Veckoslutet..

har varit perfekt! Ja inte vädret direkt då. Men för övrigt. Lördagen gick åt till städning och utvändig fönsterputs. Måste ju vara lite fint när släkten kommer om knappt 2 veckor för att fira Pappas 80-årsdag. Fönstern såg för eländiga ut efter takbytet. Mycket svart skit från takpannorna bl.a. som yrt runt och lagts sig på fönsterna (säger man så?). Sedan hann jag med att rensa bort lite vissna blommor i trädgården. Mamma, Pappa och Eva kom och fikade en stund. Det var härligt varmt just då och vi kunde sitta i uterummet. På eftermiddagen kom Stefan hem från sin Tysklandsresa.
I dag har vi varit och handlat lite. Vi tog en sväng till Bromma för att titta på nya tidens stormarknad Coop Forum, som enligt mig såg ut som vilken stormarknad som helst. Där köpte vi några böcker. En om trädgårdsdammar, en om vårmat (passande nu när hösten är på g) och sedan köpte vi Liza Marklunds senaste. Efter det åkte vi till det nyöppnade Bauhaus. Där köpte vi en utebelysning med detektor som vi ska sätta på vår nya lilla redskapsbod.
På vägen hem blev det handling på Maxi. Vårt Maxi har byggts om lite och har åter delikatessdisk. Där köpte vi en bit färsk lax som jag tillagade i ugn med massor av srtrimlad purjo och lite smör. Det åt vi tillsammans med nyskördad potatis, rom-creme fraiche och kokta babymorötter. Lite vitt vin till det. Kanongott!

Innan middagen gick jag 1 tim på löpbandet. Jag läser medan jag går och den där timmen bara försvinner.
I morgon bitti är det dags för vår morgonpromenad igen.

Jag fotade vår citrusplanta idag. Samtidigt som det är små gröna frukter har det börjat blomma igen. Snart får vi nog ta in den, men än så länge är det ganska varmt i uterummet.
image337
Vi har nog närmare 10 sådana här små grona frukter på plantan.

image338
Massor av nya blommknoppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback