Julhelgen är över...

Fredagen blev seg efter natten med dålig sömn. Jag jobbade till 13,00. Det var första gången jag jobbade dagen före julafton. Jag har alltid tagit ledigt den dagen tidigare men eftersom vi inte skulle vara hemma hos oss så hade jag inte så mycket att fixa med. Det kändes ok. att jobba då.
Direkt efter jobbet åkte jag och inhandlade min bytesjulklapp och några julgrupper som vi skulle ge bort.
När jag kom hem ställde jag bara undan det jag handlat innan jag stöp i säng.
Jag väcktes av att Mathilda och Stefan kom in i sovrummet 1½ timma senare. Gud vad skönt det var att få den vilan.
Sandra och barnen hade kommit för att lämna några julklappar Sandra köpt från oss till barnen. Dom stannade på fika.
Efter det grilljerade jag skinkan. Delade den i två delar och tog den ena halvan plus en burk med sillsallad och åkte till mamma och pappa med det.
När jag var tillbaka åt vi middag. Jag julpyntade lite och Stefan dammsög. Samtidigt tittade vi på Uppesittarkväll med Bingolotto. Det är enda gången vi brukar spela bingolotto. Vi vann inte ett dugg.
Vi kom inte isäng förrän en bra bit efter midnatt så det var tur att jag sovit en stund på eftermiddagen.
På julaftons förmiddag åkte vi till mamma och pappa med en av julblommorna och ett litet paket. Jag hade köpt ett 500-bitars puzzel i London till mamma. Vi fikade och pratade en stund innan vi begav oss hemåt igen. Vi gjorde iordning det vi skulle ha med oss till julbordet: ägghalvor och sillsallad sedan packade vi in oss i bilen och åkte till Sandra, Nicklas och Max.
På plats var redan Sandras mamma och hennes man. Sandra, Micke och barnen kom samtidigt med oss.
När vi packat in allt tittade vi på Kalle & Co. Sedan var det dags för julbordet. Jag tog det lugnt för att inte riskera maghaveri igen.
Medan vi väntade på att tomten skulle komma dansade vi ringdans runt köksön.
Plötsligt fick vi se en ljuspunkt som rörde sig i skogen på andra sidan vägen. Max satt på min arm när vi tittade ut genom köksfönstret och spanade efter tomten. Han tyckte det var lite läskigt och klamrade sig fast vid mig.
Han var lite försiktig när tomten kom in och satte sig på en stol i rummet. Han satt i mitt knä och ville inte gå fram och hälsa. Men när tomten hade ett paket till honom gick han direkt fram och tog det, sedan kröp han kvickt upp i mitt knä igen.
När domten gått delade vi ut resten av paketen. Som vanligt fick barnen mängder av paket. Jag fick en ny kamera och en bok av Stefan. Av Sandra och Nicklas fick vi en påse med olika delikatesser och av Sandra och Micke fick vi den årliga almanackan med fina bilder av barnen.
När Max hade somnat hade vi det sedvanliga julklappslotteriet. I år stod kampen om en Guiness rekordbok. Boken hamnade till slut hos Roger som också fått den på sin lott. Jag fick en tomte i keramik.
Vid elvatiden var det dags att bryta upp och åka hem igen. Då var vi alla trötta efter en lång och mycket trevlig dag.
Julbordet dukas fram.  Foto Sandra
Stefan, Micke, Mathilda och Max (kalufsen) väntar på maten.
Sandra Ö och tomten
Max i Blixtenskor och blöja vågar sig fram till tomten för att ta sitt paket.
Melker får paket.   Foto: Sandra
När tomten gått tog Mathilda och Melker över utdelandet.  Foto: Sandra
Barnen säger hejdå till tomten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback