Ordlös onsdag - återvinning

image526

 Andra ordlös onsdagsbilder kan du titta på  
här

I morse...

..under vår sedvanliga morgonpromenad stöp jag rätt ner i asfalten. Jag skulle gå ner för en låg trottoarkant när höger fot vek sig och jag bara rasade. Jag vinglade inte till eller famlade efter stöd, jag bara föll handlöst. Som tur var gjorde jag mig inte illa. Ett hål på mina nyaste träningsbyxor och ett skrubbsår på mitt vänstra knä. Det gjorde lite ont meddetsamma i foten som vek sig men det var ingen fara att fortsätta promenaden. Nu är jag lite öm om jag vickar på foten och har ett fint plåster på mitt knä. Det är lite läskigt att jag bara stupar så där. Det har hänt mig två gånger förut för några år sedan. Jag tycker att jag som går så mycket borde vara starkare i fotlederna. Men det får väl bli rullator i fortsättningen eller fotledsstöd kanske.

Trädgårdsmässan

I söndags ringde Sandra Ö och frågade om vi ville gå på Trädgårdsmässan i Älvsjö med dom. Det ville vi ju. Så vi sammanstrålade där kl. 1. Det finns jättemycket prylar att titta på och köpa, men rätt lite idéer som man kan inspireras av. Det saknar jag.
Vi köpte lite lökar, renkorv (!?) och något som jag aldrig trodde att jag skulle köpa: "Foppa"tofflor. Riktigt klarblå tofflor som vi ska ha när vi går till och från vår pool. Jag kommer aldrig, aldrig gå ut i samhället med dom på mig. Det kan jag svära på. Det är det fulaste jag vet. Möjligen på små, små barn kan det vara gulligt. Men en vuxen man i röda Foppatofflor, går tvärbort!
Min kamera lade av när jag tagit första kortet på mässan. Batterierna var slut och jag fick pila till Pressbyrån och köpa nya. Jag vet inte om kvalitén på korten kan påverkas om man inte har rätt batterier, jag har hört det. Mina foton blev tyvärr inte så bra.
Trädgm.7
Ljus och vattenspel

Trädg.1
Balkonginspiration. Det gäller att det inte blir en regnig sommar.

Trädgm.5

En liten installation

Trädgm.6


21927-519Trädgm.3
Bäckar mm. byggda av Lisebergs Trädgårdsmästare

Trädgm.4

En annan del av Lisebergs trädgårdsmiljö


Trädgm2
En bänk för dryga 40.000. Inget för min plånbok

Trädgm.8


Trädgm.7
De flesta av mina blombilder blev suddiga.  Dom här var ganska ok.

Trädgårdsmästaren
Det här är väl trädgårdsmästaren själv.


Fredsbön..Led oss från vanmakt till hopp, från rädsla till tillit.
Led oss från hat till kärlek, från oro till frid.
Låt frid fylla våra hjärtan, vår värld, vårt universum. 


(Bearbetad fredsbön, Annika Borg)

Den här bönen läste prästen Annika Borg i P4 radio Stockholm i samband med att dom pratade om Engla i måndags.
Jag tycker att den är tänkvärd och fin även om man inte är troende.


Ordlös onsdag - vila

image514


Titta på andra ordlös onsdagsbilder
här

Blixtar & Dunder...

Årets första åskväder är över oss. Alldeles nyss kom en jätteknall och nu regnar det rejält. Jag trodde att det var lite för kallt för åska. Men så är det tydligen inte.


Repris....

...men så oerhört fin och tänkvärd. Jag har lagt ut den en gång tidigare men tillåter mig att göra det igen.

Till våra barn

Ta litet barn i din hand
Vi är alla från främmande land
Ge det en del av ditt liv, av din tid
Ta litet barn i din hand

Lyft litet barn upp mot sol
Hör skratt som från tremolofiol
Sjung från ditt hjärta din vackraste sång
Ta litet barn i din hand

Vandra på sommarens väg
Tillsammans med barfotasteg
Visa det lyckan i livets äventyr
Vandra på sommarens väg

Lukta i vindrufsigt hår
Känn doften och du förstår
Att ge det din glädje, kärlek och fröjd
Vandra på sommarens väg

Möt litet barn utan strid
Ge styrka, ge hopp, ge det frid
Minnen ni väver tillsammns är liv
Möt litet barn utan strid

Ta litet barn i din hand
Vi är alla från främmande land
Ge det en del av ditt liv, av din tid
Ta litet barn i din hand

Du får aldrig tillbaka en minut av er tid
Ta litet barn i din famn.

Av Gösta Linderholm

Mina tankar går till de föräldrar som den senaste tiden så tragiskt berövats sina älskade barn.

Vad ska man tro??

För ett tag sedan hörde och läste jag på en massa ställen att ett glas vin om dagen skyddade dig mot hjärt-kärlsjukdomar. I dag säger dom på radion att 1 glas vin om dagen ökar risken för bröstcancer med över 30% (tror jag det var). Vad ska man välja? Brösten går ju att ta bort men inte hjärtat. Men jag vill ju inget av det. Alltså varken ha hjärt-kärlsjukdom eller bröstcanser. Nu sa dom att risken för bröstcancer också ökar om man:
1. Fick sitt första barn sent   - jag var inte fyllda 21!
2. Har bröstcancer i släkten - inte vad jag vet. Då ska det vara väldigt långt tillbaka eller långt bort i släktledet.
3. Är lång (?!) - näpp jag är bara 1,63.
Däremot har jag ju hjärt-kärlsjukdomar, väldigt nära. Både Mamma & Pappa. Själv har jag problem med arytmier periodvis plus att jag har en förändring på EKG. Det kan enligt min läkare vara ett medfött fel men ser ut som om jag haft en infarkt eller sådan skada som idrottsmän får när dom tränat trots att dom varit sjuka. Ultraljudet motsäger infarkt och jag har aldrig haft känt något som skulle kunna tyda på infarkt. Men det behöver man ju tydligen inte heller.
Ja vem ska man tro på. Jag fortsätter nog att dricka mitt glas vin på fredag och lördag och hoppas på ett långt liv. Om inte annat blir det lite roligare.

Ordningen återställd...

Vär vän vandraren som vi mött varje morgon på vår morgonpromenad tidigare har lyst med sin frånvaro. Vi har spekulerat vilt om vart han tagit vägen. Har han slutat gå? Har han bytt runda? Är han bortrest. Så i morse fick vi förklaringen...han hade inte kunnat gå på tre veckor pga lunginflamation. Där ser man.
Nu har vi utökat vår runda med några hundra meter och kommer förmodligen att mötas två gånger/morgon eftersom vi går åt motsatta håll.
Vilka bekymmer vi har..haha.

Såna här lappar....


21927-513


Sitter lite varstans i vårt hus. Mathildas magnetklippdocka Snövit har kommit på avvägar och är nu efterlyst. Vi får väl leta lite bättre nästa gång hon kommer hit.

Helt plötsligt...

Har vi vinter igen! I kväll har ett tunt lager snö lagt sig över gräset. Det är bara 0,3 plusgrader. Typiskt aprilväder...jag vet! Men jag vill inte! Jag blir lika besviken varje år när det blir såna här bakslag.
Och jag som just fått en ny fin cykel och en ny fin cykelhjälm. Vi hade väl tänkt cykla lite i helgen men det ser ut att bli skitväder även i helgen

21927-510     
Min nya fina cykel av märket Nishiki.

 21927-511                                                                

Min Bellhjälm.

Det hade ju varit kul om hjälmen varit i samma fina färg som cykeln. Men det fanns tyvärr inte.

Smarrigt..

När jag fyllde år sist (i maj 2007) fick jag en råsaftcentrifug av Stefan. Den har väl inte använts så där jättemycket under året som gått. Men så för någon månad sedan hittade jag ett recept på broccolijuice i tidningen I Form. Det lät så märkligt men ändå gott så jag måste prova. Jag tycker ju om broccoli som kokt grönsak, men som juice...
Jag köpte in alla ingredienser och provade. Det var jättegott! Så mycket broccoli smakar det väl inte direkt. Nu har vi faktiskt varit rätt flitiga med att använda råsaftcentrifugen. Vi har varierat mellan broccolijuicen och morot/apelsinjuice. Ända nackdelen är väl att det är mycket att diska efteråt, men det är det värt.
 
Broccolijuicen

1 bunt färsk broccoli
2 gröna äpplen
2 kiwifrukter
4 skivor ingefära (färsk)
½ tsk linfröolja
1-2 limefrukter
Skölj och dela broccoli och äpplen. Skala kiwifrukterna. Skala ingefäran och skär i ganska tunna skivor.
Kör allt igenom råsaftcentrifugen. Smaka av med lime och tillsätt linfröoljan. Enligt receptet skall juicen serveras i kylda glas som legat i frysen 10 min. Det har inte jag gjort, den har varit läskande och god ändå.

Morot/apelsinjuice

2 morötter
2 apelsiner
½ tsk linfröolja
Skala morötterna (om det behövs) och apelsinerna. Kör i råsaftcentrifugen.
Tillsätt oljan.
Det är också gott att pressa ner ett ½ äpple. Jag har även pressat ner lite vindruvor.

Det är en otrolig skillnad på hemmapressad juice och den man kan köpa i butiken. Dessutom vet man ju exakt vad den innehåller.

Jag har köpt två böcker med massor av recept på juice och hälsodrycker så nu är det bara att prova hej vilt.  
 
Juicebok2      Juicebok
Bilderna lånade från Adlibris.

Ordlös onsdag - naturkraft

image507

Titta på andra ordlös onsdagsbilder här:
http://nejmaimarocko.blogspot.com/


Firande...igen!

Har sett reklamen, jag tror att det är Monsters "Det finns ett jobb för alla" Där en kille med gigantiska lår tar hissen ner till jordens mitt och byter av en annan kille med lika gigantiska lår. Det är dom som ser till att jorden snurrar. Undrar om inte dom har blivit lite för starka i låren och därför tar i lite mer än dom ska. Varför drar dagarna förbi så förbenat snabbt annars..

Man hinner inte gå hem från jobbet på fredagen så är det måndag morgon igen. I alla fall känns det så. Inte konstigt att mitt hjärta i perioder slår fel. Det hinner väl inte med.


Den här helgen var det födelsedagsuppvaktningar både lördag och söndag. I lördags gratulerade vi Melker som fyller 3 år i dag! Grattis lilla gullunge. Han som tycker att allt är så cooolt. Och just nu en liten Mormorsgris. Vi hade köpt en Cd-spelare, en Bebbendocka (från Höjdarna) och två böcker. Eftersom Melker fick ett paket när Mathilda fyllde så hade vi köpt en cd med Melodifestivallåtarna till Mathilda nu när Melker fyllde. Lite rättvisa måste det vara.  Den blev riktigt uppskattad. Hon och kusinen Ida satt på Mathildas rum och sjöng med i alla låtarna.

Vi åt middag med familjen Å och Sandra och Nicklas. Trevligt.

När vi kom hem såg vi de två sista avsnitten av Sopranos. Ett lite snopet slut på serien blev det. Jag var medveten om att det varit diskussioner om slutet men jag visste inte varför. Så jag blev mest snopen. Tänker inte tolka det på något sätt. Det finns det en massa människor som gjort redan på diverse Sopranossidor.


På söndagen firade vi grannen E som fyllde 61. Där blev det också mat, fika och tårta. Det blev mycket prat och skratt med personer som vi inte sett på ett tag. Kul och trevligt. Vi hade trott att vi skulle hinna med att pyssla lite hemma efter uppvaktningen som var kl. 14. Men vi kom inte hem förrän 21. Det blev inte mycket gjort hemma sedan. Jag hann stryka undan lite tvätt innan det var dags att krypa ner mellan lakanen. Som vanligt blev natten jobbig. Jag sover för länge på söndag morgon och har svårt att somna på söndagskvällen. Sedan blir natten orolig och det känns som om jag inte sover långa stunder. När klockan satte igång  05,00 var jag helt slut men gick upp i alla fall. Kunde konstatera att det hällregnade så jag ställde om klockan och lade mig igen. När jag vaknade nästa gång 06,30 kändes det lite bättre.

Nu har vi bara två uppvaktningar kvar den här månaden. Den 11 är det svärmor som når den aktningsvärda åldern 89 år. Den 20 fyller svågern 59 år. Sedan är det en HEL månad till nästa. Fast nu glömde jag ju att vi ska fira Mammas och Pappas 60-åriga bröllopsdag den 15 maj.
Oj, oj våren är riktigt körig i det avseendet. Men att fira är ju oftast roligt.


Ordlös onsdag

image505

Titta på andra ordlös onsdagsbilder här:
http://nejmaimarocko.blogspot.com/

Knöligt...

har det varit att försöka sig på att uppdatera bloggen. Jag har inte kommit in pga att blogg.se håller på och byter bloggplattform. Det verkar inte fungera så bra så nu gick dom tillbaka till den gamla och jag lyckades komma in.

Min lyckliga helg

Stefan jobbade hemma i fredags så när jag slutade fikade vi bara innan vi åkte och handlade lite.

Sedan åkte vi för att gratulera världens bästa svärdotter: Sandra, som fyllde år.

Sandras Pappa, plastmamma och hennes syskon var där. Även hennes Mormor och Morfar var där.

Dom är så himla gulliga, hennes morföräldrar. Båda två är i 80-årsåldern och väldigt måna om varandra, men även om Sandra och Nicklas.

Vi bjöds på paj och sallad. Kaffe och nybakade bullar. Jättegott och väldigt trevligt var det. Mamma och Pappa kunde inte komma pga. Magsjuka som härjar på deras äldreboende. Sandra, Micke och barnen kunde inte heller vara med då Sandra var tvungen att jobba.

När vi kom hem kollade vi på Let's dance som vi spelat in. Mina favoriter Tina & Tobias vann. Fast jag tyckte nog att Tony och Annika dansade lite bättre just i fredags. Men jag är ju inte expert och ser inte om dom gör fel på samma sätt som domarna ser. Båda paren var lika värdiga vinnare, men nu är det ju bara ett par som kan vinna.

Vi tittade också på Go kväll (tror jag att det heter) som vi också spelat in. Där min sångfröken Caroline af Ugglas var middagsvärd. En av hennes gäster var Heinz (hennes man) som spelar och lär oss stämmor på körträningen. Det var kul att se. Hon är med överallt just nu vår lilla "fröken".  Hon var också med som frukostgäst i TV4 i lördags morse. Klockan var rätt mycket innan vi kom i säng på fredagskvällen, eller egentligen lördag morgon.


I lördags tog vi det ganska lugnt. Vi var iväg och tvättade och tankade min bil. Vi handlade lite på Eurostop. Där träffade vi Sandra och skruttungarna som lekte på lekplatsen. Dom var på väg hemåt. Mathilda skulle på födelsedagskalas. Så vi pratade bara en liten stund med dem.

På kvällen kollade vi på Körslaget. En kul idé som ju är efter en idé av bl.a Caroline af Ugglas. Men jag tror att dom kommer att tappa tittare om dom tänker göra lika många reklamavbrott varje gång. Det blev väldigt långdraget med alla avbrotten. Jättesynd tycker jag.

Linda Bengtzings kör var lite lam. Siw Malmqvists kör var det mer fart i. Agnes kör var nog den jag tyckte gjorde bäst ifrån sig. Markoolios kör hade valt en dålig låt, som jag inte tyckte lämpade sig för körsång. I alla fall inte på det sätt dom gjorde den. Dom övriga var väl ganska bra dom med. Vi får väl se hur det utvecklar sig. Men jag hoppas att TV4 minskar reklamavbrotten annars kommer dom att tappa många tittare. Jag har inte hört någon som sagt att det var ok med alla avbrott.


I går var det ljuvligt väder. Solen sken och det var ganska varmt. Vi satt ute och fikade på förmiddagen. Strax före två åkte vi ut till Sandra och Nicklas. Efter en stund kom även Sandra, Micke och barnen dit. Vi packade upp oss på släpvagnen till Nicklas fyrhjuling. Jag hade kameran med mig och lyckades ta ett kort på släpet sedan tog batteriet slut. Så jäkla typiskt. Det var lite trångt men mysigt där vi satt. Nicklas körde oss ut i skogen till en glänta där det fanns ett vindskydd och grillar. Där stannade vi och grillade och fikade. Vi lekte och bara hade det mysigt. Det var stor lycka för mig. Att få göra såna här saker med barnen och barnbarnen. Det är inte alla förunnat. Tyvärr. Jag är så lycklig, glad och tacksam över att vi har så fin kontakt med dem. Vi stannade i skogen tills solen började försvinna bakom trädkronorna och det blev lite kyligare.

När vi kom hem var vi helt slut efter all frisk luft vi andats in. Jag slocknade på soffan och Stefan tog ett bad och somnade sedan till på sängen. På kvällen kollade vi på två avsnitt av Sopranos. Nu har vi bara fyra avsnitt kvar att se, sedan är det slut. Trist.

Vi kom i säng rätt sent, men ändå tog det jättelång tid innan jag somnade. Sedan har jag vaknat och somnat och vaknat hela natten. Jag har sovit uruselt. När klockan väckte mig i morse kl. fem frågade jag Stefan hur han sovit. Uselt blev svaret. Då ställde jag om väckningen och vi somnade om. Ingen morgonpromenad alltså. Vi får ta igen det på gymet i kväll.