Kan man...

oroa sig för att drabbas av stroke, så att man verkligen drabbas. Hur stor är risken att jag ska drabbas. Med en far som drabbats och en mor med hjärtproblem och högt blodtryck. När jag dessutom behandlas för högt blodtryck själv samt har extra slag på hjärtat. Gudarna ska veta att jag försöker att göra allt för att minimera risken. Motion, hålla vikten, inte röka, inte stressa (fast det kanske jag gör lite ändå men jag har inget stressigt jobb). Mamma tipsade mig om att dom i programmet Fråga Doktorn skulle prata med en tjej vars far drabbats av stroke. Hon har skrivit en bok om det. Eva Nordenstam heter hon. Sandra har lånat boken åt mig men jag har inte läst den ännu. Jag tittade på programmet på SVT:s hemsida efter att jag kommit hem från gymet. 30.000 i Sverige drabbas varje år av stroke. Och jag är så rädd för det. Jag vet inte om jag vill överleva stroken om jag hamnar i samma situation som min Pappa. Eller blir så personförändrad att jag blir elak som en kvinna på samma äldreboende som mina föräldrar bor på.
Jag kunde inte somna i går kväll. Jag låg och tänkte på det. Så börjar tankarna snurra... om jag oroar mig kanske jag höjer mitt blodtryck och då kanske jag ............
När ska denna oro klinga av. Det är snart 2 år sedan Pappa blev sjuk och sedan dess har detta varit min största rädsla. Jag vet att det inte är någon idé att ta ut oron i förskott. Händer det så händer det.... men jag vill inte!

Kommentarer
Postat av: Mimmi

Om du nu förväntar dig att få stroke så är ju chansen mkt större att du får det än om du betraktar dig som frisk!
Rekommenderar
boken "Hemligheten" om tankens kraft!
Ha det bra

Postat av: Mariane

Ja, jag vet ju att det är så och det gör mig ju ännu mer orolig. Det är en ond cirkel. Men tack för tipset. Jag ska söka efter boken och läsa den.

2007-10-02 @ 20:40:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback