Födelsedagsfirande

I lördags passade vi på att fira våra födelsedagar. Min som infaller 27 maj och Stefans den 29 maj. Barnen med familjer, grannarna, fd grannen, mina systrar, min svåger och mamma var med. Vi hade som vanligt strålande sol och kunde sitta ute och fika.
Jag hade bakat den oblligatoriska jordgubbstårtan och en chokladrulltårta med smörkräm. Sandra hade bakat rabarberbullar, kolasnittar, och två sorters macarons.
Vi fick böcker, presentkort, blommor, hink med godsaker bl.a.

När alla gäster utom mamma, Inger och Mathilda gått hem. Vilade mamma och Inger en stund. Jag plockade undan och Mathilda lekte.
Mathilda gick hem innan vi åt middag.
Vi grillade fläskfilé och åt potatisklyftor och tzatziki till.
Sedan åkte mamma och Inger hem.
Vi satte oss och tittade på Melodifestivalen. Omröstningen var så spännande och fast vi skulle upp tidigt kunde vi inte stänga av TV:n utan vi satt och såg Loreen ta hem segern till Sverige. En välförtjänt seger tycker jag. Hon var den enda som stack ut på ett bra sätt.

Tyvärr glömde jag kameran så det enda jag har på bild är tårtan.
Trasig dator och God Man

Fortfarande ingen fixad dator.
Jag gillar inte riktigt tangentborden på de bärbara datorerna, men jag ska försöka sammanfatta vad som hänt de senaste veckorna.

Mamma som ju bröt sitt andra lårben (det första bröt hon för 1 år sedan) har nu insett att hon inte längre kan ta hand om pappa. Hon är 82 år och benskör, hans handikapp är krävande och han är stor och tung. Han har vistat på sitt växelboende sedan mamma skadade sig senast och nu kan han tyvärr inte komma hem igen. Tidigare har han haft 2v hemma och 2v på boendet och 1 v. 
Vi hade möte med biståndshandläggaren för 2 veckor sedan på pappas boende. Det var sagt att han inte skulle vara med från början. Mamma och jag smög oss in till mötet men innan biståndshandläggaren hann komma kom hans kontaktman med honom. Hon sa att de sagt att han skulle vara med från början. Nu blev det lite jobbigt. Vi hade ju inte förberett vare sig honom eller oss själva.
Biståndshandläggaren frågade honom om han visste varför vi var där. Som vanligt svarade han ja. Trots att han inte alls visste, utan för att det är det enda han kan säga. När han väl fick klart för sig vad det gällde blev han arg och rullade ut ur rummet. Enligt biståndshandläggaren kan vi inte placera honom på boendet på heltid om han inte ger sitt medgivande. Inte ens om det inte fungerar att han kommer hem. Jag kan inte sitta där och säga att han måste flytta dit. men om jag utan hans medgivande blir hans God man så kan jag göra det. Biståndshandläggaren lovade att åka tillbaka några dagar senare och försöka få ett medgivande av  honom. Det misslyckades också.
Jag har nu fyllt i en asnökan om att bli God man. Sedan får vi se hur det går. Allt vi vet är att mamma inte kan ta hand om honom längre.
En mycket jobbig situation för oss alla, men det finns inga alternativ, tyvärr-
Biståndshandläggaren lovade att åka tillbaka några dagar senare och försöka få ett medgivande av honom. Det misslyckades också 

Datorhaveri

Usch vad jobbigt det är att vara utan en riktig dator. Vår har havererat och är på lagning.
Helgen som gått har vi varit i Bestorp och lagt nytt tsk på "vår" stuga. Stefan stod på taket och jag och Iffe sågade och langade plåt till honom. Det gick smidigt och bra trots att det då och då kom kraftiga vindbyar som vid ett tillfälle slet med sig en plåt. Klockan 11 i dag tackade vi för oss och åkte hemåt. Vi tog vägen via Blomstertorget och som vanligt blev det dyrt 😃. Vi köpte ett nytt filersystem till dammen för 2300:- samt lite blommor, två pallkragar och två plantor Amerikanska blåbär. I eftermiddag har vi klippt gräs och fixat lite här hemma. Nu blir det dusch och sängen.


Funky Kidz mm

I dag har vi varit på Stockholmsmässan i Älvsjö där Mathilda har uppträtt med Funky Kidz.
Hon var jätteduktig och man böir så stolt över henne.  Mathilda som först står lite bakom dom andra men sedan kliver framoch står längst fram.
Jättekul att se alla barnen.
Efter det åkte vi till Ulriksdal där vi fikade och tittade på alla fina blommor. Jag tog först två Tomatplantor som jag tänkte köpa och Mathilda tog en gurkplanta men det var så lång kö i kassan att vi ställde tillbaka dom igen.
Men i morse trodde jag först inte att jag skulle kunna åka. Mamma ringde och mådde inte så bra. Jag frågade om hon kunde ringa Eva och höra om hon kunde komma och det kunde hon. Skönt.
När vi kom hem från Ulriksdal var jag bara hem och vände. Sedan åkte jag och handlade lite och åkte hem till mamma. Jag fixade middag. Hon önskade sig Falukorv och potatismos. Inte den lyxigaste maten en lördagkväll kanske men det var vad hon ville ha. Jag lyxade till det lite med goda grönsaker till.
Strax före åtta var jag hemma igen.

Bullbak och tvätt...

I morse var jag uppe tidigt. Jag satte en deg och bakade bullar till mamma.
När jag var färdig åkte jag över till henne med dem. Passade också på att handla lite åt henne.
Vi fikade och sedan tog jag med mig hennes tvätt och åkte hem.
Vad det är ljuvligt att kunna torka tvätten ute i solen.
På eftermiddagen tog jag med mig en påse med några bullar som jag sparat och gick ner till Sandra och Micke och fikade. Där var även Veronica med två av sina barn.
Nu är den långa härliga helgen slut och i morgon är det dags att arbeta igen. Men et är ju bara 2½ dag så är det helg igen.

Musöron och Valborg...

Björken har fått musöron och jag har klippt rosorna. Kanske lite, lite sent.
På eftermiddaen gjorde jag en sallad som vi tog med oss ut till Bromsta där vi skulle fira Valborg.
Hela min lilla familj samlad och jag älskar det!
Vi åt god mat på deras uteplats innan det var dags att gå ner till ängen där majbrasan tändes.
Det är tredje året vi är med. Som vanligt inleddes det med tipspromenad. Pga att jag läste frågorna slarvigt svarade jag fel på två frågor och några svarade jag fel på. Tror att jag hade 7 av 12 rätt.
Bonden som äger marken bjuder på fika och godis och alla som är med på tipspromenaden får välja ett litet pris. Jag fick en förpackning disksvampar. Det är väldigt blandat på prisbordet. Melker fick en hjärtformad skål fylld med godis och Mathilda fick en bok. Jättekul att dom ordnar allt så fint.
Vi åkte hem rätt tidigt. Stefan hade lite att fixa med inför idag.
Brasan är tänd

Härlig långhelg...

Eftersom jag hade ledig fredag och sedan klämdag i går så fick jag hela fem lediga dagar. I fredags var jag och hjälpte mamma lite. I lördags var vi barnvakt till Max medan Sandra och Nicke jobbade ikapp med fakturering. Efter en stunds lek hemma hos dem åkte vi till familjen Åström för att Max skulle kunna cykla. Men det blev traktorn i stort sett hela tiden. Han älskar den.
Stefan hjälpte till att sätt upp blomsterlådor under deras köksfönster medan jag mest gick och höll koll på Max.
Efter ett par timmar åkte vi tillbaka hem till Max.
När Sandra och Nicke kom hem åkte vi hem till oss.
Jag var så trött efter en hel dag ute så jag slocknade i fotöljen framför TV:n.
I söndags pysslade vi mest här hemma. Mathilda kom och hängde med oss. Vi hämtade upp mamma/gammelmormor och tog med henne hem till oss.
Sandra och Micke kom och fikade med oss.
Det är så härligt med sommaren och värmen. Det blir lite mer spontanfika.
Mamma stannade och åt middag med oss. Hon var trött och hade ont och låg en lång stund och vilade sig på min säng.
Efter middagen skjutsade jag hem henne igen.Frågor


1. Vart går din drömresa?
Till Skottland vill jag komma någon gång.

2. Om du bara fick ta med dig tre möbler från ditt nuvarnade boende till ditt framtida, vilka tre skulle det vara och varför?
Min säng. För att den är så skön. Min bokhylla med alla böcker (om det gills). Bokhyllan kan jag vara utan men inte böckerna. Kamferkistan som mina svärföräldrar köpte i Etiopien för en herrans massa år sedan. Annar sär det inte så mycket jag inte skulle kunna vara utan.

3. Vad är favoritgodiset just nu?
Inget. Har inte ätit godis på ca 10 år.

4. Vilken kändis skulle du vilja bli vän med?
Oj, svår fråga. David Hellenius kanske. Om han är lika rolig i verkligheten.

5. Tror du på ett liv efter detta?
Både ja och nej. Mitt förnuft säger nej men jag vet konstiga saker som hänt och som får mig att tro ja.

6. Om du skulle flytta utomlands, vilket land skulle du vilja flytta till? Italien kanske eller Cypern

7. Kan du jonglera?
Nej, men jag kan hålla två bollar i luften samtidigt en stund. Men det är väl inte riktigt att jonglera.
8. Vilken hushållssyssla tycker du är roligast?
Laga mat! Men inte att hitta på vardagsmat.

9. Vart finns ditt smultronställe?
Vid dammen hemma i min trädgård.

10. Har du en paradrätt som du helst bjuder dina gäster på, isåfall vilken är det?
Nej inte direkt. Men jag har gjort en typ av rullader på lövbiff som jag fått mycket beröm för.
11. Vilken annan (än din egen) blogg skulle du vilja tipsa omvärlden om? Det var också svårt!
Underbaraclara tycker jag om. Och Monica Ahlbergs matblogg

Hinner inte hitta på några frågor att skicka vidare just nu.