Pepparkakshus och tomteparad

I lördags hämtade vi Mathilda vid 12-tiden. När vi kom visade Mathilda oss att hon hade en lös tand! Minsann, hon börjar bli stora tjejen min lilla skrutta. Hon hade en liten fundering bara, om tandfén, hur kan hon finnas man kan ju inte flyga ju! Ja, hur går det till? Jag vet inte.
Melker var med Micke på återvinningsstationen och skulle komma senare. Mathilda fick bestämma vad vi skulle hitta på. Det blev bygge av pepparkakshus. Vi åkte till Maxi för att inhandla det vi behövde och lite till. Det var mycket Mathilda önskade sig. Tur att det är nära till julafton. Vi köpte ett pepparkakshus färdigt för ihopsättning. sedan köpte vi pepparkaksdeg för att göra lite figurer att ställa vid huset. Väl hemma gick jag ut i skogen och hämtade lite lingonris och mossa till vår installation. Vi satte igång direkt med bygget. Jag satte ihop huset medan Mathilda gjorde några figurer, men mest smakade hon på den färdiga kristyren och på pepparkaksdegen. Medan vi bakade gick Stefan ner och hämtade Melker som hade vaknat efter sin middagsslummer. Mathilda ledsnade på bakandet efter en stund och ville pyssla med annat i stället. Nu försökte jag slutföra det hela med Melker som en virvelvind runt mig. Jag vet inte vad han fått i sig innan han kom, men han var helvild. Han var på alla ställen samtidigt och jag kände att Mathilda helt kom i skymundan. Stefan försökte garnera pepparkakshuset med den färdiga kristyren i tub. Det var alldeles för hårt och trögt för att jag skulle klara det med mina svaga händer.
Under tiden fick jag se till Melker. Han stal all uppmärksamhet från Mathilda den lille illbattingen. Jag tror att han gör det lite medvetet, kan man det när man är så liten som han?
Klockan 16 skulle det bli tomteparad i vårt område, vi bestämde oss för att gå ut och se var dom höll hus för att kanske lugna ner Melker lite. Innan vi hann ut kom Sandra och Micke. Sandra följde med oss ut och Micke sprang på löpbandet. Vi hittade tomteparaden i andra änden av vårt område. Vi fick en fackla och gick med i paraden. Alla som vill kan beställa att tomten ska komma till dom. Man betalar en liten slant och tänder en marschall utanför huset, så kommer dom med en godispåse. Mathilda hittade en dagiskompis som hon gick tillsammans med. Melker ville hela tiden ha facklan. Vi gick med i paraden tills den nått till gatan nedanför oss. Då gick Stefan, jag och Melker hem för att invänta tomten hemma. Vi hann inte vara hemma lång stund innan dom kom. Sedan blev det godis för hela slanten. Micke och Sandra åt upp resterna av middagen som vi ätit innan paraden. Sedan blev det glögg och fika. Micke tog med sig Melker och gick hem, så fick Mathilda vara i centrum en liten stund.
Vi var duktigt trötta på kvällen Stefan och jag. Det blev kanske lite för intensivt med två sena utekvällar och sedan lekledare. Vi börjar bli gamla!

Pepparkakshus
Vårt färdiga pepparkakshus med julbock, grisar och gubbe. På gavlarna har Mathilda satt röda godishjärtan med nonstop på. Hon hade även köpt gula pussmunnar som hon skulle lägga som gräs (!?)
men tyvärr halkade dom ner i magen istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback