Himlen runt hörnet...

image178

Så här ser himlen ut utanför mitt kontor just nu. Lustig molnformation. Tycker jag. Och det är inte rök från skorstenen. Den används inte längre.

Viol...

Bi viol
Ett bi som satt sig på en violblomma. Kommer inte ihåg vad det är för typ av viol, men söta blommor blir det.

Bi p? viol
Så här nära kom jag innan den flög iväg. Skulle vilja ha en kamera som kan ta ännu bättre närbilder.

Viol
En samling violblommor.

Mamma har bestämt sig

Hon och Pappa tar lägenheten på äldreboendet. Skönt men samtidigt lite sorgligt. Man hade ju hoppats att dom skulle ha fått åldrats tillsammans i sitt eget boende lite längre. Men nu är ju läget som det är och inte mycket att göra åt. En ny flytt drygt 1 år efter senaste flytten. A-M som arbetar på äldreboendet sa vid något tillfälle att en gammal människa tappar 30% varje gång dom måste flytta. Det låter ju inget vidare. Vi ska i alla fall se till att lägenheten blir fin innan dom flyttar in. Mamma hade hört att dom var tvingade betala för mat oavsett om dom ville äta där eller om dom väljer att laga egen mat. Låter mycket märkligt tycker jag. Dom har ju en egen lägenhet med kök. Vi trodde att man kunde välja att köpa matkuponger och äta deras mat när man inte orkade eller ville laga egen mat. Vi får undersöka den saken.

Nu har värmen kommit tillbaka och det är så skönt. I morgon torsdag har dom sagt att det klan bli närmare 25 grader varmt. Hmmm I like that!

I morgon kommer I & K och vi ska gå och se Singing in the rain. Jag fick biljetter i julklapp. Det ska bli kul. Har hört att den är riktigt bra. Hoppas att mina förväntningar inte är för höga bara.

Lägenhetsvisning...

Eva ringde och sa att vi kunde få komma och titta på den lägenhet som Mamma och Pappa blivit erbjudna på äldreboendet. Jag fick åka från jobbet 1 timme. Lägenheten var ganska liten och rätt så nersliten. Mycket går ju att fixa till så att det ser trevligare ut. Men en del saker som Mamma köpte för bara drygt 1 år sedan måste hon göra sig av med. Det får inte plats. Eva mätte och skrev. Sedan får dom försöka ställa alla negativa saker mot det positiva och därefter bestämma om dom ska anta erbjudandet. Usch så svårt och jobbigt det är. Men jag vet inte vad alternativet är. Antigen fortsätter dom som nu. Pappa i växelvård, 3 veckor hemma och en på Arhem. Då tar Mamma slut. Eller Pappa på äldreboende och Mamma bor kvar hemma, vilket också skulle ta kål på Mamma.
Usch jag vill inte det här. Varför ska det vara så här att bli gammal och dålig. Och tänk om dom inte haft oss barn som kämpat och hjälpt dom. Hur gör såna som är helt utan anhöriga. Törs inte tänka på det.

Uppvaktning i Mjölby

Lördag morgon gjorde vi oss iordning för att åka och gratulera Stefans syster och svåger  B & B-M i Mjölby. B-M fyllde 60 i onsdags och B fyller 60 på onsdag. Nu var det öppet hus. Inger skulle hem till Kalmar så vi tog sällskap till Norrköping. Vi fikade på Stavsjö Klint innan vi skildes åt. Inger tog av mot kusten och vi fortsatte ner mot Linköping och Mjölby. Vi stannade och köpte blommor i Mantorp. 12,30 var vi framme. Det var lite folk där när vi kom. B & B-M:s dotter och hennes familj var där. Kul att se dem. En kusin till Stefan och B-M dök också upp. Det är ju ganska nytt det här med Stefans syster och kusin. Det är nu 3 år sedan vi fick veta om adoptionen och han plötsligt fick en helt ny släkt på sin biologiska Mammas sida. Vi stannade kvar till halv fem. Nu var det egentligen meningen att vi skulle åka vidare till Jönköping och Stefans moster och morbror. Jag är så himla glad att jag lyckades avstyra det. Vi kommer ju att ses på torsdag då dom kommer upp för att gå på Singing in the rain med oss. Nu blev det hemresa istället. Vi stannade till en snabbis i Linköping för att Stefan ville kolla om dom hade en högtryckstvätt på Jula. En annonsvara som är slut överallt i våra hemtrakter och som även här var slutsåld. Vi köpte lite frukt på Coop innan vi fortsatte hemåt. Det var otroligt skönt att komma hem och bara få slå sig ner framför TV:n. Fredagen hade tagit musten ur mig totalt.
Söndagen ägnades åt trådgård och städning. På eftermiddagen gick vi till Sandra och Micke och åt middag med dem. Mathilda och jag lekte och Melker och Morfar gosade i soffan och lekte lite innan det var dags att gå hem och förbereda kommande arbetsvecka. Stefans Mamma ringde och berättade att hon varit jättedålig. Ont i bröstet och jätteförkyld. Förmodligen har hon hostat sönder ett revben. Hon är 88 år och börjar bli skruttig hon med. Det är inte lätt när föräldrarna blir gamla och det börjar strula.

Det blev till slut en bra helg även om jag har varit ledsen för Pappas skull då och då.

Veckorna går....

Oj! Nu har det gått ett tag sedan jag skrev något. Vad har jag gjort sedan sist.

Helgen 14-15/4 Var vi barnvakt. Sandra och Micke var på 30-årskalas i Enköping.

Barnen kom till oss vid 3-tiden på lördag eftermiddag. Vi lekte och åt middag innan vi gick hem till dom för att kolla lite på TV och sova. Allt gick bra. Melker hade lite svårt att komma till ro när Mormors (Morfar) försökte natta. Han ville bara leka. Mormor tog över och han sov på två minuter. Senare var det Mathildas tur att nattas. Efter två kapitel i boken och lite lyssnande på saga på dvd så sov hon som en stock. En gång strax efter vi lagt oss vaknade Melker, men somnade om snabbt. Under natten vaknade Mathilda och ropade på Mamma. Jag hämtade henne och hon sov vidare med oss. Någon timme senare vaknade även Melker och fick sova vidare bredvid oss. Tur att dom har en stoooor säng. Men ändå fick jag Mathildas armar och ben över mig med jämna mellanrum. Mycket sova blev det inte. Man är ju liksom inte van vid det. Vid 7-tiden vaknade Melker och blev ledsen. Han grät efter Pappa en stund, men det gick fort över. Sedan var det full fart. Stefan och jag var helt slut efter ett par timmar. Ett tag var vi lite desperata. Det var 2 min på varje grej vi drog igång. Från det ena till det andra. Till slut blev det en tur till Sigtuna och Maxi innan Sandra och Micke kom hem. Oj, oj man är inte 30 längre.

I onsdags kom syster från Kalmar upp. Samtidigt som Stefan åkte till Holland. Jag satt hemma och försökte plugga. Påbörjade kursen i Bokföring II. Höll på att bli galen innan allt fungerade. Jag var tvungen att ha Quick Time för att spela upp videosnuttar mm. i kursen. Och förmodligen fungerade inte det ihop med Vista. Som tur var har vi kvar den gamla datorn som Stefan kopplade in i stället och se då gick det bra. Efter pluggandet kände jag mig dummare än innan. Bra kurs?! Fast det tar väl ett par dagar innan man kommer in i pluggandet. Får se när jag kan ta nästa pluggdag. Kvällen tillbringades hos Mamma och Pappa innan Inger och jag åkte hem till oss.

Torsdag, jobb, core och TV.

Fredag blev kaotisk. Jag och Inger skulle vara barnvakt på eftermiddag och kväll. Sandra och Micke skulle på Orup & Lena PH. På morgonen ringde jag Stefan och avstyrde resa till Jönköping under helgen. Skönt.
Strax efter 11 på förmiddagen ringde Inger och sa att dom skulle skicka Mamma med ambulans till sjukhuset. Inger var hemma med Pappa. Mamma hade gått till vårdcentralen för att söka för sin dåliga mage. Den var inte det största problemet enl doktorn, men hennes EKG var inte bra. Jag slängde mig i bilen och hann in på vårdcentralen för att få en egen uppfattning om Mammas tillstånd. Hon satt i en stol med syrgasslang i näsan. Så liten och så blek. Och så orolig över vad som skulle hända med Pappa. Hennes tre största problem var: Vad händer med Pappa. Inga blåljus på ambulansen!! Och hur går det med ditt barnvaktssittande. Lilla Mamma oroa dig inte för det, tänk på dig själv! Det kändes lite jobbigt att inte kunna följa med henne till sjukhuset. Kramade om henne vid ambulansen och gick upp till Pappa och Inger.
Hon hade fullt sjå med att försöka få tag på hemtjänsten och biståndsbedömaren. Alla som försökt vet hur enkelt det är att få tag på kommunanställda en fredag eftermiddag. Efter många samtal fick vi till slut tag på biståndsbedömaren. Inger var tvungen att åka hem till Kalmar och vi visste ju inte hur allvarligt det var med Mamma. Hur länge skulle hon bli kvar på sjukhuset. Biståndsbedömaren föreslog att Pappa skulle vara kvar hemma ensam men med täta besök av hemtjänsten. Aldrig sa vi. Han kan inte larma och han kan inte kommunicera. Efter många om och men fick han en plats på ett kortidsboende i Sigtuna. Pappa var orolig och grät lite. Vi packade ner det viktigaste och fick in honom i bilen. Stackars lilla Pappa. Som ett kolli blir han flyttad fram och tillbaka. Vi blev väl mottagna på Hemskogen. Dom var intresserade och trevliga. Rummet var stort och nytt. Men Pappa var så ledsen. När vi efter ett par timmar måste lämna honom för att ta reda på hur det var med Mamma och eventuellt åka med toalettsaker till henne, då grät han och kramade oss hårt och länge. Det gör så ont i hjärtat. Det är svårt att hålla tårarna tillbaka då. Jag sa att jag inte skulle vända mig om när vi gick men jag kunde inte låta bli. Han satt så ledsen i sin rullstol och en ur personalen kramade tröstande om honom.

När vi kom hem ringde vi sjukhuset och fick veta att Mamma var på väg hem!! Det var en massa orsaker som tillsammans gjorde att hennes EKG var konstigt. Deras livssituation är jobbig, hon är jätteförkyld, hon har problem med ryggen och har fått konstaterat att hon har benskörhet. Vi var hemma hos henne när hon kom med sjuktransporten. Vi stannade kvar ett par timmar och såg till att hon var OK innan vi totalt slut båda två åkte hem till oss. Pappa får vara kvar på boendet tills Mamma har piggat på sig lite. Sandra fick ta sin kusin med sig på Lena PH och Orup och Micke fick ta hand om barnen.
Vilken fruktansvärd fredag det blev.
 


Sån är jag....

Enligt kinesisk astrologi:

Djur orm och element vatten

Det kinesiska tecknet för orm

Det kinesiska tecknet för en orm.

Personer som har dessa tecken är födda under dessa perioder:

1953 feb 14 - 1954 feb 02 (kinesiskt år: 4651)
2013 feb 10 - 2014 jan 30 (kinesiskt år: 4711)

Typiska egenskaper för en orm är:

Klok, tankfull, vaktande, långsamtgående.

Typiska egenskaper för elementet vatten är:

Kreativ, problemfri, förstående.


Hål i magen..

..nä inte riktigt. Men ett litet blåmärke fick jag när jag i förrgår skulle mala hasselnötter. Vår bänkskiva är för tjock för min gamla mandelkvarn. Så i stället fyllde jag den satte i träproppen och klämde fast kvarnen mellan min hand och mage medan jag försökte veva runt. Det gick sådär. Stefan ryckte in och vevade medan jag höll i. Undrar om det finns modernare kvarnar som passar på moderna bänkar. Den jag har är nåt gammalt arvegods. Vad jag skulle ha hasselnötssmulet till? Panera torsk med! Enligt Fredrik Pauluns GI mat. Det smakade inte speciellt mycket men var förhoppningsvis nyttigare än ströbröd. Mindre fett tror jag inte att det blev. Det sög åt sig oljan ganska bra.
I dag glömde jag matlådan hemma och har levt på mackor. Jobbigt när man är van att äta stadigt till lunch. Tur att vi har frukt att tillgå på jobbet. I dag gick det att sitta ute på lunchrasten. Varmt och skönt mot väggen men lite blåsigt.

Vardag igen

Och tillbaka på jobbet efter min halsåkomma. Mycket att ta tag i när man varit borta några dagar. Ingen gör ju mitt jobb. Inte hade dom köpt bröd till morgonfikat eller frukt till fruktkorgen. Man ska vara som en morsa för dom. Haha.
Hursomhelst kändes det trist att behöva jobba i dag. Det känns ju som om jag inte fick någon påskhelg. Bara en lång sjukperiod. Tur att det är kort vecka och att dom lovat vackert väder till helgen. Då ska vi vara barnvakt över natten. Och Mathilda har redan talat om att hon vill sova med Mamma. Hmmm. Lite jobbigt är det. Vore roligare om det bara var att lägga dem och läsa saga och sedan somnar dom. Sist fick jag sitta i trappan hela kvällen tills hon somnat, vilket hon aldrig gjorde. Hoppas att det går bättre denna gång. Jag har sagt att hon inte kan sova med Mamma och att Mamma kommer dagen efter. Dom måste ju kunna vara borta en natt sådär och Mathilda känner ju oss så väl så det borde inte vara några problem.
Fortfarande har jag hackhosta som är fruktansvärt irriterande. Vi skulle ha tagit en promenad efter jobbet men det var så sabla kallt ute. Det får bli en timme på bandet istället.
I morrn ska det bli varmare i alla fall. Och idag har jag fått sommardäcken på min bil. Tack min lilla son (som hade ont i halsen och ev. feber, stackarn).

Äntligen något..

....gjort av det som jag tänkt mig. Jag hann olja in golvet i vårt uterum i går. Det var svinkallt men soligt ute så i uterummet med dess glasytor blev det riktigt varmt och skönt. Ut med alla möbler på altanen och på med oljan. Det tog ett dygn för oljan att torka så möblerna fick stå ute under natten. I morse när jag tittade ut var det SNÖ! Möblerna var täckta med ett tunt snölager. Som tur var smälte det ganska snabbt. Jag fick torka av fukten och bära tillbaka allt igen. Nu har vi ett fint golv. men när allt var utburet såg jag att jag nog måste måla väggen bakom soffan också. Den hade blivit sliten och lite avskavd. Men det får bli när det är lite varmare.
image173


Rejäl skillnad på det som är inoljat och det som inte är det. Så där mörkt var golvet när det va nytt.

När jag var nästan färdig kom Sandra och Melker på en liten visit. Han var ute och åkte på sin nya traktor.

Dom tog en snabb fika med oss och Melker lekte lite.


image174


Melker och morfar vid dammen. Sandra och jag roade oss med att fotografera Vattenspeglingar. Min bild blev väl sådär. Man ser i alla fall att fiskarna är i full gång. Vi har inte upptäckt någon död fisk. Dom flesta verkar ha klarat vintern. Men ännu är det för tidigt att börja mata dom. Det måste bli varmare i vattnet först.

På kvällen kollade vi lite på TV. Jag tittade på "Nunnan" om 18-åriga Marta som väljer att gå i kloster direkt efter gymnasiet. Dessutom i en av världens hårdaste ordnar. Tänk att som 18-åring veta att man aldrig mer kommer att komma utanför klostrets murar. Aldrig mer besöka sitt barndomshem. Enda fördelen jag eventuellt kan tänka mig är att man nog inte behöver tänka på om man har jobb nästa vecka eller om man kommer att kunna betala hyran.
Sedan kollade jag med ett öga lite halvt på Wallander, Luftslottet. Och blir en en gång irriterad över Krister Henriksson som Wallander. Det finns ingen annan Wallander än Rolf Lassgård för mig. Dessutom häpnar jag över det uppstyltade dialogen. Med det andra ögat läste jag min spännade bok: Vackra Lögner av Lisa Unger. Boken som jag missade att avbeställa från bokklubben var riktigt bra.


En dag kvar...

...av påskhelgen. Och jag har fortfarande ont i min hals. När ska det ta slut. Normalt brukar man ju ha ont i några dagar sedan brukar det övergå till förkylning. Men icke nu. Det gör ont när jag sväljer och jag får hostattacker både dag och natt. Jag vaknar av att jag lagt mig på rygg i sömnen och förmodligen legat med öppen mun och så kommer hostattacken som ett brev på posten. Det är så j---a jobbigt. Upp och försöka hosta i en handduk så att Stefan kan få sova. Inte nog med att jag snarkar som en gris jag hostar också. Men han kör inte ut mig ur rummet.

I går var vi i alla fall och firade Melker som fyllde 2 år. Han är så himla rolig och gosig. Lille Skrutten fick en massa kläder i paketen och hela tiden ville han prova. När vi satt och fikade öppnade han paket från Eva & Thord. Det var en luvtröja och ett par byxor. Direkt skulle han ha det på sig. När han fått på jackan tog Sandra ett kort på honom. Då säger han till att hon ska ta ett till på honom och mormors (i det här fallet Morfar). Så ställde han sig så fint på stolen vid Morfar och poserade. 
image172

Han är så kul för han upprepar alla ord man säger. Så när han öppnade paketen som det var kläder i så sa vi vad snygga. Sedan sa han det hela tiden när han höll upp kläderna. Snygga!

Mycket paket blev det. En stor fin traktor som han kan sitta på och som hade släp, kom Farmor och Farfar med.
Den blev uppskattad.  Vi åt påskbord med sill och ägg och annat gott. Efter det kaffe med tårta. Vi var kvar i ett par timmar sedan var min hals så ansträngd att det sprängde ut i örat och det var dags att gå hem.
Senare tittade vi på Sing-a-long, Extra,extra och en spännande film. I sanningens spår med Sean Connery. Handlingen tog en oväntad och spännande vändning mot slutet.
Vi kom nog inte i säng förrän strax före 1 på natten.  Tur att man är ledig.


Vad är väl en bal....

Likt Askungen får jag sitta i fönstret och se när gästerna anländer till grannen som fyller 60. Ser hur Stefan och B går över för att gratta honom och äta och dricka lite gott. Det känns väldigt, väldigt tråkigt......

Efter att jag fått ännu ondare i mitt högra öra ringde jag i morse till närakuten och fick en tid kl. 13,50. 1 timme innan fick jag inte stoppa något i munnen. (Det sa dom inget om i går).
Inte heller på närakuten kunde dom hitta några streptokocker (eller hur det stavas). Inget som var behandlingsbart. Det är bara att vänta ut. Smittsam är jag när jag nyser, hostar och snorar. Försök att inte hosta så hårt sa läkaren. Hur lätt är det när man blir tokig på kliandet i halsen.  Hon kollade i mina öron och sa att allt ser bra ut. Något av det första hon frågade var om jag har barnbarn...undrar varför...

Just nu har jag så ont i örat att jag tagit 2 alvedon. Så får jag hålla på dygnet runt. Jag som nästan aldrig tar värktabletter annars. Men det gör så ont när jag sväljer att jag måste.

Nähä.....

..det var inga behandlingsbara virus. Bakterier...bara att vänta ut och hålla sig från folk.
Vi som har flera födelsedagsbarn i helgen.....
Alls inte kul. I morgon har vi en 60-åring som ska firas och på lördag en 2-åring. Vi får väl se hur det går och om jag kan vara med på något av det.
När jag ändå var ute passade jag på att handla hem Kan Jang och C-vitaminer (både i form av apelsiner och brustabletter). Sköterskan sa åt mig att äta mycket C-vitamin. Då gör jag det.....lydig som jag är.

Tid för koll

Har fått tid för en "snabbodling" hos företagshälsovården kl. 10 i dag.
I morse när jag vaknade hade jag så ont i halsen att det värkte ut mot höger öra.
Med tanke på att Melker hade öroninflammation så är det kanske bäst att kolla upp det innan helgen.
Det blir inte mycket sova av på nätterna. Hostattacker och halsont är inget roligt alls. Och detta är andra gången sedan oktober.

Ser den inte....

...lite halvsnuskig ut?
Min papegojtulpan

image170


image169

Hjälp 2......

...vad dammigt allt är! Det är inte bra att gå hemma och vara sjuk.
Inte nog med att man får tid att studera hur rynkig man är.
Allt damm i huset syns när solen lyser in.
Dessutom ser man hur slitet allt är. Ja, inte allt, men en del.
Deprimerande och dyrt.

Hjälp.......

......vad min hud har blivit rynkig. Visst har jag sett det tidigare. Men liksom inte velat ta in det.

Jag är inte 35 längre.

Kommer aldrig att bli igen.

Kommer aldrig att se ut som 35 eller ens 40 igen. Dom knivarna finns nog inte. Och förresten skulle jag aldrig våga.

Konstaterande: Jag börjar bli gammal. Såklart. Jag är ju mormor till två gosepluttar.

Då får man vara lite rynkig. Men inombords tänker jag vara 35 så länge jag orkar. Så det så!När jag har tråkigt.....

.....vill jag kunna ringa någon och snacka bort en stund. Nu har jag tråkigt!
Men ingen jag skulle ringa till skulle höra vad jag säger just nu.
Lilla älskade Pappa, vad jag just nu förstår din frustration.
Jag lägger mig på soffan och läser i stället.
Nu tittar i alla fall solen fram mellan molnen. Men det blåser för kallt för att man ska kunna sitta på uteplatsen och njuta. Det får bli soffan.

Nu ska jag bli lärd...

Efter 20 år med bokföringsjobb. Eller egentligen har jag mest fört dagbok och gjort månadsavstämningar. En revisionsfirma har skött alla bokslut mm. Men nu ska jag ta en distanskurs i bokföring. Jag känner att jag har en del brister som jag skulle vilja rätta till. Jag börjar med bokföring II så får vi se hur det går.

image168

Mitt studiematerial. Jag ska läsa på distans och kan sätta igång när jag vill. Men vår nya dator krånglar. Kan det ha något med Vista att göra. Den läser inte in dvd-skivorna. Vi har fått en ny läsare som ska monteras. Vi får väl hoppas att det är det felet.

Nä, det här.....

....är inte roligt! Jag har fortfarande problem med att tala. I natt vaknade jag med ett ryck och en så kraftig hostattack att jag inte kunde hålla emot. En liten, liten, liten olycka inträffade. Jag for upp och ut på toa. Klockan var 4 och blåsan proppfull. Sen hostade jag så att jag trodde att halsen skulle gå i bitar. Stämbanden släppa i sina fästen och...ja, jag vet inte vad. Fixade lite varmt honungsvatten och satte mig i kökssoffan och drack det. Efter ett tag lugnade det ner sig och jag lade mig på soffan i TV-rummet. Men jag kunde inte somna. Eftersom hostan lugnat sig gick jag och lade mig i min säng igen. Somnade efter ett tag, men vaknade med jämna mellanrum av att jag gnydde och snarkade. Riktigt härligt alltså. Väntade bara på att Stefan skulle be mig flytta ut i TV-rummet igen. Men han är mycket snällare än jag. Jag kör ut honom om han låter så. Men han säger att han inte störs så mycket.

Missade ett födelsedagsfirande i går kväll hos B. Stefan fick åka själv. I påskhelgen har vi två födelsedagar till att fira. Hoppas verkligen att jag tillfrisknat tills dess. Inte gå tillbaka och jobba för tidigt för att det är så j-a trist att vara hemma. 
I dag är det riktigt trist väder ute. Mulet, lite blåst och 4,4 grader varmt. Skillnad mot gårdagen då vi hade soligt och 15 grader varmt.

En fin text....

av Gösta Linderholm. Ur boken jag köpte i går:

Till våra barn

Ta litet barn i din hand
Vi är alla från främmande land
Ge det en del av ditt liv, av din tid
Ta litet barn i din hand

Lyft litet barn upp mot sol
Hör skratt som från tremolofiol
Sjung från ditt hjärta din vackraste sång
Ta litet barn i din hand

Vandra på sommarens väg
Tillsammans med barfotasteg
Visa det lyckan i livets äventyr
Vandra på sommarens väg

Lukta i vindrufsigt hår
Känn doften och du förstår
Att ge det din glädje, kärlek och fröjd
Vandra på sommarens väg

Möt litet barn utan strid
Ge styrka, ge hopp, ge det frid
Minnen ni väver tillsammns är liv
Möt litet barn utan strid

Ta litet barn i din hand
Vi är alla från främmande land
Ge det en del av ditt liv, av din tid
Ta litet barn i din hand

Du får aldrig tillbaka en minut av er tid
Ta litet barn i din famn.


Så otroligt vackert och tänkvärt. Speciellt i dagens stressade värld.  Den lånar jag och tillägnar mina barn!

Tystnad råder....

Inte på grund av att vi är osams eller nåt. Nä, jag kan helt enkelt inte prata! Har tappat rösten totalt. Det som i torsdags började som lite halsont har nu blivit till stumhet. Tillfälligt som tur är. Får en liten, liten aning om hur det måste vara för Pappa. Fast med dem jag träffar kan jag ju komunicera via skrivna lappar eller viskning (fast jag vet att man inte ska det). Men när Mamma eller Sandra ringer och man vill fråga en massa så är det stopp. Jobbigt.
Jag skulle ha hämtat barnen i fredags. Det kändes jättejobbigt att behöva ställa in det. Jag tvekade massor av gånger innan jag till slut bestämde mig för att tänka på mig själv först. Mathilda hade blivit besviken och det förstår jag. Som tur är går det snabbt över. Och det finns massor av fredagar som jag kan hämta i stället. Fredags eftermiddagen tillbringades till stor del sittandes eller liggandes sovandes. I går lördag var vi en sväng till Älvsjö mässans Trädgårdsmässa för att få lite inspiration till trädgården, trodde vi ja. Vi hade trott att man skulle kunna se lite uppbyggda trädgårdsförslag, men icke. Jo det fanns en avdelning med uppbyggda..... Gravar! Ja, den eviga trädgården. Jag hade tagit med kameran för att eventuellt fotografera sånt som kunde inpirera oss. Men det vill man ju inte fotografera.
Inte riktigt vad vi väntat oss. En stor besvikelse blev det. 135 kr i inträde för att kolla på allehanda prylar som korgar, tavlor, brickor, badkar mm. Visst en hel del lökar, orkidéer och lite plantor. Men inte speciellt mycke inspiration. Trist. Jag köpte i alla fall några små prylar. En ny planch av Lena Linderholms Solrosängel. Vi har haft en sån i vårt kök som tyvärr blivit väldigt urblekt. Nu när jag kom hem med den nya (som dessutom är signerad) så såg man verkligen skillnad. För 200 kr fick jag den och en signerad bok av Lena och Gösta Linderholm: Livsnjutarboken. En riktig pärla. Kul att titta i och massor av recept, sångtexter och målningar.

image166


Vi köpte även några nya bordstabletter med pioner på.


image167

Kvällen tillbringades framför TV:n med programmen Stina, Sing-a-long och Extra, Extra. Sedan var det dags att försöka sova. Men det var lögn i h-e. Varje gång jag var på väg att somna vaknade jag till med ett ryck av att jag snarkade till och var tvungen att svälja. När klockan var drygt tre gick jag upp och tog en magnecyl. Bäddade i fotöljen i TV-rummet för att kanske förhindra att halsen liksom ramlar ihop (eller hur jag ska beskriva det). Jag har väl sovit lite grann men vaknat massor av gånger av att jag snarkat till högt. Och i dag är rösten som sagt helt borta.  För övrigt mår jag ok. Så vi tar oss en långsam långpromenad istället för yoga och core som brukar vara vår söndagsträning.