Första julbordet...

..har avätits. I helgen åkte vi med Eva och Thordan till Trosa stadshotell.

 Vi kom dit på lördagen kl. 13,00. I receptionen satt Eva och Thordan och väntade på oss. Vi bjöds på Glögg och pepparkakor och satt och pratade en stund. Rummen var inte klara förrän 15,00 så vi gick ut på stan en stund. Vi tittade runt i lite butiker utan att köpa något alls! Vilken bedrift. Sedan gick vi till Café Tre små rum där vi beställde leverpastejmacka med kaffe/te. Det var mycket folk och det tog jättelång tid innan vi fick våra mackor. Som tur var så var dom jättegoda. När vi fikat klart var det dags att checka in på hotellet. Vi fick samma rum som Mamma hade när vi var där förra gången. Eva och Thord fick rummet bredvid. Alla var trötta, så vi lade oss och läste och slumrade en stund innan det var dags att göra sig i ordning för julmiddag. Innan vi gick ner samlades vi i vårt rum och tog en liten whisky.

När vi satte oss vid vårt bord stod det några lustiga snapsglas där. Vi gjorde vår beställning av dricka innan vi gick och hämtade första laddningen mat.

snapsglas
Snapsglasen

Jultallrik
Andra omgången mat. Jättegott. I glaset fanns en böcklingröra som var jättegod.
Bakom glaset en liten kub med någon anjovisröra som också var kanongod.

Vi hade bestämt oss för att äta sakta och att inte äta oss mätta på sill. Dom hade inte så många sorters sill, men de som fanns var så goda. Överhuvudtaget var det helt sagolikt gott. Det var inte så många olika sorters kött, fisk eller korvar, men det som fanns var tillräckligt och så himla gott. Det var nog det godaste julbord jag ätit. Vi satt länge, länge vid bordet och jag lyckades verkligen äta lugnt så jag blev så där lagom mätt. Thordan upptäckte att det vid bordet bakom oss satt en gammal jobbarkompis med familj. Lustigt, vi hade suttit där en bra stund innan dom upptäckte varandra. Rygg i rygg med en ½ m emellan.

Efter maten tog vi en promenad längs med kanalen, men det blåste kallt. Det var lite lustigt. När vi kom ut från hotellet var det jättetyst och stilla. Inga bilar inga människor i rörelse. Vi vek in på en sidogata där det fanns en pub. Utanför den stod 2 (två!!) uniformerade vakter, men inga köande eller andra människor. Inifrån hördes lite musik och lite sorl. Men utanför var det som värsta Stureplanskrogen förutom kön då!

Under natten vaknade vi till några gången när folk gick utanför och skrålade eller pratade, så lite folk var det i alla fall ute.

På söndagen hade vi bokat massage. Dom hade bara en timme kvar så Stefan och jag delade på den. Innan massagen var vi på SPA avdelningen 1 timma. Vi bubblade och bastade. Helt ensamma var vi. Massagen var helt underbar. Rygg och nacke fick sig en omgång. En massa goda råd och tips fick jag också av den trevlige massören. Han gav mig ett tips, något som Mathilda och jag tidigare tränat på för att bli prinsessor (enligt någon film hon har). Gå omkring med en bok på huvudet utan att tappa den. Då sträcker man ut ryggen på ett bra sätt.

Efter massagen var det bara att packa ihop allt och checka ut. Oj vad fort helgen gick! Innan vi skiljdes åt för att åka hemåt så tog vi en fika på Tre små rum igen. Där sprang Stefan på en bekant. Han pratade med henne en stund och kom sedan och sa att hon skulle fixa mitt träningskort. Kanon!

På vägen hem stannade vi till på Coop och köpte en kåpa till Sandras och Mickes köksfläkt och några lister till oss.

När vi kom hem satte vi upp julgran på framsidan och ljusslingor i trädet på baksidan. Mathilda och Sandra kom förbi en snabbis för att hämta sin kåpa. Vi hann leka en liten, liten stund.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback