Besök hos Eva i Saltis.


Lördag 3 september
I morse sov jag ut ordentligt. Det var så skönt. Efter en härlig frukost gjorde jag mig redo för att åka ut till syrran i Saltis för en tjejhelg. Båda våra respektive var bortresta. Stefan var på Eurobikemässa i Zürich och Thordan var på älgjakt i Tångböle. Jag stack hemifrån strax efter 10 på förmiddagen. Det var lite trafik så jag var där vid halv elva. När jag kom fram fick Eva backa ner bilen genom deras trånga grindhål. En baggis för henne som gör det nästan varje dag. Kaffet var färdigt när jag kom så vi satte oss i solen på verandan och fikade. Sen gick vi ner till det gamla
stationshuset i Saltsjöbaden. Efter en härlig promenad på ca 3,5 – 4 km var vi framme. Där delade vi på en supergod macka med hummus, grönsaker, pesto och mozzarella och drack rött te. Vi satt i trädgården bakom huset. Härligt. Samtidigt som vi var där vimlade det av killar med träningsoveraller som det stod Bulgarien på. Senare när jag pratade med Stefan fick vi klart för oss att det var det Bulgariska fotbollslaget som Sverige skulle möta senare på kvällen.
När vi kom tillbaka hem till huset bestämde vi oss för att åka till Maxi och handla lite frukt till fruktsallad. Jag ville leta efter korgar att ha i badrumsskåpet också. Överallt stod det den typen av krogar som jag ville ha men det var fyllda med varor och alltså inte till salu. Vi handlade lite och vände hemåt igen. Vi hade inte varit hemma så länge når Eva sa att den typen av korgar som jag vill ha säkert finns på Brisak i Gustavsberg. Så vi åkte dit. På Brisak finns allt mellan himmel och jord. Och där fick jag mina korgar! Jag köpte ett par sockor och en tillbringare också. När vi kom tillbaka hem till Eva var det dags att börja med middag. Vi åt ugnsstekt kycklingfilé med ugnsrostade rödbetor och sallad. Till det drack vi rött vin. Jättegott! Vi satt länge och åt och babblade om allt möjligt. Sen drack vi kaffe och åt fruktsallad. Mums. Vid halv elva bestämde vi oss för att krypa i säng. När vi stod och borstade tänderna ringde Christian och frågade om vi ville bjuda på kaffe. Han och en kompis hade varit på jobb i Vemdalen så dom var kaffesugna. När vi satt och fikade fick jag se något som kröp i väg på vedspisen. Christian gick och kollade. Det var en jättestor spindel. Jag har aldrig sett en så stor spindel i frihet tidigare. Christian skulle försöka ta den men då hoppade den ner på golvet med en duns. Det dunsade i golvet! Huvva. Sen kilade den snabbt in under kylskåpet och försvann. Vi såg den tack och lov inte mer.
Efter en halvtimme åkte grabbarna vidare och vi gick och lade oss. Jag hade lite svårt att somna, som vanligt när jag sover borta, men efter ett tag somnade jag i alla fall. Vid halv sju på morgonen vaknade jag av att jag var kissnödig så jag smög mig ner till toan. Sen gick jag och lade mig igen. Men i och med att jag varit uppe och rört på mig så satte magen igång. Det var bara att smyga ner igen!
Vid åttatiden vaknade Eva också och vi gick upp och fixade frukost. Sedan åkte jag hemåt igen. Det var jättetrevligt hos Eva men det är ändå skönt att komma hem igen. Borta bra men hemma bäst.

Korg
Korg som jag köpte. Men som tyvärr inte får plats i badrumsskåpet. Typiskt!
Badrumsfönster
Vacker utsikt att borsta tänderna vid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback