Dag tre i New York

Efter frukost tog vi tunnelbanan till Colombus Circle där vi gick in i Central Park. Överallt blev vi "påhoppade" av cykeluthyrare. Men vi ville inte hyra cyklar. Vi ville gå! 
Att komma in från den livliga gatan och in i denna gröna oas kändes märkligt. Hur kunde det vara så tyst. Vi strosade sakta in i parken. Tittade på alla om joggade och cyklade längs vägarna. Vi såg ett sällskap som hade gymnastik med sina bebisar, folk som hade picnic eller rastade sina hundar. 
Vi såg ett gäng killar som showade och slog volter till och med över huvudet på en liten kille. Vi såg ett par som gifte sig. Det var bara de och en vigselförrättare. Vid sidan om dem höll en PT och hans två kunder på och tränade för fullt. Inget konstigt alls 😃
Vi hittade The Boathouse där vi fikade. Kaffe och strips (det enda de hade som var glutenfritt)
när vi strosat runt ett par timmar började vi leta oss tillbaka till Colombus Circle. Vi hade fått tips om att Thrumps hus låg där och var värt ett besök. Vi gick och gick och gick men inte kom vi tillbaka dit. Vi tog oss ut ur parken och det visade sig att vi gått runt och nu kom vi ut en bra bit från där vi gick in. Vi gick för att ta tunnelbanan tillbaka Mot Downtown. Men varenda nedgång var avspärrad med plastband. På varenda station. Vi hoppade av och på olika tunnelbanor men kom inte rätt ändå. Vi gav upp och tog oss till Rockefeller Center istället. Precis som förra gången hade vi svårt att hitta och fick fråga oss fram. Vi hade biljetter till Top of the Rock.  Hiss upp till 70:e våningen och utsikt över hela New York. Otroligt vad mycket höga hus det finns. Vissa funderar man på hur i hela friden de kan stå kvar och inte blåsa omkull. En salig blandning av stilar, höjder och utseenden. 
På kvällen åkte vi upp till Sky Bar på vårt hotell. 33 våningar upp. Vi beställde ett glas vitt vin var samt lite småplock att äta till. En fantastisk utsikt.
 
Ett gäng killar showar i parken här ska en av dem göra en volt över den lilla killens huvud
 
På väg upp. Han lyckades! 
 
Häst och vagn
 
 
 
Fika när man inte äter gluten!
 
Bröllop. Undrar om man inte behöver vittnen i USA? 
 
 
Högst där uppe på toppen var vi! 
 
Central Park uppifrån
 
 
Mitt på en skyskrapa fanns denna "villa" . Mycket märkligt
 
Utsikt från Sky Bar på hotellet
 
 
 
 
Där uppe i den gula fyrkanden låg Sky Baren. 
 
 
 
 
 
 
 
 

New York dag två...

 
Fredag
Vi gick ner och åt frukost. Det ingick i priset. Bra! Ganska enkel men ok frukost. Snabbgröt, äggröra, kalkonkorv, kokt ägg, yoghurt, flingor, ett par olika brödsorter, marmelad och kaffe eller te. Lite frukt också. 
Jag tog gröt, äggröra, frukt och te. 
När vi hunnit smälta frukosten lite begav vi oss ut i myllret. Vädret var bra. Varmt och soligt. Först gick vi till Madison Square Garden. Kickade runt lite i entrén. En guidad tur skulle ta 75 min och det hann vi inte med. Vi
 
gick en tur in på Macys där vi drack kaffe på Starbucks.
Sedan begav vi oss till tunnelbanan för att ta oss till World Trade Center och 9/11 Memorial Museum. Vi hade bokat biljetter hemifrån och slapp köa så länge. 
 
En del av monumentet som visst ska bli en gigantisk fredsduva. 
 
 
Det här huset ser ut som en gigamtisk glasskiva. 
 
Allt är så himla organiserat och säkerheten är rigorös. Det var samma typ av säkerhetskontroll som på flyget. Väskor och människor röntgades innan de släpptes in. Sedan var det bara att gå runt och titta i egen takt. Museumet var jättestort till ytan. Det var en ganska mäktig men sorglig känsla att se resterna av de gamla tvillingtornen. I ett rum fanns foton på de flesta som omkom i attacken. En svensk ung kille fanns med. 25-åriga David Tengelin. Det fick jag veta av en WF vän. Han var bror till någon bekant till hennes dotter. Han hade suttit på 100:e våningen när planen flög in mellan våning 93 åch 96. Fy tusan vilken fruktansvärd skräcksituation. 
Två pelare som står kvar efter de Norra tornet. 
 
En motorcykel som en brandman som omkom vid räddningsarbetet hade köpt för att renovera. 
 efter hans död renoverades den, kommer inte ihåg av vilka. På tanken målades 10 st rosor som ska symbolisera de brandmän från samma kår som omkom under räddningsarbetet. (hoppas jag kom ihåg rätt) 
 
En krossad stegbil 
 
en fruktansvärd och ofattbart grym händelse. Jag tror varenda en minns vad dom gjorde när detta inträffade. Minns det så tydligt. Jag satt på jobbet och hörde på radion om en olycka där ett flygplan flygit in i en skyskrapa i NY. Jag trodde det var något litet plan. En liten stund senare säger dom att ett plan till flygit in i huset bredvid. Och att det var stora passagerarplan. Jag minns att jag sprang ner till killarna på verkstan. Alla var chockade och undrade vad som hände. 
På kvällen skulle vi fira pappa som fyllde 74 år. Det blev en konstig kväll.
efter en dryg timma tog vi oss till Eataly. En saluhall där vi åt med Åströms då vi var där i febr 2014. 
Vi fick vänta en stund innan det blev ett bord ledigt. 
Jag beställde glutenfri pasta med broccoli och pesto. Stefan beställde någon typ av fylld pasta i tomatsås. Vi unnade oss ett glas rött till. 
 
 
På väg till restaurangen passerade vi Flatiron building
 
Innan vi lämnade Eataly köpte vi med oss lite smått att äta till kvällen. 
Eftersom det var midsommar så hade vi tänkt ta oss ner till Battery Park. Vi hade hört att några tusen svenskar firar svensk midsommar där. Vi satte oss på tunnelbanan. När vi åkt ungefär halvvägs upptäckte vi att vi var på väg tillbaka! Tåget hade vänt. Vi märkte ingenting. Det bytte inte riktning eller så. Det måste ha svängt runt på något märkligt vis för helt plötsligt kom vi till stationer vi nyss passerat. 
Då gav vi upp. Vi var dessutom så trötta så det var lika bra. 
På kvällen åt vi det vi köpt med oss från saluhallen. 
 
 
 
Vi gick totalt 12,4 km den dagen

New York

Torsdag
 
Vaknade vid halv sju och gick upp och åt frukost i lugn och ro. Vid tio kom Sandra och häntade oss. Körde oss till Arlanda. 
Q
Planet till New York gick 12,25 så vi hann med en snabb fika innan det var dags att gå till gaten. 
Vi hade ganska bra platser i plant. Gott om benutrymme. Jag tittade på en film: The Dressmaker med Kate Winslett. Sedan sov jag säkert två timmar. Somnade ifrån två poddar som jag lyssnade på. Tiden gick ganska fort. 
Vi hade förbeställt delad taxi från flyget. Det gör vi nog inte om. Det tog nästan två timmar innan vi var på vårt hotell. Tror vi åkte runt hela New York och lämnade av folk. 
Vårt hotell ligger ett par gator ifrån Time Square. Skönt då det så här på sommaren är mycket livligare och stökigare där än det var i februari då vi var här 2014. 
Stefan hade bokat rum "with view". Det kanske inte var riktigt det här vi väntade oss. Å andra sidan är det bättre med en bussterminal än en tegelvägg som vi hade första gången vi var här.
 
När vi installerat oss på rummet gick vi ut för att hitta något att äta. Det fick bli ett snabbmatställe i kvarteret. Vi var alldeles för trötta för att leta efter något annat. 
 
Väl på rummet kämpade vi på ett par timmar för att komma in i rätt dygnsrytm, innan vi lade oss att sova. Vi hade fått öronproppar då gatan nedanför är ganska livlig och det är mycket trafik. 
Men det blev en skitnatt för mig med dem i öronen. Jag vaknade vid ett, halvtvå. Mitt hjärta bråkade lite och slog oregelbundet. Med proppar i öronen hör jag min puls hela tiden. Ju mer jag hörde att det slog oregelbundet ju mer oregelbundet slog det. Så jäkla jobbigt. Efter att jag lagt mig intill Stefan lyckades vi somna om ett par timmar och när jag vaknade igen var det lugnt. 

Middag i Bromsta

 
Kvällen innan New York resan åkte vi ut till Odensalaborna. Det regnade lite och vi möttes av lilla nakenfisen Mio som duschat under ett stuprör! 😃
Medan Sandra och Nicklas fixade det vi skulle äta ville barnen att jag skulle vara ute med dem.
 
vi bjöds på goda räkor med tillbehör. Smarrigt. 
Bolt ville också smaka men det är ju ingen mat för små hundar. 
 
Efter maten gick vi ut och plockade sniglar. Barnen hade varsin påse i olika färg där sniglarna skulle stoppas. Sandra hade lovat en slant för varje snigel. Oh jisse vad sniglar de fanns. Med sina grillpncetter plockade de flera stycken åt gången. Jag fick hålla reda på påsarna och se till att rätt sniglar kom i rätt påse. Mio hojtade hela tiden: dom jymmej, dom jymmej 😃
 När vi plockat en hel massa sniglar var det dags för dessert. Dock inte sniglar utan glass med melon och bär.
Lite senare kom en kompis till Sandra och Nicklas med häst och vagn och barnen fick fä
ölja med på en liten tur. 
Innan de åkte iväg fick de hjälmar på. Mio som var Hulken ville inte ha tröja på sig men det fick han ändå innan de åkte iväg. När de kom tillbaka var det dags för oss att krama hejdå och åka hem och packa klart.