Måndag 9 juli

...och första riktiga semesterdagen.
Vi sov länge alla tre.
8,50 vaknade jag. 
Vi gjorde i ordning frukost. Ute var det mulet och trist trots att dom lovat sol.
Vi bestämde oss för att åka till Ikea på förmiddagen.
På vägen dit var det ömsom regn oh ömsom sol.
Jag skulle ha tag på en plastlåda med hjul och lock att förvara täcken i under sängen. Någon sådan hittade jag inte. Dom som fanns var alldeles för höga. Det fick bli en i tyg och utan hjul. Vi köpte också en ny sisalmatta till uterummet. Och sedan blev det en vägglampa att ha över extrasängen också.
 
Mamma köpte ett runt litet bord som hon ska ha i sovrummet senare. Dessutom köpte hon en byrå som pappa ska ha på Ärlinghem och en tvättkorg.
Inga ljus och inga servetter den här gången.
 
Vi åkte hem och lastade in våra saker och hämtade vår pirra innan vi åkte hem till mamma. Precis när vi skulle gå från bilen till hennes hus öppnade himlen sig och det vräkte ner. 
Mamma bjöd på fika innan vi tackade för oss och åkte vidare.
Det blev en tur till Coop och handling till middagen. Sedan åkte vi hem och lastade ur maten innan vi åkte vidare till XL bygg för att titta på en vindstrappa. En vindslucka med inbyggd trappa. Nu har vi bara en lös stege att kliva på när vi ska upp på vinde och det är lite farligt.
Precis när vi skulle svänga in på vägen mot XL och familjen Öhlin/Ekwall mötte vi Sandra som varit och hämtat Max på dagis. 
Vi stannade och pratade med dem. Max blev så glad och ville att jag skulle åka med dom hem. Till slut lovade vi att komma en stund när vi varit på byggmarknaden.
Den lucka vi skulle ha varinte lagervara så vi fick ingen med oss hem.
Vi åkte vidare till Sandra och Max och direkt ville han att jag skulle leka i sandlådan med honom. Vi lekte en stund medan Sandra fixade fika. Han var så trött lillskrutt men vi lekte en liten stund efter fikat också. Sedan var det dags för oss att åka hem igen.
Stefan fixade lite med den gamla vindsluckan medan jag började med middagen. Vi grillade fläskytterfile som har blivit lite av en favorit att grilla. Till det åt vi tzatziki, sallad och bröd. Vi drack upp resterna av vinet från gårdagen. Det räckte till ett glas var.
 
Resten av kvällen har vi slappat. Tittat på Lotta på Liseberg och bjudit in middagsgäster till i morgon. Det blev en riktigt bra första semesterdag.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback