mina små Skruttar dansa och klappa i händerna.

Nu har jag

... läst ytterligare en självbiogafisk bok om en eländig uppväxt. Lotta Thells bok: I skuggan av värmen. Förresten det är två böcker i en. Boken innehåller även hennes första bok: Utan en tanke.
Jag måste få veta hur det gått för henne så jag har beställt Bortom ljus och mörker och Kärleksbarn från Adlibris.
Jag som inte skulle köpa fler böcker! Nu måste jag börja rensa! Men jag vill inte slänga! Usch jobbigt.


Efter...

..två underbart varma, sköna, härliga, roliga och mysiga veckor på Cypern......
så fryser jag nu in i märgen (känns det som).
Dessutom har jag fått tillbaka lite dubbelslag på hjärtat...
det har jag nästan inte alls känt av under de två veckorna.
Skit också!