Nu är glada julen slut...

Ja då var första delen av helgerna över. Det har varit en mycket lugn och skön jul. På julaftons morgon tog Stefan och jag en 1 timmes promenad. Vi stack ut redan 07,50. Det var snorhalt på vissa ställen, så det var lite extra jobbigt att gå.

På vägen hem gick förbi hos fam. Åström för att höra om vi skulle hjälpa till med något innan det var dags för Kalle Anka. Men det var det inte. Vi gick hem och åt frukost. Vid 1-tiden yogade vi innan det var dags att göra sig redo för julfirande. Det var en riktigt slapp julaftonsförmiddag. Så skönt.

Halv tre åkte vi och hämtade upp Mamma och Pappa för vidare transport till fam. Åström. Det är så otroligt hur mycket det gått framåt med Pappa sedan förra julen. Det är inga som helst problem att få in honom i bilen nu.

Barnen var förväntansfulla men lugna. Till Kalle Anka fikade vi och drack glögg. Efter någon halvtimme gick Sandra och jag för att fixa det sista till julbordet.

Nu började barnen bli lite mer otåliga. Jag minns ju själv hur det var när man var liten. Middagen var sååååå lång. Själv åt jag inte speciellt mycket julmat. Jag åt faktiskt rätt mycket sallad.

Efter maten var det dags för julklapparna. Som vanligt var det barnen som fick mest paket.

Efter lite fika skjutsade Sandra och jag hem Mamma och en mycket trött Pappa. Det gick jättebra hela tiden med Pappa. T.o.m toabesöken fungerade trots att det var trångt.

När vi kom tillbaka spelade vi spel med Mathilda.

Vid halvtio tiden gick Stefan och jag hem. Vi skulle på midnattsmässa med A-M och E.

Det är något vi aldrig gjort förut. Vi gick hemifrån strax efter 23. Mässan började 23,30 och vi hade 1,7 km att gå. När vi ca 200 m från kyrkan ringde klockorna. Hmm vi kom försent. Vi smög in och ställde oss vid kyrkporten. Det såg ut att vara fullt överallt. Lite pinsamt kändes det att stå där, då säger prästen att det finns platser längst fram! Vi fick gå genom hela kyrkan inför allas nyfikna blickar.

Det var stämningsfullt i kyrkan, med julpsalmer mm. Det var samma präst som döpte Melker som höll i mässan.

Konstigt tyckte jag att det var när det var dags för nattvard. Jag får ju inte och vill inte heller ta nattvarden. Dels är jag inte troende och dels är jag inte konfirmerad. Men det var alla möjliga typer som gick fram. En kvinna hade gick fram i ett rött litet linne! Bara axlar. Får man ha det i kyrkan? Jag tyckte att det såg illa ut. Och kallt! Det är ju vinter för sjutton.

1 timma höll det på. Sedan var det bara att vandra hemåt igen. Vi kom i säng runt 02.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback