DNA-tester

Uppdatering av Stefans sökande av sin biologiska far. Som jag skrivit om här,  här och här bl.a

Det går inte så bra som vi hoppats.

Han har ju skickat in frimärken från vykort som hans adoptivfar skickat från olika delar av världen, till SKL i Linköping för att säkra DNA från sin adoptivfar. Ja alltså han har skickat vykorten till Stefans adoptivmor och Stefan har tagit frimärkena och skickat till SKL J

Tyvärr blev det ingen träff. Dom kunde konstatera att det var samma DNA på alla frimärkena. Det kunde ju ha varit så att han lämnat vykorten till en receptionist som sedan försett dem med frimärken och skickat dem.  Y-linjen  i DNA:t på frimärkena stämmer INTE överens med Stefans Y-linje. Den som slickat på frimärkena är inte hans far.

Stefan gick då vidare och kontaktade återigen sin kusins son på faderssidan och fick ett nytt DNA prov från honom. Det däremot stämde med Stefans adoptivfars. Dom är alltså släkt. Stefans far och kusinens son.

Därmed kan man utesluta att Stefan och hans adoptivfar inte är släkt, trots att flera av varandra oberoende källor påstått det.

Efter det tog han tag i den som enligt Skattemyndigheten ska vara hans biologiska far.

Han kontaktade sin halvbror för att få ett nytt test gjort.  Det bekräftade att Stefan och han inte kan vara bröder. Antingen har halvbroderns mor uppgivit fel far eller så har Stefan inte fått rätt far i myndigheternas papper.

Sista chansen var då att testa även halvsystern (som ska vara helsyskon med halvbrodern).

Det testet visade att det är fifty fifty . Dom kan kanske vara syskon eller kanske inte. Att testa syster och bror är inte lika tillförlitligt som Y-linjen som bara finns på den manliga sidan.

Det sista beskedet Stefan fick från SKL var att dom skulle göra lite andra tester på hans och halvsysterns DNA-prover för att kunna få ett säkrare utslag.

Läget just nu är: Fader okänd.

Jag tror inte att han kommer längre än så, men ännu verkar det inte som om han vill ge upp.

Hur han ska gå vidare vet jag inte. Fortsättning följer antagligen.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback