Tjejmilen 050828

Igår var det dags för Tjejmilen!
Sandra hade anmält oss i samband med att vi började med våra promenader.
Vi hämtade Mathilda och Sandra vid 10,30 för vidare färd in till Gärdet. Vi parkerade i Fältöversten. Vi var nog lite pirriga både Sandra och jag så vi fick leta upp toaletterna på Fätöverstens köpcentrum. Det visade sig att vi inte var ensamma om det. Det stod redan en massa andra Tjejmilare i kö där. Efter toabesöket gick vi till Intersport där Sandra köpte ytterligare en baddräkt till Mathilda och ett par längre joggingbyxor till sig själv. Stefan hittade ett par Reebokskor till halva priset och jag hittade en munkjacka. Därefter gick vi vidare ut mot Gärdet. Det var mycket tjejer som var på väg dit. Väl där var det dags för nästa toabesök. Det var enorma köer till alla bajamajor. Vi hann precis med toabesöken innan vi fick hasta i väg till starten. Mathilda och Stefan hade gått i väg för att leta efter korv till Mathilda och hann inte komma tillbaka innan vi startade. När vi gått en liten bit hann dom i fatt oss och vi kunde lämna ifrån oss våra jackor. Dom gick med oss en liten bit innan dom vände tillbaka till Gärdet för att invänta vår målgång. Det var verkligen en salig blandning av tjejer, kvinnor och tanter som gick eller halvjoggade i vår startgrupp. Vi pinnande på ganska bra trots trängseln i början. Varannan km ungefär var det vätskekontroller med energidryck och vatten. Det var även underhållning efter vägen vilket lättade upp stämningen och gjorde det lätt att gå. Milen var förlagd runt Djurgården. Det var otroligt vackert och många stora fina hus att titta på. Efter 1 tim och 46 min sprang vi över mållinjen där vi fick en varsin medalj. Mathilda och Stefan mötte oss med en varsin stor röd ros. Efter målgången fick vi ostkaka, banan, vatten och kaffe. Vi slog oss ner i gräset för att äta de vi fått. Det skulle vi kanske inte ha gjort, det var jättesvårt att resa sig igen sen. Men upp kom vi och tog oss tillbaka till bilen för hemfärd. På vägen hem köpte vi med oss Pizza. Skönt att slippa tänka på mat när man kom hem. Jag var så otroligt trött så jag gick och lade mig en stund och vilade medan Stefan började byta plankor i vårt altangolv. Det finns alltid något att pyssla med när man bor i hus.
Startklara 2
Startklara

På gång
Vi har kommit igång och Sandra drar Mathildas vagn medan Stefan fotar oss.
Målgång
Äntligen i mål! Mathilda har väntat på att få ge Mamma en ros för att hon varit så duktig.
Nummerlapp
Min nummerlapp och medalj.

Vecka 34

Så har en vecka gått igen. En helt vanlig vecka i mitt liv. Dom allra flesta är tillbaka på jobbet igen.
Det känns lite höstlikt faktiskt. Jag hoppas verkligen att vi får någon liten period med sensommarväder, annars blir det en riktigt lång höst. Jag tycker inte om hösten!
Vad har då hänt under veckan?
Jag har jobbat som vanligt förståss.

Min arbetsplats
Här är min arbetsplats.

Måndag: Det blev ingen promenad eftersom Sandra skulle vara barnvakt åt Lukas & Tyra. Stefan hoppade över Spinningen och klippte gräset istället. Det tar nästan en timme och man går ca. 3 km!  Det var rätt varmt och soligt så vi kunde äta middag i vårt nya fina uterum. Härligt.


Tisdag: Ingen promenad i dag heller eftersom Micke inte kunde komma hem i tid. För mig gör det inte så mycket eftersom jag ju går fram och tillbaka till jobbet. En promenad på ca. 3,4 km i varje riktning. Jag jobbade över en liten stund tills Stefan hämtade mig och vi åkte och handlade lite.

Onsdag: I dag kom vi i alla fall i väg på promenad. Sandra kom över vid 18-tiden och vi gick en runda på nästan 6 km. När vi kom tillbaka hade Stefan kommit hem och sedan stuckit iväg på en liten runda även han.

Torsdag: I dag var jag tvungen att skippa promenaden, det blev lite för mycket att först gå fram och tillbaka till jobbet och sedan gå 6 km på onsdagskvällen. Och så gå till jobbet på torsdagsmorgonen igen. Jag fick i stället tid att ta mig an mitt stryktvättsberg. Det var skönt att bli av med det. Pust! Jag hatar att stryka skjortor. Nä! det är väl att putsa fönster jag hatar, eller, jag hatar både ock.

Fredag: Veckans bästa dag! Vi slutar 13,15. Sandra, Mathilda och Melker kom och hämtade mig på jobbet. Vi åkte till Eurostop där Sandra skulle köpa lite kläder till Melker och baddräkt till Mathilda inför Cypernresan. När vi kom upp köpte vi en varsin varmkorv på Maxi innan vi gick vidare till klädbutikerna. På H&M köpte jag en fin rosa dansklänning till Mathilda som ska börja på dansskola i veckan. Vi hittade också en fin liten rosa ”Gympapåse” med en ballerina på som hon kan bära sina danskläder i. Medan Sandra letade vidare efter bodies mm till Melker gick jag och Mathilda till lekplatsen där hon fick klättra av sig lite. Sedan ville Mathilda visa även mig Zoo-affären. Vi gick dit medan Sandra beställde en extranyckel hos nyckel & skomakaren. Vi hann inte mer än ner till Zoo förrän Mathilda behövde gå på toa. Vi letade upp toan och gick sedan tillbaka till zoo-affären och köpte en hundgodis som såg ut som en diskborste till Ronja. Sen åkte vi hem till oss för att fredagsfika ihop med Stefan. När det sedan var dags för familjen att åka hem ville Mathilda absolut inte åka.  Hon fick vara kvar en liten stund till medan Sandra och Micke åkte och handlade mat. Mathilda åt med oss och sedan hann vi leka en liten stund innan Sandra kom tillbaka. Men hon ville inte åka hem nu heller hon skulle sova hos oss! Efter lite lirkande gick det i alla fall bra att få med henne hem.
Stefan och jag tittade på Dobido, lite småtrevligt musiktävlingsprogram. Sedan tittade vi på filmen Hajar som hajar, den var ganska rolig men inte lika rolig som Shrek.
Frukt
Frukten som gör att jag klarar dagen. Eftersom vi hoppar över lunchen för att få gå hem tidigare
Dags att gå hem
Jippi! Dags att gå hem!

Lördag: I dag åkte Sandra, Melker, Stefan och jag in till Stan för att hämta våra nummerlappar för Tjejmilen. Vi åkte ut till Djurgården där nummerlapparna skulle hämtas . Stefan väntade i bilen medan Sandra, Melker och jag gick i väg till Vasahallarna. Det var jättemycket folk där och en hel massa försäljare av div. prylar. Vi hämtade våra nummerlappar och gick sedan och tittade lite. Jag köpte en t-shirt med texten Tjejmilen 05. Sedan köpte vi Bodybutter och tvål från Body Shop. Sen fick vi en varsin provpåse med lite riskakor, flingor och kexchoklad i. Dessutom fick man en Harlequinbok! Varför då! Det kändes rätt löjligt. Är det för att det är en Tjejtävling? Vill tjejer ha såna böcker? Inte jag i alla fall. Den åkte i soporna.
Sedan åkte vi in till City. Vi parkerade i Åhlensgaraget och gick till Debenhamns café där vi åt lite paj och fikade.
Därefter gick vi till H&M där Sandra hittade två baddräkter till Mathilda.
Vi skulle också hämta våra biljetter till Mama Mia! Dom kunde bara hämtas på ett Ticnetombud. Till slut gick vi till Åhléns där jag köpte två ryggsäckar. En lite större som jag ska ha när jag går till jobbet och en lite mindre att ha när man t.ex. går på stan. Vi handlade också lite mat på Hemköp innan vi åkte hemåt.
På kvällen grillade vi oxfilé och drack lite rödvin. Gott.
Sandra & Melker
Sandra & Melker på väg till nummerlappsutdelningen.
Näckros
En näckros som slagit ut i vår damm.
Pelargon 2
Lek med kameran

Äntligen städat!

I morse var vi trööötta. Vi vaknade ändå runt 9,30. Det blev ytterligare en lång härlig frukost. Att sitta vid frukostbordet i morgonrock och äta och läsa är så skönt. Vi satt kvar till 11 ungefär. Då var det dags att ta tag i städning av huset. Trots att vi bara är två personer i huset lyckas vi dra ner hur mycket som helst. Vet inte vem jag brås på då jag är uppvuxen med en mamma som är så gott som pedant. Kanske är det en motreaktion mot det. Hur som helst var det dags att röja upp. Jag dammtorkade, Stefan dammsög och sedan torkade jag golven. Det går så mycket lättare och snabbare om man hjälps åt. Skönt att ha det gjort.

 

Jag tänker så mycket när jag städar. I dag gick jag och tänkte på våra barn. Jag är så glad över att vi fått så himla fina ungar. Dom är skötsamma, omtänksamma och jätteduktiga. Tyvärr träffar vi inte Nicklas så himla ofta. Men det är väl så det är att ha killar vad jag förstår. Att vi kommer överens med deras respektive är också skönt. Jag tror inte att vi är besvärliga svärföräldrar. Apropå svärföräldrar så ringde Stefan upp sin mamma eftersom hon lämnat ett meddelande på telefonsvararen i fredags. Där sa hon att hon bara ville höra hans röst. Så han ringde alltså upp henne, men jag hörde direkt på Stefan att hon tjafsade. Saken är den att han för 1 ½ år sedan av en släktforskare fick veta att han är adopterad. Vilket vi inte i vår vildaste fantasi kunna tro. När han konfronterade

 

Sin mamma med upplysningen han fått från släktforskaren blev hon arg. Hon kan för sitt liv inte förstå att detta vände upp och ner på Stefans liv. Hon beter sig som om han gjort något fel och att det är henne det är synd om nu när hemligheten avslöjats. Han försökte prata med henne men det slutade med att hon slängde på luren. Tur att Stefan är en så lugn, stark och sansad person. Det är för sorgligt.

 

Efter städningen åkte vi till Maxi för att handla lite kaffe mm till mitt jobb. Därefter hem och slängde i oss lite lätt mat innan vi åkte vidare till Sandra för stavgång.

 

Sandra och jag ska gå tjejmilen nästa vecka. Tidigare har vi gått ca 7 km. Nu utökade vi sträckan till 9,9 km. Det var motigt i början men det gick jättebra. Det ska bli kul att vara med på tjejmilen. Kul med lite jippon runt det hela.

 

På kvällen grillade vi och tog det lugnt.


Barnkalas och Kräftor

I morse sov vi lääänge. Det var så himla skönt att inte behöva stressa upp. Jag älskar att ta långa frukostar. Jag vaknade före Stefan och gick upp för att fixa frukost. Jag hade precis börjat med den när jag kände att jag behövde gå på toa, väl där började jag må fruktansvärt illa. Jag var säker på att jag åkt på magsjuka eller nåt. Jag blev sittade ett bra tag på toan. Stefan fick ta över frukostbestyren. Efter ett tag gick illamåendet plötsligt över och jag kunde gå ut och fortsätta hjälpa till med frukosten. Hade jag inte varit så gammal så hade man kunnat tro att jag var gravid. Kostigt!  Det var inga problem att äta gröt, ägg som blev rejält hårdkokta och mackor. Jag har aldrig varit med om något liknande! I dag var det så varmt så att vi kunde sitta i uterummet och äta frukost. Vi satt kvar där i morgonrock ända till 11-tiden.

Efter frukosten stack vi upp en snabbis till Eurostop för jag ville kolla om dom hade några capribyxor kvar. Men jag hittade inga så jag köpte en beige  jeanskjol på rea i stället. 79,00 på Lindex. Kanon. Under tiden jag letade byxor gick Stefan in på Stadium och köpte nya gummifötter till mina stavar.

Därefter åkte vi hem till mina föräldrar, där jag bytte om till min nya kjol. Vi tog med oss Mamma och åkte vidare för att fira min systers barnbarn Ludvig som fyllt 4 år. Vi hade på hans Pappas inrådan köpt ett bokstavspussel åt honom. Det blev väl ingen favoritpresent direkt. Bilbanan och kranbilen var mycket roligare. Det var härligt varmt och skönt och efter en stund fylldes en liten barnbassäng med sjövatten och ungarna plaskade hej vilt. Vi fikade och åt racerbanetårta. Egfter drygt två timmar vände vi hemåt igen.

Vi släppte av mamma hemma hos henne och åkte till grillkiosken och köpte oss en varsin hamburgare som vi tog med oss hem. Vi satte oss i solen och åt upp burgarna innan vi gick in och la oss att vila i 10 min. sen var det dags att byta om och bege oss hem till Micke och Sandra för att äta kräftor tillsammans med våra barn och barnbarn.

Dom hade pyntat så fint med Kräftgirlang och måne på sin uteplats. Jag är väl inte så himla glad i kräftor men jag åt i alla fall fyra stycken. Efter några timmar började myggen bli allt för elaka mot oss så vi flyttade in. Medan Sandra och Micke tog hand om barnen tog Sandra Ö och jag hand om köket. När Melker somnat fikade vi och åt honungsmelon och hallon med glass. Mums. Vi satt och pratade och hade trevligt ända till klockan blev halv 2 då vi åkte hem. Det blev en mycket trevlig kväll med våra barn och deras familjer.

Kräftor

Kräftor färdiga att förtäras.



Fredag

I dag har jag jobbat hemma med min sons firmapapper. Jag brukar göra det varannan fredag plus några kvällar i veckan. Normalt brukar jag vara väldigt diciplinerad när jag jobbar hemma. Jag går upp i vanlig tid dvs. vid 06,15, äter frukost och gör mig i ordning. Vid 8-tiden sätter jag mig vid datorn och börjar jobba. Sedan följer jag de tider jag har på mitt vanliga jobb, dvs fika 9-9,15 och lunch 12-12,45. Sedan jobbar jag till 14. Därefter brukar Sandra med barn komma och fredagsfika med mig och Stefan (om han är hemma).

Men i dag blev det lite annorlunda. Jag var ensam hemma i går kväll så jag passade på att jobba ända till 23,30, så i morse unnande jag mig lite sovmorgon. Jag började inte jobba förrän 9,30. Vid 12 kom Sandra och barnen. Dom hade varit på mamma/barn träff här i närheten. Vi åt lunch, fikade och lekte lite innan vi gav oss iväg till Solna för att handla på det nya fina Maxivaruhuset. Vi skulle också hälsa på Micke som jobbar i samma hus som Maxi.

Mathilda ville vara i Minihuset på Maxi och leka. Eftersom vi skulle köpa en present till en dagiskompis som hon ska på kalas till imorgon , sa hon åt mig att jag skulle se till att det blev något med prinsessor. Det blev en "My little ponny" med en lite prinsessadocka på.

Sandra registrerade sig för selfscanning och sedan började vi handla. Det var jättesmidigt. Lite läskigt bara om man skulle missa att scanna något. Jag kom på mig med att lägga ner en påse äpplen utan att först scanna av den. Huvva om man skulle bli kollad och man har missat något. Jag dubbelkollade flera gånger att jag verkligen scannade allt.  Melker sov sig igenom nästan hela handlandet och vaknade lagom till vi skulle checka ut.

Efter shoppingturen kom Micke ner och mötte oss och vi åkte upp till Icas huvudkontor. Där fick vi checka in oss i receptionen. Vi fick inte följa med upp till kontoren så vi stannade i personalmatsalen där vi tog en kopp kaffe och Sandra gav Melker mat. Sen åkte vi hemåt. Klockan var över fem så Micke skulle också åka hem. Mathilda åkte med Micke i bilen och Sandra, Melker och jag åkte i min bil.

När vi kom hem släppte jag av Sandra och Melker hemma hos dem och jag åkte vidare hem till mig. När jag kom hem plockade jag upp allt jag handlat, åt lite och satte mig i uterummet och bara njöt en stund.

20,40 ringde Stefan som varit i Holland på jobb och meddelade att planet landat och jag kunde åka till Arlanda och hämta honom.

 


Det här är jag?

En liten presentation av mig kanske vore på sin plats.

Ålder: 52 år 

Familj: Stefan 56, Sandra 31 och Nicklas 28, deras respektive Micke och Sandra samt barnbarnen, Mathilda 4 och Melker 4 mån. Och rottisen Ronja.

Bor:  villa i norrförrort

Jobbar: på kontor. Och mina arbetskamrater är enbart män.

Bil: Audi A4

Fritidsintressen: Umgås med mina barn och barnbarn, släkt och vänner. Läsa och pyssla i min trädgård. Resor

Ja, det var lite grann om mig.



Jaha!

Så har då även jag "lurats" in i den här världen. Spännande. Vi får väl se vad jag kan tänkas skriva om.

Det blir väl en hel del om mina älskade små barnbarn kan jag tänka mig.

Men för tillfället sitter jag och jobbar så nu blir det inte mer.

 


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!