Stads-& osteopatbesök

I går på torsdagen hade jag tid hos Osteopsten inne i stan. I o m att Stefan var borta och jag inte hittar i stan så var det tänkt att jag skulle åka kommunalt. Jag hade tid 9,10 så jag skulle få åka rätt tidigt. Men så erbjöd sig Sandra att köra mig in. Vilket jag blev jätteglad för. Barnen var lediga från skolan så de följde också med. Medan jag var hos Osteopaten strosade det runt i omgivningen och gick och fikade. När jag var klar handlade vi på Cajsa Warg som ligger i samma hus som Osteopaten. När vi handlat fikade vi där. Solen sken och utanför butiken var det skönt att sitta mot väggen. På väg hem stannade vi på Stinsen. Mathilda hade presentkort på HM som hon ville handla för. När jag kom hem åt jag lunch. Jag gjorde löner åt Nicke och Sandra och deras anställda. Kvart i fem hämtade jag upp Sandra och vi åkte till Uppsala och Kör för alla. Vi hann gå igenom de flesta låtarna helt för första gången vilket kändes bra. På hemvägen stannade vi till på Coop. När jag kom hem tittade jag på Mästerkockarna som jag spelat in.

Mys utanför Cajsa Warg


Barnvakt och kalas

I tisdags efter jobbet åkte jag direkt hem till Åströms. Sandra och Micke jobbade sent och jag skulle vara med barnen. Mathilda var dålig och höll sig mest i sitt rum och Melker tittade på TV tills det var sängdags. Det var med andra ord inte så betungande. Sandra och Micke kom strax efter 22 och jag åkte hem. I onsdags kväll efter jobbet var det dags att gå och gratta A-M som fyllde år. Birgitta kom och hämtade mig vid sextiden och vi gick över till A-M. Birgitta hade varit snäll och
ordnat presenten från oss. Vi var först på plats. Senare droppade lite fler vänner och släktingar in. Vi bjöds på fika och gott bröd. Jag bröt upp strax före nio. Tittade på David Hellenius nya program "Helt sjukt" innan jag gick till sängs.


Måndag

Jobbade som vanligt. Åkte förbi Coop och handlade lite. Köpte med mig en 10-pack gula rosor och en kruka med gul krysantemum. När jag kom hem gjorde jag en liten påskgrupp av blommorna. Sedan tränade jag i en timma innan jag åt middag. Jag tittade på Familjen Annorlunda samtidigt som jag gräddade en citronkaka som jag tänkte bjuda killarna på. Kom isäng vid 22-tiden.


Söndag och Slottsträdgården Ulriksdal.

Jag hämtade upp mamma 10,30 och vi begav oss mot Ulriksdal och Slottsträdgården. Vädret var fint. Solen sken och det var bara någon grad kallt. 

Tänkte att det kunde vara mysigt att gå ner i själva slottsparken en vända.

Vi parkerade utanför Handelsträdgården och gick ner mot slottet. Det var dock inte alls så skönt som det såg ut.

Det blåste ganska kallt. Det blev bara en kort promenad innan vi vände upp mot bilen igen.

När vi lastat in mammas rullator gick vi in i shopen.

Man blir ju nästan galen när man ser alla fina blommor. Man vill ha allt.

Vi gick och tittade lite innan vi gick ut på cafét. Vi drack kaffe och åt varsin macka. Jag tog som vanligt Salami/brie. Mamma tog tomat/mozzarella.

Efter fikat plockade vi ihop de blommor vi skulle ha.

Jag körde mamma hem och åkte sedan hem till mig. 

På eftermiddagen städade jag och plockade iordning. Jag plockade bort allt från fönsterbrädorna då vi skulle få fönsterputs på måndagen.

 

Tulpaner och anemoner som jag köpte

Tuppar av plåt.

Tulpaner som nästan såg ut som polkagris

Den här växten hittade jag på väg upp från slottet.

 

 

                
               
                
               
               
                
 
 
 

Så var det söndag igen....

Min vecka bara rann iväg. Fortfarande ingen vår i sikte. DEt har varit riktigt kallt med ner mot 17-18 minusgrader.
Vi har haft sol som tur är.
I måndags och tisdags tränade jag. I onsdags morse var jag på cellprovtagning på vårdcentralen. Jag var ute i god tid och fick nästan en chock när jag kliver in i väntrummet och det redan sitter 30 kvinnor och väntar. På kallelsen stod det att det kan vara en väntetid på 5-30 min. 60 min fick jag vänta. Det vr drop in men tydligen inte bara för cellprovtagning. Lite dåligt planerat kan jag tycka. Inom 14 dagar ska jag ha fått veta om det var något fel. På kvällen var vi och handlade efter jobbet. I torsdags var det dags för kören igen efter två veckors uppehåll.
Det känns lite stressigt. Kommer vi att lära oss låtarna till konserten. Det är så svåra låtar och vi sjunger inte igenom dom ordentligt. Bara de svåra styckena ocgh stämmorna. Nu har vi en gång till innan det är uppehåll i två veckor igen. Stefan var inte med då han inte mått så bra den senaste veckan. 
Stefan fick åka in till till KS i tisdags då dom inte var nöjda med hans återhämtning. Nu fick han ny medicin som verkar ha lite bättre effekt. Vi får verkligen hoppas att det vänder nu.
Fredagen var ledig. Jag hade bokat tid hos Veronica på Salong Längtan. Tre hela timmar där jag bara blev omhändertagen. Först blev det manikyr. Därefter pedikyr och sist en härlig ansiktsbehandling. På eftermiddagen åkte vi och handlade och kvällen blev lugn framför TV:n.
 
Igår var vi först uppe på Maxi för att handla. När vi kom dit ville Sandra att vi skulle köpa sallad och äta med henne då hon jobbade.
När vi ätit färdigt åkte vi hem med varorna innan vi åkte vidare till Nicklas, Sandra och Max. I fredags natt kom kom dom hem från en vecka på Lanzarote. Vi fikade och tittade på bilder. Max ville att jag skulle stanna och leka med honom men tyvärr kunde jag inte det.
Därifrån åkte vi direkt till mamma och fikade. Vi stannade någon timma. Sedan var det dags att åka hem och laga middag. 
Strax före halv åtta körde jag Stefan upp till Arlanda. Han är på jobbresa. Den första efter operationen. Vi får hoppas att han kommer att må bra så att det inte blir för mycket för honom.
 
 
 
 
 

Besök hos mamma och Stinsen

Vi sov ovanligt länge i morse. Den senaste tiden har vi vaknat runt halv sju-sju även när vi varit lediga. I morse sov vi till strax efter åtta.
Efter frukosten tänkte vi gå en promenad hem till mamma och hämta en laddare till hennes mobil. Vi kom inte långt innan vi beslöt oss för en kortare promenad och istället stanna till och hämta den på väg till Danderyd. Det blåste isvindar och var inte ett dugg behagligt. Solen sken från en klarblå himmel och eligt termometern var det endast -3,5 men det kändes som -10.
Vi gick hem och åt en lätt lunch innan vi åkte för att besöka mamma. När jag hämtat hennes laddare och skulle gå till bilen där Stefan väntade försvann plötsligt fötterna under mig och jag hamnade pladask på marken. Jag slog mig inte som tur var. Lite, lite känner jag av vänster överarm. Den armen som fick ta emot i fallet. Vi får väl se hur det känns i morgon.
Vi köpte med oss tidningar och bullar upp till mamma. Hon hade varit på kärlröntgen men inga förträngningar hittades. I morgon blir det UL. Läkarna pratade om Brustet hjärta. Något man kan drabbas av när man varit med om något jobbigt. Typ en anhörigs död. Och det stämmer ju verkligen. Brustet hjärta trodde man ju var något man bara säger när någon blivit lämnad. Men det finns verkligen en sådan diagnos. Takotsubokardiomyopati på läkarspråk.
 
Detta kan dom alltså se med hjälp av UL.
Medan vi var hos mamma fick hon byta avdelning. Jag följde med till den nya avdelningen medan Stefan gick ner till bilen. Vår parkering gick ut. När mamma kommit på plats lämnade jag också henne.
Det har varit alldeles för många sjukhusbesök sedan nyår.
 
På vägen hem stannade vi till på Stinsen. Jag köpte två par Levis Jeans. Stefan köpte ett par Lee jeans och ett par Chinos. Vi köpte även en uppsättning nya påslakan på Hemtex.
När vi kom hem gjorde jag pizza på den deg som vi köpte på Cajsa Warg i torsdags.
Jag hade min egna tomatsås, bacon, pepparsalami, strimlad purjolök och ost på.
Jag gräddade den på pizzaplåten vi köpte sist vi var på Stinsen. Det blev jättegott.
 
 
I kväll har vi tittat på TV, tvättat och hängt tvätt.
I morgon är det måndag och arbetsdag. 
 
 

 

 
 
 
 

Sandra 39 år!

I går var det vår älskade dotter Sandra 39 år. Helt galet! Vi har en dotter som är 39! Vart har alla dessa år tagit vägen.
Mamma ringde och meddelade att hon haft en liten hjärtinfarkt och skulle genomgå en kranskärlröntgen och ett ultraljud av hjärtat. Hon blir kvar några dagar på sjukhuset med andra ord och missar därmed Sandras födelsedagsfirande. 
Mathilda hade handbollsmatch i Bromma och Melker ville inte åka med så han fick vara hos oss under tiden. Han spelade mest på dator och Ipad och vi städade lite.
När Sandra och Mathilda hämtat upp honom igen åkte vi och handlade.
Klockan sex gick vi ner till Åströms. Även familjen Krogius kom dit. 
Vi bjöds på god plockmat och tittade på Melodifestivalen. Vi hejade på våra olika favoriter. Jag tyckte att Robin borde vinna och det gjorde han ju också! Vi pratade och hade trevligt.
Vi saknade såklart Nicklas med familj.
Vi gick hem när Mello var slut. Stefan får fortfarande frossa och feber på kvällarna.
Av oss fick Sandra presentkort på Bagaren och Kocken. Hon älskar att baka. Redan som liten sa hon att hon skulle bli bagare när hon blev stor. Trots att hon inte var ett dugg intresserad av att baka då. Hon blev dock inte bagare som vuxen heller men hon älskar som sagt att baka.
 
En bild från när hon och jag gick en kurs i Macaronbakning på Medborgarskolan förra våren.
 
 
 
 
 
 
 

En vecka som innehöll....

...både det ena och det andra.
I måndags ringde jag till Carina på Salong Guldkammen för att boka tid för klippning. Hade sån himla tur att jag kunde få en tid redan på tisdag kväll. Härligt! Jag bokade ju av förra tiden pga av att Stefan blev så dålig och jag ville vara hos honom i stället.
Nu hade håret blivit så långt att det var omöjligt att få till det.
Efter det skickade mailade jag Veronica på Salong Längtan för att höra om hon hade några tider för mig. Jag ville boka dels en ansiktsbehandling och dels manikyr + pedikyr. Hon slog till med en hel förmiddag och fixar allt på en gång den 15 mars. Ska bli så galet skönt. Det har hänt så mycket tråkigt ett tag nu att jag verkligen behöver detta.
 
När jag kom hem på kvällen tränade jag 30 min på löpbandet och 30 min workout. Också behövligt. Snart är det baddräkt som gäller och då är det skönt om jag kan känna mig lite iform i alla fall.
 
Tisdag var det ju klippning på kvällen så då blev det ingen träning. Jag hann hem och äta middag innan det var dags att åka till Vassunda där Carina jobbar på tisdagar. Jag var hemma igen strax före nio och då såg vi på Maria och Mindy BFF.
I onsdags tränade jag när jag kom hem. Stefan var på gymet och jag körde hemma. 30 min löpband och drygt 30 min mage lår och rumpa.
Stefan köpte med sig sushi och bento som vi åt till middag.
I torsdags var jag ledig på förmiddagen. Stefan och jag var inne i stan på S:t Eriksplan hos en Osteopat som skulle titta på min sneda rygg och försöka rätta till spänningar och låsningar som kan påverka tarmar och hjärta.
Hantyckte att jag var stel i övre delen av ryggen. Inte konstigt när man sitter framför en dator jämt.
Han "masserade" mina skulderblad och den delen av ryggen med sina armbågar bland annat. Och det gjorde så sablans ont. Jag känner ju att jag har punkter som är så ömma och stela. Sedan gårde han samma sak på framsidan. Fast inte med armbågarna då. Han masserade längs bröstmusklernas fästen och jag hade god lust att skrika rätt ut. 
När man sitter vid datorn sjunker man ihop med bröstet och musklerna blir korta och ansträngda.
Han tipsade om övningar man kan göra hemma för att rätta till det. 
Jag ska tillbaka om 14 dagar igen.
Efter besöket gick vi in på Cajsa Warg som låg alldeles bredvid. Vi köpte med oss otroligt god Carbonara till lunch. Vi köpte även med oss en färdig pizzadeg och varsin bit västerbottenpaj. Himmelskt goda äpplen som jag tyvärr inte kommer på vad dom hette.
Strax före ett var jag på jobbet.
På kvällen var vi hos Nicklas, Sandra och Max. Vi bjöds på god gryta till middag. Jag lekte och busade med Max tills vi båda var helt slut.
Fredag fick jag jobba igen det jag var ledig på torsdagen. Stefan körde mig till jobbet. Senare körde han Sandra, Nicklas och Max till Arlanda. Det ska till Lanzarote en vecka. Jag såg när dom flög iväg. Planet passerade precis över oss efter starten. 
Klockan ett hämtade Stefan och Mamma upp mig och vi åkte till Saltis och Eva och Thordan.
Där bjöds vi på Kroppkakor.Mums. Vi tänkte på pappa. Exakt två månader sedan han somnade in för alltid. Han tyckte mycket om kroppkakor. Till dessert fick vi smarrig fruktsallad med vaniljglass. Det blev en trevlig eftermiddag. 
Vid sjutiden tackade vi för oss och åkte hem. Vi stannade till på Coop och handlade några småskaer innan vi släppte av mamma hemma hos henne.
Väl hmma hann jag ta en macka innan telefonen ringde. Det var mamma som hade så ont i bröstet, käkarna och vänster arm. Troligen kärlkramp. Hon vågade inte ta nitroglycerinet när hon var ensam. Det har hänt att hon svimmat när hon tagit det.
Jag hoppade in i bilen och åkte dit. Jag hjälpte henne att ta medicinen men den hade ingen större effekt. Jag fick henne att ringa 1177 och dom kopplade direkt vidare till 112 och ambulans beställdes.
Dom kom ganska snabbt. Det lustiga var att jag åkte efter just den ambulansen när jag åkte till mamma. Dom hade varit ute på uppdrag och var på väg till stationen så dom svängde av mot Arlanda medan jag åkte vidare till mamma. Dom hann bara dit och vända innan larmet kom och dom fick åka och hämta mamma.
Jag släckte ner och låste efter att dom åkt. Mamma var ganska ok så jag valde att åka hem igen. Nu var hon ju under vård. Senare visade det sig att hon haft en liten hjärtinfarkt. Tur att jag lyckades övertala henne att ringa 1177.
Kroppkaka, skirat smör och rårivna morötter.
 
Vacker himmel över Skogsö
 
 

Firat 12-åring

Igår var det dags att fira Mathilda som blev hela 12 år! Det är inte klokt vad tiden går. Det var ju inte länge sen hon var bara en lite fis.
Innan det var dags för kalas hann vi med att ta en tur till Eurostop. Vi hade tänkt ta en promenad till Centrum men precis när vi skulle gå började det snöa. Jag hämtade medicin på Apoteket, köpte ett rött skärp och en blå kofta på Lindex. När vi kom hem gick jag på löpbandet innan lunchen.
Kl. 14 var det dags för kalas. Mamma åkte färdtjänst och var på plats när vi kom. Sedan droppade fam Krogius och barnens farfar in. Fam. Öhlin-Ekwall var på annat kalas och kunde inte komma.
Vi bjöds på kakor och tårta som Mathilda och Sandra bakat. Jag är inte så mycket för söta cupcakes men Stefan och jag delade på en. Jag tog en liten bit tårta också.
Två timmar senare gick vi hemåt. Stefan mådde inte så bra. Han får frossa på eftermiddag och kvällar. När vi kom hem hade han lite feber. Dock inte så mycket som han haft tidigare kvällar.
Till middag gjorde jag helstekt fläskfile, klyftpotatis och tzatziki. Sommarmat! Oj vad jag längtar tills vi kan sitta i uterummet och äta god grillad mat.
Vi tittade på Mello och röstade på Fröken Caroline såklart! Tyvärr var det ytterligare två pojkidoler som gick vidare. Samma, samma!
Efter det tittade vi på Pluras kök. Sedan var det bara att hoppa i bingen. Jag har börjat vakna så tidigt på morgonen och blir så trött på kvällarna. Vi släckte strax före halv tolv men ändå var jag klarvaken redan klockan 7 i morse.
Några bilder på fikabrödet:


Inget särskilt....

...hände under onsdagen och torsdagen. Jobb på dagen och TV på kvällen. I onsdags gick jag på bandet i 45 min. Annars var det mest hushållspyssel och soffan som gällde. Stefan är fortfarande inte i toppform. Han är frusen på kvällarna och har feber. Än så länge får vi ta det lite lugnt.
Igår bjöds vi på tårta på jobbet då en av killarna fyllde år.
Idag är det ledig fredag och jag vaknade typiskt nog nästan i vanlig tid. Halv sju gick jag upp. Ordnade frukost som sedan kunde äta i lugn och ro samtidigt som vi plöjde igenom DN. Klockan 11 hämtade vi upp mamma och åkte till Thuns i Faringe. Ett lågprisvaruhus. Jag gillar inte såna ställen där kläderna hänger huller om buller och det mesta är sånt som ser att ha blivit över i andra butiker. Jag hittade i alla fall en röd sommarblus för 49kr. Deo till Stefan och mig själv. Tre paket servetter och en pocketbok. Vi åt lunch innan vi åkte hemåt igen. Vi stannade på Maxi och handlade en massa mat innan vi åkte hem med mamma.
Vi tog en fika när vi kom hem. Sen började städandet av köksskåp. Jag tog itu med glasskåpet. Det tog en jäkla tid och jag hann bara med två skåp innan det var dags att börja med middag. Idag blev det pasta med lax, räkor och aioli. Lät godare än det var men det var helt ok.