Böcker, böcker!

Jag älskar att läsa. Och jag älskar att köpa böcker och kan inte slänga någon.
Inte inbundna böcker i alla fall. Jag har därför börjat köpa pocketböcker om det inte är en bok som jag absolut vill ha kvar.
Men jag har allt för många böcker redan.
I sommar har jag läst en hel del. Jag kommer inte ihåg alla, men här är några:

Anhörig/ Katerina Janouch
en personlig berättelse om att leva med en människa på väg att gå under av missbruk.

Det blod som spillts / Åsa Larsson
Om en kvinnlig präst som mördas i Kiruna.

Den jag inte var / Majgull Axelsson
Sju år senare är hon lika kluven. Är hon Mary eller Marie? Dödade hon sin man, där på sjukhuset eller lät hon honom leva? Blev hon minister eller hamnade hon på kvinnofängelset Hinseberg? Hon behöver bara sluta ögonen för att den ena verkligheten ska vara lika sann som den andra.

Liemannen / Peter Lovesey
Om en charmerande kyrkoherde som charmar alla men samtidigt har en helt annansida.

Stenhuggaren / Camilla Läckberg
en kriminalroman med många bottnar. Händelser i 1920-talets Fjällbacka vävs samman med nuet på ett mycket raffinerat sätt som får sin förklaring först i slutet. Camilla Läckberg är en mästare på att successivt bygga upp spänningen och knyta samman intrigens många trådar. Hennes huvudpersoner Patrik Hedström och Erica Falck är dessutom ett mycket sympatiskt par som många längtat efter att få återknyta bekantskapen med. (Lånat från Adlibris)


För sina synder / Julie Parsons
Om en liten pojke som försvinner spårlöst och hans pappas jakt på en eventuell mördare.

Club Karaeoke / Björn Hellberg 
Club Karaoke handlar om girighet och hämndlystnad, men framförallt om tärande svartsjuka som får avgörande konsekvenser på mer än ett sätt.

Familjegraven / Katarina Mazetti
Fortsättningen på grabben i graven bredvid.

Mat & Fika med barnen

Söndag 4/9
I dag blev jag bjuden på mat hos Sandra & Micke. Skulle bara åka över en snabbis för jag ville hem och fixa en massa som blivit efter.

Jag bjöds på pastagratäng och sallad. Mycket gott. Efter maten pratade vi om växter och kollade i en trädgårdstidning som Sandra köpt. Vi blev så inspirerade att vi åkte upp till Eurostop för att inhandla växter. Sandra köpte växter till sina rabatter och jag köpte till mina utekrukor.

På Maxi sammanstrålade vi med Nicklas & Sandra Ö. Dom följde med hem till Sandra & Micke och fikade så då stannade ju jag också. Vi åt smarrig fruktsallad och vaniljvisp. Det var himla trevligt att umgås med båda barnen och deras respektive. Vi träffas så sällan allaihop. Stackars Stefan som inte fick vara med pga. utlandsresa för jobbets räkning.

Efter en timme eller två åkte jag hem och fixade mina krukor.

Så här fina blev två av krukorna.
Trappkrukan                    Krukan på garageuppfarten 


Lite bilder.

Jag har upptäckt att det är roligt att fotografera och leka med kameran. Jag skulle vilja ha en bättre kamera som det går att ta tydliga närbilder med. Jag får väl önska mig en i julklapp av min käre make. Tills dess får jag hålla tillgodo med den vi har.
Rosenknopp
Vacker rosenknopp från vår rabatt.

Fler varianter på samma ros.

Viol
Viol från samma rabatt.
Tomater
Några egenhändigt odlade tomater. Jättegoda!
Duva vid damm
En välkommen gäst. Lite svår att se kanske men det är en skogsduva
som brukar komma och dricka vid vår damm.


Besök hos Eva i Saltis.


Lördag 3 september
I morse sov jag ut ordentligt. Det var så skönt. Efter en härlig frukost gjorde jag mig redo för att åka ut till syrran i Saltis för en tjejhelg. Båda våra respektive var bortresta. Stefan var på Eurobikemässa i Zürich och Thordan var på älgjakt i Tångböle. Jag stack hemifrån strax efter 10 på förmiddagen. Det var lite trafik så jag var där vid halv elva. När jag kom fram fick Eva backa ner bilen genom deras trånga grindhål. En baggis för henne som gör det nästan varje dag. Kaffet var färdigt när jag kom så vi satte oss i solen på verandan och fikade. Sen gick vi ner till det gamla
stationshuset i Saltsjöbaden. Efter en härlig promenad på ca 3,5 – 4 km var vi framme. Där delade vi på en supergod macka med hummus, grönsaker, pesto och mozzarella och drack rött te. Vi satt i trädgården bakom huset. Härligt. Samtidigt som vi var där vimlade det av killar med träningsoveraller som det stod Bulgarien på. Senare när jag pratade med Stefan fick vi klart för oss att det var det Bulgariska fotbollslaget som Sverige skulle möta senare på kvällen.
När vi kom tillbaka hem till huset bestämde vi oss för att åka till Maxi och handla lite frukt till fruktsallad. Jag ville leta efter korgar att ha i badrumsskåpet också. Överallt stod det den typen av krogar som jag ville ha men det var fyllda med varor och alltså inte till salu. Vi handlade lite och vände hemåt igen. Vi hade inte varit hemma så länge når Eva sa att den typen av korgar som jag vill ha säkert finns på Brisak i Gustavsberg. Så vi åkte dit. På Brisak finns allt mellan himmel och jord. Och där fick jag mina korgar! Jag köpte ett par sockor och en tillbringare också. När vi kom tillbaka hem till Eva var det dags att börja med middag. Vi åt ugnsstekt kycklingfilé med ugnsrostade rödbetor och sallad. Till det drack vi rött vin. Jättegott! Vi satt länge och åt och babblade om allt möjligt. Sen drack vi kaffe och åt fruktsallad. Mums. Vid halv elva bestämde vi oss för att krypa i säng. När vi stod och borstade tänderna ringde Christian och frågade om vi ville bjuda på kaffe. Han och en kompis hade varit på jobb i Vemdalen så dom var kaffesugna. När vi satt och fikade fick jag se något som kröp i väg på vedspisen. Christian gick och kollade. Det var en jättestor spindel. Jag har aldrig sett en så stor spindel i frihet tidigare. Christian skulle försöka ta den men då hoppade den ner på golvet med en duns. Det dunsade i golvet! Huvva. Sen kilade den snabbt in under kylskåpet och försvann. Vi såg den tack och lov inte mer.
Efter en halvtimme åkte grabbarna vidare och vi gick och lade oss. Jag hade lite svårt att somna, som vanligt när jag sover borta, men efter ett tag somnade jag i alla fall. Vid halv sju på morgonen vaknade jag av att jag var kissnödig så jag smög mig ner till toan. Sen gick jag och lade mig igen. Men i och med att jag varit uppe och rört på mig så satte magen igång. Det var bara att smyga ner igen!
Vid åttatiden vaknade Eva också och vi gick upp och fixade frukost. Sedan åkte jag hemåt igen. Det var jättetrevligt hos Eva men det är ändå skönt att komma hem igen. Borta bra men hemma bäst.

Korg
Korg som jag köpte. Men som tyvärr inte får plats i badrumsskåpet. Typiskt!
Badrumsfönster
Vacker utsikt att borsta tänderna vid.

Det är konstigt

Jag läste en artikel i Svenska Dagbladet igår. Där man skrev om reklam och till vilken målgrupp den riktar sig. I den här artikeln tog dom upp teknikreklam. Den vänder sig oftast till unga killar trots att kvinnor mellan 50 och 64 bevisligen är en köpstark målgrupp. Många kvinnor är också intresserade av tekniska prylar typ mobiltelefoner. Genom att rikta reklam enbart till ungdomar missar man en målgrupp som består av över 1,6 miljoner kvinnor. Jag har tänkt på det tidigare också. T.ex.  vad det gäller kläder i våra vanligaste butikskedjor. De mesta är inriktat på tonåringar. Små tröjor som lämnar magen bar och sitter som korvskinn på en vanlig normal kvinna. Om man inte vill se ut som en gammal tant får man köpa tröjor i storlek XXL eller liknande. När jag var och hämtade ut min  nummerlapp till Tjejmilen hade jag tänkt att jag skulle köpa en topp som jag sett i en tidning man fick hemskickad. Jag har normalt storlek 36-38 så jag tog fram en medium och höll upp. Men oj vad den var liten! Då tog jag fram en XL, men även den var för liten. Vad får normalstora unga tjejer för uppfattning om sina kroppar när XL är så liten så att en normal 36-38:a inte kan ha den. Oj, jag kan inte ha XL, jag måste vara jättetjock! Om det är något EU borde införa en standard för så är det väl sånt. Om gurkor är raka eller jordgubbar har en viss storlek är oviktigt tycker jag.
Även TV kanalerna har fått för sig att alla program ska locka yngre tittare. Jag har inget emot förnyelse, men det har gått lite för långt med ungdomsfixeringen. Tycker jag!
Nej, dom borde inse att vi är en stor och ofta köpstark grupp.