Trasig dator och God Man

Fortfarande ingen fixad dator.
Jag gillar inte riktigt tangentborden på de bärbara datorerna, men jag ska försöka sammanfatta vad som hänt de senaste veckorna.

Mamma som ju bröt sitt andra lårben (det första bröt hon för 1 år sedan) har nu insett att hon inte längre kan ta hand om pappa. Hon är 82 år och benskör, hans handikapp är krävande och han är stor och tung. Han har vistat på sitt växelboende sedan mamma skadade sig senast och nu kan han tyvärr inte komma hem igen. Tidigare har han haft 2v hemma och 2v på boendet och 1 v. 
Vi hade möte med biståndshandläggaren för 2 veckor sedan på pappas boende. Det var sagt att han inte skulle vara med från början. Mamma och jag smög oss in till mötet men innan biståndshandläggaren hann komma kom hans kontaktman med honom. Hon sa att de sagt att han skulle vara med från början. Nu blev det lite jobbigt. Vi hade ju inte förberett vare sig honom eller oss själva.
Biståndshandläggaren frågade honom om han visste varför vi var där. Som vanligt svarade han ja. Trots att han inte alls visste, utan för att det är det enda han kan säga. När han väl fick klart för sig vad det gällde blev han arg och rullade ut ur rummet. Enligt biståndshandläggaren kan vi inte placera honom på boendet på heltid om han inte ger sitt medgivande. Inte ens om det inte fungerar att han kommer hem. Jag kan inte sitta där och säga att han måste flytta dit. men om jag utan hans medgivande blir hans God man så kan jag göra det. Biståndshandläggaren lovade att åka tillbaka några dagar senare och försöka få ett medgivande av  honom. Det misslyckades också.
Jag har nu fyllt i en asnökan om att bli God man. Sedan får vi se hur det går. Allt vi vet är att mamma inte kan ta hand om honom längre.
En mycket jobbig situation för oss alla, men det finns inga alternativ, tyvärr-
Biståndshandläggaren lovade att åka tillbaka några dagar senare och försöka få ett medgivande av honom. Det misslyckades också 

Kommentarer
Postat av: Mimmi

ja det är verkligen inte lätt när ens föräldrar blir äldre!

Sänder lite styrkekramar och hoppas det ordnas på ett sätt som inte blir för jobbigt för er andra.

2012-05-30 @ 23:20:25
Postat av: Darkangel och fröken Jokkmokk

Det är verkligen svårt det där! Har varit i liknande situation. Jag blev galen på biståndshandläggaren som tyckte att mamma skulle få prova att flytta hem trots att det var i stort sett omöjligt.

Man får lägga ner så mycket energi på såna här saker när man hellre skulle behöva energin för att bara hälsa på sina föräldrar.

Skickar också styrkekramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback