Dag 3

Frukostbuffé på hotellet. Riktigt bra men lite i dyraste laget.
Kaffe på rummet.
Tog Metron till Champs Elysées. Vi gick hela gatan upp mot den gigantiska Triumphbågen.
Vi valde att inte gå upp eftersom spiraltrappan upp var fylld med folk och det var ganska varmt.
Vi strosade runt och tittade på bågen och den okända soldatens grav. 
 
 
 
Sedan gick vi gatan ner igen. Slank in på McD och lånade toan. Det blev även en sväng in på HM där jag köpte ett billigt vitt linne. 
Vi tog Metron tll Concordeplatsen. På den platsen halshöggs bl.a. Marie-Antoinette. Där står en 23 m hög obelisk i rosa granit och två stora fontäner.
 
 
 
Vi gick också in en sväng i Tuilerieträdgården som ligger intill. Där satt människor och njöt i solstolar.
 
Vi tog därefter Metron till La Fayette. Vi gick in i Galleri La Fayette och tog oss upp på första plan där vi gick till baren och åt lunch. Jag tog en Cesarsallad och Stefan åt Carpaccio. Varsin öl till det. 
Det var häftigt att sitta där och titta ut i den otroligt vackra lokalen. Eftersom vi inte var intresserade av att shoppa så tog vi oss bara upp till översta våningen. Ett tips från Sandra. Där uppe satt en massa människor och njöt i den strålande solen. Man hade en otrolig utsikt över Paris. Vi köpte varsin Cappucino och satte oss i solen. Härligt.
Den vackra kupolen inne i LaFayette
 
 
 
 
 
Efter det gick vi in på livsmedelsavdelningen. Där letade vi efter ett Macaronkaffe som Sandra ångrade att hon inte köpte när dom var där förra året. Efter lite letande hittade vi det. Vi köpte också med oss en förpackning Macarons i olika smaker. Sen tog vi oss tillbaka till hotellet för lite kaffe och vila.
 
På kvällen hade vi tänkt åka till en restaurang som dom rekommenderade i guideboken. Den låg i Montmartre.
Mycket tunnelbaneåkande och springande i gångar mellan bytena. Till slut var vi framme. Tyvärr hade vi inte bokat bord och det var fullt. 21,30 kunde vi få bord. Det var vi inte intresserade av så vi letade upp en annan liten restaurang som såg mysig ut.
Dom hade en relativt billig meny 16€/person. Vi valde till förrätt: Avocado och crab. Det visade sig vara en hög med grön sallad. På den en halv avokado med fyra crabstick runt om. Inte mycket krabba där alltså. Till huvudrätt valde vi Boeuf Bourguignon och fick in en djup tallrik med något som var mellanting mellan soppa och gryta och i den två kokta potatisar. Smaken var god, lite som vår kalops, men uppläggningen var väl inte direkt smakfull.
Till dessert valde vi creme brulee. Den var god men utan den knäckiga ytan och alldeles iskall.
Efter maten var det dags att ta sig vidare mot Euíffeltornet för att se det gnistra och spraka kl. 23. Återigen blev det en massa tunnelbaneåkande, byten och spring i långa gångar och trappor. Till slut fick jag nästan panik och ville bara tillbaka till rummet. Jag är glad att vi ändå åkte till Trocadero där man hade perfekt utsikt mot det upplysta eiffeltornet. Vi var ute i god tid och fick vänta i nästan en timme innan det var dags. Under tiden kom det den ena afrikanen efter den andra och ville sälja på oss små blinkande och lysande eiffeltorn.
Prick 23 tändes tornet upp och började blinka. Magiskt.
Vi tittade en stund innan vi tog oss tillbaka till hotellet med hjälp av Metron. Igen! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback