Lördag 22 april 2006

Lördag morgon vaknade jag tidigt. Solen sken och det såg härligt ut ute. Jag gick upp och klädde på mig träningskläder. Stefan kom upp en liten stund senare. Vi tog våra stavar och gick vår gamla runda från förra sommaren när Sandra, Stefan och jag gick i stort sett varje morgon. Det var jätteskönt. En timme ganska exakt tog det. Väl hemma fixade vi frukost och satt länge och lyssnade på en talbok. Änglar och Demoner av Dan Brown. Lite konstigt är det att lyssna till en bok sådär. Jag saknar det där att kunna gå tillbaka och kolla när man undrar över något man läst. Visst skulle man kunna spela tillbaka men det är ju inte riktigt lika lätt. Boken ligger på 19 cd-skivor. Hela boken tar 20 timmar att spela upp. Hmm. det kommer alltså att ta ett tag att plöja igenom den.

Strax för 12 åkte vi för att hämta Mamma och Pappa för vidare färd i vår bil till saltis. Det var första gången vi skulle ta Pappa i bilen sedan han blev sjuk. Lite nervöst var det men det gick bra. Lite bökigt innan vi kom på hur han bäst skulle ta sig in i bilen från rullstolen.

Hos Eva & Thord var det mycket folk. Vi som trodde att det bara skulle vara vi och en granne. Vi fick kaffe och Pappas favvotårta. Marängtårta med grädde, hallon och jordgubbar. Efter ett tag blev nog Pappa lite trött. Han rullade iväg en bit bort. Han hade ju redan innan stroken svårt att höra när det var många som pratade. Nu har han nog även lite svårt att uppfatta och tolka allt han hör. Lilla Pappa.

Vi var väl kvar i drygt 2 timmar innan vi åkte hemåt igen. Allt gick bra. Men pappa var nog jättetrött efteråt.

Vi släppte av dem hemma hos dom och åkte och köpte kött för att grilla ute.

Det blev fläskkotletter. Tyvärr blev dom ganska smaklösa och lite torra. Men vi hade god sallad och gott bröd till så det gick bra ändå. Vi åt vår första middag ute i vårt uterum för första gången i år.


Fredag!!

Härliga fredag. Och solen skiner från en klarblå himel. Ska fredagsfika med Mamma, Pappa, Sandra och barnen. Trevligt!
Sandra och barnen mötte mig utanför Ica där vi skulle handla lite innan vi gick till Mamma & Pappa.
Vi köpte med oss lite fikabröd. Mathilda ville ha en röd, nej gul donut. När jag lagt ner den i påsen ville hon ha en gul i stället. Det blev båda.
Hos Mamma & Pappa fikade vi och barnen busade runt lite. Mamma hade problem med Pappas nya rullstol " Lille Viking". Hon kunde inte fälla upp hjälpmotorn. Efter mycket bökande och samtal med Eva utan resultat lyckades Sandra komma på hur det skulle vara. Smarta Sandra som lyckas lösa det mesta. Hon är ett tekniskt geni i jämförelse med mig. Hon brås nog på sin far och inte mig i det fallet. Hon har fått rycka in många gånger och hjälpa Mormor och Morfar med allehanda tekniska problem.
Efter en dryg timme gick vi hem till oss. På väg ner för backen från Mammas och Pappas hus fick vi se Stefan komma åkande. Han skulle till optikern. Vi stannad eoch pratade med honom innan vi förtsatte hemåt. Mathilda var jätteduktig och gick hela vägen. Det tog lite tid men vi hade ju ingen brådska. När vi kommit halvägs somnade Melker och Sandra stannade till för att fälla bak ryggstödet i vagnen. Då sa Mathilda: Mormor vi springer för livet. Så vi sprang före. Så fort Sandra kom ikapp oss sa hon: Vi springer för livet Mormor. Knasmaja. Vi sprang så att jag fick kramp i tårna och fick springa på tå.
När vi kom hem var Stefan hemma. Han höll på med dammen och Mathilda hjälpte honom att rensa den. sandra och jag satte oss i solen och njöt ett tag.

När Sandra och barnen åkt hem grillade Stefan och jag fläskfilé i innegrillen. Vi hade tänkt grilla ute men det var för kallt.

Senare blev det så ska det låta, fast efter avslöjandet i tidningarna om fusk är det inte lika kul längre.


Torsdag 20 april 2006

Grattis på födelsedagen till Thordan. Firande blir det på lördag.
I går skickade jag Stefan med en ung snygg tjej till SPA i Nådendal! Haha. Det ni! Killarna på jobbet var förundrade och frågade vad han gjort för att förtjäna det. Dom sa att deras tjejjer nog inte skulle ha gått med på det. Gått med och gått med. Jag hade inget val då det var en arbetsresa. Jag sa lite kaxigt att jag ju vet vad han går miste om om han gör något dumt. Nä, skämt och sido så är jag inte lagd åt det svartsjuka hållet och litar helt och fullt på min käre man.
I går efter jobbet åkte jag hem och åt middag i min ensamhet. Det var riktigt skönt. Sedan plockade jag med lite av varje, fixade lasagne Pronto
www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=18864 till matlåda. Därefter gick jag 25 min på bandet innan jag körde lite styrketräning för armarna med mina små hantlar.
Jag har precis läst ut en av Stefans julklappsböcker. Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson. Den var riktigt bra om än lite, lite orealistisk i slutet.

Oj, oj nu var det länge sedan igen.

Vad har hänt sedan jag skrev sist? Mamma har flyttat in i lägenheten. Allt var ordnat på 2 dagar. Då satt till och med tavlorna på plats. Det var Stefan, jag, Eva och Thord som hjälpte Mamma med flytten. Det blev jättefint i lägenheten. Jag tror att Mamma är supernöjd.
Jag har fått svar på Mammografin. Allt var bra. Skönt!
Vi har varit i Huskvarna, Mjölby och Linköping och hälsat på gammal och ny släkt. Det var trevligt men det blir lite jobbigt att flaxa runt så mycket. Egentligen skulle jag ha velat vara hemma och bara plocka och fixa i hus och trädgård.
Och så det bästa av allt! Pappa har kommit hem. Han är sååå lycklig och det verkar som om han trivs i den nya lägenheten. Dom har också fått en rullstol med hjälpmotor så att det blir lättare för Mamma att gå ut med honom.
Det har också löst sig med Pappas tänder. Man blir ju förundrad. Efter diverse mail mellan mig och ansvariga på kommunen inklusive kommunjuristen fick vi avslag på vårt krav. Jag mailade tillbaka att vi inte tänkte nöja oss med det. Jag tog kontakt med Patientnämnden på eftermiddagen och morgonen efter ringde dom Mamma. Kommunen har inget med det att göra! Pappa ska betala vårdavgift på 140 kr/gång och resten ska Landstinget stå för. Otroligt att ingen på kommunen visste det. Det kan väl inte vara första gången detta hänt. Jag skrev det till dom. Jag skrev att jag tyckte att det var konstigt och att nu visste dom tills nästa gång det händer oss eller någon annnan. Hur i hela friden går det för dom som inte har någon som strider för dem. Mamma hade nog betalat om vi inte hade bråkat åt henne.
Oj. Jag höll på att glömma att vår lilla Charmputte har blivit stora karln och fyllt 1 år. Tänk vad tiden går. Tycker inte det var länge sedan vi gick och väntade på att han skulle komma.
Nä nu är det dags att hoppa i säng. Ska försöka skriva oftare i fortsättningen.