Dag tre i New York

Efter frukost tog vi tunnelbanan till Colombus Circle där vi gick in i Central Park. Överallt blev vi "påhoppade" av cykeluthyrare. Men vi ville inte hyra cyklar. Vi ville gå! 
Att komma in från den livliga gatan och in i denna gröna oas kändes märkligt. Hur kunde det vara så tyst. Vi strosade sakta in i parken. Tittade på alla om joggade och cyklade längs vägarna. Vi såg ett sällskap som hade gymnastik med sina bebisar, folk som hade picnic eller rastade sina hundar. 
Vi såg ett gäng killar som showade och slog volter till och med över huvudet på en liten kille. Vi såg ett par som gifte sig. Det var bara de och en vigselförrättare. Vid sidan om dem höll en PT och hans två kunder på och tränade för fullt. Inget konstigt alls 😃
Vi hittade The Boathouse där vi fikade. Kaffe och strips (det enda de hade som var glutenfritt)
när vi strosat runt ett par timmar började vi leta oss tillbaka till Colombus Circle. Vi hade fått tips om att Thrumps hus låg där och var värt ett besök. Vi gick och gick och gick men inte kom vi tillbaka dit. Vi tog oss ut ur parken och det visade sig att vi gått runt och nu kom vi ut en bra bit från där vi gick in. Vi gick för att ta tunnelbanan tillbaka Mot Downtown. Men varenda nedgång var avspärrad med plastband. På varenda station. Vi hoppade av och på olika tunnelbanor men kom inte rätt ändå. Vi gav upp och tog oss till Rockefeller Center istället. Precis som förra gången hade vi svårt att hitta och fick fråga oss fram. Vi hade biljetter till Top of the Rock.  Hiss upp till 70:e våningen och utsikt över hela New York. Otroligt vad mycket höga hus det finns. Vissa funderar man på hur i hela friden de kan stå kvar och inte blåsa omkull. En salig blandning av stilar, höjder och utseenden. 
På kvällen åkte vi upp till Sky Bar på vårt hotell. 33 våningar upp. Vi beställde ett glas vitt vin var samt lite småplock att äta till. En fantastisk utsikt.
 
Ett gäng killar showar i parken här ska en av dem göra en volt över den lilla killens huvud
 
På väg upp. Han lyckades! 
 
Häst och vagn
 
 
 
Fika när man inte äter gluten!
 
Bröllop. Undrar om man inte behöver vittnen i USA? 
 
 
Högst där uppe på toppen var vi! 
 
Central Park uppifrån
 
 
Mitt på en skyskrapa fanns denna "villa" . Mycket märkligt
 
Utsikt från Sky Bar på hotellet
 
 
 
 
Där uppe i den gula fyrkanden låg Sky Baren. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback