Byte av operatör.....

....är ingen lek direkt.
Jag bestämde mig för att byta operatör på mobilen från kontantkort hos Telenor till ett fast abonnemang hos Telia.
Sagt och gjort! Stefan tog kontakt med Telia och tillsammans med deras säljre kom dom fram till ett abonnemang som skulle passa mig. Jag ville behålla mitt nummer såklart och det skulle jag få. I abonnemanget skulle även en ny Iphone ingå.
Jag fick skriva på ett avtal som skickades in. Efter någon vecka fick vi ett brev där det stod att det tyvärr inte gick att genomföra flytten men om vi hörde av oss till Telia så skulle dom hjälpa oss. Om jag skulle få ett nytt abonnemang så skulle det ta ett tag. Stefan var bortrest och eftersom han tagit det här från början fick han fortsätta.
Jag behövde ladda mobilen för att överhuvudtaget ha någon telefon. Lag laddade in 500 kr så att jag skulle kunna ringa, sms:a och surfa fritt i 30 dagar. Från Telia fick vi veta att flytten inte gick att genomföra för att jag inte registrerat mitt kontantkort med personnummer. Efter en massa strul lyckades jag registrera kortet. Vi tog kontakt med Telia igen och nu gick det snabbt. Plötsligen så bara stängs Telenorabonnemanget av! 10 dagar efter att jag laddat mina 500 kr. Där rök det mesta av de pengarna. Skit samma med det. Vi tog kontakt med Telia igen och undrade vad mitt nya sim-kort tagit vägen? Dom kunde inte svar på varför det inte skickats till mig, men lovade att göra det omgånde. Varför Iphonen inte skickats hade hon heller ingen aning om.
I tisdags kom så mitt sim-kort! Som visade sig vara fel! Det var alldeles för stort. Jag fick ringa igen igår och idag fick jag ett nytt. Det var ju bra att det gick så snabbt. Jag satte in det i Iphonen och fick upp en ruta : Ogiltigt Sim-kort! Jag stängde av Iphonen, tog ur kortet och satte in det igen men fick samma resultat ändå.
Jag ringde upp Telia och fick sitta i lång kö innan jag fick prata med en tjej som konstaterade att Icc-koden inte var inlagd på mitt nummer. Hon sa att inom en (1) timma högst skulle det vara ok. Knappt två timmar senare hade den inte kommit igång. Jag ringde återigen upp Telia. Nu var det ingen kö och jag kom fram i stort sett omgående. Killen jag pratade med ville ha de fem sista siffrorna i Icc numret. Han skulle uppdatera sa han för det hade hans kollega inte gjort!(?). Samtidigt sa han att man inte behövde göra det? Hur som helst så sa han återigen att NU skulle sim-kortet ha hittat nätet inom en (1) timma! Eller möjligen kunde det hända under natten! 
Nu är klockan 21,35 och jag har fortfarande inget fungerande sim-kort.
Vi får väl se i morgon bitti då.

Fredagsmiddag i ensamhet

Lyxig Räkmacka med ett glas vin!


Fredag härliga fredag.....

Den här veckan gick fort. Jag har haft en massa känningar av något. Vet inte om det är hjärtat eller om det är mina tarmar som spökar. Jobbigt är det i alla fall.
Jag började äta Iberogast för ca 14 dagar sedan och i samma veva ungefär började jag känna av det i bröstet. Jag vet inte om det kan ha något samband men jag har i alla fall slutat ta det sedan i onsdags och peppar, peppar så har det lugnat ner sig. Vi får väl se.
I dag efter jobbet kände jag för att bara åka hem och vara ensam. Jag har ett stort behov av att bara få vara.
Det är ju skönt när man man kan välja att vara ensam för jag skulle inte vilja vara det jämt. 
Jag stannade till på Coop och handlade lite innan jag åkte hem. Jag var så himla sugen på en bakelse eller något annat gott till kaffet men det var alldeles för lång kö vid kondisdisken och inne i butiken hade dom inget som lockde mig. 
När jag kom hem åt jag en Mannafrutti. Bryggde lite kaffe och gick och satte mig i baden baden på baksidan. Solen värmde och det var riktigt skönt. Samtidigt känner jag att jag borde göra lite nytta men jag orkade inte. Det blev lite dåligt med sömnen natten till idag. Jag hade så himla svårt att somna.
Jag skulle behövt motionera lite också men det får bli i helgen. Det är så mycket måsten hela tiden och man känner att man borde göra så mycket. 
Tyvärr höll det vackra vädret inte i sig särskilt länge. Regnet har öst ner men just nu verkar det vara uppehåll igen. Det svänger snabbt.
                       
Nu ska jag äta lite middag. Har köpt mig en Lyxräkmacka. Sedan blir det Dobbido. Stefan kommer från Holland om en stund. Skönt!
 

Diggiloo

I lördags var vi på Diggiloo i Ulriksdals slottspark.
Vi hade tur med vädret och slapp regn. Vi var på plats vid 17 och 18 skulle det börja. Vi hade ganska bra platser på parkett.
 
Det var 10-årsjubileum, men jag tyckte inte att det märktes så mycket. Jag hade velat se en mer glamorös scen.
Föreställningen var bra, med många bra artister. 
Vi hade med oss en sallad som vi stannat och köpt ur Maxis salladsbar. Vi hade med oss lite,lite vin. Man fick visst inte dricka det där men det visste vi inte då.
Vi var hungriga och åt salladen innan det började. I pausen hade vi kaffe och varsin nybakad bulle. Jag hade bakat till mamma på förmiddagen. Jag hade lyckats ta en skittermos så kaffet var fisljummet.
Föreställningen var slut vid 22 och vi tog oss hemåt igen. Efter en kopp te blev det sängen.
 
Lite bilder från föreställningen
 
The Moniker
Mojje
 
Magnus Carlsson
 Jessica Andersson och Kristjan Lootus
Lotta Bromè och Fridha som Björn Ranelid och Sara Li
 
Charlotte Perrelli.
Dessutom medverkade Markoolio, Thomas Pettersson och en massa musiker och kör.
 
I Publiken såg vi:
Pernilla Wahlgren, Gabriel Forss, Paolo Roberto, Hanna Hedlund och säkert en massa yngre kändisar som jag inte känner igen eller vet namnet på.
 
 

Är det höst nu?

Redan? Det är ju bara 23 augusti. Visst brukar det väl vara ganska varmt vid den här tiden?
I dag har det regnat i omgångar. Likaså i går. Då på kvällen öppnade himlen sig. Jag var hos fam Åström som bjöd på middag. God vegetarisk lasagne serverades och Mathilda bestämde sig för att bli vegetarian. Undrar om hon är det idag med :)
 
I söndags var Sandra och Micke på Kentkonsert och vi var barnvakt. Det blev ganska sent och barnen hade svårt att komma till ro. Många tankar om skolan som började dagen efter kanske. Till slut somnade dom och vid tolvtiden kom Sandra och Micke hem igen. Det tog ett tag för mig att somna när jag väl kom isäng. Det ble inte så många timmars sömn den natten.
 
Måndag kväll hade jag klipptid 19,45 så jag tänkte åka hem och vila lite innan men just när jag skulle åka hem ringde Carina och sa att hon fått ett återbud och undrade om jag kunde komma 18 i stället. Perfekt! Jag hann handla lite på Coop och lämna hem det innan jag åkte iväg. På kvällen gick jag och lade mig tidigt och somnade innan halv elva. 
Stefan var på jobbresa och kom inte hem förrän på tisdag eftermiddag. Vi hann träffas en kort stund innan jag skulle till Birgitta på "syjunta". Trevligt att träffa damerna igen efter sommaren. Ja, två av dem har jag ju stött på lite då och då här på gatan förstås.
Vi bjöds på god soppa och till dessert en smarrig toscaäppelpaj. Vid tiotiden tackade vi för oss och åkte hemåt igen.
I går var jag som sagt hos familjen Å på middag. När jag kom hem därifrån strök jag en massa tvätt, manglade lakan och sydde upp ett par jeans. Jag lade mig tidigt och läste. Jag låg på spikmattan. Jag släckte ner halv elva och somnade som en stock, fortfarande på spikmattan. Sen vaknade jag bara till och tog bort den, somnade om och sov till radion slog igång. Så skönt!
 
 

Nu har Putte åkt hem

I dag på eftermiddagen åkte Putte hem till sig. 
Mormor och morfar skulle på Diggiloo vid Ulriksdals slott och dit ville Putte absolut inte följa med.
Melker skulle ju komma bara någon timma senare. Tills dess klarar sig Putte själv.
 
Med Melkers tidning under armen står han och väntar på att vi ska gå ut till bilen.
 
Här i trappan precis innanför ytterdörren ville han sitta och vänta på familjen.
Hejdå Putte. Det har varit så kul att ha dig hemma hos oss den här veckan.
 
Och härmed är sagan om Puttes besök hos mormor och morfar slut!
 

Sista dagen hos mormor och morfar.

I kväll kommer äntligen Melker hem igen!
I går efter en lång dag var Putte trött
 
Det var lite ljust fortfarande så han ville testa en sovmask som morfar fått på någon flygning.
 
Nästa gång vi tittade till honom hade han somnat och tagit av sig masken.
 
Mormor och morfar var riktiga slöisar och klev inte upp förrän klockan 9. 
Sedan var det dags att lösa melodikrysset och det var nog tur att Putte var med för mormor hörde ju inte att det var en sång ur Babar dom spelade och som skulle in på vågrätt 7.
 
När melodikrysset var löst blev Putte lite längtansfull.
Han ville pussa lite på Melker.
 
Sedan skulle mormor baka bullar till gammelmormor.
 
Bullar äter ju inte Putte men maskinen som lät högt och hade en grej som snurrade runt, runt var spännnde. Oj! lite mjöl hamnade visst på nosen.
 
Nu ville Putte gå ut i stället
Vad har morfar där inne? 
 
Morfar sa att Putte måste sitta alldeles stilla och inte komma för nära gräsklipparen.
Den låter roligt men kan vara farlig om man inte aktar sig.
 
Långt där borta går morfar och klipper.
 
 
 

Fredag med Putte

 Idag tog vi det ganska lugnt på morgonen. Vi fick ett trevligt Face Time samtal från Melker i Berlin. Det var nog roligt både för Putte och Melker.  Sedan skulle jag sy gardiner till gammelmorfar.
Då var han lite nyfiken på den spännande symaskinen där nålen gick upp och ner fort, fort. Men jag  sa att det var lite farligt att peta där. 
Sedan skulle jag gå till gammelmorfar och morfar skulle dammsuga så då satte Putte sig i en solstol och njöt av det fina vädret. 
När jag kom hem igen var gammelmormor också med. Medan jag plockade i ordning lite läste gammelmormor saga för Putte.
Sedan var det dags att laga middag. Även om Putte inte är intresserad av att äta så var det spännande att titta på
Resten av kvällen har vi suttit och pratat och myst i uterummet. Jag tror att gammelmormor tycker att Putte är gullig för hon satt och klappade på honom titt som tätt.
 I morgon kommer Melker hem igen.
 

Putte blev glad.....

Han satt i fotöljen och tittade på barn-TV. Lite långsamt hade det nog varit så han blev nog glad när vi äntligen kom hem.
 
 
 
 
Han fick följa med morfar ut och mata fiskarna.
 
Sedan blev han lite sprallig och klättrade upp i körsbärsträdet men då blev mormor allt lite orolig.
Han tyckte nog att jag var lite larvig när hon trodde att han skulle ramla ner.
 
Nu sitter han och kryssar i sin "Dagar tills Melker kommer hem" kalender.
 
I morgon behöver han inte vara ensam. Då har jag min lediga fredag och kan vara hemma med honom.
 
;)
 

Stannar hemma.....

Idag ville Putte stanna hemma och leka istället. Det var nog inte så roligt på mormors jobb. Hon bara jobbade, och jobbade hela tiden. 
 
Passar på att låna garaget nu när inte Max är med.....
 
Men först måste man vinka i fönstret.....
 

Att ta hand om Putte

När Melker är i Berlin på Semester har jag fått ansvar för Putte. Han är rätt lätt att ha att göra med. Han gör inte mycket väsen av sig och eftersom han är rätt kräsen behöver jag inte ha mat åt honom heller.

På inrådan av Sandra sjöng jag en godnattvisa för Putte och han fick låna ett gosedjur av mig. Ifall han skulle sakna Melker för mycket.

Eftersom han inte äter något fick han titta i en bok medan jag åt frukost.

Sedan bar det av till mitt jobb. 

Lite datorsittande.

Men sedan tyckte han att bilarna och flygplanen utanför var roligare.

Han hälsar till Melker att det är rätt ok att vara hemma med mormor, men vill nog att Melker kommer på lördag som det är sagt.

 


Första arbetsveckan....

Jag kan inte påstå att jag längtade tillbaka till jobbet efter semester. Det var en del pappershögar som låg och väntade på mig. Hälften av personalstyrkan har fortfarande semester. Dagarna har varit så fyllda med jobb så veckan gick fort. I tisdags kväll bytte jag om direkt efter jobbet och gav mig ut på en rask promenad. 7,5 km blev det. Jag till och med joggade lite på slutet. 1 tim och 10 min var jag ute. Stefan och Nicklas var ute och cyklade. Träning inför Cykelwasan. På torsdagen åkte Stefan upp till Sälen där dom skulle bo under tävlingen. Jag var och hälsade på mamma efter jobbet. Hon bjöd på ungsbakad lax med romsås. I fredags efter jobbet hämtade jag mamma och vi åkte till Mio i Barkarby där vi skulle hämta en sänggavel som hon beställt. Nu när pappa inte kommer hem mer så har hon lämnat tillbaka hans "sjukhussäng" och gjort det lite mysigare i sitt sovrum. Vi gick också in en sväng på Chilli där mamma köpte en söt liten gryta som passande nog hette Britt. Sedan gick vi in på Ikea där vi fikade. Kaffe och en stor räkmacka som vi delade på. Jag köpte nya dricksglas, några nya vinglas, ett turkost duschdraperi och en liten orkide. Sedan åkte vi hem till mamma igen. Jag hjälpte henne att få sänggavel på plats innan jag åkte hem. Jag var så trött att jag ville åka hem och bara vara. Jag har känt av en del arytmier de senaste dagarna och det är jobbigt. Gick och lade mig rätt tidigt och läste.

Mammas nya bord och stolen som Eva målat om till henne

Mina nya dricksglas

Sängen med sänggaveln på plats.


Minneslunden och Gamla Linköping

På lördagen efter en lång frukost packade vi våra väskor och tackade för oss. Vi åkte in och mötte Sandra och barnen på kyrkogården där vi satte blommor i minneslunden där Stefans föräldrar ligger.
Medan vi väntade in de andra satt vi på en bänk och pratade om vad som händer när man dör. 
Då kom helt plötsligt en stor insekt av något slag spatserande på grusgången. Den gick rakt fram mot soffan där vi satt. Klättrade upp längs soffans ben och satte sig på armstödet precis vid Stefan. Där satt den en bra stund. 
Vi sa att det var någon av hans föräldrar som kom och ville hälsa.
 
 
 
Efter kyrkogården åkte vi till Gamla Linköping.
 
Första stoppet blev i Cloettas butik! Jag som inte ens äter godis!
 
 
Vi fikade på Dahlbergs Kafé. Lite suddig bild tyvärr.
 
Här fick man prova att skriva med riktig bläckpenna.
Det gjorde jag ju i skolan när jag var liten men det var svårt nu när jag testade här.
 
 
 
 
 
Efter besöket i Gamla Linköping skildes vi åt. Stefan och jag åkte hemåt och Sandra och barnen skulle stanna till hos Åsa i Nävekvarn.
 
Vi tänkte att vi skulle stanna i Stegeborg och äta mat på vägen hem. När vi närmade oss Stegeborg öppnade sig himlen. Vi parkerade men blev sittande i bilen en kvart för att vänta ut regnet. 
Det ser nästan ut som om vattnet står upp på halva vindrutan men så illa var det inte. Men det skvalade rätt bra.
 
När vi väl kunde gå ur bilen visade det sig att dom just då stängde för att öppna kvällsserveringen en timme senare. Skit också. 
Då bestämde vi oss för att åka vidare till Mauritzbergs slott i stället. Där har vi fått den godaste fisksoppan jag ätit någon gång. När vi kommer dit visar det sig att slottet är abbonnerat hela kvällen!
Det slutar med att vi får äta på det gamla vanliga stället, Stavsjö krog.
Sen var det bara raka vägen hem!
 
 
 
 
 
 

Sista dagarna.....

....av semestern blev vädermässigt ganska okej.
Vi tog en tur till Sigtuna för att titta efter present till Kerstin. Det slutade med att vi köpte en roman i bokhandeln. Det är svårt att köpa något till någon som redan har allt hon behöver och mer därtill.
På grillen köpte vi varsin hamburgare som vi satt i solen och åt. 
När vi kom hem igen monterade Stefan med hjälp av Eskil upp den nya Vindstrappan. Vi fick ett kort besök av Max och mamma Sandra och sedan även av Sandra Å.
 
På torsdag morgon packade vi in oss i bilen och åkte ner till Iffe och Kerstin i Bestorp. Vi åkte raka vägen och var framme vid 12-tiden.
Efter lunch började vi förbereda inför fredagens kalas då Kerstins 82-årsdag skulle firas.
Enda gången på året då vi träffar alla Stefans kusiner.
Jag och Kerstin gjorde iordning tårtbottnar och senare ställde vi i ordning bord och stolar för att slippa stressen innan kalaset.
Efter frukost på fredagen gjorde jag färdig tårtan.
Sedan dukade vi fram allt på bordet i rummet och inväntade Iffes bror och syster som skulle komma med de beställda smörgåstårtorna. 
När vi lagt på dukar och lagt fram dynor på stolarna kom regnet! Så typiskt! Tur nog blev det inte långvarigt. Klockan två kom alla gäster. Då kom även Sandra, Mathilda och Melker.
Som vanligt (nästan) på Kerstins födelsedag så sken solen mestadels under resten av eftermiddagen.
När alla gäster utom Sandra och barnen åkt plockade vi undan allt igen och satte oss sedan i solen på berget en stund. Vi tittade påkvigorna som går i hagen utanför.
 
 
Korna gillade att slicka på Stefans och Sandras armar. Tror det var det salta dom gillade.
 
Sandra och barnen åkte sedan in till Linköping där dom skulle sova på hotell.
Vi tittade på TV en stund innan det var dags att säga god natt.
 
 
 
 

Sammanfattning......

Jag har inte hunnit med att skriva ner vad vi gjort så nu får det bli en sammanfattning. Jag vill ju kunna gå tillbaka och uppdatera mig när jag funderar över något.
 
Helgen 28-29/7 var vi barnvakt till Max.
För första gången skulle han sova borta. Jag kan erkänna att jag var nervös över det. Men det gick bra. 
Vi hämtade honom på lördag eftermiddag och och återlämnade honom vid lunch på söndagen.
Så mycket sömn blev det inte för min del den natten.
 
 
Jag hann slumra till någon halvtimme innan det var dags att göra sig iordning och åka till Saltsjö-Boo där vi var bjudna på middag hos Stefans chef.
 
Det blev en trevlig kväll med god mat. Vi satt ute hela kvällen. Det är enda kvällen vi har kunnat göra det i sommar. Visserligen började det regna lite senare och då blev det lite kyligare. Jag som inte sovit så mycket blev både trött och frusen. Jag lyckades i alla fall ta oss hem utan att somna.
 
På måndagen åkte vi med Sandra och barnen på båtutflykt till Fjäderholmarna. Vi hade tur med vädret. Och det blev en trevlig dag. Enda smolket var när vi skulle äta lunch på Skärgårdsgrillen. Vi beställde stekt strömming med potatismos och lingon. Vi fick vänta hur länge som helst på maten och när den äntligen kom var strömmingsbitarna minimala och lingonen var slut. Sandra som sett hur andra strömmingstallrikar sett ut sa att våra bitar bara var hälften så stora. Hade det inte varit sån kö skulle vi ha klagat. Vi fick ju ändå betala 125,- och det var det inte värt. Vi hade tänkt bada men dels så mulnade det och sedan var stranden inte så rolig så vi strosade runt och tittade i ateljerna och butikerna innan det var dags att ta båtn tillbaka in mot stan.
Vi hade parkerat på Riddarholmen så vi promenerade genom Gamla stan på väg till bilen.
När vi kom till Riddarholmen behövde jag sökaupp en toa och då passade dom andra på att beställa fika i en kiosk nere vid kajen.
Det blev en mysig dag.
 
 
I väntan på båten till Fjäderholmarna
 
Där kommer den!
 
 
 
 
 
Mackmyra museet
 
 
 
 
 
 
 
En sista fika innan vi åkte hem.
 
 
 
 
 
 

Mulle Meck och Mickes födelsedag

På torsdag morgon åkte vi ut till Sandra och Nicklas. Vi skulle ha Max under dagen då dom jobbade.
Max vaknade redan innan mamma och pappa åkt. Vi satt i soffan och myste ett tag och lekte med kattungarna innan vi åt frukost.
Kattungarna Sonja och Siw
 
 
 
Sedan packade vi in oss i bilen och åkte för att hämta upp Sandra och Melker. Vi åkte till Solna och Mulle Meck parken. Där fanns en massa roliga hus och bilar som Max gillade.
Jag tog en massa kort som jag inte vet vart dom tog vägen. Dom finns i alla fall inte på minneskortet eller i kameran. 
Jag lånar lite bilder från Sandra:
 
 
 
 
Efter Mulle Meck stannade vi till på Stinsen för att äta lunch. Sedan åkte vi hemåt.
Vi lämnade av Melker och Sandra hemma hos dem och åkte hem med Max. Han var supertrött och vi kom inte många meter innan han somnade.
Vid halv fyra kom Mamma Sandra hem. Max sov fortfarande i sin bilbarnstol. Vi åkte hem vilade en stund och gjorde oss redo att gå ner till Åströms.
Jag gick en stund före Stefan och han åkte och hämtade upp mamma.
Jag hjälpte till att göra sallad. Snart droppade övriga gäster in och kalaset kunde börja.
Vi bjöds på grillat med tillbehör och till fikat smarrig tårta. Det var en härlig kväll och vi satt ute.
Av oss, mamma, Sandra, Nicklas och Max fick han en 12 kilos Kettelbell och en flaska vin.
(Bild lånad av Sandra)
Paketöppning, Esther, Melker och Max hjälper till (bild lånad av Sandra)
 
 
Den smarriga tårtan som Sandra hade gjort.
Mamma blir hemskjutsad av Sandra Ö i deras kebabracer :)
 
 
 

Några härliga dagar....

...blev det efter hemkomsten från Skåne. Vi hade ganska bra väder och på torsdagen satt vi faktiskt ett bra tag i våra baden baden och bara njöt. Läste, fikade tog hand om tvätt och hade det allmänt gott. Den typ av semesterdagar som jag älskar och som det blir allt för sällan. Mamma var och hälsade på pappa på sjukhuset och han repade sig snabbt när han fått vätskedrivande medicin.  För oss blev det en lugn helg med mest en massa plockande och slappande. Lite pyssel i trädgården mm. 
På måndagen skrevs pappa ut från sjukhuset och mamma och jag var på Ärlinghem och tog emot honom.
Det var en lite trött men ganska ok pappa som kom tillbaka med sjuktransport. 
Vi stannade kvar och fikade och pysslade om honom lite innan vi åkte hem igen. 
På onsdagen åkte vi ut  till Eva och Thord i Saltis. Vi var där strax efter tolv. 
När vi kom bjöds vi på kantarellmacka och kaffe. Vi tog en 4 km lång promenad på Skogsö innan vi åt middag.
Ungsbakad lax med goda tillbehör. Stefan och Thordan tog ett snabbt dopp när vi kom tillbaka från promenaden. Vi hann träffa familjen Christian med familj innan det var dags att tacka för oss och åka hemåt igen.
 
Jag hade kameran med mig men glömde att använda den.
Två foton tog jag och då var det med mobilen:
 
 På fredagen hade vi Mathilda hos oss. Melker var hos en kompis på Ingarö. Sandra och Micke var på Kent i Eskilstuna.
Vi Tog en tur till Maxi och handlade. Sedan var vi ute hos Sandra, Nicklas och Max för att titta på dom söta små kattungarna. 
På kvällen tittade vi på TV och spelade Yatzy. Vi somnade inte förrän klockan var nästan två på natten och sov till strax före nio. Mathilda kom upp halv tio.