Semestern fortsätter

Även om jag faktiskt har jobbat 2 timmar idag.
Det är ju första året som jag har tagit 4 hela veckor i ett sträck. Är man då den ende som kan betala fakturor så blir det lite för lång tid att vara borta. En del företag har ju bara 14 dgr som betalningsvillkor och dom bryr sig inte ett dugg om att vi bara har en som kan det här med betalningar. Men det var helt ok. Vädret har varit lite fram och tillbaka sol blandat med moln och då och då ganska mulet. Men inget regn i alla fall. Jag tycker att vi har haft okej väder hitills, men jag har inte suttit och solat mig direkt.
I måndags var jag och fixade två tavlor åt Mamma och Pappa. Två av mina egna fotografier som vi satte i ramar från IKEA (Ribba).
Det blev riktigt fint.



Dom två bilder Mamma valde till sina tavlor.
Sedan bytte jag bilden på Max i deras barnbarnsbarn-tavla.
Då såg man verkligen hur mycket han vuxit.

Bilden jag bytte ut (från januari 09)


Bilden jag satte dit (från i fredags 17/7-09)

I går strök jag trallen en andra gång med träolja. Stefan målar vidare på gavelspetsen.
I dag har jag varit och handlat mat med mina två Sandror, Mathilda och lille Max.
Barnen har varit här och badat och vi har haft det ganska skönt. Undrar om jag verkligen vill börja jobba igen.

I kväll städade jag huset och till middag blev det hemgjord pizza.
Nu är jag trött och ska nog hoppa i säng. men först en dusch.
Natti, natti

Bakluckeloppis

...en helt ny erfarenhet för mig. Jag har aldrig varit på ett sådant tidigare varken som kund eller säljare. I dag följde vi med familjen Åström till Siggesta Gård där det var just ett sådant loppis. Barnen skulle sälja bort en massa leksaker som dom inte ville ha kvar längre och Sandra skulle sälja en del barnkläder som vuxits ur.
Eftersom vi ändå skulle med samlade jag också ihop några prylar att ta med.
Två fina klänningar som jag bara använt en gång och inte har hjärta att bara slänga.
Två tavlor som vi haft i hallen och vars motiv var från Stockholm. Några små prynadssaker och några pocketböcker.
Stefan tog till min förtret med en vattenkokare som vi skulle slänga för att jag inte gillade den. Jag gnällde lite på honom för att han inte torkat av den ordentligt på utsidan och tyckte att det var lite skämmigt.
Vi hade inte mer än hunnit ställa upp bordet bakom bilen och börjat plocka upp lite prylar förrän första kunden kom och köpte.........vattenkokaren!
Sedan rullade det på så sakteliga. Våra tavlor och alla utom tre pocketböcker gick iväg. Lite av barnens kläder och en hel del leksaker såldes också. Stefan och jag fick ihop lika mycket som vår lunch  kostade. Ingen större förtjänst alltså, men det spelar ingen roll det var lite kul. Barnen fick ihop några hundringar var och var glada för det. Dom hade nästan hälften av alla prylar med sig hem igen. Så det räcker till en loppis till. 
Efter loppisen åkte vi hem till Eva & Thord och åt middag med dem. Barnen och gubbarna tog en kort tur med deras nya båt före maten.
Vi stannade inte så länge då vi alla var ganska trötta efter att ha stått ute hela dagen.
Backluckeloppis var en ganska kul grej som jag gärna åker med på igen.


Sandra och Mathilda har börjat plocka upp på bordet. På Klädstången hänger mina klänningar som jag tyvärr fick med mig hem igen.


Nu har nog det mesta plockats fram.


Melker tyckte väl att det blev lite tråkigt efter ett tag. Han och morfar gick och provade traktorn som stod vid minigolfbanan.

Den här fina båten var också en del av golfbanan

Här kommer killarna och Mathilda tillbaka efter en kort båttur i kanalen.




Melker visar att han kan klia sig i huvudet med fötterna.

Tack alla för en trevlig dag. Tack Eva & Thordan för en god och trevlig middag (som vanligt).

Nu har min första semestervecka avverkats och det har gått så fort.

Lördag och dag 6

I morse hade vi väckning kl. 7,30. Kl 8 tog vi en promenad på en dryg timme.  När vi kom hem slängde (väldigt långsamt för min del) vi oss i poolen. Skönt när det var gjort. Både promenad och dopp.
Efter frukost ringde jag syster Inger och vi babblade ett bra tag. Därefter tog jag tag i en av dom punkter som vi satt upp på vår "Att göra lista". Jag oljade in trallen. Många plankor är det.
När jag var klar blev det ett nytt dopp i poolen. Nu var det lite varmare än i morse. Låg och flöt en stund i den uppblåsbara fåtöljen.
Stefan har målat brädorna under köksfönstret och under sovrumsfönstret.
I kväll tittade vi på Sommarkväll.


Nyoljat.

På TV säger dom att det ska bli regn i morgon....
Det kan väl inte stämma! Har dom missat att jag har semester?

Nu är det godnatt!

Dag 5 av semestern

Nu har även Stefans semester startat. Vi sov läääänge.
Efter frukosten eller snarare brunchen stack vi till Maxi för att handla till kvällens middag med barnen.
Grillspett med kyckling, fläskfilé, korv, bacon, lök, tomat och paprika. Kokt potatis, smör med soltorkade tomater, Hummus av gröna ärtor. Såg Ernst göra den i veckan (jag brukar aldrig titta på det annars) och det lät gott men smakade nästan inget alls. Rabarberchutney och sallad också. Till det skulle vi äta foccacia som jag bakat. Sista fem minuterna skulle det vara bara övervärme. Det har inte vi på vår lilla ugn. Bara grillelement men jag satte på det i några minuter. Aj, aj det skulle jag inte gjort. Det blev kolsvart och köket rökigt.  Men det gick som tur var att rädda lite och det var riktigt gott.
Till efterrätt åt vi fruktsallad på 2 sorters melon, jordgubbar och körsbär. Över det skalet av en lime. Sedan hällde jag en sockerlag smaksatt med lime och stjärnanis över alltihop. Jättesmarrigt med en klick glass till.
Vi började så smått planera en matlista men jag tror att vi alla var lite för trötta för vi fick väl bara till mat för några dagar.
Trevligt var det i alla fall och jag fick gosa med Max en hel del. Snusa på hans lilla huvud och dra in den ljuvliga babydoften.


Lillskrutten som snart blir 9 mån. Men egentligen skulle han ju bara vara 6 mån.
Lille Herr Bråttom.


Dag 4 av semestern

I morse sov jag lite längre än jag tänkt mig. Stefan hade redan åkt till jobbet när jag kom upp. Det blev frukost för mig själv.
Sedan kom Melker upp till mig helt ensam. En stolt kille som kan gå till Mormor själv. Att mamma kollar honom tills han kommit till långa trappan och mormor lägligt plockar jordgubbar precis ovanför trappan för att ha koll är inget han vet.
Stolt som en tupp är han den lille 4-åringen.
Efter en stund kom även Mathilda. Av med kläderna och i poolen. Och plötsligt dök även mamman upp.
Stefan kom hem tidigt och vi åt lunch tillsammans.
Efter lite mer badande åkte vi iväg för att leta efter "Cacher" som är familjens nya fritidssysselsättning. Kul.
Vi hittade två stycken för dem nya och sedan visade dom oss en som dom hittat tidigare. Det var lite kul för nu hade någon varit där och lagt en bricka som jag inte kommer ihåg vad den kallades. Den ska i alla fall förflyttas runt hela världen är det tänkt. Sandra tog den och ska ta den med till Danmark och lämna den i en cache där.
Nu var barnen trötta och vi begav oss hemåt.
Kvällen har gått i lugnets tecken. God middag på rester, 1 glas vin (det är ju semester för sjutton) och därefter kaffe,
Från och med har även Stefan semester och vi ska ta tag i lite som måste fixas hemma. Inga lata dagar mer alltså. I morgon kommer Sandra, Nicklas, Sandra Ö, Max och Ronja och äter med oss. trevligt. Micke och barnen åker till Enköping för att fira en kusin som fyllt år.


Lite bilder från dagen. Jag har hittat ett gratisprogram där man kan göra så här skojiga collage.







Brickan som ska med till Danmark.

Dag tre på semestern

Man kan inte säga att jag är någon riktig sjusovare direkt. Gick upp 7,30 efter att ha legat och snurrat ett bra tag.
10,30 hämtade jag upp Mamma och Pappa för vidare färd till IKEA. På vägen dit svängde vi förbi Stefans jobb för att få rullstolens däck pumpade.
Väl på IKEA fick vi veta att den matta Mamma ville ha var slut och inte skulle återkomma. Bortagen ur sortimentet. Så typiskt.
Nu hittade hon en annan som jag faktiskt tror blev bättre i deras vardagsrum. Vi plockade på oss lite småprylar innan vi gick till restaurangen för att äta lunch. När jag köade för att beställa maten kom även Stefan dit och lunchade med oss.
Därefter gick vi och hämtade mattan plus ytterligare lite små bra å ha prylar innan vi gick till kassan och betalade. Jag köpte några runda små plastburkar med blått lock, 2 st matlådor, 1 svart ram som jag ska ge bort i födelsedagspresent och två vita lite tunnare gardiner som jag ska ha i uterummet. Summa sumarum 233 kr.
På väg ut köpte vi en mjukglass i deras självservicemjukglassmaskin (snyggt ord).
Vi åkte med Mamma och Pappa hem och fikade innan vi åkte hem till oss.
Jag hjälpte A-M & E att klippa gräset och som tack för det fick jag skavsår på foten och ett bromsbett (på samma fot). Jag var ångande varm och gick och slängde mig i poolen. Underbart skönt.
Nu har Stefan åkt på spinning eftersom sista gången för en del betyder bara på onsdagar........
Tråkigt.


Tre dagar av min semester har nu gått och jag känner mig lite stressad över att det går så fort. Stoppa tiden! Jag hinner inte med!

Nu har barn och barnbarn kommit tillbaka efter sitt äventyr i Nävekvarn. Hoppas att vi kan ses en stund i morgon.

Jag pratade med båda barnbarnen på telefon i går.

Melker sa:

Mormor
veeet
duuu
aaatt
jaaag
kaaan
gååå
heeem
tiiill
eeer
alldeleees
sjäääälv

flera sekunder mellan varje ord gjorde att det tog väääldigt lång tid att säga den meningen. Knasmelker.

Senare på kvällen ringde jag upp dom och möttes av Mathildas :

moooormooooor....

Då blir man.....(jag snor ett ord som
Elisabeth brukar använda) inutivarm.

Nu ska jag se om jag kan få till något att äta.


Mathilda & Melker förra sommaren.

Släktträff...

...kanske var det sista gången som vi träffas allihop. Ja inte vi i närmsta familjen alltså. Men tillsammans med svärmor. Kontakten har väl inte varit den allra bästa mellan barnen och henne de senaste åren och föralldel inte mellan Stefan och henne heller. Speciellt sedan Stefan fick reda på att han är adopterad. OCH det beror inte på Stefan som man skulle kunna tro.
Nu är hon dryga 90 och är den mest speciella människa jag känner. Det finns ingen som är tjurskalligare än hon. Men efter lite krusande gick hon till slut med på att följa med oss alla på en försenad 90-årsmiddag.
Och jag tror att hon var nöjd efteråt.
Stefans morbror hade bokat middag på
Vårdnäs Stiftgård 
Ett riktigt lyckokast visade det sig. Maten för oss vuxna var god och ganska billig. Barnens mat var däremot riktigt dålig. Men det som var riktigt bra var att det fanns en massa spel och ett biljardbord där. Dessutom var det stora ytor att röra sig på.
Efter middagen skingrades vi. Sandra, Micke, Mathilda och Melker åkte till Nävekvarn och Sandra, Nicklas och Max åkte till Finspång. Vi andra åkte tillbaka till I & K för en fika och lite nostalgifil innan vi skjutsade hem svärmor till Linköping igen.
Vi åkte tillbaka till I & K i Bestorp igen där vi sov till söndagen.
Efter frukosten åkte vi till Bjärka Säby slott
Sedan 1970 har vi åkt förbi slottet minst 2 ggr/år men aldrig stannat och tittat på slottet.
Det ägs av Pingströrelsen (jisses, man skulle kunna tro att vi är religiösa. Vårdnäs ägs ju av Svenska kyrkan)
K hade för sig att det var visning av slottet kl. 11, men det var inte förrän kl. 16. Men den snälla personalen lät oss titta runt lite på egen hand då vi inte kunde vänta ända till eftermiddagen.
Vi fikade i deras café och åt otroligt smarriga bullar.
Därefter skiljdes vi åt. I & K åkte tillbaka till stugan och Stefan och jag påbörjade hemfärden.
När vi kom till Hamra sluss såg vi att båten höll på att slussa. Det har vi heller aldrig sett tidigare trots alla gånger vi passerat. Vi vände, parkerade bilen och gick ner för att titta. Det var riktigt mäktigt att se. 9 meters nivåskillnad i 2 steg. Mycket vatten var det som forsade.
Vi åkte vidare in till Linköping där vi stannade till på Blomster Torget och köpte lite plantor. Sedan bar det av till Nävekvarn där vi skulle hämta upp Micke som inte har semester och skulle hem till Märsta igen.
Innan vi åkte hemåt deltog vi i deras nya fritidssysselsättning Geo-caching. Två cacher fanns i närheten. Kul! Vi följer nog med fler gånger.
Medan Sandra och barnen stannade kvar hos Å & T åkte vi och Micke hemåt.
Det har varit en bra helg men jag var så nöjd när vi var hemma igen.

Helgen i lite bilder:


Mathilda och I

Min kära svärdotter Sandra med Max

I, Mathilda, Stefan, Svärmor och K

Micke, Sandra, Melker och Nicklas

Och så lille gullungen Max.

Bus-Melker

Mormor! Ta kort på mina ben! Sa Melker. Så det gjorde jag. Nej! bara mina ben!

Så då gjorde jag det. Jag tror att det är Lotusställningen han ska göra.

Här är I och Stefan framför Bjärka Säby.

Lite bilder från kafféet


 
En gammal kontorsstol och ett fönster med texten: Ora et labora, som visst betyder "Be och arbeta".


Rum i fil inne på slottet

En kupol i "konsertsalen". De svarta fläckarna i mitten uppstod när man för länge sedan skjöt av fyrverkerier inomhus.

Här är förebilden till kupolen. Den här finns i Pantheon i Rom. Och här är det öppet i mitten.
Inte är dom särskilt lika, men det stod att läsa i slottet att detta är förebilden.

Runt hela kupolen (i Bjärka Säby) sitter det 144 st stearinljus som tänds när det är konsert.
Vaktmästaren berättade att han fick blåsa ut några i taget annars går brandlarmet.







Kind slussar i Hamra sluss

Geo-caching i Nävekvarn


Mathilda med GPS:en som ska ta oss till skatterna


På väg mot skatten

Här har en skatt hittats. Spännande.

Mathilda på klipporna.

I min trädgård

Just nu, ett hav av rosor


Några överlevande penséer och en stor kruka med pelargoner. Mellan rosorna skymtar något som ser ut som stora blåklockor (vet tyvärr inte vad dom heter). Den storblommiga rosa rosen inköpte för en herrans massa år sedan hette Frau Astrid Schpät (eller nåt liknande). De småblommiga rosa är en morsdagsros som vi fick i kruka för ca 20 år sedan av våra dåvarande grannar.
Bakom de rosa rosorna en enorm honungsros som klättrar på uterummet men dessväre nästan blommat över och mest ser skräpig ut nu. Men när den blommar doftar den ljuvligt.

Apropå knasigheter....

Mitt eftermiddagsfika:





Lussebulle mitt i sommaren. Den var god trots ett drygt halvår i frysen.
Man tager vad man haver....

Ska jag......

.....mangla lite?
Nä jag sätter mig i baden baden med en bok och en kopp kaffe istället.
Jag har semester! Jag gör som jag vill!
Det är lycka!


Knasigheter...

Stressade japanska affärsmän blir mer avstressade om de bär behå, erfar en firma som startade med att producera 160 behåar för män men strax fick order på 5000 till.


Den som svär kan hålla händerna i isvatten 40 sekunder längre än den som inte svär, visar engelska forskare.

Att det går utför med Finland visar tävlingar i helgen där inga världsrekord noterades i grenarna kast med mjölkpall, hö och vev.


Detta kunde man läsa i Dagens Nyheter i går och idag. På sidan Namn och Nytt.

Första flaggningen....

...sedan vi fick upp flaggstången.



Vi får väl säga grattis till Kronprinsessan Viktoria också.

Och regnet.....

....det bara öser ner. Ja, jisses vad det har regnat nu på morgonen. Våra hängrännor klarade inte av allt vatten och överallt välde det över kanten. Blåst har det också gjort. Nu har det lugnat sig lite med både regn och blåst. Det regnar fortfarande ganska rejält men det vräker inte ner.
Det ser inte så ljust ut inför nästa vecka heller, men vad hade jag väntat mig. Min semester börjar ju då....

              
Dagens outfit. I bakgrunden syns AC-n som för någon vecka sedan inte orkade få ner värmen mer än till +27 på kontoret

Mitt hjärta....

...har fått fnatt igen. Det är så jobbigt och läskigt och oroligt, vilket leder till att det får ännu mera fnatt.

Jag får en känsla av att jag måste hosta när det fladdrar så jag går här och hostar med jämna mellanrum.
Självklart läste jag i tidningen om Ingvar Oldsberg i dag och det gör ju inte saken bättre. Där stod att läsa att var 5:e svensk får förmaksflimmer. Är det det jag känner när det liksom fladdrar i bröstet, eller är det mina tarmar?
Förmaksflimmer kan leda till stroke och är det något jag är livrädd för så är det just en stroke.
Varför håller mitt hjärta på så här? Jag har ju gjort en utredning som inte visade något förutom att jag just då hade dubbelslag på vart 12:e slag. Men sedan har det ju varit bra en lång, tid.

Jag vill inte ha det så här.

Nu ska jag bara jobba fyra dagar till sedan ska jag ha en veckas semester då jag bara är hemma själv. Då ska jag bara göra det som faller mig in och det jag själv vill. Jag ska ta det väldigt lugnt. Hoppas att vädret blir bättre, då kanske jag bara sitter i min baden baden och läser. Vem vet.

Nu ska jag lägga mig och läsa. Hoppas att jag kommer att kunna sova i natt och att hjärtat lugnar ner sig.
 

En ros från trädgården. Den doftar ljuvligt!

Barnvaktshelg....

Den här helgen har helt gått till barnbarnen. I fredags var vi barnvakt till Max. Mamma Sandra och Pappa Nicklas behövde lite tid för varandra och då tog vi hand om Max och Ronja några timmar. Max är hur behändig som helst så länge man inte försöker natta honom i sängen. Det gillade han inte. Den lille skrutten bara jollrade och skrattade så länge han fick vara med oss i soffan men gallskrek om jag försökte lägga honom i sängen. Trots att han var så trött att ögonen gick i kors. Till slut kunde han inte stå emot John Blund och somnade som en liten ängel på mitt bröst. Ca 30 min innan mamma och pappa kom hem igen. Det var kul att få ta hand om honom några timmar. Jag är så rädd att vi inte ska få så bra kontakt med honom som vi har med Mathilda och Melker. Vi ses inte lika ofta tyvärr.

I lördags förmiddag hämtade vi Mathilda och Melker för vidare färd till Furuvik. Mamma och Pappa skulle på 40-årsfest och sova borta på natten så barnen skulle sova hos oss. Väl framme i Furuvik hann vi inte mer än komma in på parken och titta på chimpanserna förrän regnet stod som spön i backen och åskan mullrade. Och regnkläderna som Sandra tagit fram låg fortfarande kvar hemma (hon ringde oss och berättade det när vi var på motorvägen mellan Märsta och Uppsala). Vi tog skydd i huset där regnskogen ligger (passande nog). Efter ett tag tog vi oss till en restaurang för att försöka få lite lunch i oss när det ändå inte gick att vara ute. Man kan väl säga att vi inte var ensamma om den tanken. Det var svårt att få ett bord. Men till slut hittade vi ett. Melker skulle absolut ha hamburgare och strips. Mathilda valde köttbullar, Stefan tog något i köttväg och jag tog en nachotallrik. Åt Melker hamburgaren...nä! Han åt nachos från min tallrik! Medan vi åt lunch slutade det att regna.

Stefan och Mathilda gick iväg och köpte åkband för de olika attraktionerna. Mathilda ville åka Vikingagunga så hon och Stefan gick dit medan jag och Melker gick till bilbanan. Där fick han köra runt några varv och han sken som en sol. Mathilda däremot tyckte inte att vikingagungan var någon höjdare. Hon blev riktigt rädd när den gick högre och högre. Vi gick vidare mot Nyckelpigan (en liten berg och dalbana) som hon och Stefan åkte medan Melker och jag till ett hutlöst högt pris provade några bilar som gick längs ett spår. Ett varv som tog kanske två minuter kostade två kuponger vars värde var 20 kr/st. Sedan blev det snurrande kaffekoppar för Mathilda och Stefan. Melker ville inte åka så vi stod och tittade på.

Efter det ville barnen gå till badavdelningen. Och det tror jag var dagens behållning. Mathilda badade och badade. Hon ville inte komma upp. Melker var också i en lång stund. Men vi hade inte fått med några armpuffar så jag var livrädd hela tiden. Beredd att slänga mig i om det skulle behövas. Stefan var ju i med dom men det kan ju gå på någon sekund så hamnar dom under ytan. Vi höll ju bara till på vatten där han bottnade men det var oroligt ändå. När klockan var strax efter fem gick Stefan och hämtade bilen och vi plockade ihop allt, lämnade tillbaka skrindan, köpte en sista glass och gick mot utgången. På vägen hem stannade vi till vid en pizzeria och köpte med oss middagsmat. När vi ätit ville barnen bada igen. Båda två hoppade i poolen och lekte tills klockan var över åtta.

I dag har vi varit på museum. Våra barnbarn älskar att gå på museum. Det är kul tycker jag. Först blev det Vasamuseet (Mathildas önskan). Där har jag aldrig varit. För länge sedan var jag på det gamla Vasamuseet med min skolklass men det nya har jag inte varit på tidigare. Det var intressant. Det var väldigt mycket utländska turister och det kändes som om vi var de enda svenskarna där. Jag kan inte säga att jag vet så mycket om Vasa men det var kul att se det och allt de byggt upp runt omkring. Efter Vasa blev det Polismuseet (Melkers önskan). Ett ganska tråkigt museum tycker jag. Men dom har en avdelning precis i entrén där barnen kan leka, sitta i en polisbil och lösa brott. Det tycker dom är roligt och vi med för det kostar inget (hahaha). Mathilda och jag löste biljett och gick in på själva museet medan Stefan och Melker byggde lego i entrén. Mathilda och jag gjorde ett test för att se hur bra vittnen vi är. Och vi klarade oss riktigt bra (mycket tack vare Mathilda, hon har järnkoll den lilla damen). På vägen hem blev det Mc Donalds för att mätta magarna. Känns väl inte så där superbra men, men.......

Först sa barnen att dom ville bada i poolen när vi kom hem men sedan fick dom akut mamma och pappasug och ville att vi skulle åka direkt hem till dom. Så fick det bli. Stefan och jag åkte och handlade lite middagsmat och åkte hem till oss. Det blev en bra helg men man känner att man inte är 20 år längre. Det tar på krafterna att vara barnvakt hela helgen. Lite roligt var det att Mathilda och Melker tyckte att dom skulle kalla oss för mamma och pappa när vi var på Furuvik för då kanske dom andra skulle tro att vi var deras föräldrar. Gullungar...som om det inte skulle synas att vi är gamlingar. Vi får väl ta det som komplimanger.

Lite bilder från helgen:


Max vill inte sova.

Klarvaken och glad liten kille.


Det första vi såg på Furuvik var en Chimpans som skruvade locket av en flaska och drack.


Här kommer Melker i sin röda Volvo.


Mathilda och morfar i dom snurrande kaffekopparna.


Melker fiskar ankor och vinner en oragne flodhäst som han dessvärre glömde på Polismuseet idag.


Mathilda har också fiskat upp 5 ankor och vinner en blå delfin.


Mathilda har blivit som en fisk i vattnet. Hon gillar verkligen att bada.


Mathilda tränar ryggsim.


Melker i den grunda barnpoolen


Mathilda åker rutchbana.

Melker höll sig mest på kanten. Han gillade inte allt vatten som stänkte och rann överallt.


Det pampiga Regalskeppet Vasa. Det är rätt mörkt därinne och svårt att fotografera.


En mindre modell av hur skeppet förmodligen såg ut när det sjösattes.


Utsmyckningen i fartygets akter.



Melker gick runt bland dom snidade trämodellerna, poserade och sa Mormor: ta kort!
Det roliga var att först vågade han överhuvudtagit inte följa med in i rummet med alla figurerna. Men sen blev det andra takter. Vad månde bliva av den gossen.....



Hmmm...


Meker sa:  Mathilda sätt dig där. Mormor ta kort!


Här sitter dom små poliskonstaplarna i ledningscentralen och löser ett fall.
Som tack fick dom en varsin bricka där det stod att dom skulle bli poliser när dom blev stora.


Mathilda hade inte ens tid att fika i cafeterian. Hon måste vara på plats om något skulle inträffa.


Mathilda har just fått ett anrop och rycker ut med polisbilen.


Melker och morfar leker med lego medan Mathilda och jaggår igenom resten av museumet.

Polismuseet ligger alldeles intill Tekniska museet. Ska man besöka det med barnen kan jag rekommendera ett litet besök i polismuseets entré. Resten av museet är inte mycket att se för barnen.





Flamma stolt......

...mot dunkla skyar...

Nu har vi en flaggstång på vår tomt! Stefans present från släkten på min sida.

Stefan har anmält sig till en tjänst så att dom kommer att skicka ett sms till honom när det är dags att flagga. Tills dess får vimpeln vaja stolt!

Nästa flaggdag är väl på Kronprinsessans födelsedag den 14 juli.





Nu ska vi vara barnvakt till lillskrutten Max. Det ska bli kul.

Blixtar och dunder.....

Just nu regnar det här. För en stund sedan åskade det och blixtrade rejält och nära.
Stefan har cyklat till jobbet men hann fram i tid. Hoppas att det dragit förbi innan han ska cykla hemåt igen. Vill inte ha honom på cykel på gärdena från Uppsala om det blixtrar och dundrar. Då får jag åka och hämta honom istället.

Hoppas också att Mathilda får paddla kanot som det var tänkt idag. Hon var så glad över det igår när jag träffade henne. Vore tråkigt om hon inte får göra det pga vädret.


             
              Bild från wikipedia

Värmen....

.....håller i sig. I morgon ska det visst bli ännu varmare än idag. Och i dag har det varit näst intill olidligt varmt på jobbet.
Men redan på lördag ska det bli kallare. Ganska skönt tycker jag.
Chefen bjöd på glass och jordgubbar (efter en liten, liten pik från undertecknad)

I dag efter jobbet åkte jag hem och gick på löpbandet i 45 min. Svettigt! Sen slängde jag av mig kläderna och drog på baddräkten och plums i poolen. Ljuvligt skönt. Ytvattnet var otroligt varmt. Längre ner var det lite kallare "bara" 25 grader.
Jag flöt runt en stund på "fåtöljen" innan jag gick upp och fixade en räksallad. Stefan var kvar på jobbet och grillade en stund så jag satt och läste min bok - Vita- av Melania G. Mazzucco. Den beskrivs som en Italiensk Ängeln på sjunde trappsteget.


Ljuvligt skönt!


Efter att ha läst halva boken så kan jag absolut rekommendera den.