Underbar hösthelg

Om hösten är så här ljuvlig som den varit i år då kan det få vara höst länge.
Vi är mitt i oktober och solen har strålat från en härligt blå himmel.
I fredags när Stefan åkte på spinning så gick jag en dryg timmes rask promenad i det härliga vädret. Det blev en 6,29 km lång promenad.
När jag kom hem igen duschade jag och strax efter det kom även Stefan tillbaka.
Vi åt lunch i uterummet där det var varmt och skönt. Sedan satte vi oss i bilen och åkte till Barkarby för att hämta mina nya glasögon.
På tillbakavägen stannade vi på Bygg-Max i Väsby där vi köpte fyra stycken stockar till rabatterna.
Kvart i sex hämtade vi upp mamma och åkte till Sigtuna och Farbror Blå. Där väntade Eva och Thordan. Vi bjöd mamma på födelsedagsmiddag. Hon fyllde på torsdagen. 84 år. Jag hade velat ha torsk som vi åt där för ett par veckor sedan men nu hade dom kummel i stället. Det var gott men inte lika gott som torskrygg.
Till dessert valde jag en nougatglass med kolasås och nötkross.
 
I lördags skulle vi ha haft grannarna på middag men tyvärr blev E sjuk och hamnade på sjukhus så det fick vi skjuta på. I stället åkte vi och hämtade fler stockar på XL bygg. Tog en sväng förbi Nicklas och Sandra när vi ändå var så nära. Dom hade haft en trädfällare där som tagit ner en massa traäd på tomten och nu hade dom massor att ta reda på. Max var hos en kompis och lekte och Mio sov gott i vagnen.
Vi åkte hem igen. Stefan pysslade med stockarna och jag började att klä om kökssoffan.
På söndag förmiddag gjorde Stefan färdigt stockkanten runt rabatterna och jag pysslade inomhus. 
Vid lunchtid tog vi bilen ner till Steninge slott. Vi parkerade bakom den stora ladan och gick sedan ut på promenad runt i omgivningarna. Det var så otroligt vacker med alla färger från ljust gul, orange och till mörkt rött. Mälarens vatten glittrade i solskenet. En dryg timma strosade vi runt innan vi gick tillbaka till restaurangen i stenladan. Vi beställde varsin tallrik Potatis/purjolöksoppa med bitar av kyckling. Vi satte oss i solen utanför. Det var ljuvligt varmt. Vi var inte ensamma direkt. Plötsligt dök Sandra Ö, Mio och Sandras kompis Sandra W upp. Dom hade suttit lite längre bort och fikat. Max och Nicklas var på kalas. 
På vägen hem åkte vi förbi Maxi och handlade lite.
Senare på eftermiddagen hämtade vi mamma och åkte ut till familjen Öhlin-Ekwall för att fika och umgås lite.
Max och jag lekte medans dom andra umgicks och gosade med Mio.
Resten av kvällen pysslade vi hemma och tittade på TV.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback