Äntligen något..

....gjort av det som jag tänkt mig. Jag hann olja in golvet i vårt uterum i går. Det var svinkallt men soligt ute så i uterummet med dess glasytor blev det riktigt varmt och skönt. Ut med alla möbler på altanen och på med oljan. Det tog ett dygn för oljan att torka så möblerna fick stå ute under natten. I morse när jag tittade ut var det SNÖ! Möblerna var täckta med ett tunt snölager. Som tur var smälte det ganska snabbt. Jag fick torka av fukten och bära tillbaka allt igen. Nu har vi ett fint golv. men när allt var utburet såg jag att jag nog måste måla väggen bakom soffan också. Den hade blivit sliten och lite avskavd. Men det får bli när det är lite varmare.
image173


Rejäl skillnad på det som är inoljat och det som inte är det. Så där mörkt var golvet när det va nytt.

När jag var nästan färdig kom Sandra och Melker på en liten visit. Han var ute och åkte på sin nya traktor.

Dom tog en snabb fika med oss och Melker lekte lite.


image174


Melker och morfar vid dammen. Sandra och jag roade oss med att fotografera Vattenspeglingar. Min bild blev väl sådär. Man ser i alla fall att fiskarna är i full gång. Vi har inte upptäckt någon död fisk. Dom flesta verkar ha klarat vintern. Men ännu är det för tidigt att börja mata dom. Det måste bli varmare i vattnet först.

På kvällen kollade vi lite på TV. Jag tittade på "Nunnan" om 18-åriga Marta som väljer att gå i kloster direkt efter gymnasiet. Dessutom i en av världens hårdaste ordnar. Tänk att som 18-åring veta att man aldrig mer kommer att komma utanför klostrets murar. Aldrig mer besöka sitt barndomshem. Enda fördelen jag eventuellt kan tänka mig är att man nog inte behöver tänka på om man har jobb nästa vecka eller om man kommer att kunna betala hyran.
Sedan kollade jag med ett öga lite halvt på Wallander, Luftslottet. Och blir en en gång irriterad över Krister Henriksson som Wallander. Det finns ingen annan Wallander än Rolf Lassgård för mig. Dessutom häpnar jag över det uppstyltade dialogen. Med det andra ögat läste jag min spännade bok: Vackra Lögner av Lisa Unger. Boken som jag missade att avbeställa från bokklubben var riktigt bra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback