Onsdag och grannfika

1 tim och 10 min på löpbandet framför TV:n och Förkväll. Stefan kom från Spinningen med Bento och Sushi 19,30. Precis då ringde det på dörren. Utanför stod A-M och E och ville ha hjälp med att boka en charterresa. När dom såg att vi just skulle äta gick dom hem igen för att återkomma om en halvtimma. Jag hann äta och slänga ihop några muffins tills dom återkom. Med en påse munkar....
Vi hjälpte dom att boka en resa till CYPERN!!!! SANDY BAY!!! Jag vill också åka!!! Första veckan i maj bär det av för dom. Vi ska ju till Nice då och sedan har vi ju Kreta i höst.
Det blev en trevlig spontanfika. Det händer inte så ofta precis. Det är alldeles för mycket annat som kommer i vägen. Vi bestämde att vi ska försöka åka till Falun och gratulera en tidigare granne som fyller jämnt i slutet av nästa månad. Vi har inte setts på en himla massa år. Det vore riktigt trevligt om det blir av.

Fettisdag och hemmayoga

När jag åkte från jobbet stannade jag till på Coop och handlade lite till Mamma och Pappa. Mamma har svårt att släpa hem varor själv. Stannade bara till och lämnade  varorna hos dem innan jag fortsatte hem. Under eftermiddagen hade det snöat och det var -11 grader. Det var bara att ställa sig och skotta när man kom hem. Innan jag hunnit färdigt kom Stefan. Han fick ta över medan jag gick in och förberedde sallad. När han kom in körde vi ett pass med Fitnessyoga. Skönt för mina onda ben, nä! Men det är väl bara att tänja vidare så kanske jag kan fälla ihop mig som en fällkniv och nå mina fötter utan ansträngning om några år.
Efter yogan åt vi en god sallad med knaperstekt bacon bl.a. Sen...våra första hemköpta semlor. Semla med varm mjölk och kanel. Mmmmmm gott! Förr om åren har vi köpt semlor lite då och då, men i år hade vi sagt att vi inte skulle köpa några förrän på fettisdagen. Vi har inte sagt att vi inte får äta någon innan. Det har vi båda gjort på våra jobb när vi blivit bjudna. Plus att jag köpte en på ett Café när jag varit på Danderyd och gjort hjärtröntgen. Men till mitt försvar kan jag säga att dom hade inget annat fikabröd.
Resten av kvällen blev lugn med bara lite småplock och TV.


Månadens tantträff

I måndags var det dags för det som vi kallar syjunta, men vi har aldrig sytt eller stickat något. Vi bara äter och pratar. Nu var det A-M tur. Innan jag gick dit gick jag i 1 tim. på löpbandet. Samtidigt som jag tittade på FörKväll på TV4. Jag tycker att det programmet har tagit sig och jag har ändrat min syn på Carolina Gynning en del. Hon verkar faktiskt vettigare än hon framstått som tidigare. Lite svårt har jag för Alexandra Pascalido.
Det blev en trevlig kväll med syjuntegänget. Mycket babbel och goda fajitas. Nästa gång är det min tur att ha juntan.

Nu har kräksjukan krypit närmare. Två på jobbet drabbades i helgen. Hoppas att dom håller sig borta tills faran är över. JAG VILL INTE HA DET!!!!

Yoga och Core

I söndags hade vi anmält oss till både Yoga och Core. Passen ligger efter varandra på schemat. Kl. 11 var det dags för Yoga. Ashtanga Yoga. Jag kan inte skillnaderna på dom olika yogasorterna. Jag har deltagit i Yoga på ett annat ställe, sedan har vi kört hemma efter Blossom Taintons video. BT:s pass kallas Fitness yoga. Nu skulle vi i alla fall träna Ashtanga Yoga! En ny variation av solhälsningen blev det. Det är inte lätt när man är van att göra den på ett sätt. Men det blev rätt för det mesta. Sedan var det stretch och tänj för hela slanten. Shit vad jag har haft ont i mina ben! Jag vet att jag har för korta muskler på baksidan av låren och dom fick jag nu tänja ut ordentligt. Det var jobbigt men kul. Det ska vi nog fortsätta med.
Coren blev också jobbig. Det är ju lite samma muskler som får sig en omgång.
Eftrer träningen åkte vi och köote en varsin liten hamburgare innan vi fortsatte hem till Mamma och Pappa för en fika. Stefan försökte fixa till Pappas rullstol. Han har något problem med fotstöden och vägrar helt plötsligt att gå ut. Det är inte lätt när han inte kan säga vad det är som är fel. Stefan försökte så gott det gick, men jag tror inte att Pappa var riktigt nöjd ändå. Mamma får ringa leverantören och höra med dom.
Efter fikat åkte vi och handlade frukt och glass. Snabbt hem och slängde ihop en fruktsallad innan barnen med familjer kom och fikade hos oss. Jättekul och trevligt att ha dom samlade. Det vill ja ha oftare!
När alla gått hem åt vi middag och slappade resten av kvällen.

Fredag och firmafest

I fredags efter jobbet åkte jag direkt till Wedins skor för att se om dom hade några lite finare stövlar till kvällens fest. Men jag hittade inga. Gick sedan till H&M och köpte en mellangrå tunn tröja till Stefan och sist till Dressman för att köpa en röd skjorta som han sett där. Väl hemma blev det en snabb fika innan vi gjorde oss redo för vidare färd mot Sergel Placa Hotell där vi skulle övernatta. Vi fick vårt rum och gjorde oss i ordning för kvällens fest. Vi gick ner till baren där de övriga från Stefans jobb väntade med sina respektive. Jag fick ett glas öl i näven och hann ta ett par sippar innan det var dags att gå vidare. Det var bara att ställa den nästan orörda ölen på bardisken och gå.
Promenaden gick till Golden Hits på Kungsgatan. Där anslöt dom som inte skulle bo på hotell och som åkt gemensamt i buss. Vi skulle sitta i Schlagerbaren en trappa upp, så vi gick dit. Där fick vi vänta en stund innan vi fick sätta oss vid bordet. Jag stod mest och lyssnade på alla som pratade om Vasaloppets öppna spår som många av dom ska åka nästa helg. När det var dags att sätta sig till bords försökte vi se till att vi satt nära de som är mer i vår ålder, men så började dom flytta ner längsbordet och vi kunde inte följa efter. Synd. Dom som satt runt oss nu var mycket yngre och mer partyinriktade än vi. Jag som inte har så himla lätt för att slänga käft med alla människor, kände mig rätt ensam. Dom flesta kände varandra och har partat en del tillsammans. Jag roade mig med att kolla in övriga respektive och jag var inte ensam om att känna mig obekväm tror jag. Flera av de andra satt mest tysta och tittade medan deras partners tjoade och skrattade med sina arbetskamrater.

Under middagen underhölls vi med olika Schlagers från tidigare år. Dom var jätteduktiga. Men det var lite som på Cypern med de Vinganställdas shower. Maten var okej men inte mer. Menyn vi valt var:

Meny "Alcazar"

Hummersoppa. Serveras med surdegsbröd

Lobster soup served with sour dough bread

Sprödstekt majskyckling med kronärtskockshjärta och balsamvinägersås. Serveras med grönäppelrissotto

Crispy corn-fed chicken fillet served with green risotto, artichoke and balsamico sauce

*

Vit chokladsurprise serveras med kaffegelé och bär

White chocolate surprise topped with coffee aspic and berries

Efter middagen röjdes bord och stolar undan och det blev Disco!  YES! Som jag älskar.  Någon gång efter midnatt gick vi tillbaka till hotellet. Dvs. jag gick och Stefan vinglade. Hade jag inte varit med hade han nog gått dubbelt så lång sträcka.
Natten på rummet blev hemsk. Jag längtade hem. Det var så fruktansvärt varmt trots öppet fönster.
Det låter som om jag haft en riktigt tråkig och dålig fredag men så illa var det ju inte. Men jag konstaterar så här efteråt att det nog är bäst för alla om man inte går på firmafest med sin partner. Den ena känner sig utanför och den andra känner sig hämmad. Det gäller förståss inte alla, men jag såg att det gällde fler än oss.
På lördag förmiddag efter hotellfrukosten checkade vi ut och gick med våra väskor till bilen. Sen tog vi några varv i Gallerian. Oj vad det var omgjort sedan jag var där senast. Vi handlade lite småsaker coh fikade innan vi satte oss i bilen och åkte hemåt.
Lördag eftermiddag blev lugn. Vi kollade på Melodifestivalen på kvällen.


Panik!

I morse när jag kom till jobbet blev det panik i kubik. Det enda som hände när jag tände min skärm var att det stod Diskfel. Byt disk och tryck på valfri tangent. Jag som inte har någon koll anlitade P som sa att hårddisken pajat! Alla med någorlunda datakunnighet engagerade sig. Jag ska ju göra löner och det är bråttom! Datorn är relativt ny och dom skulle ta kontakt med Dell. Så jag började städa ur klädförrådet medan dom tog sig an min dator. Plötsligt kom J och sa att datorn funkade, det var bara att ta ur disketten!!! Jag hade ju inte stängt av datorn och disketten har suttit där i säkert 1 månad. Förmodligen hade datorn startat om sig själv av någon anledning och försökt läsa från disketten. Men då brukar det ju stå nåt om Floppydisk? Ja herregud vad skönt att det bara var det felet. Det blir ju så mycket jobb om allt ska ominstalleras och backas-up. Jag blev riktigt svettig där ett tag. Men en fördel var att klädförrådet blev lite urröjt i alla fall. Nu ligger säckarna i skräpcontainern och jag hoppas att T inte går ut och river i den när han kommer. För då hamnar det mesta förrådet igen. Han har ju inget som helst med det att göra och ska inte bry sig. Men det gör han ju, som med allt annat som slängs. Tröttsamt.

Alla hjärtans dag

I dag när vi kom hem från jobbet låg dessa två fina kort i vår brevlåda.

1

3

Det här kortet var till mig

4

Detta var till Stefan

2

Så här stod det på baksidorna
Kan man bli annat än glad! Lillskruttan. Vad vore livet utan de små glädjespridarna. Väldigt trist!

Valentine

Det här fina kortet köpte jag av Jenny på jobbet. Egentligen hade vi bestämt att vi inte skulle köpa några blommor eller kort men jag kunde inte låta bli. Dom var så fina.
Nu har jag beställt födelsedagskort till B-M & B 60-årsdagar och till Iffes 80-årsdag. Skönt slipper man jaga runt och leta plus att dom blir unika och personliga. Mycket roligare.

Trist dag....

....är det verkligen idag. Det blev aldrig riktigt ljust ute idag. Grått och trist och lite lite snö i luften. Jag tror inte att det är speciellt många minusgrader, kanske inga alls. Har inte varit ute och jag har ingen termometer på jobbet. Enligt SMHI ska det vara runt nollan i vårt område.
Seg känner jag mig också. Snorig och med vadd i huvudet. Dock ingen feber. Inte för sjuk för att vara hemma och inte för frisk för att jobba. Alltså jobbar jag.

I går på nyheterna sa dom att det är väldigt många unga flickor som söker hjälp för sitt alkoholmissbruk. Det tycker jag är riktigt skrämmande. Folk köper alkohol av andra som varit i Tyskland och handlat, "för eget bruk". Det verkar som om dom flesta tycker att det är OK. Men dom tänker inte på följderna. För dom som säljer kollar nog inga leg. Jag tycker att det är lite läskigt.

Vilken lättnad..

Mamma var till sin kiropraktor idag och kollade ryggen. Den "knöl" vi känt beror på kotförskjutning. Inte någon tumör eller liknande. Än så länge har hon inte ont av det, hoppas att hon inte får det heller. Men det är något hon får leva med. Jag som alltid ser katastrofer framför mig var livrädd för att det skulle vara något farligt. Och hur skulle det då bli. Med henne och med Pappa. Tyvärr är ju Mamma fruktansvärt envis och lyfter Pappa mellan stolar mm. Det borde hon inte göra med sin rygg. Hon har krympt min lilla Mamma. Vi mätte henne igår och då var hon 158 cm. Hon som varit lika lång som jag......161. Fast jag har ju helt plötsligt blivit längre. Vid de senaste hälsokontrollerna och när jag ansökte om nytt pass var jag  163 cm! 
Yogan med ryggsträckningar kanske har rätat ut min ryggrad. Vad vet jag.

För övrigt är dagen seg som knäck.....tänk om den kunde vara lika god ändå. Nä den är bara trist!
Jag har ont i min höft och ner i högerbenet och jag är skinnflådd under näsan.... kunde ha varit bättre!

Iskallt!

Isigt

En ganska fin bild på vaken i vår damm. Isen har liksom rest sig upp och bildat en liten spetskant.

Iskristall

Snökristaller på glaset till vårt uterum.
Bilderna tagna i lördags då solen sken och det var 9 grader kallt. En liten stund senare när solen nådde fönstret rann allt bort.

Snubigt och eländigt

har det varit den här helgen. Inte klarade jag mig från förkylningen. I dag rinner näsan som ett vattenfall och huden under näsan svider som attan.
Dessutom har magkatarren varit elak. Jag har haft ont hela helgen. Träningen har fått ligga nere. En riktig skithelg med andra ord. Tittade på Melodifestivalen i går och blev otroligt förvånad över resultatet. Att The Ark skulle gå vidare var väl väntat men att Marie Lindberg eller vad hon heter gick direkt vidare var en överraskning. Kul.
I dag på förmiddagen var familjen här och jag lekte Askungen med Mathilda. I klädd en bit glansigt presentpapper från midjan och ner och en bit prinsesstyg runt bröstet samt slutligen lite presentsnöre runt midjan blev jag styvsyster gabriella som var klar för balen. Ursnyggt! På eftermiddagen skjutsade jag upp Stefan till Arlanda för vidare färd till Köpenhamn. Därefter hämtade jag Mamma och vi åkte till Maxi och handlade lite. Sedan följde jag med henne hem och åt middag med henne.
Mamma har upptäckt en knöl på ryggraden i ländryggen. En hård knöl c:a 1 cm i diameter och det gör mig skiträdd. Hon ska kontakta en läkare i morgon så får vi hålla tummarna för att det inte är något allvarligt för hur kommer det att bli då. Det törs jag inte ens tänka på.

Fredagsklubben.....

... i P4 radio Stockholm.
Förgyller min fredag.
Kjell Eriksson, Lasse Persson och Håkan Eng gör mig så glad!
Hoppas att dom lyckas få igenom ett nytt Fredagsfräs i framtiden. Jag väntar otåligt.

Mycket märkligt!

Efter en torsdag med hackande, hostande och snorande + huvudvärk. Och efter en natt med rinnande näsa. Trodde ett tag att jag blödde näsblod! Det verkligen rann ur näsan. Fick ligga med papper under näsan tills jag somnade. Dessutom, svalde och svalde ja för att försöka förhindra hostattacker. Jag somnade väl ordentligt någon gång efter midnatt. Och då drömde jag om.........Bert Karlsson!
Jag gav honom en komplimang för att han blivit så smal. Haha. Måste ha varit riktigt sjuk i natt.  Jag vaknade sent 06,45 och masade mig ur sängen. Ingen matlust alls.  Jag fick i alla fall i mig lite gröt och en halv knäckemacka. Jag fortsatte att må lite illa på väg till jobbet. Men så på fikat tog jag en banan och lite te. Nu känner jag mig i stort sett bra. Knepigt! Men fredag eftermiddag och helgen får bli lugn för säkerhets skull. Stefan har ju varit sjuk hela veckan och jag vill inte bli liggande.

Låt mig presentera....

.....mina knasiga barnbarn!
 
Mathilda tok
Mathilda i danskläder och min skinnmössa.


Melker tok

Så här spökade dom ut sig med min skinnmössa när vi var barnvakt häromsistens.
Varför blir dom flesta korten på Melker (vässlan) lite suddiga? Kan det bero på att han nästan aldrig sitter stilla mr än 2 sekunder?

Melker 2
Tittut!

Melker såg ut som rumpnissarna i Ronja Rövardotter när han sprang omkring med min stora mössa nerdragen över ansiktet.

Såja! Man tackar....

...och tar emot! Om än motvilligt! Halsen kliar och jag hackar som en gammal motor. Jag brukar nästan aldrig vara sjuk. Nu är det den andra förkylningen sedan oktober som drabbar mig. Så mycket sjuk som jag varit det senaste året har jag inte varit på 10 år tidigare. Magsjuk 2 ggr och förkylning 2 ggr. Jag vill inte! Nu när jag kommit igång ordentligt med träning och allt. Skulle ha kört aerobic i kväll men det var bara att lägga ner det. Har tagit Kan Jang för att försöka mildra det hela, jag hoppas det.
I dag har jag blomograferat till Inger i Kalmar. Hon tar sin USK examen på fredag med betyget MVG. Starkt jobbat.
I kväll har vi skrattat gott åt Maggies nya liv på TV2. 20,00. Snart blir det sängen. Hoppas att jag kan sova utan att halsen jäklas för mycket.

Ny dator och iskallt

Nu har Stefan fått sin vilja igenom och köpt en ny dator med Windows Vista. Trots att dom jag frågat har avrått. Stefan blev nog lite småstött när jag sa att jag i detta fall litar mer på dom än på honom. Men jag hoppas att jag slipper säga som jag brukar:  Varför lyssnar du aldrig på mig! Själv har jag inte hunnit testa det så mycket så jag har ingen uppfattning om det. Lite rörigt när man inte vet var de olika funktionerna finns. Mer färgglatt skrivbord dock. Vi får väl se hur det blir. Han får i alla fall inte göra sig av med den gamla datorn förrän vi ser att allt funkar.
I dag är det svinkallt. När jag åkte till jobbet var det 17,5 grader KALLT! Hujeda mig. Men det är en strålande vacker vinterdag....att titta på genom kontorsfönstret! Men det gör inget att man inte kan vara ute jag blir glad av solen ändå. Mamma ringde från Kalmar och undrade om jag kommit till jobbet.
-Jodå.
-Har ni inte fått snö?
-Nä det är inte mer snö än när du åkte.
-Oj, här är det snöstorm och vi har fått drygt ½ m snö. Nollgradigt!
Typiskt, när hon nu åkt ner till Inger, så blir dom insnöade. Fast då kan dom ju riktigt umgås.

Stefan har drabbats av flunsa och jobbar hemifrån. Han hostar och har feber. Två nätter har han fått sova i annat rum så att jag ska få sova. Måste vara nåt skit han fått med sig från Holland. Det var tydligen någon mer som blivit sjuk. Jag vill INTE ha det, tack.

En stor händelse....

...för oss! Pappa har idag lyckats skriva hela alfabetet! Med vänster hand. Logopeden har varit hos honom och då lyckades han med det. Än har jag inte sett resultatet, men jag ska dit i eftermiddag. Tänk, tänk om han skulle kunna göra sig förstådd genom att skriva. Vilken lättnad det skulle vara. Det går framåt lilla Pappa, om än sakta. Det är nu 1 år och snart 4 månader sedan Stroken slog till.