Tisdag 17 juli

Dagen började med en promenad före frukost. Halv åtta gick Inger, Stefan och jag ut på en 3 km promenad. Det var kyligt och fuktigt.
Efter dusch och uppfräschning gick vi till matsalen och åt en mycket, mycket god frukost. Dom bakar sitt eget bröd och det är så otroligt gott. Frukosten är den godaste och finaste jag ätit på något hotell. Dom gör sin egen müsli och den är så smarrig. 
Under frukosten pratade vi en stund med en trevlig kvinna som var moster till David. Hon berättade lite om hur de jobbat och slitit med hotellet. 
Efter frukosten gjorde vi oss redo att upptäcka mer av Skåne. Vårt mål var Ystad där vi tänkte strosa runt och titta.
Vårt första stopp blev i Knäbäckshusen. Eller Knäckebrödshusen som vi sa, eller Knäckbräckshusen som jag trodde att det hette. En liten byväg med gulliga hus. I slutet av "vägen" låg en äng och sedan var man nere vid Hanöbukten. Där nere vid stranden låg ett litet gulligt kapell innan man kom ner till stranden. Vädret var blåsigt och kallt men det var ändå några som badade.
 
 
 
Nästa stopp blev i Simrishamn. Där shoppade mamma och Inger lite i en tygaffär innan vi gick och fikade. Det blåste kalla vindar och vi valde att sitta inne trots att solen sken.
Sedan fortsatte vi mot Ystad. När vi parkerat och klev ur bilen började regnet falla. Vi letade reda på en restaurang för att äta lunch. Det var kyligt och vi blev rätt blöta och kalla. Till slut hittade vi en restaurang där vi åt lunch. Under tiden öppnade sig himlen utanför. Det fullkomligen vräkte ner under hela lunchen.
Då gav vi upp. Vi gick till bilen och tog oss tillbaka till Brösarp. Vi stannade till på systemet i Tomelilla och köpte en flaska vin sedan stannade vi på ICA i Brösarp och köpte ost och bröd.
Kvällen tillbringade vi på hotellet där vi festade på det vi handlat. När vi precis börjat titta på Allsången fick Inger ont i magen och hon och mamma gick till deras rum. 
Vi fortsatte att titta lite på TV och läsa våra böcker.
Utsikt mot Hanöbukten.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback