Byte av operatör.....

....är ingen lek direkt.
Jag bestämde mig för att byta operatör på mobilen från kontantkort hos Telenor till ett fast abonnemang hos Telia.
Sagt och gjort! Stefan tog kontakt med Telia och tillsammans med deras säljre kom dom fram till ett abonnemang som skulle passa mig. Jag ville behålla mitt nummer såklart och det skulle jag få. I abonnemanget skulle även en ny Iphone ingå.
Jag fick skriva på ett avtal som skickades in. Efter någon vecka fick vi ett brev där det stod att det tyvärr inte gick att genomföra flytten men om vi hörde av oss till Telia så skulle dom hjälpa oss. Om jag skulle få ett nytt abonnemang så skulle det ta ett tag. Stefan var bortrest och eftersom han tagit det här från början fick han fortsätta.
Jag behövde ladda mobilen för att överhuvudtaget ha någon telefon. Lag laddade in 500 kr så att jag skulle kunna ringa, sms:a och surfa fritt i 30 dagar. Från Telia fick vi veta att flytten inte gick att genomföra för att jag inte registrerat mitt kontantkort med personnummer. Efter en massa strul lyckades jag registrera kortet. Vi tog kontakt med Telia igen och nu gick det snabbt. Plötsligen så bara stängs Telenorabonnemanget av! 10 dagar efter att jag laddat mina 500 kr. Där rök det mesta av de pengarna. Skit samma med det. Vi tog kontakt med Telia igen och undrade vad mitt nya sim-kort tagit vägen? Dom kunde inte svar på varför det inte skickats till mig, men lovade att göra det omgånde. Varför Iphonen inte skickats hade hon heller ingen aning om.
I tisdags kom så mitt sim-kort! Som visade sig vara fel! Det var alldeles för stort. Jag fick ringa igen igår och idag fick jag ett nytt. Det var ju bra att det gick så snabbt. Jag satte in det i Iphonen och fick upp en ruta : Ogiltigt Sim-kort! Jag stängde av Iphonen, tog ur kortet och satte in det igen men fick samma resultat ändå.
Jag ringde upp Telia och fick sitta i lång kö innan jag fick prata med en tjej som konstaterade att Icc-koden inte var inlagd på mitt nummer. Hon sa att inom en (1) timma högst skulle det vara ok. Knappt två timmar senare hade den inte kommit igång. Jag ringde återigen upp Telia. Nu var det ingen kö och jag kom fram i stort sett omgående. Killen jag pratade med ville ha de fem sista siffrorna i Icc numret. Han skulle uppdatera sa han för det hade hans kollega inte gjort!(?). Samtidigt sa han att man inte behövde göra det? Hur som helst så sa han återigen att NU skulle sim-kortet ha hittat nätet inom en (1) timma! Eller möjligen kunde det hända under natten! 
Nu är klockan 21,35 och jag har fortfarande inget fungerande sim-kort.
Vi får väl se i morgon bitti då.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback