Vad bra...

..det var att vara registrerad på www.piggelino.se ! Det blir en extra kick att träna. Det är kul att kunna jämföra med andra. Och så vill man ju att ens egen stapel ska bli så lååååång. Sen måste jag ju hålla undan för Stefan. Han drar ifrån mig i platespotting, då kan jag få ligga före här. Tycker jag i alla fall. Tror inte han håller med.

I går blev det gång i 50 min och aerobics i 25 min.
I kväll blir det promenad med Sandrorna.


Trist....

...tycker jag att det är idag.
Längtar bara hem.
Längtar efter sommaren.
Varför är det så?
Varför kan jag inte uppskatta vintern?
Jag är väl inte den sorten bara....
Frusen och blek (när inte näsan lyser som ett stoppljus)

Tidig morgon....

I morse var jag duktig. Stefan var uppe redan 5 i morse. Jag vaknade också och klev upp och gick på löpbandet i 45 min. Skönt!
I kväll ska jag leka med Mathilda. Jag åker dit efter jobbet och äter med dem. Sandra ska på styrelsemöte så jag kan leka med Mathilda medan Micke nattar Melker. Får väl vara onda fen, dvärgar, styvsystrar och prins som vanligt. Själv är hon bara, Snövit eller Askungen. Men vad gör man inte för barnbarnen.

Kallt!

Fy tusan vad det är kallt! När jag åkte till jobbet var det 12,5 grader kallt! Jag vill inte ha vinter! Visst är det fint med den vita snön men jag fullkomligt hatar att frysa. Och det gör jag nu! Trots att jag sitter inomhus. Jag har +18-19 grader på kontoret och fingrarna är iskalla.
Helgen blev lugn. I fredags efter jobbet åkte jag och fikade med Mamma och Pappa. Vi spelade lite memory för att aktivera Pappa, men det gick inte så bra. Han satt bara och vände på ungefär samma kort hela tiden. Huvudet hänger inte riktigt med. Han marerade hela tiden också att det var något med hans öra. Jag försökte titta men såg inget ovanligt. Han som alltid varit så noga med sina öron. Nu kan han inte ens fixa en sådan enkel grej. Jobbigt.
På kvällen tittade vi på TV och jag skrattade gott åt den nya humorserien "Hjälp".
Lördag förmiddag gick åt till städning. Sedan åkte vi och handlade med Mamma och Pappa på Maxi. Det är deras enda chans att komma dit och handla ordentligt. Mamma behöver ju hjälp att bära kassarna och det ställer inte färdtjänst upp med. Efter det tog Stefan och jag en lång promenad i kylan och blåste. Vi tog en sväng på 1 timme och avslutade den med vernisage på Hallonstigen. Mathilda hade hängt upp sina och mina teckningar (som hon färglagt) och nu hade hon förvisning. Hon ville så gärna leka med mig men tyvärr hann jag inte stanna och leka. Även lördagskvällen tillbringades i TV-soffan. Så skönt. Stefan har hållit på med datorn för att försöka få ordning på den. Nu har han lyckats backa tillbaka och vi kan använda den hjälpligt. Fasen vad beroende man blivit. Man blir galen när datorn inte fungerar som den ska.
Söndagen började lugnt. Vi såsade runt fram till klockan 12 då vi åkte till gymmet för att vara med på Core. Sedan hade Stefan tid för kontroll av sitt öga på Akademiska. Vi hade tänkt kolla runt i lite affärer efter det, men det sket sig eftersom det tog allför lång tid i väntrummet. hann i alla fall kolla på en ny dator och köpa en sport-bh och ett par vadkorta träningsbyxor. Sedan var det bara att stressa hem för att direkt åka till Sandra och Nicklas och äta middag. Vi skulle bara ha fikat men nu ville dom bjuda på mat. Jättetrevligt. Och mycket gott! Vi var inte kvar så länge. Stefan hade lite han måste göra inför sin resa till Holland.
Väl hemma fixade han det medan jag förberedde matlådor för två dagar framöver. Sen blev det TV och tvätt för min del. Tidigt i säng. Sedan var helgen över. Det går alldeles för fort!! 

En tanke slog mig...

...härom kvällen när jag skulle sova. Det var som ett slag i mellangärdet! Om bara några få år kommer jag att vara föräldralös! Så är det och det finns inget som kan hindra det. Båda mina föräldrar är relativt gamla, 78 och 80 blir dom i år. Båda har allvarliga problem med hjärtat. Mamma med inopererad stent och Pappa som haft en mycket allvarlig stroke och hjärtflimmer. Så himla tomt det kommer att bli. Visst kan jag tycka att Mamma kan vara lite tjatig i bland och att Pappas liv kan tyckas meningslöst numera. Men jag vill inte att dom ska försvinna. Jag måste lära mig att ta tillvara dom här sista åren som vi har kvar tillsammans.
Hur kommer det att bli med kontakten mellan oss systrar när dom försvinner? Vi bor ju utspridda över landet, kommer vi att ses lika ofta som nu. Jag hoppas verkligen det. Vi har alltid varit en väldigt tajt familj.

Barnvakt och firande...

I lördags var vi barnvakt till våra små Skruttar. Sandra och Micke åkte halv två för att hinna shoppa lite innan det var dags för Kvarteret Skatan. Dom gick med Nicklas och Sandra. Kul att syskonen gör lite tillsammans och himla kul att dom två Sandrorna kommer så bra överens. Det värmer mitt modershjärta. När vi kom fick vi ett varsit inbjudningskort till Melkers födelsedagsfest, som vi skulle fira på kvällen. Melker som inte fyller förrän den 7/4! Men eftersom det är påskafton tyckte Mathilda att vi skulle fira honom nu. Så fick det bli. Melker sov när vi kom så Mathilda och jag satte oss och kollade lite på någon film medan Stefan skjutsade Sandra och Micke till tåget. När Melker vaknat åt vi lite lunch. Sedan blev det hålligång för hela slanten. Vi lekte, spelade dataspel (Mathilda spelar och jag tittar på) och busade. När det var dags för födelsedagsfirande blev det plötsligt mig vi skulle fira. Melker ville inte ha halsbandet som Mathilda gjort på sig så då fick jag ta på mig det istället och jag blev födelsedagsbarn. Allt enligt Mathildas regler. Mathilda var jätteduktig och hjälpte till med dukningen. Viktigt var att vi satt vid matbordet i vardagsrummet. Vi tände ljus och satte oss tillrätta, lade upp maten och började äta. Då…..bajsade Melker! Hmmm man har glömt lite hur det var när barnen var små. Det var bara att lägga ner besticken och gå upp och byta blöjor. Tur att man inte är så kräsmagad. Under middagen sjöng dom "Ja må hon leva för mig". Melker fick i stort sett ingenting i magen. Han vände upp och ner på tallriken och spökade ut sig med min mössa i stället för att äta. Efter maten blev det mer busande innan Melker tydligt visade att han var trött. På med pyjamas och fram med välling. Stefan nattade honom medan jag och Mathilda designade kläder åt Barbie på datorn. När det började bli dags för Mathilda att gå till sängs sa hon: Egentligen vill jag att Mamma ska läsa för mig. Ja, fast nu går ju inte det, sa jag. Nä jag vet, fast jag vill det. Sen ville hon ha en insektsmacka (macka med ett kaviarstreck i mitten och två gurkskivor på var sida om den. Sist två tunna stavar av gurka till spröt. En fjäril!

Under tiden hon åt ville hon att jag skulle rita bilder som hon kunde färglägga. Till slut var klockan 9 och det var dags för saga. Lasse Maja och det stulna guldet, eller nåt sånt. Efter sagan ville hon att jag skulle sitta i trappan tills hon somnade. Resten av kvällen blev jag sittande där. För inte somnade hon inte. När jag suttit där i 1 timma kommer Melker tassande! Jag tog honm snabbt och gick tillbaka till sängen och lade mig bredvid honom. Han omväxlande slumrade till och tittade upp. Men var helt lugn och trött. Men precis när han tittade upp en gång kom Sandra och Micke hem. När han hörde Micke for han upp som ett skott. Då var det kört. Sen var det full fart. Mathilda kom också upp. Hon hade fortfarande inte somnat. När vi gick hem var båda två uppe och i full gång. Inte så kul kanske.

När vi kom hem fick Stefan skotta bort all snö som kommit under kvällen. Allt för att tidningsbilen skulle komma fram morgonen därpå.

Som tur var hann tidningen komma före plogbilen. När den var klar hade vi en jättevall precis för vår uppfart och brevlåda. Skitkul! Ut och skotta igen. Vi har börjat lägga in våra träningsaktiviteter på www.piggelino.se så Stefan fick lägg upp 30 min som övrig träning. Det var det värt.   


Rudolf med röda mulen....

....det är jag det. Varför blir jag röd och varm om näsan på eftermiddagarna?
Det ser inte riktigt klokt ut!

Plötsligt....

..har dubbelslagen på hjärtat minskat igen. Peppar, peppar. Snacka om att det är psykologiskt betingat. Men så oerhört skönt att slippa! Beskedet från DS gjorde susen.

Skitprogram!

Vi skulle lägga in Nortons antivirusprogram i datorn igen efter kraschen. Nu kommer vi inte alls i datorn. Utom i felsäkert läge. Stefan ringde supporten på Symantec och blev uppmanad att betala för att få hjälp!
Vi har köpt ett program för 1400-1500 kr och så ska man behöva betala extra för support! Det är för jäkligt tycker jag!

Jag är så glad....

och väldigt lättad. Jag fick besked från Danderyds sjukhus att mitt hjärta syresätts normalt. Inga tecken på kärlkramp alltså. Jag har fortfarande ett konstigt arbets-Ekg men enligt läkaren är det inget farligt. Dubbelslag är ju inte farlig det heller men jäkligt obehagligt. Jag tror inte dom kan se om mina kärl är lite förtätade. Jag tror att dom måste gå in för att se det. (Som vanligt är det en massa frågor som dyker upp när man lagt på luren). Men om jag fortsätter att leva som jag gör nu. Motionerar, äter vettigt och äter mina Omega 3 kapslar så kommer förmodligen inget dramatiskt att hända vad det gäller kärlkrampen. Jag vet inte om läkaren tycker att Omega 3 kapslarna behövs, men jag har ätit det i så många år och tror att det är bra för mig. Hur som helst är jag jätte, jätteglad över beskedet. Hoppas att mitt fokus kan flyttas från hjärtats hoppande till något positivare nu. Hur det än är så gnager oron när man inte vet. Hjärtat är ju det som håller oss vid liv och jag har inte så bra gener vad det gäller den biten, så att säga.

Kramdag

Den 21 januari är det National Hugging Day. Det firas tydligen i USA, Canada, England, Australien, Tyskland och Ryssland. Allt enligt Radio Stockholm. Låter väl trevligt.
Fast i vår familj kramas vi varje dag hela året.

Hjärtat hoppar...

...till då och då. Inte så som jag brukat ha det förr. Nu kommer det något dubbelslag då och då, men jämnt fördelat. Förut brukade det vara flera dubbelslag under en kortare period och sedan kände jag ingenting på ett tag, innan det började igen. Vet inte om det är för att jag är mitt upp i undersökningar som jag är mer observant på hur hjärtat slår. Jag hoppas det. I morgon är det 1 vecka sedan jag gjorde den sista röntgen. Jag undrar hur lång tid det tar innan läkaren hör av sig om resultatet. Det är rätt jobbigt att vänta och oroas för att det ska vara något fel. Har i alla fall fortsatt att leva som normalt, med träning och annat utan att känna några bröstsmärtor eller liknande. Kan det verkligen vara kärlkramp då? Vill inte tro det.

I söndags bokade vi höstens resa! Södra Kreta, Makrigialos blev det. 1 vecka. Hoppas att det är bättre än Rethymnon där vi varit två gånger.

Hasseludden och familjefika

I fredags var det dags att utnyttja det presentkort på Hasseludden som vi fick av Sandra och Micke, då vi hjälpt dem mycket med nya huset. Vi lade till lite pengar själva och bokade en övernattning också. Vi checkade in runt halvfyra och fick veta att vid den 4-rätters middag som vi bokat skulle vi bära den blå/vita rocken (yukata) som låg på vårt rum. Oj, vi som släpat med oss finkläder för att klä upp oss lite. Som vi släpat våra väskor upp för den långa branta backen från parkeringen. Vi gick till våra rum och bytte om till badkläder och yukata. Tog våra korgar och gick till badet. Först var det tvagning i tvättrummet. Sittande på en liten träpall tvagar man sin kropp och fyller det lilla träkärlet med vatten som man häller över sig. Sedan sjunker man ner i den varma källan och njuter av tystnaden en stund. Efter det sammanstrålade vi vid den stora poolen. Vi simmade några längder i långsamt tempo innan vi gick ut till de varma källorna utomhus. Det var otroligt härligt att sjunka ner i det varma vattnet och känna den svala luften mot ansiktet.

Efter några timmars badande gick vi tillbaka till vårt rum och vilade lite innan middagen som var bokad till 20,00.
Middagen inleddes med Misosoppa och Sushi. Till det Japansk öl. Vilken skillnad det var på sushin och soppan i jämförelse med den vi brukar köpa på hemmaplan. Soppan var så fyllig och sushin fräsch och god. Inga jättestora risklumpar med fisk på, utan små fina sushibitar som kunde ätas i en munsbit. Precis som det ska vara. Därefter blev det entrecotéspätt med svamp, också jättegott. Tillhuvudrätt var det piggvar med nudlar och ris. Utsökt! till slut fruktsallad med marängtäcke och kaffe. Så gott och så lagom mycket av allt.
Dagen efter hade vi bokat massage. Efter en natt i sköna sängar gick vi till badet och simmade lite. Sedan blev det frukostbuffé och därefter mer bad. 11,30 hade jag massagetid. Shiatsumassage i 50 minuter som var ljuvligt skön och gick allt för fort. Sedan var det bara att checka ut igen. Egentligen skulle vi ha träffat A & P som bor på Värmdö och som jag inte sett på ett par år. Men tyvärr var P sjuk så det var bara att åka hemåt igen. Resten av dagen gick i slöhetens tecken. Vi gjorde ingenting. Så skönt Tack Sandra & Micke för att ni fick iväg oss till Hasseludden!
Korgar

Korgarna som vi ska bära runt våra värdesaker i under vistelsen på Yasuragi stod utanför vårt rum när vi kom.

Rummet

Det mysiga rummet med våra Yukatas på sängarna och tofflorna nedanför. Yukatan, tofflorna och badkläderna får man behålla efter vistelsen.

Varmt

Stefan njuter i den varma källan utomhus. Det var nästan lite trollskt att ligga där i dimmorna som omfamnade oss.

I dag har vi varit på Coreträning. Innan den startade hann vi gå 15 min på löpband. Corepasset var bättre än det i torsdags och det kändes ordentligt i magen.  På hemvägen hämtade vi  Mamma som skulle följa med hem och fika. Vid tretiden kom våra barn med sina respektive och våra barnbarn. Sandra och Nicklas var så gulliga och tog med sig en massa smörgåsrån, ostar och frukt. Det blev en trevlig eftermiddag med hela vår familj samlad. Jag har sagt det förut: det sker allt för sällan. Jag saknade bara Pappa som är på sitt växelboende denna vecka. I morgon kommer han hem till Mamma igen efter en veckas bortavaro. Mamma saknar honom.


Ordspråk

En chef är en person som kan se en sak från båda sidorna: Från sida och från den felaktiga sidan.

Av okänd.


Så känns det här ganska ofta! Vi ska ha personalmöte på måndag igen... Vi får väl se vad det ger.


Nu går jag hem!

Mitt första Corepass

…utan att vara inbjuden gäst (som med Sandra tidigare). Vi åkte till gymmet 1 timme innan passet skulle börja för att säkert få en plats. Vi tänkte passa på att gå på deras löpband medan vi väntade. Vad gör jag då? Glömmer skorna hemma! På Coren spelar det ingen roll där behövs inga skor. Jag fick sitta och vänta i 1 timma medan Stefan gick på bandet. Det kändes snopet. Där satt jag och tittade på "Nalle i det blå huset" på TV medan alla andra tränade. Jättekul. NÄ!


Strömavbrott och hjärtröntgen

I fredags var Mamma, Pappa, Stefan och jag och handlade på Maxi. Mamma köpte bl.a. några tröjor till Pappa, som han godkände. Vi handlade lite mat också. När vi åkte därifrån upptäckte vi att trafikljusen inte fungerade och när vi närmade oss centrum såg vi att det var så gott som svart överallt. Strömavbrott. Pappa är beroende av hissen! Hur i hela friden skulle vi få upp honom? Vi såg att vissa hus hade ström men andra var helt svarta. Vi chansade på att dom hade ström, men icke. Det var bara att åka hem till oss. När vi passerat deras hus på tillbakavägen såg jag att det tändes i lägenheterna så vi vände och åkte tillbaka. Jovisst! Det lös på M & P balkong och det lös i trappen. Vi bar i alla fall upp Mammas varor och jag kollade hissen. Det lös i den och jag tryckte på knappen. Inget hände så jag tryckte igen. Nej, den funkade inte. Så jag öppnade dörren och skulle gå ur hissen, då slocknar allt igen. Vilken tur att den inte gick igång när jag testade då hade jag suttit där jag i hissen.
Då åkte vi hem till oss. Fick in Pappa med rullstolen och började tända massor av ljus. När vi tänt alla ljus kom strömmen tillbaka. Mamma ringde en granne för att höra om dom hade ström. Det hade dom inte. Och nu hade det slocknat i alla andra hus med. Vi fixade mat och åt. Pappa var så trött så han somnade vid matbordet. Stackarn. Timmarna gick och vi började fundera över hur vi skulle göra. Pappa behövde komma hem och få medicin och få vila lite. Vi ringde in lite hjälp för att försöka få rullstolen uppför trapporna. Jag tror att Pappa blev stressad över allt det för han började skaka. Nicklas, Sandra Ö och Micke skulle möta upp hos Mamma och Pappa. När vi kom dit hade strömmen kommit tillbaka. Hissen fungerade och vi kunde ringa N, S och M och säga att dom inte behövde komma. Mamma och Pappa kom lyckligt upp till sin lägenhet. Vilken pärs! Pappa var orolig hela kvällen och även under natten. Dagen efter vägrade han gå ut. Stackars lilla Pappa. Och! tröjorna han godkände i butiken, vägrar han att ta på sig.

Så har jag då fått göra min hjärtröntgen eller hjärtscint som det stod i kallelsen. Undersökningen var uppdelad i två omgångar och på två dagar.

Jag fick inte dricka någon koffeindryck 24 tim innan. Vilket jag missat. Så det blev 22 tim. Men det borde väl inte kunna påverka så mycket hoppas jag. Jag fick dricka vatten, saft eller öl. Så kvällen innan när Stefan tog te och smörgås fick jag ta öl och smörgås. Kändes lite konstigt. På morgonen innan undersökningen fick jag äta frukost som tur var. 12,30 skulle jag vara på Danderyds sjukhus. Jag var nervös och därför jätteglad över att Stefan kunde åka med mig. När jag kom dit kopplades jag upp mot EKG och fick en kanyl i armen. Dom kollade mitt blodtryck som var 175/75. Inte konstigt alls. Dels hade jag inte fått ta min blodtrycksmedicin och dels var jag jättenervös. Inte för själva undersökningen utan för vilket resultat den skulle ge.

Jag fick trampa på testcykeln till någon viss procent av min maxpuls då sprutade doktorn in radioisotoper. Jag fick trampa vidare 2 min. Sedan fick jag vila tills mitt EKG återgick till det normala (som hos mig är onormalt) samt att blodtrycket sjunkit. Usch det är så nervöst när man hör personalen kommentera det dom ser. Jag blir så rädd att det är något som inte är bra. Jag hade haft 3-4 arytmier under trampningen. Enligt läkaren är det ofarlig arytmi om den inte blir värre under ansträngning. Och det brukar det inte bli. Tvärtom brukar det bli bättre när jag rör mig. Efter cyklandet fick jag äta två ostmackor och ett glas mjölk. Det var nog 10 år sedan jag drack ett glas mjölk senast. Jag var tvungen att äta upp allt. Sen skulle jag röra på mig i 15 min så jag gick ner till cafeterian där Stefan satt och läste. När jag kom upp igen fick jag dricka två glas vatten innan jag fick lägga mig under gammakameran. Jag skulle ligga med armarna över huvudet. I 15 min låg jag helt stilla med röntgenapparaten ända uppe vid hakan. Det var inte obehagligt. Jag halvslumrade lite. När det var klart fick jag klä mig och sätta mig i väntrummet tills dom sett att bilderna blev bra. Det blev dom tydligen så jag gick ner till Stefan och fick min första kopp kaffe. Oj vad gott det är när man inte fått lov att dricka det på ett tag. På kvällen gick jag 45 min på bandet innan Stefan kom hem från spinningen.

Nästa omgång var i onsdags. Då skulle röntgen ske efter vila. Den här gången följde Mamma med mig. Hon har genomgått samma sak för många år sedan på Akademiska. Hon var tvungen att äta en hel chokladkaka innan röntgen. Det hade jag nog vägrat. Jag har inte ätit godis på 4-5 år nu. Den här gången fick jag lägga mig och vila i 10 min innan dom sprutade i mig isotoperna. Sedan blev det ytterligare 15 min vila innan jag fick 2 ostmackor och ett glas mjölk igen. 2 glas mjölk på 3 dagar. Han som sprutade in isotoperna frågade mig om jag kände till ett läkemedel som heter Nitromex? Ja, det gör jag (båda mina föräldrar har det). Har du tagit det någon gång? Nej det har jag inte. Har aldrig haft ont i bröstet. Bra sa han då sätter vi noll där. Nu blev jag skraj igen. Varför frågade han det? Har dom sett något? När jag gick ut ur undersökningsrummet fick jag syn på mig själv i spegeln. Jag var illande röd om näsan och på kinderna. Ingen vacker syn. Efter vilan skulle jag omväxlande röra på mig och vila i 45 min. Mamma och jag gick ner i huvudentrén där hon köpte en macka i kiosken. Vi strosade runt lite i korridorerna, satte oss en stund och strosade vidare. Efter 45 min fick jag återigen dricka två glas vatten innan jag lade mig under kameran. Samma procedur som i måndags. Nu får jag bara vänta tills min läkare hör av sig med resultatet. Efter undersökningen åkte vi till Stinsen, där jag fick dygnets första kaffe. Gudomligt gott. Vi åt en varsin liten semla till. Stefan och jag har sagt att vi inte ska äta någon semla innan fettisdagen 20 februari men jag hade inget val. Det fanns inget annat. I alla fall inget jag ville ha!

Mamma köpte sig ett par finbyxor och två tröjor och jag hittade en rea-topp till sommaren. Vi handlade lite mat också innan vi åkte hem till Mamma. Jag hjälpte henne att lägga upp byxorna innan jag åkte hem och fixade lite sallad till Stefan och mig.


Disney on Ice

I går tog vi med oss Mathilda till Globen för att se Disney on Ice. I år var det princesstema. Hennes favoriter. Föreställningen började 12,30 och vi var där ca 12,00. Innan det började gick vi och kikade lite på vad dom hade till försäljning. Mathilda ville ha en Bellfigur för 100 kr. Vi köpte den men hann inte hitta något till Melker inna det var dags att leta upp våra platser. Oj vad högt vi skulle sitta! Nästan lite läskigt.
 I första akten var det flera olika berättelser om Snövit, Törnrosa, Ariel, Mulan, Alladin mm. I pausen ville Mathilda ha en mugg med någon issörja i. Hutlöst dyrt 70 spänn. Och jag tror inte att issörjan var god heller. Men muggen var fin. Andra akten var ägnad åt askungen. Dom är otroligt duktiga och allt är jättefint uppbyggt. Askungen brukar vara Mathildas favortit, men när jag frågade henne efteråt vad som varit bäst sa hon Törnrosa. 
  Bell1
Mathilda Bellfigur

Sluscen1

Slutscen

Några slutscener, med alla princessor på isen

Slott1

Det fina slottet i slutscenen.

Efter föreställningen åkte vi hem och lämnade Mathilda, innan vi åkte hem och fikade och vilade en stund. Sedan gick vi ner till dom igen för att äta middag. Mycket smarrig oxfilé med en massa gott till. Innan middagen spelad jag och Mathilda Tjuv och polis, gjorde pärlplattor mm. Efter middagen spelade vi Buzz junior eller nåt sånt, med apor. Senare spelade vi Buzz för vuxna. Det är skitsvårt. Jag hör inte vad det är för låtar som spelas. Men kul var det. Det blev en riktigt trevlig kväll.

Fågelsång...

Att väckas av att fåglarna kvittrar ute, den 7 januari i Sverige, det känns märkligt. Men så är det! 7 grader varmt har vi haft idag. Just nu regnar det rejält. Blir det någon vinter tro. Jag har som "vanligt" haft en riktigt dålig nattsömn. När jag väl somnade vid 01,30-02 nånstans drömde jag att vi satte Pappa på en pinnstol och han föll åt sidan och slog huvudet i golvet. Jag vaknade med ett ryck ur mardrömmen. Efter ett tag somnade jag om för att vakna av att Stefan låg en bit in i min sänghalva. Somnade om, vaknade av att Stefan varit uppe för att kolla sin lins som skavde. Det var vid 3-tiden. Sedan vaknade jag igen runt 6. Slumrade vidare till klockan 9. Jag blir tokig på att inte få sova en hel natt utan att vakna flera gånger.

I dag skulle vi hämta mitt träningskort som enligt uppgift skulle ligga klart på gymet och vänta på mig. Så var det inte! Hon som har hand om det skulle höra av sig till mig i morrn. Vi får väl se! Jag skulle i alla fall få träna i morrn om jag vill.
Vi åkte hem och fikade innan vi tog en 1 timmes lång promenad med stavarna. Efter det tog vi ner allt julpynt och tog ut var fina gran, som nästan inte barrat alls.
Efter middagen yogade vi.
I morrn ska jag till DS för den sedan länge planerade hjärtröntgen. Jag ser fram emot det men är ändå nervös. Vet inte om jag får åka ensam. Stefan hade japaner på besök, men ev. skulle han kunna komma ifrån. Det vore skönt. Hur det än är så är jag lite rädd för resultatet. Något som slog mig var att Mamma berättat att hon varit tvungen att äta en hel mjölkchoklad innan en av rötgenomgångarna. Det vägrar jag att göra. Jag har inte ätit godis på 4-5 år. Jag ska ta med mig en avocado istället. Det är ju fett man ska få i sig. Avocado är ju fett men bra fett. Upptäckte också att jag inte fick dricka kaffe eller te 24 tim innan. Ooops! Det hade jag missat. Drack kaffe vid 14-14,30 och jag ska vara på DS 12,30. Men det kan väl inte ha någon betydelse. Saft, vatten och öl fick jag dricka. Kändes lite märkligt när jag satt med öl & macka och Stefan drack te till mackan i kväll. Haha.
Har TV i bakgrunden. Dom visar någon danstävling. Men varför ser dom så himla allvarliga ut och varför får dom inte titta på varandra när dom dansar. Varför får dom inte visa att dom tycker att det är roligt att dansa med varandra. Hmmm
Nu ska jag hoppa i säng. Är skapligt trött. Håll tummarna för att jag kan somna.

Jag är såå trött...

varför kan jag inte sova en enda hel natt? Jag somnar oftast ganska snabbt, men sedan vaknar jag efter ett par timmar för att somna om igen ganska snabbt (oftast). Det känns som om jag aldrig kommer ner i ordentlig djupsömn. Skulle ge mycket för att få en natt med oavbruten sömn från det jag somnar in tills klockan väcker mig. Jag vaknar inte för att jag behöver gå på toa, eller för att det är varmt. Men varför vaknar jag då? 
Har även haft rätt mycket dubbelslag på hjärtat igen. Börjar fundera på om det är när jag haft en hektisk period och sedan trappar ner, som det kommer. Det var ju en hel del i samband med familjen Åströms flytt och ombyggnad. Då, när vi var mitt uppe i det hade jag inga som helst känningar. Ett skit är det, men på måndag och onsdag ska jag utredas med isotopröntgen. Skulle ha gjort det redan i höstas men då blev jag förkyld. Min största skräck är att dom ska säga att jag har kärlkramp. Då blir jag riktigt, riktigt ledsen. Det arvet kan jag väl slippa i alla fall. Snälla  
 
 

Har inte ont....

....i fingrarnas leder längre! Är det nyponpulvret som verkar eller är det bara tillfälligt uppehåll. Men det har ju konstaterats att LitoZin är verksamt. Läste häromdagen att Läkemedelsverket ville ha det till ett läkemedel, men förlorade i rätten. Därmed kan man fortfarande köpa det i Hälsokosten. Bra tycker jag.

Matlagning...

I går började jag försöka lära mig min kamera som jag fick i julklapp förra året. Roade mig med att föreviga matlagningen:

  
Alla ingredienser:
Kycklingfilé, purjolök
Gorgonzola, valnötter
Farinsocker, vitt vin,
Mjölk, Creme fraiche
Buljongtärning

 
Fett i stekpannan

  
Bryn filén

  
Fräs purjonBlanda ner resten av ingrediensernaVoila! Färdigt! Jättegott!


Middag och Nyårsfirande

Fredagen före nyår var vi bjudna till Mamma och Pappa på middag. Eva och Thordan var också med. Vi fick goda oxrullader, potatis, sås och sallad. Till det rött vin. Till efterrätt fick vi fruktsallad med glass. Kaffe med mandelmussla, sylt och grädde Jättegott var det. Kändes som när man var liten och det var fest. Fast då fick vi ju inget vin förståss. Trevligt hade vi också. Det är allt för sällan vi träffas. Pappa har blivit så mycket bättre och klarar sig ju jättebra nu. Men talet! Snälla, gode gud (om du nu finns) gör så att Pappas tal hittar tillbaka igen. Så att han åtminstone kan säga något. Han blir så utanför när vi andra pratar. Även om vi försöker att ta med honom, men det är inte lätt att tala med någon som inte kan svara och som inte alltid hänger med riktigt.  

På lördagen stack vi och tvättade min bil innan vi gick för att handla lite. Skulle kolla på träningsskor, men dom jag ville ha fanns inte. Dessutom kom jag senare på att jag nog kollade på fel sorts skor. Jag ska nog ha streetskor, inte aerobic. Det jag har tänk träna är ju core, då är man barfota. Sedan går/lunkar jag på löpbandet, då är det nog bättre med streetskor. Ska nog ta mig till något löplabb och prova ut riktiga skor som sitter bra och passar det jag ska ha dem till.
Nyårsafton firade Stefan och jag ensamma hemma. Hade tänkt laga god mat och titta på något roligt på TV. Men... Maten. Förrätt: hummersoppa (på burk) med tilsatta kräftstjärtar smakade s--t. Huvudrätt: oxfilé
 med potatisgratäng. Smakade inte mycket alls trots en massa kryddor. Efterrätt: Färska jordgubbar med glass och lite björnbär, var gott men jordgubbarna var hårda. TV då? Inga underhållningsprogram alls. Vi tittade på "Sunes sommar" medan vi åt och senare på kvällen "Tomten är far till alla barnen". Lite trist tycker jag. För några är sedan när vi också var ensamma var det en massa underhållningsprogram med sång och dans. Då kändes det lite som om man satt på Hamburger Börs eller Berns eller nåt och åt.
Strax före tolvslaget tog vi med oss vår "Champagne" flaska och sprang ner till Sandra och Micke. Vi trodde att dom skulle vara ute eftersom dom lovat Mathilda att väcka henne vid tolvslaget. Men Mathilda ville inte vakna och dom andra stod i fönstret och tittade. melker var vaken och sa bara "bang" "bang" när han såg oss. Vi kollade lite på raketerna och skålade in det nya året. Sedan bjöd dom på ost och kex innan vi fick oss en lektion i Buzz. Vid 1-tiden gick vi hem igen.
Nyårsdagen blev mycket lugn. En lång promenad innan regnet började bara. Därmed var ledigheten slut. Nu börjar vardagen igen. Känns inte så kul faktiskt.

Vilket konstigt...

väder vi har! I dag var jag ute och "skördade" persilja i trädgården. Den var jättefin och fräsch. Det är den 1 januari 2007 och det är 5,5 grader VARMT!
Vad är det som händer med vårt klimat? Jag minns för ett antal år sedan kanske 10-15, då violerna började blomma i januari. Men jag minns inte om det varit kallt i december då. Konstigt är det i alla fall.

Persilja

Nyplockad persilja. 1/1-2007!