Inte bra....

..jag börjar få ont i halsen igen! Tur i oturen så fick jag ett paket från Buzzador (mitt första)......med Wrigleys Extra Pastiller i olika smaker. En var halstabletter. Jag är en "Buzzador" och ska nu bjuda vänner och bekanta på tabletter! 

Länge sedan.....

var det som jag skrev något nu.
Jag har haft fullt upp den senaste tiden. Syster från Kalmar har varit på besök några dagar. Trevligt! Några dagar var hon hos oss, sedan hos sin dotter och sista natten sov hon hos Mamma och Pappa. I kväll har jag skjutsat henne till Arlanda. Och om någon timma kommer Stefan till Arlanda. Han har varit i Holland på jobb igen.
I kväll var jag på Core innan jag åkte till Mor och Far. När jag kom dit var Pappa nere. Han hade varit arg, ledsen och bedrövad. Han hade inte ätit, varit på toa eller kontaktbar sedan 4 tiden i eftermiddag. Han bara satt i sin rullstol och sov. När jag varit där ett tag rullade han ut i köket och satte sig. Efter ett tag rullade han in i sovrummet och stannade precis innanför dörren. Han reagerade inte när Mamma försökte få honom att dricka kaffe eller ta sin medicin. Usch detta är jättejobbigt för Mamma. Vid ett par tillfällen rullade han till ytterdörren och försökte ta sig ut. Och vi vet inte varför han gör så. Han reagerade inte när Inger sa adjö och åkte. Henne ser han ju bara ett par gånger om året. Så trist för Inger att ha det med på resan hem. Jag vill inte att han ska sitta så här år ut och år in.
Men vad kan vi göra...inget.

Under veckan som Inger var här fick jag i alla fall träffa hennes dotter och lilla barnbarn. Det var längesedan senast.
Vi har hunnit fira svärdotter Sandras födelsedag. Och nästa vecka har vi 3 födelsedagsbarn att fira. Varför är så många av våra släktingar och bekanta födda vid den här tiden på året. Dyrt blir det.....

Vårbilder...

Idag har det varit städning av garage och lite röjning av trädgården. Tog några bilder på vårtecken också.
image158

Snödroppar vid söderväggen.

image165

Närstudie av snödroppe.

image159

Krokus. Också vid söderväggen.

image161

image162

Kaprifolen har börjat få bladrosseter. I december såg det nästan likadant ut. Innan snön och vintern kom på riktigt.

image163

Syrenen har knoppar.

image164

Något som inte är lika roligt. Gräsmattan är full av hemsk mossa.

En ljuvlig syn...

image156
Den här bilden från SMHI visar vår del av landet i dag. Och jag slutar 13,15.

Sol, sol, sol

Äntligen skiner solen på oss! Vi har kunnat sitta ute på lunchen. Det blir så varmt och skönt mot husväggen.

Detta är min favorittid på året. Men jag vet! Det kommer bakslag. Jag vet att det gör det varje år och varje år blir jag lika besviken.

Men just nu njuter jag bara. Jag har 24-25 grader varmt på mitt kontor. Det kanske är i mesta laget, men hellre det än att frysa. Det avskyr jag.


Yoga och blå TV-ruta...

Direkt efter jobbet åkte jag till Gymet och körde 55 min yoga. Det var skönt och behövligt för min stela kropp.
Hämtade ut ett paket från La Redoute. Träningsbyxor, träningsjacka, vit omlott tröja och en lavendelblå farfarströja, (som får åka tillbaka till La Redoute). Den var inte snygg. Resten var ok.
Nu skulle jag se sista avsnittet av Leende Gulbruna ögon. Vad händer då? Efter nedsläckningen av det analoga tv-nätet får vi inte in 1:an, 2:an och 4:an. Skit också. Blå TV-ruta är all vi får, förutom alla andra kanaler som jag inte vill se. Stefan ringde grannen och det var samma sak hos dom.  Skit, skit, skit.
Nu får jag en kopp kaffe av min snälla man.


Ingen sol i dag heller...

På väderkartorna igår var det stora solar ritade över vårt område. Dom har tjatat om att det ska bli mellan 11 och 14 grader varmt i dag.......
DET STÄMMER INTE! Jag är besviken.
Jag vill ha sol och värme!


Var tog solen vägen...

På söndagen skulle solen skina, men inte blev det så mycket med det. Tyvärr.
Efter frukost tog vi med oss B-M och B till Stinsens Köpcenter. Vi var för tidiga så det var bara Vinn som hade öppnat. Vi gick runt där i 20 min och plockade på oss lite prylar som köpte. Ny stekspade och liten slev i plast, guld och silverpennor. Några gratulationskort. ALLA fyller ju år nu i vår. Stefan köpte en bok till Melker som ju fyller år om en knapp månad och ett litet noteblock till Mathilda. När vi betalat hade alla andra butiker hunnit öppna. Vi strosade runt en lite stund och kikade i affärerna. Sedan åkte vi vidare till
Slottsträdgården Ulriksdal Det är så himla kul att gå runt där och kolla på blommor och prylar. Vi käkade goda mackor i deras café. Jag köpte några minipelargoner, en vit krukros och en annan vit blomma som jag inte kommer i håg vad den heter. Bladen ser lite grann ut som en pelargon men blommorna är mycket större.
På parkeringen skildes vi åt och B-M och B åkte hem till Mjölby. Vi åkte hem och röjde bort extrasängar mm. Sedan hämtade vi Mamma som skulle äta middag med oss. Hon har varit så trött den senaste tiden, jag blir lite orolig och undrar hur länge hon kommer att orka. I dag kommer Pappa hem igen. Jag har sagt att hon måste ställa lite mer krav på honom. Han kan ta sig upp från fotöljen till rullstolen själv. Det gör han när sjukgymnasten är där. Då får han göra det annars också.
Mamma stannade kvar till halv nio då jag körde henne hem.
Där var vår helg slut och även vi. Det tar på krafterna att ha folk boende hos sig. Speciellt när man inte känner varandra så där riktigt bra. Det är ju bara 3 år sedan vi fick veta att B-M fanns och att Stefan är adopterad.

Släkten på besök

I lördags förmiddag kom Stefans syster och svåger från Mjölby. Det var längesedan vi sågs senast. Dom kom vid 11-snåret. Vi började med att äta lunch Provencalsk ninonsoppa. Jättegott.
Sedan åkte vi till Steninge Slott och kollade lite i deras butik. Jag hittade en löpare till köksbordet och några glasänglar som jag har hängt i fönstret på gästtoan. Vi hann bara gå runt i 1 timma sedan skulle vi hem till fam. Åström för att äntligen fira Mathildas och Sandras födelsedagar. Nu när alla kräksjuka tillfrisknat kunde det bli av.
När vi kom dit var Micket bror, hans två barn och Mickes pappa redan där. Sedan dök Mamma, Eva, Thord och Ludde upp och sist kom Nicklas och hans Sandra. Mathilda fick återigen en massa paket. Av oss har hon tidigare fått ett Madagaskarspel. Nu fick hon Lasse och Majas detektivbyrå Saffransmystriet och en Lasse Maja mina vänner bok. På Steninge hade vi köpt en liten gosig nalle med nattmössa som Melker fick i ett paket.
Vi fikade och åt tårta och pratade i ett par timmar. Mamma hade varit ute på ett riktigt äventyr i fredags. Hon tog pendeln in till stan för att möta Eva och sedan åka med henne hem. När hon satt på tågot började ett par i 50-årsåldern att rensa bort kassar från sätet dom satt på sen lade dom sig ner och hade....samlag där. Mitt på eftermiddagen. Mamma sa att kvinnan stönade och lät nåt alldeles otroligt. Och folk som klev på tåget vid kommande stationer gick bara förbi. Ingen sa nåt. Helt otroligt. När dom var klara lade dom sig på varsitt säte och sov.  Vet inte om det är vanligt förekommande, jag åker nästan aldrig tåg. Att ingen larmade personal. Jag hade inte velat komma ombord på tåget med ett barn och behöva beskåda det. Hmm märkligt.

Till middag gjorde en god kycklinggryta med aprikoser och klyftpotatis. Sedan var det dags för Melodifestivalen och till det en smarrig fruktsallad med vaniljglass. Gud vad vi har svullat denna helg. Och inte har vi kunnat träna en enda gång. Men nu är det slut med det.
Att det var The Ark som skulle vinna melodifestivalen var väl väntat. Övriga placeringar var väl lite mer oväntat. Jag tänker närmast på skolfröken från Munkedal. Hela västkusten måste ha ringt på hennes bidrag. Samma fenomen som i Let's Dance.

Min lilla kompis...

image156

Lite lek med mobilen när den var ny.


Veckan som gick

Onsdag och torsdag blev ganska hädelselösa dagar.

Stefan åkte till Helsingfors på jobbresa och kom hem sent torsdag kväll.

På onsdagskvällen var Mamma och jag och storhandlade på Maxi. Följde med Mamma hem och åt middag med henne innan jag åkte hem och tog hand om mina varor.

Sen gick jag på löpbandet medan jag tittade på Maggies nya liv.

Torsdag kväll gick jag på Core efter att ha gått 30 min på löpbandet. Sedan åkte jag hem och gjorde en riktigt god sallad med skinka, fetaost och oliver.

I Fredags var jag ledig för att hinna städa inför helgens besök. Jag städade extra noga där jag visste att dom kommer att vara. Gästtoan, köket, vardagsrummet och gäst/arbetsrummet. Hihi fusk av mig. Städningen gick lätt när jag lyssnade på mina favoriter på Radio Sthlm. Kjell, Lasse och Håkan med ?Fredagsklubben med FRÄS?. Jag är så glad att dom är tillbaka. Men det är alldeles för kort!! Bara 1½ timma. Men bättre än inget. Dom fick många fax och mail från andra som var lika glada som jag över att dom är tillbaka. Jag tycker inte om nyordningen med P4 Radio Sthlm. Det är riktigt tråkigt speciellt mitt på dagen. Vid 3-tiden kom Stefan hem och vi fikade innan vi stack iväg och handlade. Vin på systemet, tavelramar på Maxi och frukt, grönt och fläskfilé på Coop. Jag har ramat in några bilder på rosor som jag tagit tidigare och nu satte jag dom på gästtoan. Det blev jättefint tycker jag. På kvällen var vi bjudna på Libanesisk hämtmat hos fam. Åström. Det var första gången jag åt det. Spännande, men jag vet ju inte vad hälften av allt det jag smakade på var. Mycket vitlök var det i alla fall. Sandra fyllde ju år så vi hade köpt en jättefin tulpanbukett på Maxi till henne.

image154
Buketten vi köpte på Maxi.

Men strax innan vi skulle gå kände vi att det luktade fruktansvärt illa om blommorna ? som gammal fisk ungefär. Jag försökte att spola av dom under ljummet vatten men det hjälpte inte. Det luktade i hela tvättstugan där blommorna  i vatten. Stefan ringde Maxi som sa att vi skulle slänga dom och komma och få pengarna tillbaka. Så synd för den var så fin. Snabbt som attan fick Stefan slänga sig i bilen och åka till en blomsteraffär och köpa nya blommor. Vi hade också köpt ett presentkort på Plantagen. Det lär dom behöva nu när trädgården ska tas om hand. Vi kollade på första delen av Let´s Dance innan vi gick hem igen. Skönt att vi bor så nära. När jag kom hem slutförde jag städningen innan vi såg resultatet på Let´s Dance.
Jag tyckte att det var fruktansvärt trist att slänga en så fin tulpanbukett så jag plockade upp den ur soptunnan och tog bort allt utom tulpanerna. Dom fick stå i en vas i tvättstugan över natten försäkerhets skull. Morgonen efter kunde jag ta in dom. Det måste ha varit några av de andra blommorna eller kvistarna som luktade så fruktansvärt illa.


Se upp för dårarna..

...såg vi alltså i går kväll. Det var en ...ja vad ska man säga ? trevlig film. Det var ingen gapskratt film, mer leenden och fniss. Duktiga skådespelare, fina bilder och lite tänkvärd story. Jag såg ganska mycket Colin Nutley i den. Men som par blir man väl rätt präglade av varandra. Till och med viss musik fick mig att tänka på hans filmer.
På en skala 1 till 5 skulle jag ge den 3,5+. Klart sevärd.

image153

Revidering....

av tidigare inlägg. Vi fick semlor till 3-fikat. Mums. Goda men med grädde som skulle räckt till 2 semlor. Men det är ju bara att skrapa bort hälften. Sen slank den ner så galant. Lite florsocker på nosen bara.

Usch.....

Tisdag = tristdag. Det är grått och det är segt. Radion är tråkig! Inget smarrigt till fikat.Men i kväll ska vi på bio. Vi ska se: Se upp för dårarna. Hoppas att den är rolig så att man får skratta lite. I morse var jag uppe med tuppen och gick 45 min på löpbandet. Nu är jag jättetrött. Jag sov lite dåligt i natt. Hade jag inte varit ute och kollat på månen i lördags kväll (det var månförmörkelse, häftigt) så hade jag trott att det var fullmåne i natt.

Nytvättade fönster...

..har vi! Måste passa på i dag när det var någorlunda fint väder och jag vill att våra gäster nästa helg ska kunna se ut genom fönstren. Sedan hörde jag att det förmodligen ska regna eller komma snöblandat regn i veckan. Skyll på mig...så går det när man gör sig till.
I fredags när jag satt i köket fick jag höra ett konstigt tickande ljud från vardagsrummet. När jag kom in fick jag se att det droppade från taket. Bara att ställa en hink under droppet och ta sig upp på vinden. Jag hittade ett par ställen där det droppade in genom yttertaket. Jag ställde plastkärl under och ringde hem Stefan. Efter att han skottat bort snön och rensat bort skräp under takpannorna hittade han några läktspikar som åkt upp. Det är bara att kontakta en firma för omläggning av taket. En massa sköna tusenlappar som vi skulle kunna göra roligare saker med. Men, men dom flesta grannarna har ju lagt om sina tak de senaste åren så varför skulle vi slippa. Tur att jag åkte direkt hem i fredags. Normalt brukar jag åka och fika hos Mamma och Pappa efter jobbet på fredagarna. Hade jag gjort det i fredags hade vi väl tvingats lägga ny parkett också.

I dag har vi tränat yoga och core. På eftermiddagen satt vi ute isolen och fikade innan jag putsade fönster. Fåglarna kvittrade som tokiga och jag kände mig alldeles lycklig. Är våren på väg nu? Jag hoppas det.

I morgon är det måndag och arbetsdag igen. Har anmält mig till yoga i morgon med. Jag kan behöva mjuka upp kroppen lite. Nu blir det sängen och boken i Cirkels mitt av Dan Brown. Lite småjobbig i början hoppas att den tar sig vart efter... 

Tiden går...

Ännu en vecka har runnit förbi. Mitt älskade lilla barnbarn Mathilda har precis fyllt 6 år. Men tyvärr har vi inte kunnat träffa henne pga pågående vinterkräksjuka. Stackars lille Melker som redan är så liten och tunn har kräkts till och från i flera dagar och det vill vi inte ha. Stefan åkte förbi och lämnade ett paket till Skruttan på hennes födelsedagsmorgon i alla fall. Vi får hoppas att Sandra oh Micke klarar sig så att vi kan fira Mathilda när vi firar Sandra nästa lördag. Sandra som blir 33 den 9:e mars. Tänka att det är så länge sedan som jag åt en semla och satte igång värkarna. En lördag var det och Stefan jobbade. Jag hade lite värkar på morgonen men vi beslutade att han skulle åka ändå så skulle jag ringa om det blev värre. Vid 11,30 åkte vi in till BB. Då var jag öppen 7 cm och personalen var förundrad över att jag inte hade ondare. 18,36 såg Sandra dagens ljus. Hon var lång och smal. 51 cm och 3230 g. Och hon hade massor av mörkt hår. Jag minns hur jag låg i sängen på väg från förlossningen upp till avdelningen och bara tittade och förundrades över detta lilla underverk. Minns att jag var så facinerad över hennes små små knogar.

I går gick mitt kära P5 Radio Stockholm i graven. En sorgens dag...Jag kommer att sakna alla!