Hasseludden och familjefika

I fredags var det dags att utnyttja det presentkort på Hasseludden som vi fick av Sandra och Micke, då vi hjälpt dem mycket med nya huset. Vi lade till lite pengar själva och bokade en övernattning också. Vi checkade in runt halvfyra och fick veta att vid den 4-rätters middag som vi bokat skulle vi bära den blå/vita rocken (yukata) som låg på vårt rum. Oj, vi som släpat med oss finkläder för att klä upp oss lite. Som vi släpat våra väskor upp för den långa branta backen från parkeringen. Vi gick till våra rum och bytte om till badkläder och yukata. Tog våra korgar och gick till badet. Först var det tvagning i tvättrummet. Sittande på en liten träpall tvagar man sin kropp och fyller det lilla träkärlet med vatten som man häller över sig. Sedan sjunker man ner i den varma källan och njuter av tystnaden en stund. Efter det sammanstrålade vi vid den stora poolen. Vi simmade några längder i långsamt tempo innan vi gick ut till de varma källorna utomhus. Det var otroligt härligt att sjunka ner i det varma vattnet och känna den svala luften mot ansiktet.

Efter några timmars badande gick vi tillbaka till vårt rum och vilade lite innan middagen som var bokad till 20,00.
Middagen inleddes med Misosoppa och Sushi. Till det Japansk öl. Vilken skillnad det var på sushin och soppan i jämförelse med den vi brukar köpa på hemmaplan. Soppan var så fyllig och sushin fräsch och god. Inga jättestora risklumpar med fisk på, utan små fina sushibitar som kunde ätas i en munsbit. Precis som det ska vara. Därefter blev det entrecotéspätt med svamp, också jättegott. Tillhuvudrätt var det piggvar med nudlar och ris. Utsökt! till slut fruktsallad med marängtäcke och kaffe. Så gott och så lagom mycket av allt.
Dagen efter hade vi bokat massage. Efter en natt i sköna sängar gick vi till badet och simmade lite. Sedan blev det frukostbuffé och därefter mer bad. 11,30 hade jag massagetid. Shiatsumassage i 50 minuter som var ljuvligt skön och gick allt för fort. Sedan var det bara att checka ut igen. Egentligen skulle vi ha träffat A & P som bor på Värmdö och som jag inte sett på ett par år. Men tyvärr var P sjuk så det var bara att åka hemåt igen. Resten av dagen gick i slöhetens tecken. Vi gjorde ingenting. Så skönt Tack Sandra & Micke för att ni fick iväg oss till Hasseludden!
Korgar

Korgarna som vi ska bära runt våra värdesaker i under vistelsen på Yasuragi stod utanför vårt rum när vi kom.

Rummet

Det mysiga rummet med våra Yukatas på sängarna och tofflorna nedanför. Yukatan, tofflorna och badkläderna får man behålla efter vistelsen.

Varmt

Stefan njuter i den varma källan utomhus. Det var nästan lite trollskt att ligga där i dimmorna som omfamnade oss.

I dag har vi varit på Coreträning. Innan den startade hann vi gå 15 min på löpband. Corepasset var bättre än det i torsdags och det kändes ordentligt i magen.  På hemvägen hämtade vi  Mamma som skulle följa med hem och fika. Vid tretiden kom våra barn med sina respektive och våra barnbarn. Sandra och Nicklas var så gulliga och tog med sig en massa smörgåsrån, ostar och frukt. Det blev en trevlig eftermiddag med hela vår familj samlad. Jag har sagt det förut: det sker allt för sällan. Jag saknade bara Pappa som är på sitt växelboende denna vecka. I morgon kommer han hem till Mamma igen efter en veckas bortavaro. Mamma saknar honom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback