The studio....

För ett tag sedan blev vi rekommenderade till The Studio av en granne.
I dag var det dags för oss att bli stylade av proffs och sedan fotograferade.
Vi skulle ha tre olika uppsättningar kläder med oss.
Vi hade tid 11,30. När vi kom dit fick vi registrera oss och sedan blev vi sminkade och fick lite hjälp med håret.
Vår fotograf visade oss hur vi skulle posera och sedan varvade vi. Jag började och medan jag bytte om var det Stefans tur osv. Sist tog han några bilder på oss tillsammans.
Det var jättekul. Jag är inte helt nöjd med alla bilder. Några är rent förskräckliga. Nu när jag gjort det en gång skulle jag kunna tänka mig att göra om det och rätta till det som jag inte var nöjd med.
Jag skulle ha lett mera.
Jag skulle ha sett till att håret var ok.
Och jag skulle ha sett till att mina ögonbryn var i ordning efter klädbyten som drogs över huvudet :).
När vi var färdiga där gick vi och åt lunch.
Sedan åkte vi till Möbelhuset för att titta på en bokhylla jag sett på nätet. Den motsvarade inte mina förväntningar så vi åkte vidare till EM där vi hittade en annan bokhylla som vi kan tänka oss. Man kan bygga ihop den som man vill på nätet.
Det är vad jag roat mig med på eftermiddagen.
Det här är vad vi skulle behöva för att få plats med allt. Det blir svindyrt. Ca. 30.000.
På EM tog en del av mina julklappspengar och köpte en kandelaber. Jag har velat haft en sån länge.

Livrustkammaren

I torsdags tog vi med oss Mathilda och Melker och åkte in till Slottet och Livrustkammaren så att Sandra kunde jobba i fred. Vi hämtade upp dem vid halv elva. Efter en kopp kaffe for vi.
Vi parkerade på Riddarholmen och gick i snålblåsten mot slottet. Vi började med att fika på ett Café. Goda mackor och dricka.
På Livrustkammaren lånade vi Slottsmusens skrin, fyllt med roliga saker. Med hjälp av det kunde man utforska Livrustkammaren på ett lekfullt sätt.


Slottsmusen

Slottsmusen har bott i Slottets källare i flera hundra år.

 

Men vi började med att gå ner och titta på alla fina vagnar i källaren.

 

 

Sen gick vi runt och letade efter möss i montrarna. Melker hade örnblick och hittade snabbt den första.

Jag läste historien om de utställda föremålen och sedan fick barnen leta efter någon sak i skrinet som passade in. Ett kul sätt att lära sig historia.

 

Melker räknar upp hur många riksdaler Gustaf II Adolf betalade för sin häst Streiff, 900 enl skrinet (1000 enligt Wikipedia).

 

När vi var färdiga med musjakten gick vi upp till Lek och lär rummet.

 

 

 

 

När vi kände oss nöjda med alla gamla prylar gick vi till en Italiensk restaurang i närheten och åt pizza.

 

 

Efter det hade vi tänkt gå in på Palatset men det var lite för sent så damen i kassan avrådde oss. Det kostade 120 kr/pers och vi skull inte hinna vara där mer än 1½ timma så vi åkte hem i stället.

 

Vi lämnade av barnen hos Sandra oh åkte hem och lämnade bilen. Vi hann ta en snabb kopp kaffe innan vi gick ner till dem igen. Vi var bjudna på Tacos.

När klockan började närma sig 20 var vi trötta och tackade för oss.

Resten av kvällen slöade vi framför TV:n.

 

 

 


Julhelgen är över...forts

Juldagens morgon började med att vi försov oss 1½ timma.
Efter frukost packade vi våra väskor och gjorde lite matsäck innan vi satte oss i bilen för att åka ner till Huskvarna och Iffe och Kerstin.
Efter ett snabbt stopp i Sillekrog för toabesök och ett lite längre stopp i Stavsjö där vi åt vår medhavda matsäck (Krogen var stängd, vilket vi anade) var vi framme i Huskvarna vid tretiden.
På annandagen blev det en tur till A6 Center som vanligt. Jag hade dock ingen lust att springa i butiker. Jag behöver inget och butikerna lockade inte.
Stefan köpte en ny TV. Det behövde vi ju så väl......
Resten av dagen och kvällen blev lugn.
I dag efter frukosten påbörjade vi resan hemåt igen. Vi stannade till i Mjölby där vi hälsade på Stefans syster Britt-Marie som bjöd oss på fika. Bosse jobbade så honom träffade vi inte denna gång. Efter någon timma tackade vi för oss och åkte vidare hemåt.
Vi var tillbaka i Märsta vid femtiden.
När vi packat ur bilen åkte Stefan och hämtade en pizza som vi delade på. Skönt att inte behöva börja med mat direkt.
Resten av kvällen har Stefan fixat upp den nya TV:n och jag har tvättat.
Nu är jag supertrött och sängen ropar efter mig.
Det är skönt att vara hemma igen. Det är trevligt att vara borta men underbartatt komma hem igen.
I morgon har vi inte planerat någonting. Det enda jag vet är att jag ska ta en ordentlig promenad under dagen.
Så här såg det ut längs vägen från Huskvarna. Gärdena är alldeles gröna och det ser ut som det är vår och inte slutet på december. Termometern visade ca +7. Märkligt.

Julhelgen är över...

Fredagen blev seg efter natten med dålig sömn. Jag jobbade till 13,00. Det var första gången jag jobbade dagen före julafton. Jag har alltid tagit ledigt den dagen tidigare men eftersom vi inte skulle vara hemma hos oss så hade jag inte så mycket att fixa med. Det kändes ok. att jobba då.
Direkt efter jobbet åkte jag och inhandlade min bytesjulklapp och några julgrupper som vi skulle ge bort.
När jag kom hem ställde jag bara undan det jag handlat innan jag stöp i säng.
Jag väcktes av att Mathilda och Stefan kom in i sovrummet 1½ timma senare. Gud vad skönt det var att få den vilan.
Sandra och barnen hade kommit för att lämna några julklappar Sandra köpt från oss till barnen. Dom stannade på fika.
Efter det grilljerade jag skinkan. Delade den i två delar och tog den ena halvan plus en burk med sillsallad och åkte till mamma och pappa med det.
När jag var tillbaka åt vi middag. Jag julpyntade lite och Stefan dammsög. Samtidigt tittade vi på Uppesittarkväll med Bingolotto. Det är enda gången vi brukar spela bingolotto. Vi vann inte ett dugg.
Vi kom inte isäng förrän en bra bit efter midnatt så det var tur att jag sovit en stund på eftermiddagen.
På julaftons förmiddag åkte vi till mamma och pappa med en av julblommorna och ett litet paket. Jag hade köpt ett 500-bitars puzzel i London till mamma. Vi fikade och pratade en stund innan vi begav oss hemåt igen. Vi gjorde iordning det vi skulle ha med oss till julbordet: ägghalvor och sillsallad sedan packade vi in oss i bilen och åkte till Sandra, Nicklas och Max.
På plats var redan Sandras mamma och hennes man. Sandra, Micke och barnen kom samtidigt med oss.
När vi packat in allt tittade vi på Kalle & Co. Sedan var det dags för julbordet. Jag tog det lugnt för att inte riskera maghaveri igen.
Medan vi väntade på att tomten skulle komma dansade vi ringdans runt köksön.
Plötsligt fick vi se en ljuspunkt som rörde sig i skogen på andra sidan vägen. Max satt på min arm när vi tittade ut genom köksfönstret och spanade efter tomten. Han tyckte det var lite läskigt och klamrade sig fast vid mig.
Han var lite försiktig när tomten kom in och satte sig på en stol i rummet. Han satt i mitt knä och ville inte gå fram och hälsa. Men när tomten hade ett paket till honom gick han direkt fram och tog det, sedan kröp han kvickt upp i mitt knä igen.
När domten gått delade vi ut resten av paketen. Som vanligt fick barnen mängder av paket. Jag fick en ny kamera och en bok av Stefan. Av Sandra och Nicklas fick vi en påse med olika delikatesser och av Sandra och Micke fick vi den årliga almanackan med fina bilder av barnen.
När Max hade somnat hade vi det sedvanliga julklappslotteriet. I år stod kampen om en Guiness rekordbok. Boken hamnade till slut hos Roger som också fått den på sin lott. Jag fick en tomte i keramik.
Vid elvatiden var det dags att bryta upp och åka hem igen. Då var vi alla trötta efter en lång och mycket trevlig dag.
Julbordet dukas fram.  Foto Sandra
Stefan, Micke, Mathilda och Max (kalufsen) väntar på maten.
Sandra Ö och tomten
Max i Blixtenskor och blöja vågar sig fram till tomten för att ta sitt paket.
Melker får paket.   Foto: Sandra
När tomten gått tog Mathilda och Melker över utdelandet.  Foto: Sandra
Barnen säger hejdå till tomten.

Dan före dan.....

Efter en natt med fruktansvärt dålig sömn är jag så trött. Vi skulle vara barnvakt ett par timmar medan Sandra och Nicklas handlade. Efter någon timma fick vi sms från Nicklas. Dom satt på Ds akut. Sandra hade magsmärtor som bara ökade. När klockan var nästan tolv tog jag bilen och åkte hem för att sova. Stefan som är ledig idag stannade kvar hos Max. Jag kom isäng strax efter tolv men hadr svårt att somna. Tankarna var så klart hos Sandra. När jag precis höll på att somna dånade det i hela huset. Den snö som fortfarande låg kvar på taket var nu på väg ner. Detta hände ytterligare fyra gånger under natten. Det är svårt att förstå hur det låter om man inte hört det själv. När man dessutom håller på att somna är det riktigt läskigt. Jag vet inte när Stefan kom hem men jag vaknade av att han snarkade. Jag fick putta på honom för få honom att sluta. Jag lyckades somna om. Jag vet inte hur många timmars sömn jag fick i natt. Tur att det är halvdag idag. Jag vet fortfarande inte hur det gick för Sandra. Stefan sover fortfarande. Jag ska göra mig klar och åka och jobba. Sista arbetsdagen för året.


Julstök utan julkänsla....

Fortfarande har jag ingen julkänsla alls. Kan det vara för att jag inte behöver fixa massa julmat kanske.
På min lott ligger sillsallad, ägghalvor och dricka/öl.
I söndags var det tomteparad i vårt område. Det är en tradition som pågått så länge vi bott i området. Vi flyttade hit 1977. I år deltog vi inte. Det kändes lite konstigt men Mathilda och Melker har ingått ett avtal om godisstopp till julafton och Max är så liten ännu och äter inte så mycket. Det brukar vara ganska rejäla påsar.
Nu blev det så att Melker ändå gick med i paraden tillsammans med en kompis som bor i vårt område. Mathilda och Melker kom upp och fikade med oss under tiden. Jag bakade bullar nästan hela dagen. En sats saffransbullar och en sats vanliga bullar. Snön har lagt sig. Men den är blöt och tung. Lite fint är det.
I måndags åkte jag till Mamma och Pappa för att hjälpa dem att sätta upp ett ljusdraperi på balkongen. Jag bjöds på makaronipudding till middag innan jag satte igång.
När jag skulle börja sätta upp draperierna upptäckte jag att jag missat att köpa ett startpaket. Det innebar att jag inte hade någon stickpropp att sätta i elurtaget. Det var bara att åka en sväng till Maxi igen och köpa en sådan. Jag passade på att köpa en istappslinga till vårt uterum samtidigt.
Efter lite pysslande satt sedan draperiet på plats och lös så fint.
Jag fikade och tittade på "Halv åtta hos mig" innan jag åkte hem. Stefan var i Holland så jag var ensam hemma.
Jag fixade matlåda och plockade lite. Klockan blev halv tolv innan jag kom i säng.
Igår gjorde jag något som jag aldrig gjort förrut. Jag klädde granen flera dagar före jul. Granen ska inte kläs förrän kvällen innan. Så var det under min uppväxt och så har jag alltid gjort sedan jag flyttade hemifrån. Det får bli ett undantag bara i år av olika anledningar.
Granen med änglahår på ljusen. Ett måste. Så hade vi hemma och så har jag alltid haft.
I toppen hänger min ballerina som jag köpte i London. Nu såg jag i en tidning att dom finns att köpa på Åhlens för 59 kr. Undrar vad jag betalade. Jag minns inte.
Jag skulle också sätta upp slingan jag köpt till uterummet. Det gick inte bra alls. Det var kallt, bökigt och jag fick den inte att lysa. Trots att den lös innan jag satte upp den. Stefan får titta på det när han kommer i kväll.
Jag lyckades komma isäng ganska tidigt. Somnade väl rätt fort men vaknade av att det mullrade i huset. All blöt snö som låg på taket kanade ner och rasade i backen. Tyvärr kom inte allt på en gång så med jämna mellanrum under natten har jag vaknat av rasande snö som mullrat ner från taket.
I morse såg det ut så här utanför köksfönstret. Snön från taket hänger som fetvadd över kanten.

Snart är det jul....

Har jag någon julkänsla? Nej inte mycket, men det kanske kommer.
Summering av veckan som gick.
När vi kom hem från Västervik och Gränsö slott ställde vi bara in våra väskor, tog en kopp kaffe och plockade ihop lite prylar för kvällen. Sen åkte vi ut till Sandra, Nicklas och Max. Där löste vi av Sandras bror och hans flickvän som hade passat Max sedan lunchtid.
Max blev glad när vi kom. När dom andra åkt lekte vi tills det var dags för middag. Vi dansade, kastade strumpor på varandra, spelade innebandy mm.
Jag nattade Max vid tio och sedan satt Stefan och jag och tittade på TV och Wordfeudade tills Nicklas och Sandra kom hem vid ett-tiden. Just då sms:ade Sandra och undrade om vi var kvar. Hon ville ha hämtning hos sin vän Monica. Det passade ju utmärkt. Vi skjutsade även hem Veronica till Sigtuna. Vi kom i säng vid halv tre.
Söndagen blev seg. Vi sov länge och tog det mest lugnt resten av dagen(om jag minns rätt).
Måndag till onsdag hände det nog inte så mycket. Jobb på dagarna, pyssel hemma på kvällarna. En kväll städade vi och en kväll handlade vi mat. I torsdags efter jobbet åkte vi in till stan. Checkade in på Clarion Hotel Sign
vid Norra Bantorget. Vi i stort sett bara att byta om innan det var dags att gå iväg till Oscars där vi skulle se Monty Pythons Spamalot. Vi hann ta en liten hamburgare på vägen dit.
Spamalot var det roligaste jag sett på mycket länge. Jösses vad jag skrattade. Det var så bra! Många bra skådisar.
Henrik Dorsin, Henrik Hjelt, Adde Malmberg, Johan Glans, Nina Söderquist och Kim Sulocki. Ja, Kim Sulocki var nog den allra bästa av dem. Alla var bra men han var SÅ bra. Jag kan verkligen rekommendera föreställningen.
Efter föreställningen gick vi tillbaka till hotellet. Vi åt i restaurangen. Eftersom vi inte var så hungriga beställde vi bara något litet. Jag tog Tre smaker från köket, Stefan tog fem. Det visade sig vara tre/fem pyttesmå fyrkantiga tallrikar ca 8 x 8 cm på en avlång träplatta. På varje tallrik låg en liten klick som jag hade svårt att känna riktigt vad det var. En var sill av något slag, nästa vet jag inte vad det var. En liten fyrkant av något som kan ha varit fisk och sist var det en röra med räkor (tror jag) och koriander. Koriander är inte min favoritkrydda direkt.
Dyrt och inte gott. Dålig kombo.
Frukosten morgonen efter däremot var god. Vi satt länge och åt och läste morgontidningarna. När vi checkat ut gick vi med våra väskor till bilen. Vi lät den stå kvar i garaget. Sedan tog vi en promenad till Östermalm och Verdana. Vi skulle träffa en person som hjälper oss att placera om pensionssparandet för att få ut mesta möjliga den dag det är dags att börja ta ut pengarna. När vi var klara där tog vi oss tillbaka till City. Vi strosade runt på NK, Indiska och Åhlens. På Åhlens åt vi lunch. Sedan var det dags för oss att ta oss tillbaka till hotellet och bilen. Stefan lämnade in ett kvitto på parfym som han köpt på NK och fick ersättning för en flaska som han glömde på hotellet någon vecka tidigare. Dom hade tagit hand om den men sedan slarvat bort den.
Vi hann bara hem så kom Stefans chef och hämtade upp honom för vidare färd till Uppsala och firmafest.
Jag pysslade lite hemma innan jag gick ner till Åströms där jag bjöds på Italiensk buffé. Även Nicklas, Sandra och Max kom dit. Vid åtta gick jag hem igen. Jag tittade på TV tills det var dags att sätta mig i bilen och åka och hämta Stefan. Dom hade tagit sig till Flustret och utanför lullade det runt mer eller mindre onyktra personer och jag tyckte det var läskigt att stå där med bilen och vänta. Jag var rätt arg när Stefan väl fattat att jag stod och väntade och han kom ut.
Väl hemma igen blev det sängen direkt.

Jul-lista

Jag snor den här av Sandra


Pepparkakor – Lussebullar
:
Lussebullar
Ischoklad - Marsipan:
Inget av dem då jag inte äter godis men när jag gjorde det hade jag nog valt ischoklad.
Köttbullar – Prinskorv:
Inget gick upp mot pappas köttbullar som alla älskade. Tyvärr får vi aldrig mer uppleva dem då stroken tog ifrån honom alla sådana fömågor.
Julkorv - Julskinka:
Julskinka med stark senap. Mums.
Lax – Sill:
Sill
Revbensspjäll – Janssons frestelse:
Janssons. Allra helst vill jag göra den själv.
Paradis – Aladdin:
Ingen. Jag äter inte godis eller choklad sedan drygt 10 år

Rullsylta – Pastej:
Väljer nog pastej
Glögg - Julmust:
Glögg! Julmust är för sött och sliskigt
Rödbetssallad - Dopp i grytan:
Dopp i grytan måste jag ha. Rödbetssallad hör inte hemma på julbordet! Däremot måste det finnas min hemmagjorda sillsallad.
Ris a la malta – Risgrynsgröt:
Risgrynsgröt till frukost/lunch på julafton är ett måste. Äter aldrig Ris a la malta.
Äppelmos – Senap:
Senap. Gärna lite stark.
Hemma – Borta:
Vilket som bara familjen är med mår jag bra.
Utomlands – Sverige:
Sverige. Vi har firat en jul på jul på Hawaii. Det var ok men inte speciellt juligt.
Ge – Få:
Ger hellre. Jag tycker jag har allt jag behöver.
Mysteriet på Greveholm – Dieselråttor och sjömansmöss:
Jag har inte sett någon av dem. Tacka vet jag Trolltyg i tomteskogen.
Chokladkalender - Paketkalender:
Paketkalender.
Plastgran - Äkta:
Äkta. Det ska lukta gran och barra.
Arne Weise – Ernst:
Det spelar ingen roll vem som sitter där för min del. Jag brukar oftast hålla till i köket då dom är i TV.
Vi brukar inte se så mycket på TV på julafton. Kalle Anka och Kan du vissla Johanna kan det bli.

Luciafirande

Det blev inte mycket till Luciafirande idag. Lite fika med glögg, pepparkakor och lussebullar på jobbet bara.


Gränsö Slott

Stefan och Mamma hämtade upp mig på jobbet klockan 11 i fredags för att ta oss ner till Västervik och Gränsö Slott.
Vi stannade till på Stavsjö vägkrog och åt en sen lunch. Strax efter 15 var vi på plats på Gränsöslott utanför Västervik.
Inger och Sara hade redan fått sitt rum och vi fick rummet efter dem.
Det blåste storm när vi kom dit och det fortsatte hela kvällen.
Efter en kopp kaffe bytte vi om och gick till SPA-avdelningen. Vi badade bubbelpool och tog några simtag i poolen. Härligt!
På väg till SPA
Efter det blev det lite vila på rummet innan vi klädde om inför middagen.
Alla samlades i vårt rum där vi tog en lite whiskey innan vi gick upp till slottet där julbordet serverades.
Övervåningen på slottet var bokat av Skattemyndigheten och det var ett otroligt sorl. Vi hade bord på bottenvåningen men fick gå upp och hämta maten i det sorlet. Det var bäst att ta så mycket som möjligt på tallrikarna så att man slapp gå så ofta. Lång kö var det också.
Första vändan
Efter den hämtade jag lite varm mat. Jansson och någon sorts lammkorv som för övrigt smakade ull.
Efter det stod magen i fyra hörn. Proppmätt!
Men lite dessert måste man ju ta också.
Chokladpudding fast jag skulle kalla det mousse. Ostkaka och Mandarinpaj och färska bär.
Mer än hälften blev kvar. Pajen tog jag bara en liten smakbit av. Den var god men jag orkade helt enkelt inte.
Stefan. Ensam tupp i hönsgården.
Efter desserten gick vi tillbaka till hotellet. Vi satte oss i ett rum mellan våra rum. Där satt vi och pratade en stund.
Rätt snart satt vi mest och gäspade. Vi sa godnatt och gick till våra rum.
På natten hade jag halsbränna och mådde lite illa. Jag låg och funderade på hur jag ska lägga upp ätandet nästa helg när det är dags för julbord med jobbet. Kan bara konstatera att jag inte mår bra av all mat man blandar.
Förra året blev en katastrof för min mage och de vill jag inte uppleva igen.
På morgonen åt vi en härlig frukost. Vi satt länge och njöt av den.
Sen var det dags att packa ihop och checka ut.
På vägen ut ur Västervik stannade vi till i en antikaffär jag sett på ditvägen. Mamma köpte ett silverfat för 30 kr som hon ska ha ett blockljus på.
Efter det skiljdes vi åt. Sara och Inger åkte hem till Kalmar och vi mot Stockholm. Vi var hemma strax efter tre.
Lite bilder från hotellet:
Vårt rum med fin utsikt
Här satt vi och pratade efter middagen
Fin tomte i entren.
Inger skriver i gästboken.
Hit kommer vi gärna igen

Oskar Linnros

Oskar Linnros var höstens artist hos oss i kören.
Vi började kvällen med att sjunga igenom hans låt Genom Eld några gånger. Då plötsligt tyckte Heinz att vi skulle ändra lite på den och börja med en refrängomgång. Kul. Då blev det ju inte exakt lika som i Stockholmskören på tisdagen.
Efter det fick vi sjunga några låtar som vi sjungit tidigare. Jätteroligt!
Precis innan Oskar kom sjöng vi Halleluja. När Oskar ringde och ville veta vart i huset han skulle så tyckte Caroline att vi skulle sjunga in honom genom att sjunga hans namn i stället för Halleluja. Han såg riktigt rörd ut när han väl klev upp på scenen. Han hade med sig sin mamma som filmade oss och honom. Det skulle vara kul att se och höra hur det blev.
När man står mitt i en stämma och filmar som jag gjorde så blir det ju inte riktigt rättvist. Alla runt mig hörs mer än de andra.
Det lät riktigt bra och han och Caroline var jättenöjda med oss.
Lite suddig bild på en glad Oskar Linnros som just sjungits in på scenen.
Mamma Linnros filmar oss.
Det här var höstens sista körträning och Stefan, Sandra och jag hade köpt lite lokalt julgodis till Caroline och Heinz. Choklad från RC chocolat och öl från Sigtuna brygghus. Vi lämnade över det direkt när dom kom då det brukar bli lite rörigt på slutet.
Nu har vi sångledigt ända tills den 26 januari då det drar igång på en gång. Då har vi den stora Hovetspelningen att se fram emot. Det ska bli superkul. Två stora artister ska vi ha med. En är nästan klar och det blev jubel när Caroline sa vem det var. Nu håller vi tummarna för att det går i lås.

Sigtuna tur o retur

I kväll efter jobbet blev det en tur till Sigtuna för att inhandla lite gott till vår körfröken och magister. När vi ändå var iväg passade vi på att äta middag på Cafe Myntet. Skönt att ha det gjort nu när jag är så trött. Jag åt bakad potatis Skagen. Stefan åt Foccaia med soltorkad tomat och mozzarell mm.


Trött!

Idag är jag trött. Inte kunde jag somna heller. Nu på grund av en snarkande man. Det var bara att bädda i soffan. Ordna rummet så att jag skulle slippa alla lysande apparater mm. Det tar sin tid innan man kan krypa ner mellan lakanen och komma till ro. I morse när Stefan väckte mig 6,30 kunde jag ha svurit på att det bara gått 10 minuter sedan jag hörde klockan i vardagsrummet slå fem. Inte 1,5 timma. Jag har svårt att äta frukost när jag är så trött. Jag blir bara illamående.


Kan inte sova

I natt är det stört omöjligt att somna. Sitter i soffan i mörkret och spelar lite Wordfeud med Sandra som också är vaken. Då tänds alla rörelsestyrda lampor i trädgården. En räv nosar runt och följer något spår. Den bryr sig inte ett dugg om att lamporna tänds en efter en. Jag står i fönstret och tittar på den tills den slinker iväg mot skogen. Kanske ska jag gå och lägga mig igen och se om sömnen vill komma nu. Ja så får det bli. Det är arbetsdag i morgon och jag kommer att vara dödstrött.


Julkörskampen


Julkörskampen

I dag var det dags för Julkörskampen i Gränby Centrum igen. Vi var ju med förra året och då vann vi 20.000 som vi skänkte till Grottan i Uppsala. I år har vi bestämt att Barncancerfonden ska få pengarna om vi vinner.
Vi sjöng fem låtar.
You really got me,  The Kinks
Drummer Boy
Stilla Natt/ The passanger (Iggy Pop) medley
One more reggae, Bill Lavelady
Genom Eld, Oskar Linnros
Mamma och Mathilda var med och lyssnade på oss.
Det gick riktigt bra tror jag. Det lät bra när man stod där och sjöng i alla fall.
Nu ska en av låtarna läggas ut på Gränby Centrums Julkörssida och där kan alla med Facebookkonto gå in och rösta på sin favorit bland alla körer. Halva makten till röstarna och halva till en jury.
Mamma och Mathilda väntar på att vi ska komma igång.
Vår härliga körledare Caroline af Ugglas
Vi gör oss redo för Julkörskamp. Jag som letar glasögon i jackfickan, Sandra och Ingrid
Efter sången gick vi och drack kaffe och åt bakelse. Sedan delade vi på oss. Mamma, Stefan och jag åt ett håll  och Sandra och Mathilda gick åt det andra. Mamma köpte jeans, en vintermössa till själv och ett par byxor till pappa. Hon betalade även en röd basictröja till mig.
Vi handlade sedan mat på Kvantum innan vi åkte hem. Mamma stannade och åt fiskgryta med oss. Vid sju tog hon en taxi hem.
Stefan och jag tittade på Copycat med Nanne Grönvall. Nu känns det som om jag helst skulle vilja gå och lägga mig.

3 december 2011

Det är inte klokt! Så här ser det ut i min trädgård idag.
De här bilderna tog jag samma datum förra året.
Vår parkering på jobbet.

Melodikrysset

Gud vad jag är modern!
I morse löste jag melodikrysset.

Verkligheten....

Hittade ett recept som lät så himla gott. Dessutom skulle jag få använda min lergryta som jag köpte för något år sedan.
Till vänster bilden på receptet. Till höger verkligheten.
Dessutom smakade det inte hälften så gott som det såg ut på bilden i receptet.
Jag slängde receptet.

Julmarknad...

Imorse sov vi tills vi vaknade av oss själva. Så skönt. Vi tog det lugnt hela förmiddagen. Efter lunch åkte vi till Steninge slott och deras julmarknad. Vi fikade och gick ett varv bland alla stånd utan att köpa något. I butiken köpte vi en julklapp till Iffe och Kerstin. Efter det åkte vi till Coop och handlade mat. Sedan åkte vi till Plantaget och köpte en utegran.


Pysselkväll

I går kväll var vi hemma hos Sandra, Nicklas och Max för att julpyssla.
Vi började med att äta god "grekiskinspirerad" sallad.
Sedan var det dags för Nicklas att natta en trött liten Max.
Vi andra började vårt pysslande.
Sandra, Sandra och jag gjorde dörrkransar med granris.
Sedan blev det julkulor, smällkarameller och flätade hjärtan mm.
Stefan och Nicklas satt i soffan och pratade medan vi tjejer pysslade.
Melker blev hämtad av Micke efter någon timme då han var trött.
Vi pysslade ända till 23. Jag hade tagit med kameran för att föreviga allt men jag missade att sätta i ett minneskort.
23,30 åkte vi hemåt och 0,30 kom vi i säng.
I morse sov vi tills vi vaknade av oss själva. Skönt!
Min krans. Kanske sätter jag dit något mer. Vi får se.

London dag tre och hemresa

Lördagen började med ytterligare en dyr men god frukost.
Sen tog vi tunnelbanan in mot city.
Först gick vi i några små butiker innan vi gick in på Harrods.
Vi gick runt och tittade lite på all lyx innan vi kom till leksaksavdelningen och upptäckte att vi betalat betydligt mer för leksakerna på Hamleys än vad de kostade på "dyra" Harrods. Surt....
Vi tog en fika på ett litet café. Det levde inte upp till Harrods ryktesnivå. Jättelång väntan på Kaffelatte, cappucino och choklad. Och då fick vi ändå fel, två choklad och en latte.
Även gästerna omkring oss var lite missnöjda med servicen.
Mathilda i sin fina klänning som hon fick av mig dagen innan.
Vi gick en sväng in på avdelningen för kläder och prylar för husdjur. Och man kan inte annat än skratta (eller gråta på de små djurens vägnar)
Undrar hur Ronja hade sett ut i denna?
Det här var ändå en plojgrej. Men det fanns kläder som såg ut som vanliga barnkläder men med plats för hundens ben och svans.
Vi tog en tur med Hop on op off buss. Nu hade det blivit rätt kallt och blåsigt. Turen var hur lång som helst och jag frös in i märgen innan vi hoppade av vid Big Ben och tog tunnelbanan tillbaka.
London Eye. Det tar ca 30 min att åka ett varv. Aldrig i livet att jag skulle sätta mig i den.
Vi åkte tillbaka till hotellet för att vila lite. Mathilda och Sandra ville gå på julmarknad i Hyde Park. Jag kände att jag inte orkade och hade lust så jag sa att jag avstod från det.
När vi väl kom till hotellet så ändrade sig Mathilda också och vi gick och åt middag på en Kinarestaurang intill hotellet i stället.
Mathilda beställde nudlar med skaldjur och musslor. Sandra och jag bestämde oss för någon typ av strimlad biff i szechuansås. Det lät gott. När vi beställde sa servitrisen att det var mycket och att vi nog kunde dela på den. Bra! Sandra kan ju ändå inte äta så stora mängder och jag äter inte heller så mycket. Perfekt! När vi beställt så stod hon kvar. Hon ville att vi skulle beställa mer. Ehhh... det var ju så mycket att hon tyckte vi skulle dela? Jag kan inte ta bara den här beställningen sa hon. Vi fattade ingenting. Till slut beställde vi dumplings och då var hon nöjd. Vi fick in tre stycken dumplings med räkor i. Dumplings är ju rätt inne just nu men jag tyckte inte att det var så speciellt.
Grytan kom in och jag lassade upp lite kött och grönsaker. Tog en lång smal sak och stoppade i munnen. Jag höll på att storkna. Det var tydligen någon typ av pepparfrukt. Det gick rätt ner i halsen och jag fick nästan panik. På andra sidan av bordet satt Sandra och Mathilda och tjöt av skratt. Min reaktion såg visst rolig ut.
Mathildas kommentar när vi gick ifrån restaurangen var att det var det roligaste som hänt under Londonresan....hmmm.
Maten var hiskeligt kryddstark och det brann nästan i munnen efteråt. Vi skulle kanske inte ha beställt vin till maten. Det smakade inget vidare till den starka maten. Vi bestämde oss för att betala och gå till butiken intill och köpa med oss glass hem till rummet. Men butiken var stängd.  Vi beställde glass med roomservice istället. Lyxigt!
Sista middagen i London.
Smarrigt!
Sedan var det bara att packa väsorna för hemresan. Det var inte det lättaste men det gick till slut.
Efter frukosten på söndag morgon checkade vi ut och tog tåget till flyget.
När vi kom till flygplatsen checkade vi in och gick sedan och tog en fika innan vi gick till Boots och gjorde oss av med våra sista pund.
Vårt flyg var försenat och vi fick inget gate nummer. Under tavlorna stod det att det kunde ta upp till 20 min att gå till gaten och när vi plötsligt fick se att det stod go to gate blev det bråttom. Men det var ganska nära så det var ingen fara. Vi fick boarda direkt men sedan fick vi vänta ett bra tag innan vi fick starta.
Vi bestämde oss för att beställa en pastasallad till lunch. När vagnen äntligen kom till oss så fanns det inget utom en enda bricka med kall kalkon och kall potatis sallad och lite muffins. Jag blev så jäkla besviken. Jag beställde ingenting. Sandra om måste äta regelbundet tog den brickan som fanns och vi delade på den.
Riktigt riktigt uselt av SAS. Både dit och hemresa samma sak. Det mesta var slut när vagnarna kom långt bak i kabinen.
På Arlanda möttes vi av Stefan, Micke och Melker. Ute blåste det halv storm men det var 11,5 grader varmt.
Det var en mycket lyckad resa tillsammans med Mathilda och Sandra. Det gör jag gärna om.

London dag ett och två.

Nästan en vecka efter att jag kom hem har jag äntligen haft tid att göra ett inlägg.
Kl 4,20 i torsdags morse för en vecka sedan larmade min telefon. Då hade jag lyckats få högst 2,5 tim sömn. Jag var urtrött men kunde inte sova. Inte för att jag hade resfeber eller så. Jag sov dåligt natten innan också och var väl övertrött.
Jag gick upp och duschade och klädde mig innan jag tog en lätt frukost. Strax före 6,30 kom taxin och hämtade mig. I den satt redan Sandra och Mathilda.
Efter att vi checkat in och lämnat våra väskor växlade vi in pund. Därefter köpte vi tidningar innan det var dags för ett sista toabesök innan vi gick ombord. Det var lång kö och vi fick springa tillbaka till gaten efteråt.
Nu var jag hungrig och såg fram emot lite frukost. Då visar det sig att frukostlådorna var slut. Det som erbjöds var en tunnbrödmacka som såg ut som en disktrasa och smakade nästan lika illa och en pappmugg med kaffe för 70 kr. Surt.
När vi landat och passerat passkontrollen var det i stort sett bara att gå till bagagebandet och lyfta av väskan. Skönt med tanke på hur lång tid det tog när vi kom till Rhodos. 1½ tim.
Vår reseledare Sandra hade bokat tågbiljetter hemifrån så det var bara att stiga på tåget mot Paddington där vi skulle bo. Inget köande.
Mathilda på tåget
Och här sitter vår superba reseledare Sandra.
Mathilda och jag på tåget
Paddington Station är enorm och med flera utgångar. Det var inte lätt att veta vart vi skulle. Det blev en liten extra omväg innan vi hittade hotellet. Novotel
Vårt rum var inte färdigt så vi fick ställa in väskorna i ett bagagerum och ge oss ut på stan ett par timmar. Först gick vi till ett snabbmatställe där vi tog en macka och kaffe innan vi tog tunnelbanan två statationer bort till Baker Street där Madame Tussaude ligger. Även dit hade Sandra förbeställt biljetter och det var bara att gå in utan att köa. Nu var det inte så mycket folk
En snabb fika innan Madame Tussaude
Mathilda och Julia Roberts
Med Lady Gaga
Och med Barack Obama
Sandra och Humphrey Bogart
Det var rätt många nya unga skådisar som jag inte hade en aning om vilka de var men det visste Mathilda.
Man börjar bli gammal.
Bäst med besöket var den 4D film vi såg. En 10 min lång film med Super Heroes med en massa effekter som var riktigt häftigt. Vattenstänk, luftpuffar och dunk i ryggen.
Efter det åkte vi tillbaka till hotellet och vilade någon timme. Jag slocknade på nolltid och vaknade av att Mathilda pussade mig på kinden.
Vårt rum. Mathilda provligger min bäddsoffa.
Vi tog tunnelbanan tillbaka in till stan och hann med att shoppa lite innan det var dags för middag på Pizza Hut.
Tillbaka på hotellet slocknade vi som små grisar.
En del av min frukost. Det var gott men ganska dyrt. 15£ och det åt jag definitivt inte för.
Efter frukosten tog vi oss till Buckingham Palace för att se vaktavlösningen. Solen strålade från en klarblå himmel där vi stod och väntade.
Även om vi inte såg så mycket så var det rätt pampigt med alla hästar och soldater med stora pälshattar.
Efter det tog vi oss upp mot Piccadilly Circus. Där fortsatte vi shoppandet.
Här tar vi en paus på ett café. Sandra och jag delade på Afternoon tea. Fast jag drack kaffe.
Mathilda åt en maffig chokladtårta
Efter det var vi på Hamleys som är en enorm leksaksaffär i flera våningar.
Vi gick runt där ett bra tag och tittade ut vad vi skulle köpa. Sedan fortsatte vi ut på stan och andra affärer igen.
Innan vi åkte tillbaka till hotellet gick vi tillbaka till Hamleys och tog det vi skulle ha. Det visade sig vara ett lyckat beslut. Nu var det plötsligt smockfullt i affären. Londonborna hade väl slutat arbetet och bestämt sig för att besöka Hamleys.
Vi tog som sagt det vi skulle ha och gick och betalade. Snabbt och enkelt. Vi valde att åka buss tillbaka till hotellet. En resa som gick i snigelfart. Londontrafiken är inte att leka med. Bilar precis överallt.
Vi handlade med oss lite gott att äta till rummet. Ost, Bröd, oliver och frukt. Vi somnade ovaggade. En del innan dom lagt ner huvudet nästan.
Dagens shopping