Onsdag 18 juli

Onsdag morgon beslöt jag mig för att avstå promenad. Min förkylning hade slagit till ordentligt. Hes, hostig och snorig. Jag sms:ade Inger och frågade om hon skulle gå med Stefan ut, men hon avstod också. Senare fick vi veta att hon kräkts på natten och på morgonen och mådde allmänt dåligt.
Stefan gick ensam. Jag gjorde mig iordning för frukost och när Stefan var tillbaka gick han, mamma och jag ner. Inger skulle komma senare. När hon väl kom var hon vi i ansiktet och fick bara i sig te. Hon bad om lite rostat bröd men innan det kom gick hon upp på rummet igen. Jag bar upp brödet men hon kunde inte få i sig något. Magkatarren hade slagit till med kraft.
Med tanke på det usla vädret, Ingers magkatarr och min förkylning beslöt vi oss för att ställa in besöket hos Ingers son Jim med familj i Malmö. Vi bestämde oss även för att packa ihop och återvända till Kalmar en dag tidigare än planerat.
Som tur var fick vi boka av utan att betala för den natt vi inte utnyttjade. Det stod folk i kö så dom lyckades hyra ut rummet till andra. 
Vi tackade för oss och påbörjade resan mot Kalmar med en mycket blek och trött Inger.
I Jämjö stannade vi till och Inger köpte något att dricka för att lugna magen.
När vi närmade oss Smedby var det kolsvart på himlen och regnet öste ner. Vi har verkligen inte haft vädergudarna med oss på denna resa. Vi hade tänkt att vi skulle fortsätta hem mot Märsta så att Inger fick ta det lugnt och pigga på sig i lugn och ro, men det ville hon inte alls att vi skulle göra. Så vi bestämde oss för att stanna till dagen efter.
Väl hemma hos Inger lastade vi in allt och tog sedan en fika. Efter det satte vi oss i soffan och babblade med Sara en stund. Då ringer telefonen. Det var Eva som meddelade att pappa var dålig. Han hade hämtats med helikopter och var inte kontaktbar. Då var det bara att tacka för oss och packa tillbaka allt i bilen och åka hem i alla fall.
Det kändes lite snopet.
Under hela resan hem hade vi kontakt med Eva och Thordan som var hos pappa på Danderyd. Pappa undersöktes och man konstaterade att han hade hjärtsvikt och vatten i lungorna. 
Vi stannade bara till på Stavsjö Krog och åt middag och åkte sedan raka vägen till Danderyds sjukhus. Eva och Thord åkte hem någon timma innan vi kom dit. Då låg pappa fortfarande kvar på akuten. Han väntade på transport till Jakobsbergs sjukhus. Sjuktransporten skulle komma om ca två timmar och nu var klockan nästan 21. 
Det måste vara fruktansvärt jobbigt för pappa att vara så utlämnad som han blir med tanke på att han inte kan göra sig förstådd. Han låg i någon konstig obekväm ställning på båren. Ingen kudde under huvudet hade han heller.
Jag såg till att han fick lite kaffe och en macka och kom upp i en bekvämare sittande ställning med en hoprullad filt bakom huvudet.
Vi stannade en timma och han skulle få vänta ytterligare någon timma innan transporten kom.
Nu hade vi i alla fall sett att han mådde lite bättre och andades något lättare.
Vi släppte av mamma hemma hos henne och åkte sedan hem till oss. 
Stackars lilla pappa väntar på sjuktransport.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback