Så var helgen över igen...

I torsdags började kören igen. Så kul. Eftersom Stefan var i Holland och Sandra på möte med jobbet sp fick jag åka ensam. Men... så när jag satt i bilen ringde Sandra och sa att hon skulle ta ett tåg från Centralen och komma dit. Åh vad jag blev glad.
Det var var så kul att vara igång igen. Vi fick veta att vi kommer att få sjunga med Plura och förmodligen Babben på hovet. Eventuellt blir det fler artister men ingen mer var klar. Det var roliga låtar vi fick börja med. Det blir nog en rolig termin.
Fredag efter jobbet hämtade jag mamma och vi åkte till Ikea i Uppsala. Vi småhandlade lite. Sedan gick vi in på Coop och handlade mat till middagen.
En liten räkbakelse till förrätt. Fläskkotlett till huvudrätt. Vi åkte hem och åt middag och tittade på TV tills Stefan kom hem vid 22-tiden. Mamma sov kvar.
På lördagen efter frukost åkte vi till ishallen och tittade på när Sandra, Micke och barnen åkte skridskor. Efter det lämnade vi av mamma hemma innan vi åkte hem.
En lite suddig bild på Familjen på hal is.
Vid tvåtiden gick vi ner till Sandra och barnen som var ensamma. Stefan fixade elen i deras kök. Vi åt middag tillsammans och spelade Retro innan vi gick hem igen.
Sandra bjöd på goda hembakade semlor.
I dag har vi varit i Sigtuna med Sandra, Mathilda, Melker, Nicklas, Sandra och Max. Och så Roxy deras lånehund förstås.
Det var mycket folk ute på isen som åkte skridskor eller gick. Vi gick ett varv innan vi gick upp i stan och gick till Valvet och åt lite lunch. En riktigt mysig eftermiddag blev det.
Efter att vi lämnat av Sandra, Mathilda och barnen hemma åkte vi vidare till Eurostop där Stefan skulle titta på skridskor men vi hittade inga.
sandra och Mathila
Sandra gör en snöängel på isen.
Bild lånad av Sandra
också lånad av Sandra
Eftermiddagen gick åt till at stryka skjortor och blusar. Medan jag gjorde det åkte Stefan och tvättade och tankade min bil.
Resten av kvällen blev det TV-tittande.

Måndag till onsdag....

I måndags var det motionsdag. Jag gck på bandet när jag kom hem. 45 min medan jag läste i min bok Hypnotisören av Lars Kepler. Jag är lite efter, de flesta har väl läst den för länge sedan.
När Stefan kom hem åt vi middag. Sedan gick han ner till Åströms för att träffa fd svågern och titta på hur dom ska fixa belysningen i köksskåpen.
Jag tog hand om en del tvätt och när Stefan kom hem igen tittade vi på Guldbaggegalan.
I går efter jobbet åkte jag hem och ställde bilen. Sedan gick jag ner till Åströms för att vara barnvakt. Stefan hade hämtat barnen och var redan där.
Jag värmde mat som Sandra hade lagat. Efter maten hjälpte jag Mathilda med läxan. Nyttigt med repetition av adjektiv, substantiv mm. Ordförståelse. Hur förklara vad indirekt är för en 10-åring? Jag vet ju vad det betyder, men hur förklarar man det.
Micke kom hem redan vid sextiden. Vi stannade och fikade och åt semla innan vi gick hem igen.
Sandra hade varit och hämtat det vi drejade på Kjelldagen och nu fick jag hem mitt mästerverk.
Den blev riktigt fin för att vara absolut första gången jag drejade.
I kväll har jag varit hos Veronica och fått en härlig ansiktsbehandling med portömning och plockning av ögonbrynen. Köpte även med mig ny ansiktsrengöring och nattkräm.

Kroppkakor och snö

I morse vaknade vi inte förrän tjugo i tio.
Vi åt en stadig "hotellfrukost" med ägg och bacon, smothie och macka.
Medan vi åt frukost kom Sandra förbi. Hon hade lämnat Melker hos en kompis och kom nu in på en kopp kaffe. Trevligt.
Efter det var det bara att klä sig och åka över till mamma och pappa för att äta kroppkakor.
När vi kom dit var Eva och Thordan redan där och kroppkakorna var nästan färdiga.
Vi som ätit en så stadig frukost. Två stycken fick jag ner i alla fall. Kroppkakor var min favoritmat som liten men nu har jag väl fått lite annan smak kanske. Men gott är det fortfarande.
Eva hade gjort fruktsallad till efterrätt också. Efter ett par timmar åkte vi hem igen.
Under eftermiddagen har det varit lugnt. Vi har tittat på inspelningen av Stjärnorna på slottet och spelat wordfeud.
I kväll har jag sett första avsnittet av Äkta människor. Den verkar ok. Vi får väl se om jag kommer att kunna följa den i fortsättningen.
I går kväll började det snöa ordentligt och idag har det fortsatt. Vi har fått ca 1 dm snö. Tyvärr är det bara runt nollan så det kommer väl att försvinna antar jag. Det kan få ligga kvar ett tag så att det blir lite ljusare ute och att barnen kan åka snowracer och pulka.
Nu är jag trött och ska hoppa i säng. I morgon är det arbetsdag och jag jobbar hela veckan.

Varför....

...går helgerna så sablans fort?
...vinner jag aldrig på lotto?
Helgen hann inte ens börja innan den var slut.
Ändå var jag ledig i fredags och fick alltså tre dagar ledigt.
I torsdags var vi barnvakt till Max. Hans föräldrar skulle fira hans mosters 18-årsdag med middag på restaurang.
När vi kom till dem hade Max redan somnat. Stefan och jag åt fläskpannkaka som Sandra fixat innan dom stack.
Efter det åkte Stefan på gympa och jag satte mig framför TV-n. Tio över åtta vaknade Max och ville inte somna om igen. Han och jag satt och tittade på Copy Cat singer tills Stefan kom tillbaka. Någon halvtimma efter det kom även Nicklas och Sandra hem. Då var det full fart på Max igen.
I fredags gjorde vi inte så mycket. Stefan jobbade halva dagen och efter det åkte vi och handlade lite mat både till oss och till mamma och pappa.
Kvällen blev lugn. Lite tv-tittande bara.
I går morse vaknade jag med ett ryck och bultande hjärta. Jag drömde att Mathilda lekte i vattnet vid en brygga. Hon låg raklång och sjönk ner. Jag tog tag i hennes röda bävernylonoverall och drog upp henne några gånger. Men så sa hon att jag inte skulle ta tag i henne hon ville se hur länge hon kunde vara under vattnet. När jag tittade till låg hon på botten utan att försöka ta sig upp. Jag slängde mig i för att dra upp henne men då flöt hon bara iväg. Hela tiden gråtandes. Hon bara gled ifrån mig. Jag hade svårt att titta under vattnet och hon försvann. Då vaknade jag. Efter det vågade jag inte somna om. Det var så läskigt. Varje gång jag blundade såg jag vattnet.
Efter en lång härlig frukost gjorde vi oss iordning och åkte och köpte blommor och fågelmat.
Halv sex gick vi iväg till en gammal arbetskamrat till mig. Vi var bjudna på middag. Vi har inte träffats så på nästan 20 år. Stött på varandra då och då på Coop. Nu fick vi till en tid att ses över en bit mat.
Det blev en trevlig kväll med god mat och en massa prat. Plötsligen var klockan 01 och vi bröt upp och promenerade hemåt. Vi kom i säng runt två och det tog en stund innan jag somnade.

Moderna drömmar....

Förr drömde man att man snurrade fel på nummerskivan när man skulle ringa. Sen slog man fel på knappsatsen och fick börja om. I natt skulle jag ringa på Iphonen men hur jag än försökte hittade jag inte mina kontakter. Jag touchade ikonen gång på gång men hamnade på alla möjliga andra platser utom mina kontakter. Frustrerande


Men åh.....

Vad jag längtar efter sommaren nu. Har vintern väntat så här länge med att visa sig kan den gott vänta till i december.
Jag vill kunna sitta ute i mitt älskade uterum och bara njuta av ljuset.
I dag skulle vi ha åkt på bio igen. Stefan har fortfarande två biljetter kvar som han vunnit på jobbet. Dom går ut nu i veckan så detta var sista chansen. Stefan bokade platser men vi ångrade oss och stannade hemma istället.
Vi tog en tur ner till Steninge slott där vi tog en promenad i parken innan vi gick in i butiken och köpte en grej att ha diskmedel, disktrasa och diskborste i. Vi strosade runt en stund och tittade pa alla fina saker som vi absolut inte behöver.
Efter en snabb tur till Maxi åkte vi hem och åt en sen lunch innan vi satte fart med klädkammaren. Vi rev ut allt utom hyllorna då. Sedan gick vi igenom allt och kastade det som vi inte behöver. Så skönt! Nu finns det faktiskt lite plats över om vi skulle behöva lägga in något där.
Medan Stefan åkte till miljöstationen med en del av det vi sorterat ut så började jag med middag.
Smörstekt torsk, romsås, morotsslantar stekta med vitlök och till det kokt potatis. Gott!
Kvällen tillbringar vi i lugn oh ro framför TV:n.
Vi ska väl titta på ytterligare ett avsnitt av Våra vänners liv.
Några bilder från dagen.
Där framme ligger det lilla slottet.
En del byggnader i slottsparken förfaller
Det gamla slottet. Förfallet. Men det verkar som om dom jobbar med det.
Solen går ner över Steningeviken
Jag tycker att ladugården där butiken och restaurangen ligger är så vacker. Jag blir glad av att se den.
Vårt lilla inköp

Lördag

I morse vaknade jag halv åtta och behövde på toa. Sen jag jag och lade mig igen, somnade om och låg till nio. Skönt. Efter en snabb handling på Coop åkte vi och fikade hos mamma och pappa. Vi hjälpte dem med att montera fjärrstyrda kontakter till tv och stereo. Numera verkar tyvärr pappa inte uppskatta besöken och jag kan första det. Han blir ju lite utanför då han inte kan prata. Det är så sorgligt. Helst vill han ha mamma för sig själv. Vi stannade inte så länge. Vi åkte hem och åt en sen lunch innan vi åkte ut till fam Öhlin-Ekwall för att passa Max medan Sandra och Nicklas är ute och äter. Efter en massa lekande har jag nattat Max och Stefan och jag har tittat på Stjärnorna på slottet. Nu blir det läsning och Wordfeud resten av kvällen.


Läst

Nu har jag äntligen läst min julklappsbok. Lite annorlunda handling. En framgångsrik kvinna som har allt väljer att avsluta sitt liv genom att hoppa från en klippa i Stockholm. Så börjar boken. Sen får man följa hur hon tvingas möta allt hon gjort allt för att undvika. Den var bra!


Veckorna går....

I fredags var mamma och jag i Strängnäs och hälsade på en kusin till mig. Hon är dotter till mammas bror Nils. Hennes föräldrar skildes när min kusin var liten och efter det tappade vi kontakten. Jag har inget minne av att jag träffat henne tidigare. Nu har hon börjat släktforska och tog kontakt med mamma på telefon. Min kusin har dåligt med minnen av sin far och ville veta så mycket som möjligt om honom. Vi samlade ihop alla foton som mamma hade på sin bror och hans barn och mormor och morfar.
Det var trevligt att träffa henne. Vi blev kvar i ett par timmar då vi pratade, tittade på foton och fikade.
På hemvägen råkade jag missa en avfart och fick åka nästan till Västerås och vända för att komma på rätt motorväg.
Vi var tillbaka i Märsta strax före halv sex. Jag lämnade av mamma hemma hos henne och åkte sedan hem och parkerade bilen. Jag gick ner till familjen Åström för att äta middag. Stefan och Nicklas hade varit där nästan hela dagen för att fixa det sista i köket.
När jag kom in kom barnen springande emot mig och ropade mooormooor.... och slängde sig i min famn. Även Max som var där skrek också mormor av bara farten. Efter det släppte han mig inte under nästan hela kvällen.
När även Sandra Ö anslutit bjöds vi på god grillmiddag med sommarkänsla. Smarrigt.
På kvällen tittade vi på TV. Lugnt och skönt efter en händelserik dag.
På lördagen städade vi på förmiddagen. På eftermiddagen åkte vi till Kista och såg Stig-Helmer Love Story vilket vi hade kunnat skippa. Det var bara segt och trist. Några små fniss men inte alls det skratt som vi sett fram emot.
Efter bion köpte vi med oss mat från Forno Romano. Jag valde en ljuvligt god pasta



Penne con Prosciutto Crudo e Pesto Rosso
Soltorkad tomatpesto, grädde, parmaskinka.
Stefan valde:
Pasta Maestro
Strimlad bif, rött vin, grädde och champinjoner
Till det
Ciabatta med oregano
Åh, vad gott det var! Mycket mat var det också. Det räckte till matlådor åt oss också.
Kvällen tillbringades framför TV:n

I söndags tog vi det lugnt på förmiddagen innan vi åkte till Maxi för att handla lite. Det blev en rask promenad i fårhagen innan vi började laga mat till middagen då barnen med familjer kom och åt med oss.
Vi bjöd på lite buffé bestående av Abersa woot, Chili con carne och spagetti med köttfärssås.
Trevligt att kunna samla alla igen.
Vid sjutiden var det dags att bryta upp. Barnen behövde komma isäng inför skola och förskola på måndagen.



Stefan och jag röjde upp innan vi satte oss i tv-soffan igen.
Jag har köpt boxen med Våra vänners liv och nu har vi tittat på ett avsnitt per kväll.



Min senaste julklapp...och en kusin som dykt upp....

I dag på lunchen stack jag iväg och handlade upp mina sista julklappspengar.
Det här blev det
En blodtrycksmätare.
Känner att jag måste försöka hålla bättre koll på blodtrycket. Jag blir lite orolig ibland att det ska vara för högt. Jag är ju livrädd att sluta som pappa.
I går fick mamma ett samtal. En kvinna som frågade om hon var Britt M-L. Mamma svarade att hon vra det. Då är du min faster sa hon. Det var mammas brorsdotter. Min morbror dog när jag var ett par år och jag har inga minnen alls av honom. Den här kusinen försvann ur familjen tidigt då hon adopterades bort. Hennes bror har mamma haft mycket sporadisk kontakt med under åren.
Nu hade min kusin börjat släktforska och därför tog hon kontakt med mamma. Hon hade inte ens ett foto av sin pappa och visste inte så mycket om honom.
På fredag ska mamma och jag åka och träffa henne. Vi har letat fram alla gamla foton vi har av hennes familj. Spännande ska det bli.
I morse när jag öppnade toafönstret så var himln så otroligt blå. Bilden blev lite suddig men återger ganska bra den knallblå färgen.

I backspegeln......

Mitt 2011 i bild
Vi hade otroligt mycket snö. På taket låg ca 50-60 cm snö.
Februari
Vi bygger nya garderober i sovrummet
Allt på plats
Även tvättstugan fick ett lyft
Mars
Vi åkte till Kungsberget med familjen Åström och deras vän Marianne och hennes son Tiger.
Mars
Snön håller oss i sitt grepp. Vi väntar på att den ska försvinna så att vi kan påbörja uterummets renovering.
April
Äntligen kan arbetet starta. Stefan gräver ut grunden som skall gjutas i betong och kläs med klinkers.
Påsken firades med lunch i solen utomhus.
Vi var på loppis på Siggesta
Maj
Sandra och jag har mor/dotterhelg i Stockholm
Kören hade konsert på Cirkus. Gästartister var Martin Stenmark och Tina Lejonberg
Juni
Vi, barnen med familjer och Mickes pappa Hasse var i Göteborg och Liseberg
Midsommar firade vi hos oss.
Juli
Ann-Marie, Eskil, Stefan och jag är med vid inspelningen av Sommarkväll med Lotta Bromé.
Gäster är Pernilla Andersson, Carolina Gynning och Richard Wolff
Britt-Marie och Bosse var på besök. Vi hann med Rosersbergs Slott, Livrustkammaren och Sigtuna.
I Sigtuna bakar Stefan bröd som på Vikingatiden.
Britt-Marie, Stefan och Bosse utanför slottet.
Mamma, Stefan och jag besökte Inger i Kalmar. Vi tog en tredagarstur till Österlen.
Vi bodde två nätter på Talldunges B&B i Brösarp
Augusti
Vi besökte Stegeborgs fästning på väg ner till Bestorp och Kerstins födelsedagsfirande
Kerstin fyllde 81 och som vanligt samlades släkten för att fira henne.
Vi besökte Gröna Lund med familjen Åström.
September
Nicklas deltar i ett mopperace och vi tittar på.
Vi är på vår tradionsenliga höstresa. I år gick den till Rhodos.
Sandra och Micke påbörjar renovering av köket. Sandra och jag tapetserar. Micke, Nicklas, Stefan, Mickes pappa sätter upp inredningen.
Oktober
Vi kommer äntligen iväg på Spökvandringen som jag fick som julklapp 2010.
Tidig Halloweenfest hos Åströms
November
Sandra och jag är med i #Kjell5000. En dokumentär om Facebook. Den visas på SVT Play.
November
Nicklas kör Gotland Grand National. Sandra, Max, Stefan och jag är med och hejar.
Nästa etapp i Kjell5000 är Kjelldagen. Vi är med och drejar och sjunger för första gången karaoke.
Sandra, Mathilda och jag åker till London och shoppar.
December
Kör för alla deltar för andra året i Gränby Centrums Julkörskamp. Förra året vann vi. I år blev vi 3:a
Kören hade besök av Oskar Linnros. Vi sjöng hans Genom Eld för och med honom.
Sara, jag, Stefan, Mamma och Inger träffas på Gränsö Slott och äter julbord.
Vi går och ser Spamalot på Oscars. Hysteriskt rolig.
Den första snön som ligger kvar kommer. Det blev dock bara ett par dagar.
Julafton firas hos Sandra, Nicklas och Max. Sandra, Micke, Mathilda och Melker är med. Även Sandras mamma Birgitta och hennes man Roger är där.
På juldagen åker vi till Huskvarna och Iffe och Kerstin. På vägen hem igen två dagar senare är det +7 och sol. Det ser mer ut som en vårdag.
I melladagarna tar vi med oss barnen och åker till Livrustkammaren.
Efteråt äter vi pizza på restaurang.
Nyårsafton firade vi hemma i lugn och ro. Mamma som var ensam hemma firade med oss.
Mitt 2011 har varit ett bra år. Detta är bara ett axplock av vad jag gjort.
Jag ser fram emot ett lika bra 2012.